1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• Birtija

• Paulie
    • August 22, 2022 at 10:35 PM
    Quote from verdi

u većini država u okruženju pa i malo dalje se oporezuju apsolutno sve nekretnine. to je relativno pošten porez (koliko bilo koji porez može biti pošten) koji unosi malo više socijalne pravde i dinamike na tržištu nekretnina. izglasavanje toga nosi ogroman politički rizik i gubitak vlasti.

Socijalna pravda je najveća glupost koju su političari prodali ljudima kako bi krali tuđi novac, većinu zadržavali u svojim džepovima, a manji dio prosljeđivali dalje. Jedina pravda je da onaj tko je novac zaradio novac i zadrži u svom džepu, i da svoje troškove plaćamo sami sebi. Najbogatije države svijeta imaju i najmanje poreze, zamisli ironije, zašto su Švicarska i Luxemburg bogati, a ne mlate velike poreze ?

Quote from D_artagnan

Pa nije posten jer je imovina, imovina, bila to 5. Kuca,stan ili imao XY kn/eura na stednim racunu, trzistu kapitala, ili oporezujes sve ili nista.

E sad dali bi to bilo dobro za potaknuti neke procese da se ta imovina, nekretnne bolje iskoriste ili da to utjece na neke druge procese, nemam pojma. Mislim da nije pametno.

Meni je apsurdno da ti mozes rentati apartman, stan i zaradit godisnje 50-100-300k kn i ne platit kune poreza na taj prihod… ne govorim sto platis 300kn po lezaju ili neki mini porez na objekt.. nego na to sto si zaradio toliko bez ikakvih davanja, a kad dobijes placu mjesecno 5-10k oderu te ko mladog majmuna, ili platis porez, prirez na dvidende, kamate, trejdanje… nema nikakve logike, jbga

Prvo svi paušalni obrtnici do 300.000 kn plaćaju malen poreze, uključujući frizere, postolare, itd. Zato je i limit tako malen, 300.000 kn. Jedna od većih tragedija i pokazatelja koliko smo jalni i jadni je što novac od 40.000 EUR smatramo nekom bitnom lovom. Realno, to je crkavica za zapadne prilike.

I onaj tko renta plaća PDV od 25% kad kupi novi kauč, krevet ili TV, kao što ti platiš porez na trejdanje.

U ozbiljnim ekonomijama iznajmljivači bi bili nebitna stavka, ali u državi bez industrije i pravog gospodarstva, potpireni plaćenim novinarima svi su se nabrusili na njih. Novinarsku hajku naravno financira država, koja ljude okreće protiv ljudi, kako bi lakše nabila još poreza. Realno svima će nam biti sve gore na taj način.

• AGROKOR

• Paulie
    • August 22, 2022 at 1:04 PM

Komadanje Fortenove: Belje Podravki, Konzum Vujnovcu, Jamnica Coca-coli

Komadanje Fortenove: Belje Podravki, Konzum Vujnovcu, Jamnica Coca-coli
    Fortenova grupa, bivši Agrokor, otkupit će 43 posto dionica koje drži ruski Sberbank, a ta se neobična financijska operacija opisuje "privremenom",
    danica.hr
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

• Paulie
    • August 8, 2022 at 11:17 AM

Može li netko ovo protumačiti ?

ADRIS GRUPA d. d. - obavijest o zamjeni dionica s nominalnim iznosom za dionice bez nominalnog iznosa

Predmet: ADRIS GRUPA d. d. - obavijest o zamjeni dionica s nominalnim iznosom

za dionice bez nominalnog iznosa

U skladu s Pravilima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, dioničkog društva, (u daljnjem tekstu SKDD) i Rješenjem br. Tt-22/5301-4 koje je 20. srpnja 2022.godine provedeno u sudskom registru Trgovačkog suda u Pazinu, obavještavamo vas da je SKDD 8. kolovoza 2022. godine za društvo ADRIS GRUPA d.d., Rovinj, OIB 82023167977, u sustavu SKDD-a izvršio upis zamjene dionica oznake ADRS-R-A s nominalnim iznosom i ADRS-P-A s nominalnim iznosom za dionice bez nominalnog iznosa.

• PODR (Podravka d.d.)

• Paulie
    • August 4, 2022 at 12:54 PM
    Quote from Moller

hdz zna :/

https://danica.hr/ostar-istup-hd…vki-nije-dobro/

Vratite se sad desetak stranica unazad i pogledajte tko je što pisao kad je Dalićka došla na čelo kompanije. Upozoravao sam da pod njenim vodstvom Podravka može biti samo oslabljena i time pripremljena za jeftinu prodaju.

Zašto su isplaćivali rekordne bonuse menadžerima, umjesto da su veću dividendu isplatili svima ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • August 3, 2022 at 10:50 AM

Nisam optimist kao neki ovdje, barem ne kratkoročno, pa i srednjoročno su tu veliki upitnici. FI nije bajan, firma se drži međutim mnogo je rizika tu.

Recesija sigurno dolazi, a u recesiji ljudima sigurno neće biti prva pomisao - “Idem kupiti novi automobil”.

Uz navedeno prodaja automobila u Europi je već na minimumu u zadnja 3 desetljeća, i ne znamo sudbinu ruskih tvornica.

Ne vjerujem u neki oporavak sljedeće 2-3 godine.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Paulie
    • August 2, 2022 at 10:44 PM
    Quote from Yieldchaser

Navjerojatnije si želi isplaćivati dobit isključivo kad i koliko njemu bude odgovaralo, a ne i kad dobivaju i svi ostali dioničari ATGR. Ali nije mi to neki opravdani motiv za ovakav iznenadni manevar.

Iskreno ne vjerujem da je ovo razlog, on je većinski, i sada je sam mogao donijeti odluku o upotrebi dobiti.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• Paulie
    • August 1, 2022 at 10:20 AM

Koliko vidim podaci nijednog dioničkog društva za prvo polugodište 2022. nisu ažurirani, zna li se razlog zašto ?

• AGROKOR

• Paulie
    • July 31, 2022 at 10:24 PM

MILANOVIĆ: TODORIĆA SU VESLIMA ZATUKLI; PLENKOVIĆ JE RUSKI IGRAČ, DAO IM JE AGROKOR; GRUPA BORG SE NESRAZMJERNO OBOGATILA, TREBAJU ODGOVARATI

https://hrvatski-glasnik.com/2022/07/29/mil…aju-odgovarati/

Komentirao je Ivicu Todorića. Kaže da se zamjerio brojnim ljudima. “Bio je gramziv. Htio je previše”, kazao je Milanović, “Kad se poskliznuo, veslima su ga zatukli i to je ono što ja mogu kao promatrač sa strane reći”, objasnio je Milanović. Na novinarsko pitanje kako će završiti arbitraža oko Agrokora jer je u Zagrebu Todorićev međunarodni odvjetnički tim, Milanović je odgovorio da ne zna.

” S obzirom na Plenkovićevo iskustvo tada, a nije ga uopće imao i dopala ga je ta “mramorna gromada”, to je užasan problem, čovjek je tek postao premijer i nije znao uopće kako Vlada funkcionira, ništa, a morao se, pitanje na koji način, s tim baviti, tu su mu odmah prodali 50 lažnjaka – čovjek je završio na travi, mislim, nije se mogao ustati- i stoga su se neki ljudi obogatili, nakrali, fino, par milijuna dolara, da se ne vidi u milijunima… i ti neće nikad odgovarati – ili možda hoće, ipak – jel za to odgovoran on? A dalje, je li to bio najbolji način, je li Agrokor kao cijeli kompleks bio stvarno ugrožen, a na kraju su ga dobili Rusi”, objasnio je Milanović.

“To je ruski čovjek, ja ili on? Zašto je to dao Rusima? Zašto nije pokazao roge i rekao – što nam možete? Tad se trebao isto postavit malo bezobraznije i reći da će to biti naše, dat ćemo to našim dečkima. Dakle, to je onako hladno spušten gard, tko krade – nek ukrade, ja nemam ništa s tim, nadam se, (da Plenković nema) jer neki ljudi su se tu zaista nakrali, ta Grupa Borg, jer ljudi su ukrali novac. Dakle u svakoj drugoj socijalnoj interakciji, to bi bilo kažnjivo, došli su do nepripadajuće imovinske koristi ogromnih razmjera, i onda je to Plenković prikazao to kao ogroman uspjeh. Onda smo to dali Rusima, ljudima koji sviraju po taktu i notama koje im Putin napiše”, rekao je Milanović i zaključio dakle, uspješno je to što smo dali Rusima, koji su sad to preprodali Mađarima, fenomanalan uspjeh, za poludit.

” Dok to traje, nije ni bitno tko je vlasnik, mene više zanima hoće li odgovarati ljudi koji su ukrali, osigurali svoju djecu, nakupovali jahte i vile… gdje je taj novac. To je pitanje za Plenkovića na koje bi trebao odgovoriti”, rekao je Milanović, prenosi dnevnik.hr.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • July 28, 2022 at 3:21 PM

Službena definicija recesije je kontrakcija BDP-a 2 kvartala za redom. Tako da, službeno su u recesiji.

