e moj Plenki kao što sam rekao gori od Sanadera...biti će zanjimljivo kad jedan dan samo podnese ostavku
Nakon što padne s vlasti neće proći mjesec dana i bit će uhićen. Garantirano.
e moj Plenki kao što sam rekao gori od Sanadera...biti će zanjimljivo kad jedan dan samo podnese ostavku
Nakon što padne s vlasti neće proći mjesec dana i bit će uhićen. Garantirano.
QuoteTodorić nakon povlačenja optužnice: Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde"
Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo - Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.
Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana."
QuoteJUTROS je u akciji USKOK-a uhićeno više osoba, a među njima su bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin. Uhićenje bračnog para Puklin potvrdio je Indexu njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Dodao je da ne zna zbog čega su uhićeni.
Kako neslužbeno doznaje Index, ova uhićenja povezana su s aferom oko Agrokora. Naime, Mirela Alerić Puklin vodila je predmet u slučaju Piruške Canjuge, jedne od okrivljenih u aferi Agrokor. Sumnja se na to da je Alerić Puklin davala podatke Canjugi o sporu u predmetu koji je vodila protiv nje.
Neslužbeno doznajemo da je uhićena i Piruška Canjuga.
Kaže Capak:
6932 osobe oboljele, 1790 ili 25% nije cijepljeno. Dakle 75% oboljelih se cjepilo.
Evo i video gdje je to rekao:
Da su se ljudi tako ponašali u doba variole vere, ima tome nedavnih 50 godina na ovim prostorima, hm.......
Cijepilo se bez pogovora urgent u tri tjedna 22 milijuna ljudi, a broj oboljelih mislim da se zaustavio na petnaestak
Jesu li tada cijepljeni obolijevali kao i necijepljeni i prenosili bolest ili je cjepivo djelovalo ?
Da li su tada cijepljeni nerijetko dobivali tromboze, miokarditise, srčane i moždane udare ?
Da? Recite to ovoj curi. 18 godina. https://www.corriere.it/cronache/21_ot…9c02f57eb.shtml
24 godine, slovački hokejaš, srčani udar, Covid bi 99,99% preživio.
Sergio Aguero: Football Star Suffers Heart Problems During Match, 6 Weeks After Promoting Vaccines To 12-Year-Olds : The COVID World
sumrak inteligencije? slazem se jer jos postoje ljudi koji misle da su pametniji od svih mada skole nikakve nemaju al zato imaju misljenje o svemu . Ti isti kad obole se nimalo ne ustrucavaju uzek krevet nekom cijepljenom . Onda ne vicu "di je moja sloboda da umrem ko pas na cesti" jer se nisam cijepio. Onda su mali i sitni te trose resurse ostalih .A izabrali su sami da se ne cijepe.
I naravno da imamo sve vise oboljenlih od cjepljenih. Pa kad se svi cijepimo svi oboljeli ce bit cjepljeni. Zaboravljas da cijepivo nije 100% ucinkovito. Da mu pada vremenom djelovanje. Da je bilo 95% na alfa soj a sad smo na delti daleko zaraznijoj.
kazes imamo 50% vise zarazenih. Pa da nema cjepljenih imali bi 400% vise zarazenih jer sad vlada delta a ne alfa soj s kojom ovo stanje usporedjujes.
Ktome tada su se ljudi prdrzavali mjera imao si sve zatvoreno, a sad necjepljeni bauljaju okolo i ne drze se nikakvih mjera.
Jedino se drze zdrastvenog sustava kad obole. Tada im nista ne smeta niti pitaju za svoja ili necija prava .
Kad sam bio u osnovnoj školi mene su učili da cjepiva štite, u zadnjih godinu dana imamo cjepivo koje nije učinkovito, a također ubija ljude kroz srčane i moždane udare. Definicija cjepiva se promijenila po potrebi ekipe iz Davosa koja kontrolira svjetske medije. Cijepio se nisam, pa sam nakon 2 godine još zdrav, Covid-19 nisam imao.
Zdravo se hranim, treniram redovito, čuvam svoje zdravlje, i mislim svojom glavom. Nemam ništa protiv cjepiva koja su dokazana i stvarno funkcioniraju, ali ovo smeće koje ne štiti i daje cijepljenjima potvrdu za širenje virusa ne odobravam.
Ukoliko je virus toliko zarazan koliko se priča vjerujem da sam stupio u kontakt s njim, jednostavno sam dovoljno imun na njega. I ne treba mi cjepivo koje mi može dati trombozu ili miokarditis za bolest koju ću 99,99% preživjeti. Ja sam za slobodu izbora, nek svatko odluči za sebe. Ove prisile su iz totalitarnih režima, i jako smo blizu erupciji prosvjeda.
Display MoreI što bi trebali iz ovoga zaključiti ?
Danas imamo 7000 oboljelih, jučer 6300... to je koliko, 220 punih autobusa ljudi...
Od njih će 800 ljudi tijekom idućih 8 dana završiti u bolnici, a stotinjak na respiratoru.
Ako ovo nije pomor, ne znam što je
A očajna vremena traže očajničke mjere.
To sa Covid potvrdama, postoji jedna riječ za to koju nije pristojno upotrijebiti
Cijepljenje je mjera koja spašava život. Ne štiti od obolijevanja, pa čak ni od prenošenja zaraze.. ali štiti od hospitalizacije i fatalnog ishoda. Svede bolest na razinu obične gripe. Zašto nam to ne ulazi u glavu ???????
That's All Folks
Da cjepiva uopće ne djeluju, jer da djeluju ne bi sad imali 50% više zaraženih nego prije dana kada su se cjepiva pojavila. Njemačka obara rekorde također s 77% cijepljene populacije iznad 18 godina. Pa tko je tu lud, zar nitko ne vidi nelogičnost.
QuoteDodao je i kako u zadnja 24 sata imamo 307 hospitaliziranih od čega 158 nije cijepljeno, što je 49 posto. Od osoba koje su na respiratoru 76 posto njih nije cijepljeno, a od preminulih u zadnja 24 sata nije cijepljeno 27 osoba.
51% hospitaliziranih u zadnja 24 sata je cijepljeno.
QuoteDrugo, pooštravaju se mjere za okupljanja i događanja u zatvorenom gdje će uz EU covid potvrdu biti obvezna maska za lice i fizički razmak.
Dakle na događaju svi imaju potvrdu da su zdravi, a moraju i dalje nositi masku za lice i držati fizički razmak ???
Svjedočimo sumraku inteligencije i rušenju ljudskih sloboda, i iskreno mislim da se ponavlja razdoblje kasnih 30-tih godina 20-tog stoljeća.
Kako komentirate situaciju da cini se nece biti vanredne odluke o isplati divke u ovoj godini?
PBZ scenarij, prvo istiskivanje pa isplata dobiti ? Misli li itko da bi se ova mogućnost mogla ostvariti ? Morali bi kupiti od Allianza njegov dio i onda imaju preko 95%.
Na koliko vrednujete kolega da će dionica poletiti...
Mislim da bi mogla na 460-480 kuna, međutim ja je osobno ne namjeravam ni kupovati ni prodavati na ovim razinama. Adris je izvukao maksimum iz trenutnih okolnosti i jako sam zadovoljan rezultatom, međutim ostaje ta briga Covid-19 pandemije i stvarno ne znamo što će biti dogodine. Zato sam osobno na HOLD.
Skidam kapu što su turistički ponovili rezultat iz 2019. Čini se da je dobit bez manjinskih interesa 488 milijuna kuna neto, izašlo je izvješće. Dobit grupe s manjinskim interesima je 604 milijuna kuna.
Očekujem oko 500-550 milijuna kuna neto dobiti za Adris bez manjinskih interesa, odnosno oko 30 EPS. Danas bi trebalo izvješće. Ovo će biti na razini 2019.
CROS - 319 mil. kn neto dobiti, Adris ima 62%
MAISTRA - 362. mil. kn neto dobiti, Adris ima 89%
319 * 0,62 + 362 * 0,89 = 520 mil. kn + Cromaris neka sića, recimo 15-ak mil. kn.
Ovo je izvrstan rezultat za ovu godinu, ono što najviše brine je što Covid-19 ne ide nigdje, i pitanje je što će biti s turizmom dogodine. Ova godina je super prošla.
Izašlo izvješće, dosta loše, pad prihoda i dobiti u odnosu na 2020. koja je bila dosta tanka.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADPL/FI-ADPL-72765d543a6417e817458dce70f42881.pdf
QuotePoslujemo u vrlo zahtjevnom i izazovnom razdoblju, a nedostatak poluvodiča na globalnom tržištu odražava se i na naše poslovanje. Unatoč optimističnijim očekivanjima i planovima, sada je razvidno kako ova kriza ima dalekosežnije posljedice od prvih najava.
Kako naše tvornice prate operativne planove kupaca, na koje je zastoj u isporuci čipova ozbiljno utjecao, rezultati poslovanja lošiji su od predviđanja. Poslovni
prihodi Grupe za prvih devet mjeseci iznose 830,51 milijuna kuna, ostvarena je EBITDA od 97,49 milijuna kuna i neto dobit od 22,97 milijuna kuna.
Evo jedan nevjerojatan podatak:
"U Americi se svake godine protrguje dionica u dvostrukoj vrijednosti BDP-a (obrtaj iznosi jedan, a omjer tržišne kapitalizacije i BDP-a je oko dva), u Njemačkoj oko 80% BDP-a, u Hrvatskoj nešto ispod 1% (u Budimpešti, Bukureštu i Varšavi po oko 5-10%)."
QuoteU Americi se svake godine protrguje dionica u dvostrukoj vrijednosti BDP-a (obrtaj iznosi jedan, a omjer tržišne kapitalizacije i BDP-a je oko dva), u Njemačkoj oko 80% BDP-a, u Hrvatskoj nešto ispod 1% (u Budimpešti, Bukureštu i Varšavi po oko 5-10%). Untaoč perifernosti i notornoj zapostavljenosti, hrvatski regulatori (bilo je to u vrijeme Milanovića, Linića i Lalovca) svojedobno su se svojski potrudili i dodatno zatukli tržište porezom na kapitalne dobitke koji je rastjerao male ulagače, a proračunu donio toliko malo novca da se ministar financija ni ne sjeća te stavke prihoda između dvije izrade plana proračuna.
Prof. dr. Josip Jurčević sinoć (21.10.2021) u Press Klubu o pljački u Agrokoru.
Ne slažem se, EPS i P/E su egzaktni bez obzira na valutu. Promijena valute ne bi trebala imati efekta na cijene dionica.
Proračun "mora biti spreman" na isplatu odšteta.
QuoteKada je riječ o odluci Visokog kaznenog suda koji je djelomični uvažio zahtjeve obrane Ivice Todorića u slučaju Agrokor da iz spisa izdvoji knjigovodstveno-financijsko vještačenje, zbog čega bi državu nakon arbitraže mogla čekati isplata odštete veće od milijarde kuna, Marić nije komentirao pravni aspekt slučaja. Što se tiče potencijalnih šteta, rekao je da “proračun uvijek mora biti spreman”, kao što je bio i do sada u slučaju da država izgubi spor, a da je bilo i izvansudskih dogovora, kao sa šest banaka u slučaju franak.
Ivica Todorić - gostovanje u N1, jako zanimljiva emisija
QuotePred Međunardnim arbitražnim sudom u Washingtonu pokrenuto je postupak.
“Bilo je nedavno ročište, bilo je profesionalno kako se tamo radi, nemam ništa ni dodati ni oduzeti. Moram reći da je suprotna strana, država, htjela da se razvuče, no tamo je donešena odluka da to u godinu i pol bude završen postupak. Prva odluka će biti negdje 4. ili 5. mjesecu iduće godine i onda u roku šest mjeseci konačna. Što se tiče arbitraže, mi ćemo Hrvatsku teretiti i teretimo za silne milijarde eura. Kad se u Hrvatskoj uspostavi vladavina prava, ja ću povući tužbu”, rekao je.