1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• AGROKOR

• Paulie
    • February 28, 2023 at 9:30 PM

Čak se sad dosta otvoreno govori da će Hrvatska vjerojatno morati platiti Todoriću odštetu, evo i u ovom zadnjem videu kojeg sam podijelio.

Nobilo se čak usudio reći da će suđenje Borg grupi započeti kad se AP makne s vlasti.

Sve ovo je bilo nezamislivo reći do prije koju godinu, utjecaj AP pada, očito ovi sitni kokošari osjećaju da mu je kraj blizu.

• AGROKOR

• Paulie
    • February 28, 2023 at 8:58 PM

Kakve je gluposti ovaj Repecki pisao prije par godina, izgleda da je promijenio mišljenje. Svakako video je u prilogu, skupa s komentarima Nobila.

Repecki o Agrokoru: Država se u tu priču nije trebala upetljavati
    Marko Repecki, novinar portala Telegram, komentirao je u Newsroomu različite moguće rasplete u slučaju Agrokor.
    n1info.hr
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Paulie
    • February 28, 2023 at 6:01 PM
    Quote from StatusQuo

Izgleda da su vjesto izbjegli ekstra porez :S, kome drago kome krivo ovisi kako gleda ;(, valjda amortizacija moze proci i vjerovatno jos nesto :/

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…6a1f5ca46b.xlsx

Netočno ako govorite da su ga skroz izbjegli. Ako pričate da su ga dijelom izbjegli tako što je Q4 u minusu, onda ste u pravu jednim dijelom.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/VLEN/FI-VLEN-0a04f298443fe9deaac10d757ad8589e.pdf

Budući je Viktor Lenac u 2022. godini prešao granicu prihoda od 300 milijuna kuna, te je dobit prije oporezivanja za više od 20% veća od prosječne dobiti koju je Viktor Lenac ostvario u razdoblju 2019-2021 (uz napomenu da je 2018. godine bio ostvaren gubitak), Viktor Lenac je pored poreza na dobit, obveznik plaćanja i dodatnog poreza na dobit sukladno Zakonu o dodatnom porezu na dobit. Redovni porez na dobit privremenim obračunom iznosi 1,4 milijuna EUR-a, a dodatni porez na dobit 1,2 milijuna EUR-a, pa ukupna porezna obveza proizlazi u visini 2,6 milijuna EUR-a, što daje stopu oporezivanja od ukupnih 32,7%. Po odbitku poreza na dobit, neto dobit nakon oporezivanja iznosi 5,38 milijuna EUR-a

• AGROKOR

• Paulie
    • February 28, 2023 at 10:10 AM

“Bilo je važno uhititi, zatvoriti, stvoriti veliku aferu pa onda preuzeti veliku imovinu. Mi ćemo imati Agrokor 2, odnosno grupu Borg, onog momenta kada Plenković neće biti na vlasti”, dodao je.

Nobilo tvrdi: "Mi ćemo imati Agrokor 2 onog momenta kada Plenković neće biti na vlasti!"
    Odvjetnik Anto Nobilo gostovao je u Novom danu gdje je komentirao najnovije informacije u slučaju Agrokor.
    n1info.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • February 27, 2023 at 7:23 PM

Todorićev odvjetnik: Kamal je danas potvrdio da nije vještak. Ovo nikad nije viđeno

Todorićev odvjetnik: Ispada da nijedna faza postupka nije provedena zakonito
    Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao ispitivanje Ismeta Kamala, financijskog vještaka poljskog KPMG-a, čiju je…
    n1info.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • February 27, 2023 at 6:13 PM

Zambija je za nas gospodska država, čitajte ovo.

Doznajemo detalje iz sudnice. Čovjek koji je potpisao ključno vještačenje u aferi Agrokor priznao: 'Ljudi, ja uopće nisam vještak'

Kamal je, dakle, satima opisivao na koji je način sastavio svoje izvješće. Rekao je tako da je sva dokumentacija koju je imao na raspolaganju bila na hrvatskom, a on osobno hrvatski jezik uopće ne razumije. Jedna od metoda analize, kako je objasnio sam Kamal, bilo je pretraživanje dokumentacije po ključnim riječima. Kada bi utvrdili da nekog termina nema ili bi im bilo nešto sumnjivo, tražili bi od koncerna dodatnu dokumentaciju.

Svi u sudnici su se iznenadili kada je rekao da on nije ovlašteni sudski vještak. Samo jednom je, priznao je, bio na sudu i to prije 30-ak godina.

Čovjek koji je potpisao ključno vještačenje u aferi Agrokor priznao: 'Ljudi, ja uopće nisam vještak'
    Gospodin Kamal je rekao da je na sudu u životu bio jednom, prije 30-ak godina
    www.telegram.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • February 27, 2023 at 5:09 PM

Odvjetnik Mato Matić obratio se medijima nakon optužnog vijeća za veliki Agrokor

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Paulie
    • February 24, 2023 at 10:44 AM

Sigurno se ne radi o izbjegavanju poreza na ekstra dobit, imaju duplo manju dobiti u odnosu na lani, a dobit godinama ne raste.

Tako da nije to, mogli su imati duplo veću dobit i ne bi platili ekstra porez.

Meni su značajni pokazatelji:

1. Smjene u upravi tijekom 2022., ovo nije napravljeno tek tako
    2. Prepolovljena dobit
    3. Član top 10 prodaje

Ovdje stvari sigurno nisu išle planski, a da li je ovo bio privremen ili dugoročniji problem to još nisam shvatio.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Paulie
    • February 21, 2023 at 2:55 PM

Do sada je svatko polomio zube na ovom hotelu, kad se uračuna koliko je hotel plaćen u ovakvom stanju realno je očekivati ukupne troškove oko 200 milijuna eura kad se zbroje kupnja, rušenje i nova gradnja.

Ne bih imao ništa protiv da Adris smanji dividendu i osigura keš za ovaj hotel, jer će im trebati mnogo para, a kamate više nisu jeftine.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Paulie
    • February 21, 2023 at 2:44 PM

Golemo ulaganje, gradnja će koštati preko 100 milijuna eura, moguće i dosta više. Gradnja će biti gotova 2026.

Po meni, ovo je Adrisova najskuplja i najriskantnija investicija do sada, golem posao rušenja skoro svega pa gradnje. Preko ljeta moraju zaustaviti gradnju, najveći rizik je da se projekt oduži.

Procjene koje smo preliminarno radili za cijenu gradnje bile su preko 100 milijuna eura, doduše ne možemo točno tvrditi da će cijena biti takva, veća je vjerojatnost da će biti veća od toga. Što se tiče vremena gradnje, računam da ćemo s uklanjanjem postojeće strukture biti gotovi do kraja godine, a nakon toga ide gradnja koja bi trebala završiti krajem 2025. ili u prvim mjesecima 2026. Gradnju ćemo morati zaustaviti preko ljeta - kazao je prvi čovjek hotelske grupacije “Maistra”.

Hotel Marjan ruši se skoro do temelja; predstavljen projekt vrijedan preko 100 milijuna eura! Znamo kad će prvi gosti
    U velikoj dvorani Galerije Meštrović predstavljen projekt rekonstrukcije hotela Marjan. Prema novom projektu to bi trebao biti luksuzan hotel s 285 smještajnih…
    slobodnadalmacija.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • February 20, 2023 at 8:15 AM

Vrijedi isto što i za sve ostale koji nisu podigli tužbe, otišlo u zastaru.

• AGROKOR

• Paulie
    • February 19, 2023 at 4:22 PM

Naravno da mirovinci nisu tužili, pa što brige šefove mirovinskih fondova, nisu spržili svoj nego tuđi novac. Dapače, nisu uopće digli glas u vrijeme nagodbe. Realno, mirovinski fondovi su poslušnici Plenkovića. Pogledajte samo kako su skoro opet ušli u vlasničku strukturu Fortenove koja se nalazi u ogromnim financijskim problemima, što je isto bilo po sugestiji vlasti, sreća Allianz je u zadnji sekund odustao.

• AGROKOR

• Paulie
    • February 19, 2023 at 3:54 PM

To je više puta rečeno, tko nije tužio izgubio je sve, zastara je nastupila 3 godine nakon pravomoćnosti nagodbe. Upozoravali smo po forumu na taj datum, dio kolega je tužio, dio nije, što će biti vidjet ćemo.

• AGROKOR

• Paulie
    • February 19, 2023 at 11:00 AM

Ovo što Todorić radi je veliko, napravio je web stranicu koja je dostupna na nekoliko jezika, koliko vidim Nizozemski, Engleski, Njemački, Francuski, Hrvatski, Ruski, Slovenski i Ukrajinski.

I piše "U narednim danima i tjednima započet ćemo otvarati dijelove baze podataka i omogućavati brojne opcije za korisnike, stay tuned!". Ovo sve ide vani vjerojatno nakon presude u Washingtonu.

Moram reći da me Todorić mnogo više impresionirao nego sam od njega očekivao s obzirom na prvotne drhtajuće nastupe.

Svima koji su tužili ova stranica bi itekako mogla poslužiti u vidu dokumentacije koja će se tu stavljati.

Agrokor.eu - International database
    International database about expropriation of private assets in Agrokor
    agrokor.eu
  • Ulaganje u obveznice

• Paulie
    • February 17, 2023 at 1:21 PM

Kakvo smo tržište dionica najbolje svjedoči izjava ministra financija i doktora znanosti ekonomije da mora pitati ženu za ulaganje u narodnu obveznicu. Pa zašto kume donosiš odluke na niovu države u moje ime, ako ih nisi u stanju donijeti ni u vlastitoj obitelji.

Također, ministar prometa je rekao da on neće uložiti i da tržište kapitala nije za njega. Pa bolje i korumpirana Pelosi od ovih naših kukavica, u Americi svi ulažu u burzu, a ovdje se i ministri boje burze.

Pretpostavljam što se može očekivati od average Joea, ali prosječni Jozo sigurno neće uložiti niti u obveznicu niti u burzu.

• BD62 (BADEL 1862 d.d.)

• Paulie
    • February 17, 2023 at 10:08 AM

Poznati likovi i ovo uništili.

OVAKO JE UNIŠTEN BADEL: ‘Goran Marić i Martina Dalić rekli su da se pretvorba mora završiti bez obzira na dioničare’
    www.nacional.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • February 16, 2023 at 8:27 PM
    Quote from Paulie

Ivica Todorić nakon oslobađajuće presude za tzv. mali Agrokor: "Tri optužnice su imali. Sve tri su pale"
    Otkrio i hoće li kupiti državne obveznice: "Mislio sam da to skupljaju da mene isplate"

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…v---766697.html

"Meni je Borg grupa otela kompaniju. Operativno. Na čelu Borg grupe Plenković i Dalić. Direktno politika. Ali hoću kazati, u velikom Agrokoru ja nisam jednog svjedoka saslušavao, nisam predložio jedan dokument, nisam se branio. Danas imamo situaciju da su oni rekli da smo mi oštetili svoju firmu. Ne uzeli pare sebi nego oštetili firmu za 1,3 milijarde. Ja potražujem od Agrokora osam milijardi. Nitko nije htio pogledati i drugu stranu i vidjeti koliko ja potražujem", rekao je.

Mislite li da se ovdje radi o potraživanju od 8 milijardi kuna, dolara, ili eura ? S obzirom da je Agrokor imao 60 milijardi kuna prihoda, a oko 60% pripada Todoriću, ja mislim da ovo nisu kune. Koji će ovo biti udar na proračun s obzirom da isti iznosi ukupno 26 milijardi eura rashoda.

• AGROKOR

• Paulie
    • February 16, 2023 at 7:53 PM

Ivica Todorić nakon oslobađajuće presude za tzv. mali Agrokor: "Tri optužnice su imali. Sve tri su pale"
    Otkrio i hoće li kupiti državne obveznice: "Mislio sam da to skupljaju da mene isplate"

Ivica Todorić večeras u Dnevniku Nove TV govori o oslobađajućoj presudi, o optužnici za tzv. veliki Agrokor, arbitraži u SAD-u...
    dnevnik.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • February 16, 2023 at 7:38 PM

Todorić u dnevniku Nove Tv - presuda u Washingtonu će biti u sljedećih mjesec dana.

Kad izađe video priložit ću. Ivica je uvjeren u pobjedu.

• AGROKOR

• Paulie
    • February 16, 2023 at 5:14 PM

Ivica Todorić gost dnevnika Nove TV u 19 sati

1. Privacy Policy
  2. Kontakt