Citat s Wikipedije:

Recesijom se smatra svako lagano opadanje realnoga bruto nacionalnog proizvoda u dva ili više uzastopnih kvartala.

Recesija – Wikipedija

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • July 28, 2022 at 2:46 PM

SAD je službeno ušao u recesiju s padom BDP-a 2 kvartala zaredom, kumulativna recesija za prvo polugodište je 1,6%. Vidjet ćemo kako će se to odraziti na EU burze i našu burzu. Očekujem puno veći pad BDP-a u Europskoj uniji nego u SAD-u. I ne mislim da će sljedeći kvartali biti bolji, naprotiv.

Ne znam je li ovo prava tema za stavit ovaj podatak, ali odrazit će se na trgovanje itekako. Nek admin izmjesti ako sam pogriješio temu, ne znam gdje bi ovo stavio.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Paulie
    • July 28, 2022 at 12:30 PM
    Quote from Mcvily77

Veliki promet dan pred izvješće :)

To znači da informacije cure na sve strane ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • July 27, 2022 at 2:37 PM

Izvještaj katastrofa, što je bilo i očekivano, 60 milijuna kuna neto gubitka, napominjem da je napravljena revalorizacija imovine ruskih društava što je utjecalo na ovu brojku. Također jako velik pad prihoda.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Paulie
    • July 27, 2022 at 2:10 PM
    Quote from hugh

jel sam ja to nabrzaka nešto krivo vidio ili je sveobuhvatna dobit u velikom minusu?.....zašto je to tako?......

dobit bolja nego prošle god. ali su kratkoročne obveze jako porasle..........

Jako čudno knjigovodstvo definitivno, operativna neto dobit 144 milijuna kuna, onda neka revalorizacija financijske imovine, pa je sveobuhvatna dobit u minusu za 110 milijuna kuna, i kratkoročne obveze porasle za milijardu kuna, a dugoročne se nisu smanjile, doduše vidim da su za pola toga odgovorne tehničke pričuve, to vjerojatno ima veze s CROS-om.

Proučit ću detaljnije izvještaj kroz tjedan, malo mi je toga jasno na prvu, mogli su bar objasniti o čemu se radi, ali Adris nikad nije bio transparentan.

• AGROKOR

• Paulie
    • July 22, 2022 at 9:02 AM
    Quote from KultLicnosti

Ništa neće dobit, izgubit će novac, vrijeme i zdravlje. Ko sa vragom sadi tikve... Mogao bi dobit. Mogao bi. Mogao bi?! Mogao bi ja sa Lidijom Bačić na kavu, pa nikako, a vrijeme prolazi .

Mislim da ti je analogija kriva, mnogi su ovdje podigli tužbe s jako dobrim argumentima i dokazima. A ti nisi ni upitao izvjesnu damu za piće, ako ne tužiš nećeš dobit sigurno, ako ne pitaš također.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Paulie
    • July 21, 2022 at 1:38 PM
    Quote from Yieldchaser

Nisam razumio ovaj biznis ni prije, a sad mi je još manje jasan. Što je s tim naprasnim rastom kratkoročnih obveza? Izvješće je solidno, ali nije li to sve očekivano? Promet do 13 sati na ovoj dionici bude veći nego cijeli dnevni promet na mnoge tipične ZSE dane, a cijena nikud?

Ovaj dio ni ja ne razumijem, kratkoročne obveze su se poduplale, koliko vidim najviše prema dobavljačima, onda za zajmove unutar grupe i razne financijske institucije. Moguće da su ti svi novci bili potrebni za tekuću proizvodnju, ili imaju neko plaćanje s odgodom, a puno toga su naručili.

• AGROKOR

• Paulie
    • July 21, 2022 at 11:15 AM

Kako smo saznali danas, u američku ambasadu pozivaju se najugledniji i najstručniji ljudi iz gospodarstva i pravosuđa na tajne sastanke, a vezano upravo uz arbitražu za Agrokor.

Da se nešto kuha, potvrdio nam je naš izvor koji je prisustvovao na jednom takvom sastanku.

“Ne mogu puno reći osim da sam pozvan zbog Todorićeve arbitraže i Agrokora. Nešto se sprema”, rekao nam je naš izvor.

Jedna od teorija koja se pojavila nakon odlaska iz Vlade ministra financija Zdravka Marića je upravo arbitraža s Agrokorom i činjenice da je on bio jedan od ključnih ljudi u cijelom procesu te bojazni da bi Ivica Todorić stvarno mogao dobiti na sudu protiv Hrvatske.

U američku ambasadu pozivaju se najugledniji i najstručniji ljudi iz gospodarstva i pravosuđa vezano upravo uz arbitražu za Agrokor

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • July 20, 2022 at 3:31 PM
    Quote from D_artagnan

Istina, I putin, biden, i svi redom političari i njihovi pajde, kumovi u svim državam svijeta rade za sebe i svoju djecu, i platili su sve legalno, porez na sve .... upravo zbog takvih likova mislim da je ta granica na nekoj višoj razini da većina srednjeg sloja prođe neokrznuto i da ti se isplati raditi i stvarati u životu. Kad to postane gramzivo i enormno, to društvo treba malo dovesti u red.

Koga ćeš dovesti u red nego obične ljude ? Pa Bill Gates se nedavno narugao kad je rekao da će 20 milijardi dolara donirati, pazi kome, zakladi Melinda & Bill Gates kojom on upravlja. Dakle ništa od poreza na nasljedstvo, on je sve prebacio na fundaciju i neće platiti lipe poreza, kad umre, tim će upravljati njegova djeca.

Dakle, u Americi nitko od milijardera ne plaća taj porez, niti država ima ikakve koristi od njega, to treba hitno ukinuti jer je ionako besmisleno.

Quote from havi

Koliko covjek u Hrvatskoj mora imat da bi ga se smatralo bogatim ?

I da ga se treba oderat s porezima ?

A koliko je srednja klasa i koliko je sirotinja koja bi trebala jos nesto dobit od drzave ?

Necemo samo o nekretninama, ajmo o cjelokupnoj imovini, nekretnine, auti, zemlja, dionice, umjetnicka djela, razne zbirke itd ?

dal je to 100-200-500- 1000 tisuca eura ?

Mislim da ti to najviše ovisi o onom tko procjenjuje bogatstvo, a po ustaljenom mentalitetu svatko bogatiji od procjenitelja je bogati i lopov.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • July 20, 2022 at 3:20 PM
    Quote from D_artagnan

Ovo njemačko mi je nekako djeluje najbolje. Jedino da je granica od 400-500k eura ... recimo na 1-2-3 mil. Eura.. To je nasljedicima dovoljno za normalan život, a dalje neka stvaraju... a višak se vraća u društvo.

Naravno ako je država normalno posložena da se ne krade naveliko i baca u bunare bez dna i projekte bez pokrića

Naježim se inače svaki put kad pročitam riječ "višak", bilo to "višak" nekretnina ili novca. Ništa nije višak, višak imovine ne postoji, osim u glavama socijalista. Ukoliko je netko zaradio imovinu njegova je. Ljudi ne rade radi države, nego rade radi sebe i radi svoje djece.

Ukoliko netko pređe zacrtani iznos koji su postavili neuspješniji od njega onda taj isti pojedinac može sve četiri noge u zrak, i neće više doprinositi društvu ničim do smrti. Tako bi društvo dobilo daleko manje. Milton Friedman je uostalom o tome govorio mnogo puta.

Inače ako ste čitali članak kojeg je havi podijelio, zadnja rečenica:

Uglavnom, u većini zemalja gdje postoji oporezivanje nasljedstva, srednja klasa najlošije prolazi, a tamo gdje nema, nadaju se da se taj novac obrće.

Dakle, kao i obično, s ovim glupostima zeznut ćete samo obične ljude. A Bill Gates će donirat milijarde zakladi kojom sam upravlja, i neće platiti ni centa.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • July 20, 2022 at 3:09 PM

Najam stana je korištenje usluge, stanovanje u vlastitom stanu je korištenje vlastite imovine.

Zašto kad koristite vlastito auto ne plaćate porez na vožnju, a kad zovnete taxi platite PDV ?

Po vašoj krivoj logici vi predlažete da platite porez svaki put kad upalite vlastito auto, jer ga plaća i onaj koji koristi taxi usluge ?

• AGROKOR

• Paulie
    • July 20, 2022 at 1:10 PM

Žele zamesti sve tragove, dobro, sad bar znamo da su izbrisali društva bez da se ikada na glavnim skupštinama glasalo o pripajanju Agrokoru, što je na međunarodnom sudu još jedan minus za državu i grupu Borg.

Neće im ovo pomoći niti u Washingtonu, niti na ESLJP.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt