1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• Paulie
    • December 16, 2022 at 3:02 PM

Nama porez na ekstra dobit jer smo nemoralni kapitalisti, a oni privatnim avionom u Katar našim novcem. Nas prozivaju da budemo solidarni.

Problemi na letu za Dohu: Državni avion u kojem su u Katar išli Jandroković i Grlić Radman imao kvar
    Gordan Jandroković i Gordan Grlić Radman u Hrvatsku su se zbog kvara državnog aviona vratili komercijalnom linijom
    www.jutarnji.hr

Quote from st-brajo

Zakon o ekstraprofitu prošao je u Saboru sa 96 glasova i 37 protiv, skoro pa 2/3 većina.

pa mogli su ga odmah i ugraditi u Ustav, čisto ako opet zafali, da se ne moraju opet "mučiti" s glasovanjem, a usput bi bili i ekološki osviješteni i uštedili hrpu papira :S

Bilo je jasno kao dan od prvog dana da će glatko proći. HDZ je lijevo, a SDP i Možemo su radikalno lijevo. Oni su za poreze.

• Paulie
    • December 16, 2022 at 2:33 AM

Hrvatska je očito jako lijevo i polukomunistička zemlja. Prakticki 90% sabora želi ovaj porez, a vjerujem i građana.

“Podržat ćemo uvođenje ekstraprofita. Nismo sretni s prijedlogom proračuna. Ovo diskriminira turistički sektor i neke tvrtke poput Viktora Lenca, ali u suštini SDP podržava sve progresivne poreze ,da oni koji imaju više plate više, da budem jednostavan. Trebalo je na tome više raditi, bio bi pametnije napravljen.”

“Porez na ekstraprofit povijesno se koristi od Prvog svjetskog rata kao alat za redistribuciju dohotka. Postojala su bolja rješenja i trebalo je ranije krenuti u javnu raspravu”, dodao je

Hajdaš: Plenković pokazuje da je gazda svega u Hrvatskoj, meni neće biti gazda
    POTPREDSJEDNIK SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u Newsroomu je komentirao glasanje za obuku ukrajinskih vojnika, kao i druge aktualne teme.
    www.index.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • December 11, 2022 at 8:13 PM

Objavio Ivica i na službenom FB-u.

PODNOSIM KAZNENU PRIJAVU PROTIV ZLATE HRVOJ-ŠIPEK I DRUGIH

Moj komentar na izjavu novinarima Zlate Hrvoj-Šipek Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu Zlata Hrvoj-Šipek) od 10.12.2022 g.

Zlata Hrvoj-Šipek prisegnula je za Glavnu državnu odvjetnicu Republike Hrvatske na funkciji u Saboru Republike Hrvatske 26.05.2020 g.

Sada je osnovana sumnja da je vezano uz "Aferu Agrokor" Zlata Hrvoj-Šipek postupala po nalogu politike (Plenković – Bozinović …)

TODORIĆ PODNOSI KAZNENU PRIJAVU PROTIV DRŽAVNE ODVJETNICE – slikedrustva

• AGROKOR

• Paulie
    • December 10, 2022 at 12:44 PM

Hrvoj Šipek reagira na ovo napadom na europske tužitelje u kaže: 'Državno odvjetništvo je postalo njihov servis'

https://www.nacional.hr/ekskluzivno-ov…cenje-svjedoka/

Činjenicu da Kamal ne zna ni hrvatski jezik iako je 90-ih i 2000-ih bio na čelu KPMG-a Hrvatska, odvjetnici optuženih u predmetu Veliki Agrokor, kako doznaje Nacional, planiraju iskoristiti kao još jedan u nizu argumenata za to da vještačenje koje je potpisao Kamal ne može biti valjani dokaz na sudu.

Naime, dokumentacija koju je Kamal trebao vještačiti bila je na hrvatskom jeziku, a i njegovo izvješće, koje je potpisao i predao DORH-u, na hrvatskom je jeziku. No budući da Kamal ne zna hrvatski, obrana bi mogla tražiti da se to izvješće i po toj osnovi proglasi nezakonitim, s obzirom na to da svi dokumenti na stranom jeziku koji se prevode za potrebe sudskog spisa moraju biti prevedeni po ovlaštenim sudskim vještacima.

Nacional je doznao da je jedna od zamjenica iz DORH-a na sudu komentirala kako je razlog zbog kojeg Discordia nije prepoznao Kamala veliki protek vremena te da se on naprosto fizički promijenio. Međutim, Discordia je komentirao kako „pravi Kamal“ nije ni sličan ovom koji se 4. studenoga pojavio na sudu
    Iako bi bilo sasvim nevjerojatno da DORH pozove pogrešnog čovjeka, jer se Kamal zasigurno prilikom dolaska na sud trebao legitimirati, Discordia je u razgovoru za Nacional otkrio niz detalja o Kamalu iz vremena dok je s njim blisko surađivao. Uvodno je rekao: “Kamala poznajem jako dugo, surađivali smo još 90-ih. No kad sam ga vidio na hodniku suda, nisam ga uopće prepoznao. Još mi je bilo čudnije to što, kad sam stao ispred njega, ni on mene nije prepoznao. Ako već ja njega nisam prepoznao, trebao je on mene. Zato sam i zatražio DNK analizu. Osim toga, planirao sam mu na saslušanju postaviti neka pitanja o nekim našim druženjima. Ako je to on, morao bi znati odgovor na ta pitanja.”

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • December 10, 2022 at 11:49 AM

Ova žena je oličenje nerada i time štiti korupciju. Je li ona ljuta, što EPPO-a nešto radi i hapsi kriminalce ? Hitno ju treba smijeniti, nažalost ona Plenkoviću itekako odgovara.

Hrvoj Šipek napala europske tužitelje, najveće lovce na korupcionaše: 'Državno odvjetništvo je postalo njihov servis'

Hrvoj Šipek napala EPPO, najveće lovce na korupcionaše: 'Državno odvjetništvo im postaje servis'
    Zlata Hrvoj-Šipek očito nije zadovoljna suradnjom DORH-a i EPPO-a
    www.telegram.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • December 6, 2022 at 5:13 PM

Ukoliko je ovo stvarno istina trebao bi USKOK uskočiti u DORH i početi djelovati.

• AGROKOR

• Paulie
    • November 29, 2022 at 10:50 AM

Što se događa u vezi Fortenove analizirao je Domagoj Novokmet:

N1 analiza slučaja Fortenova: Što muči šeika, a što sve ostale?
    Nastavak trakavice u slučaju Fortenova. Unatoč najavama, i nakon prilagodbe dnevnog reda, danas je ponovno propao pokušaj sazivanja Skupštine tvrtke. Naime,…
    n1info.hr

Video prilog u članku.

• AGROKOR

• Paulie
    • November 27, 2022 at 12:46 PM

Čitajući članak i komentare ispod njega čovjek samo ostane zabezeknut i šokiran što nam nije još gore uz opću populaciju neupitno niskog intelekta.

Ova Borgovka im isprazni mirovinske fondove za najmanje milijardu kuna, a široka masa oduševljeno kliče.

Pogledajte FB komentare 😂, nevjerojatno nešto.

Bravoo super pametnoj i sposobnoj zeni! Stvarno je cudo. Svaka ovako uspjesna zena morala je tri puta vise odraditi od muskaraca da bi ju uopce priznali. Moj naklon do poda.👏👏

• AGROKOR

• Paulie
    • November 24, 2022 at 7:32 PM

Država je otela Agrokor pod argumentom da su FI bili falsificirani i da je Ivica Todorić izvlačio novce iz kompanije.

Todoriću je odličan argument u Washingtonu da država nakon više od 5 godina nije u stanju podići optužnicu protiv njega. Ako država ne može dokazati da je Todorić izvlačio novce, da li je poseban zakon i preuzimanje kompanije bilo opravdano ?

Vjerujem da uskoro dolazi pozitivna vijesr iz Washingtona za Ivicu, a jako loša za porezne obveznike.

• Paulie
    • November 24, 2022 at 1:09 PM

Nemam više nikakvih sumnji da će Ivica Todorić ostati slobodan čovjek i dobiti arbitražni spor protiv Hrvatske.

Trebati će još poreza na ekstra profit da se plati odšteta.

DORH kao ključni dokaz protiv Todorića priložio vještačenje iz Poljske. Oni sad pišu: 'Mi zapravo nismo registrirani za to'

Iz pisma gospođe Sobote proizlazi da KPMG Poljska u svom konzorciju ima više tvrtki, a ona koja je surađivala s hrvatskim tužiteljima, uopće nije registrirana za vještačenja, niti je radila stvarnu reviziju Agrokorovog poslovanja.

Show. DORH kao ključni dokaz protiv Todorića priložio vještačenje iz Poljske. Oni sad poslali pismo
    Na sud je došlo pismo koje ozbiljno dovodi u pitanje vještačenje protiv Ivice Todorića
    www.telegram.hr

P.S. Admin molim te premjesti u temu Agrokor fulao sam temu tipkajući preko mobitela

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • November 22, 2022 at 7:51 PM

Zaboravio je reć da je osigurao i povlaštenu mirovinu, da mu obitelj i njega vozi službeni vozač, da jede džabe, itd.

Puno je to više od 20.000 kn.

• AGROKOR

• Paulie
    • November 22, 2022 at 7:00 PM

MELITA BESTVINA: ‘Vještak iz Poljske rekao mi je da nikad nisu čuli za vještaka u aferi ‘veliki Agrokor’ Ismeta Kamala i da ga nema na popisu osoblja KPMG-a’

PREDSJEDNICA Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja iznosi šokantne optužbe koji dodatno potkopavaju vjerodostojnost vještačenja koje je DORH naručio od KPMG-a Poljska, kojeg je zastupao tajanstveni Ismet Kamal, radi podizanja optužnice u predmetu ‘veliki Agrokor’ i za to platio ogromnu cifru

MELITA BESTVINA: ‘Vještak iz Poljske rekao mi je da nikad nisu čuli za vještaka u aferi ‘veliki Agrokor’ Ismeta Kamala i da ga nema na popisu osoblja KPMG-a’
    PREDSJEDNICA Hrvatskog društva sudskih vještaka i procjenitelja iznosi šokantne optužbe koji dodatno potkopavaju vjerodostojnost vje...
    www.nacional.hr

• Paulie
    • November 21, 2022 at 11:07 AM
    Quote from zlocesti

https://www.tportal.hr/komentatori/cl…t-foto-20221121

Al' možemo svi doslovce lajati i na Mjesec. Što nam je, tu nam je.

Jer Sila Boga ne moli.

Pomirila sam se i sa time. Iduće godine dividendi ili nema, ili će biti znatno manje no proteklih.

Izdvojiti ćemo ih za solidarne potrebe, kad bi makar takve i bile. Izdvojiti ćemo ih mislim da održimo na nogama predimenziniran javni sektor. Kojeg nismo reorganizirali ni 2008., a od onda je narastao do monstruoznih razmjera. Šmrcko.

U SAD-u predsjednik države i članovi kongresa stalno govore o performansama tržišta dionica, to je čak jedan od najvažnijih kriterija za vrednovanje njihovog mandata. Kad ste u nas čuli da predsjednik, premijer, ministri ili saborski zastupnici pričaju o kapitalu i tržištu dionica ?

• Paulie
    • November 18, 2022 at 3:46 PM

Najbolje je firmama koje su blizu 300 milijuna kuna prihoda ili malo iznad prestati raditi u prosincu, kolektivni godišnji.

• Paulie
    • November 18, 2022 at 3:33 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Paulie

Strašno da su i brodare ubacili, oni će biti najveći gubitnici ovog zakona, s 0% na 33%. Brodari će nadrljati skroz, dobit im je u zadnje 4 godine nenormalno skočila, prije su bili gubitaši. Više uopće nemam sumnje da će dionice na ZSE brutalno pasti sljedeće godine, kako ćeš imati povjerenja u burzu kad ti vlada mjesec dana prije kraja godine uvodi porez za tu godinu, i to po jako visokoj stopi.

Hhm, što se mene tiče ako atpl , jdpl, ulpl svaki budu imali preko 300 mil. kn dobiti mogu ih i oporezovati ^^ spreman sam i ja platiti dodatno porez na zaradu i dividendu. Očito ekipa ovdje baš svašta piše ni ne gledajući izvješća i brojke, kao i ovi u vladi, novinama....

Zamisli samo gdje bi bila cijena JDPL, ATPL i ULPL da ima preko 300mil. kn dobiti za 2022.

Kriterij je 300 milijuna kuna prihoda, ne dobiti. Po tome ATPL upada u zakon, a mislim da će upast i JDPL, on je taman na rubu tog iznosa. Nije ni ULPL daleko, ali vjerojatno će ostati ispod.

Primorac: Tvrtkama s više od 300 milijuna kuna prihoda porez od 33 posto na dobit veću od 20 posto
    Ministar financija Marko Primorac predstavio je Nacrt prijedloga zakona o dodatnom porezu na dobit koji bi trebale plaćati kompanije s prihodima u 2022. godini…
    vlada.gov.hr

• Paulie
    • November 18, 2022 at 2:37 PM
    Quote from Junius

Naime, obveza plaćanja dodatnog poreza na dobit se utvrđuje prema poreznoj osnovici koja je različita od porezne osnovice za obračun poreza na dobit. Stoga ista osoba može imati obvezu dodatnog poreza iako nema obvezu poreza na dobit i obrnuto.

Koji smradovi.Prijenos gubitaka iz prethodnik godina se ne uzima u obzir kod ovog novog poreza. Nema šanse da im ovo prođe. :D

I ja sam govorio za Lex Agrokor i nagodbu da nema šanse da prođe, pa je prošlo. Imaju Ustavni sud i sve ostale sudove u svojim rukama, "Kadija te tuži, Kadija ti sudi", mi nažalost možemo samo lajati na mjesec.

Itekako oni vode računa da obuhvate što veću bazu firmi, pa pogledajte tu rečenicu specifično je smišljena za brodare.

Oni će reći da su solidarno opalili najveće po džepu, a to što ćemo mi dogodine dobiti 20-30% manje dividende nikom ništa. Mi smo im neprijatelji, a narod nas gleda kao nekog tko ima viška love i ulaže u burzu.

• Paulie
    • November 18, 2022 at 2:21 PM

Strašno da su i brodare ubacili, oni će biti najveći gubitnici ovog zakona, s 0% na 33%. Brodari će nadrljati skroz, dobit im je u zadnje 4 godine nenormalno skočila, prije su bili gubitaši. Više uopće nemam sumnje da će dionice na ZSE brutalno pasti sljedeće godine, kako ćeš imati povjerenja u burzu kad ti vlada mjesec dana prije kraja godine uvodi porez za tu godinu, i to po jako visokoj stopi.

Dodatni porez na dobit primjenjivat će se neovisno i usporedno s primjenom poreza na dobit, poreza po tonaži broda i drugih javnih davanja.
    Dodatni porez na dobit obračunava se i plaća usporedno i neovisno od obveze poreza na dobit i poreza po tonaži broda prema posebnom propisu te drugih javnih davanja.

Obveznici dodatnog poreza na dobit su osobe koje su sukladno posebnom propisu kojim se uređuje međunarodna pomorska plovidba obveznici poreza po tonaži broda.

Ministar financija pravilnikom propisuje provedbu ovoga članka u vezi utvrđivanja porezne osnovice kod obveznika poreza po tonaži broda.

Također se propisuje kako se dodatni porez na dobit obračunava i plaća usporedno i neovisno od obveze poreza na dobit i poreza po tonaži broda prema posebnom propisu te drugih javnih davanja.

Ovim člankom propisuje se kako dodatni porez na dobit plaćaju i obveznici plaćanja posebnog poreza na dobit koji su sukladno posebnom propisu kojim se uređuje međunarodna pomorska plovidba realizirali pravo plaćanja specifičnog paušalno utvrđenog poreza na dobit koji se naziva porez po tonaži broda. Plaćanje poreza po tonaži broda je državna potpora i izračunava se kao razlika između obveze poreza na dobit koja bi se utvrdila primjenom propisa o oporezivanju dobiti iznosa plaćenog poreza po tonaži broda, pri čemu se za obračun porezne obveze ne podnosi Prijava poreza na dobit nego Prijava poreza po tonaži broda. Prijava poreza na dobit se podnosi samo za djelatnosti koje nisu obuhvaćene porezom po tonaži broda. Stoga se tim poreznim obveznicima za potrebe utvrđivanja obveze dodatnog poreza na dobit podatak o oporezivoj dobiti poreznog razdoblja uzima iz Računa dobiti i gubitka kao objedinjenog izvještaja.

Stavkom 4. ovoga članka Zakona propisano je da će ministar financija pravilnikom detaljnije propisati provedbu ovoga članka u vezi utvrđivanja porezne osnovice kod obveznika poreza po tonaži broda.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • November 18, 2022 at 10:01 AM

Legendarni hrvatski jal kao i uvijek. Krilatica, oni koji imaju manje od mene su lijeni, oni koji imaju više od mene su lopovi.

A zašto to CEO Adrisa ili Agrama ne bi imali 20 nekretnina ? Vlasnik Infobipa ili SPAN-a ?

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • November 18, 2022 at 9:51 AM

Većina ljudi nisu došli do bogatstva prenamjenom zemljišta nego marljivim radom, mi umjesto da uhvatimo tih 10 lopova zagovaramo nekakav porez na sve jer je to kao pravedno.

Naravno da se porezi mogu i smanjiti, ako se smanje rashodi države. U zadnjih nekoliko godina proračun vam je otišao s 130 na 200 milijardi kuna na rashodovnoj strani. Proračun se puni bolje nego ikada zbog inflacije i visoke cijene goriva, ali pijana država troši više nego ikada. Koliko god mi novih poreza uvodili dok se ne kaže stop državnoj potrošnji nikada neće biti bolje, i uvijek će trebati novih suludih poreza.

Glasajte za stranke koje potiču gospodarstvo, koje smanjuju poreze. Meni je osobno drag Fokus jer gdje god imaju gradonačelnike i načelnike su ukinuli prirez. Znam da je prosječnom hrvatskom biraču mentalno teško maknuti se od HDZ, SDP, Možemo ili neke druge stranke koja rado grabi u džepove, ali dok se ne promijenimo zaslužujemo da nas pljačkaju.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • November 18, 2022 at 9:31 AM

Porez na imovinu je porez na minuli rad, najgori i najpokvareniji oblik svih poreza. Jednom kad konačno platimo porez na dohodak stvari su naše, a ne da nas država vječno reketari za ono što smo kupili od vlastitog rada i pameti. Porez na imovinu sprječava da se mirno umirovimo s onim što smo stekli za života dok smo bili radno aktivni.

Porez na imovinu se sigurno neće uvesti sljedeće 2 godine, jer su 2024. godine parlamentarni izbori, a HDZ neće sam sebi pucati u nogu. Mislim da taj članak puca u prazno, a novinari, pokvareni kakvi jesu, stalno zazivaju taj porez.

Oni što se nadaju da bi takav porez zaobišao prvu nekretninu ili neki minimum imovine su jednako pametni kao i oni što su smatrali da će porez na ekstraprofit biti samo za INA-u i HEP. Jedan sam od rijetkih koji je odmah na početku ove teme napisao da će biti za sve, jer državi nikad dosta.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt