Imajući u vidu da je PSN proces koji u velikoj većini slučajeva firmama bez "perspektive" i izlaza nudi tkz. ruku spasa ili priliku za novi početak ali u stvarnosti ne obećava mnogo.
Omogućava tek puko preživljavanje koje na kraju nažalost završi stečajem.
Ideja samog procesa PSN je čak i "plemenita" odnosno snižavanjem zaduženosti ostavit subjekt na tržistu ali bez kapitalnog jačanja to se je pokazalo u vecini Hrv slučajeva potpuno promašeno i besmisleno.
Postovani kolega "jasko"
uzbudjen ili ne ja bih volio malo vise recimo cvrstih cinjenica jer mi se ovako cini da se iza nicka "jasko" krije sam Budisavljevic, a mislim da ni on nije toliko uzbudjen. Plan restrukturiranja nudi samo punoooo "ako" i po tome nema promjena u politici ULPL jos od vremena Pavletica koji je obecavao dizanje brodara na 15 brodova i sl by the way ovaj sadasnji je bil jedan od najblizih suradnika dal i ucenika bivseg direktora.
Oni su na najboljem putu da sljede Losinjsku plovidbu, a to i ne skrivaju vidimo da se malo po malo flota smanjuje rasprodaje a fokus prebacuje na " ....pruzanje usluga upravljanja brodovima....".
Sto se tice bordova i brodarstva stvari stoje vise nego jadno, vlasnistvo;
Stoja 55%
Veruda 55%
MT "Verige" i MT "CP Istra" ja se nadam 100 % ( fiktivno ne i stvarno jer su vjerovnici to preuzeli)
Kad za godinu dana proday u CP Istra koliko brodova ostaje i koliko ce preostali bit stari 2025 ?
Na jednom postu nedavno ste spominjali Valovine i Punta ali na vasu zalost uprava ULPL ide u drugom smjeru.
Ja se nadam da ste proucili dnevni trosak broda a ovaj direktor nam maze oci ustedom od dva zaposlena. Tuzno.
Mene zanima kapitalno jacanje kako i kad, dokap ili slicno ali budimo realni ko ce ulozit nakon zadnje prevare dionicara a nemoj mo se lagat sadasnji direktor imao je prste u tome?
"Još od 2014. godine Dužnik provodi restrukturiranje poslovanja" - vidimo kako i koliko uspjesno.
"Redovno se prodaju stariji i manje efikasni brodovi u svrhu zatvaranja kreditnih obveza, provode mjere štednje kod operativnih troškova brodova, uz zadržavanje visokog stupnja iskoristivosti brodova" - sto ce prodavat kad prodaju ove brodove i o kojoj iskoristivosti
Najvise su me raocarali HBOR i Ministarstvo Financija mislim u redu je da se niceg nisu odrekli jer ovo je ipak privatna i lose vodjena firma, ali isto tako Senior dug se je mogao bolje dogovorit u vidu kapitalnog jacanja firem, mozda dugorocno kupnju "Valovine" na ovaj nacin ne vidin sta ce ostat i otplatit Mezzanin dug.
Stecaj je vrlo realna opcija u sljedecih par godina, bez KAPITALNG jacanja.
Imam nesto malo dionica jos od davnina.