1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. chomli

Posts by chomli

• Što smo danas tržili

• chomli
    • October 27, 2023 at 9:45 AM
    Quote from Roki
    Quote from chomli

Danas sam krenuo polako s rasprodajom svega osim zasad ADPL.

-ZABA

-HT

A bit ce uskoro i HPB, ADRS i 7SLO

Nije da se bojim krize već se prebacujem malo na nekretnine u Dalmaciji. Uletila dobra prilika pa eto :)

Jesu počele padati cijene u dalmaciji? Agent kojeg sam kontaktirao kaže da je sve stalo, nit tko hoće kupiti, nit tko može prodati po ovim cijenama...

Display More

Kod mene ne. Agenti u svakom trenutku imaju potražnju za bar 10 stanova... Sve što se oglasi, odmah se proda u roku manje od 24h.

• Što smo danas tržili

• chomli
    • October 11, 2023 at 6:00 PM

Danas sam krenuo polako s rasprodajom svega osim zasad ADPL.

-ZABA

-HT

A bit ce uskoro i HPB, ADRS i 7SLO

Nije da se bojim krize već se prebacujem malo na nekretnine u Dalmaciji. Uletila dobra prilika pa eto :)

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• chomli
    • August 4, 2023 at 10:48 AM
    Quote from Vule
    Quote from Lynx

Nemoj se Vule rugati malim investitorima i njihovim malim portfeljima. Postoji više teorija kako bi se mali investitor koji tek počinje trebao ponašati sa svojim malim portfeljom, na koji način učiti, kakve investicijske strategije primjenjivati, mijenjati ih kroz vrijeme… No, to bih ostavio svakom da za sebe odluči, uči iz teorije i kroz iskustvo.

I onaj koji ima samo 10 dionica može s njima raspolagati pametno. Ali predložio bih ipak malo veće minimalne količine čisto da se ne udara u one neke minimalne brokerske provizije. To je meni bio problem kad sam tek počinjao, morao paziti (mada nije bitno dugoročno, ali nije ugodno).

Danas mi je portfelj nekih 532 puta veći od mojih prvih investitorskih dana kad sam investirao svoje skromne ušteđevine od skromnih studentskih poslova ali nikad ne bih podcijenio stotine i tisuće puta manje kolege investitore!

Ma slazem se, ne podcjenjujem samo kazem da je receno da drzi 15 god a nista o vrijednosti. Ja sam isto mali i poceo prije par godina sa 30 k kuna sad imam vise na kontu ali 90% je ulozeni vlastiti novac, a da bi zaradio moram prodavati za burek pa da kupim drugo, a ne vjerujem u dugorocne jer na ovoj burzi nista nije dugorocno dobro. Inace prvotni mi je plan bio osigurati starost kroz dugorocno ulaganje nakon sto sam ispusio 50% love u pbz invest fondovima 2008 ali vidim da to nije ni vamo moguce ili moras imati srece ko da dobijes jackpot.

Ne bi se složio s tobom da ne valja ulagati dugoročno. I ja sam počeo prije par godina sa sličnim početnim ulogom te stalno dodatno ulažem. Meni je trenutno portfelj veći za cca 40% od vrijednosti uloga. Znam da je to ozbiljnim igračima smješno, ali meni malom investitoru (nekom kome je ovo zamjena za držanje love na banci) je sasvim dobro.

• Što smo danas tržili

• chomli
    • March 21, 2023 at 4:36 PM

Danas se razveo od VLEN nakon više od 2 godine ;(

Možda sam mogao još čekati, ali početni ulog je uvećan za >3X.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• chomli
    • January 24, 2023 at 12:08 PM

iako mi je bilo ulaza i na 25€, ipak sam stalnim dokupom na ~10€ uspio biti napokon u plusu :)

I dalje ću pomalo kupovati jer vjerujem da će još dosta rasti.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• chomli
    • October 27, 2022 at 10:28 AM
    Quote from komot
    Quote from chomli

To je zato što ne poznaješ industriju. U marikulturi neto dobit od oko 5-10% u odnosu na prihode je OK rezultat. Cromaris za 2021g je imao oko 2.1% što je naravno loše. Realno dobar rezultat bi bio neto dobit od 30-50 milijuna kuna uz primjer prihoda iz 2021g. Sve ostalo su nerealna očekivanja.

Ma ne pratite što pišem. Naveo sam da je ulaganje bilo milijardu i pol, a ne prihod. Znači gledano s pozicije adrisa kao ulagača, on je uložio milijardu i pol da bi imao 30 do 50 milijuna neto dobiti, a nema niti toliko. Pa kakav je to roi ili roa ili roe kako vam drago? Pa bolje uložiti u desetogodišnje državne obveznice i prst u uho. A slično se ponašaju i s hotelom Marjan i ostalim investicijama. Sve sami stručnjaci počevši od Vlahovića. Ko da su državno poduzeće prema rezultatima rada, što se na kraju vidi i po cijeni dionice. Da ne pričamo o pušioni na Agrokoru, svi su izvukli ponderirano više od Adrisa. A gubitak je bio koliko ono milijardu kn, cromaris treba 30 godina radit za to.

Vidio sam šte ste napisali, međutim rast prihoda iz godine u godinu je jako dobar. Neovisno o početnom ulogu, treba uzeti u obzir da se ne mogu nova tržišta otvoriti odjednom, već da je to dugotrajan proces. Taj dio im ide stvarno OK. Ovakve tvrtke kao Cromaris trenutno nisu visoko profitabilne, ali ne znači da u budućnosti neće biti. Pogledajte samo grčke tvrtke koje uzgajaju istu ribu, te koje svako malo bankrotiraju, ili turske gdje im država pomaže da bi bile konkurentnije

• chomli
    • October 26, 2022 at 9:58 AM
    Quote from komot

Ma super je to sve kaj piše samo, kolika je ono neto dobit cromarisa? Piše u članku da je uloženo milijardu i pol kuna. Sve ispod 100 milijuna kuna neto dobiti bih ja rekao da je neuspjeh. A koliko se sjećam, daleko su oni od tih 100 milijuna, jako daleko. A i tih 100 je nekakav minimum.

To je zato što ne poznaješ industriju. U marikulturi neto dobit od oko 5-10% u odnosu na prihode je OK rezultat. Cromaris za 2021g je imao oko 2.1% što je naravno loše. Realno dobar rezultat bi bio neto dobit od 30-50 milijuna kuna uz primjer prihoda iz 2021g. Sve ostalo su nerealna očekivanja.

• chomli
    • July 8, 2022 at 1:20 PM

Remenar me nije nimalo oduševio i ne bi me iznenadilo da ga smijene. Možda će biti nasljednik ZM? ;)

Meni je u ADRS najveća pozicija jer nisam trader pa me ovakve dionice zanimaju.

• chomli
    • April 13, 2022 at 2:57 PM

Ja sam zadovoljan

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• chomli
    • March 17, 2022 at 2:06 PM
    Quote from accountant

Toyota reže planove proizvodnje za 15-20% sljedeći kvartal

kupujete li dip ili pad?

Ne režu planove proizvodnje jer nema potražnje... Znamo sve. Već si napisao svoje mišljenje, ne moraš stalno drukati.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• chomli
    • March 6, 2022 at 8:48 PM

A možda prodaju tvornice u Rusiji...

• chomli
    • March 4, 2022 at 3:03 PM

Cromaris je mala beba za Maistru i CROS i nikad neće biti visoko profitabilna kompanija bez obzira na rast. To je nažalost takva industrija

• Što smo danas tržili

• chomli
    • March 2, 2022 at 2:36 PM

+ADPL - 98Kn

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• chomli
    • March 2, 2022 at 2:01 PM

Tko zna gdje je dno... Dugoročno i dalje vjerujem u ovu firmu. Danas sam dokupio po 98. Ukupni prosjek ulaza mi je oko 140kn. Nadam se da će rat biti brzo gotov

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• chomli
    • February 11, 2022 at 2:06 PM

Već dugo nisam trgovao ovim dionicama i samo čekam ponudu. Sve ispod 6.5kn me ne zanima. Mogu čekati koliko me valja pa i do istiskivanja

• Dividendne dionice

• chomli
    • February 9, 2022 at 3:47 PM
    Quote from Roki
    Quote from chomli

U portfelju najviše imam dionice Adrisa. Što se tiče Cromarisa, oni su praktički u kratko vrijeme izmjenili gotovo cijeli top management. Nadam se u skorije vrijeme da njihova dobit više neće biti "zanemariva"

Šta očekujete u budućnosti što se tiče prihoda, dividende, možda novih akvizicija? Nisam toliko upućen u njihovo poslovanje. Možda znate nešto o nekim njihovim dugoročnim planovima? Meni se oni na prvu čine skroz OK.

Očekujem da će Maistra rasturiti te da će i dalje najviše ulagati u turizam. U planu im puno obnova u Zagrebu za hotele koje su kupili od HUP-a te famozni Marjan u Splitu. Neki smatraju da loše investiraju, ali ja se ne slažem i očekujem puno :)

• Dividendne dionice

• chomli
    • February 9, 2022 at 11:04 AM

U portfelju najviše imam dionice Adrisa. Što se tiče Cromarisa, oni su praktički u kratko vrijeme izmjenili gotovo cijeli top management. Nadam se u skorije vrijeme da njihova dobit više neće biti "zanemariva"

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• chomli
    • January 21, 2022 at 3:11 PM

Pročitao sam "A Random Walk Down Wall Street". Odlična knjiga i ona mi je bila jedna od prvih edukacija za investiranje.

• Što smo danas tržili

• chomli
    • January 21, 2022 at 1:08 PM
    Quote from tento

Isto malo HPB po 790

i ja al po 795

• Kolike prinose ostvarujemo

• chomli
    • January 1, 2022 at 7:27 PM

Uglavnom samo kupujem, i to dividendne dionice ili ETF-ove. Povećanje vrijednosti portfelja za 2021g je 8%.

Trenutno sam u fazi skupljanja i dok ne dođem bar do 500.000kn, ulagati ću s manje rizika.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt