Malo je mekan ovaj ask danas.
Još bi mogli u + danas
Malo je mekan ovaj ask danas.
Još bi mogli u + danas
Malo sam dokupio danas, a i još malo ću ovaj tjedan...
Nema straha ovdje...
Čudno s obzirom da se radi o aplikaciji koja nije sklona bugovima.
Imao sam isti problem prije koji dan...
Odgovorili su da su javili i da će ispraviti u najbržem mogućem roku.
Erste Broker ima tko ptoblema sa njim..uopće ne mogu ući u aplikaciju javlja mi "Trenutno nije moguća prijava za rad"
Također. Poslao sam im mail. Nisu mogu izabrati gori trenutak za ovakve probleme...
Display MoreDisplay MoreEvo imam malo vremena, pa ako zelite da vas nesto naucim onda procitajte.
Znaci revalorizacija imovine ne znaci apsolutno NIŠTA. Ta stavka je jedino u hrvatskoj bitna, jer ljudi ne znaju računovodstvo. ATPL-u je vrijednost imovine i onako bila precjenjena, ali i da povecaju vrijednost imovine, to je potpuno nebitno jer ono ne mjenja novcani tok. To je samo racunovodstveni podatak. Oni tom promjenom nisu zaradili nista. Svaki analiticar, pa tako i ja, vadim sve podatke iz RDiG i bilance koji su samo računovodstvene prirode i nisu iz redovnog poslovanja koje je jedino važno. Primjer; ATPL posluje s gubitkom, ali postavi da je "fiktivno" zaradio jer si je revalorizirao tj. povecao imovinu (sto moze napraviti subjektivno, kao i sto se radilo). Dal bi vama bilo vazno što je iz redovnog poslovanja bio u minusu, il je zapravo u plusu jer je izmislio da mu je imovina povecala vrijednost? Uglavnom, revalorizacija nema nikakve veze s dividendom. Bas nikakve. Ne govorim samo kod rasta imovine, nego i kod pada. To niti jednom analiticaru na svijetu nije vazno. Ne znam, sad je nedavno jedna kompanija imala otpis imovine preko 20 milijardi dolara, a cijena dionici porasla. Malo potrazite. Cekajt da vidim koji jebrodar najvise smanjio vrijednost imovine, pa to nije pomaklo cijenu nit 1%. Evo GNK je imao otpis imovine od preko 200 mil$, a dionica porasla 70%. Dakle, zaboravite revalorizaciju
2. Ostala sveobuhvatna dobit znaci da je dolar porastao ili pao, ali ga oni ne mjenjaju jer im treba za daljnje poslovanje. Kuzite, oni dosta toga placaju dolarom, i ako je dolar narastao oni napisu da su u plusu s njim, ali samo racunovodstvenom, jer ce ga dalje koristiti. Npr. platiti kredit u dolaru.
Mislim, sve to mozete potraziti. Zelim pomoci ako nekoga zanima sta sta znaci. Morate nauciti sta je racunovodstvo i kako se ono vodi. Primjer vam je npr. IGH. Oni kazu da su vratili preko 200 mil kuna. To je potpuna laz. Njima su otpisale banke toliko, i oni racunovodstveno to nekako moraju uvesti. Kazem, racunovodstvo je varljivo, i tko ga ne kuzi se opece.
Ovo sta vam pisem nema veze sta ce biti s ATPL-om ili imovinom ili dobiti ili icime. nego vidim da ne kuzite pojmove pa da pokusam pomoci. Iako mi se cini da cu opet ispasti druker. Ali ok
Jos cu vam dati jedan primjer racunovodstva. Znaci radio sam analizu solaraca. Firma ima konvertibilne obveznice za dionice. Kako cijena dionici raste, tako su te obveznice zapravo sve skuplje. Solarci rasli kao ludi, a firma iz kvartala u kvartal pise da ima gubitke preko 100 mil$. Kad izvadis to firma je u plusu, jer se samo konvertibilne obveznice tako moraju voditi, ali ako se one promjene za dionice nista se strasno nece dogoditi
Čekaj i ti si ozbiljno neki analitičar??? I vrijednost imovine ti nije bitna? Vrijednost imovine za koju plaćas kredit??? Svasta, nemoj se dalje blamirati
Ni ja ne vjerujem da je on analitičar...
Pa ako budu ovakve vozarine valjda bude neka dividenda mornarima za rum. Mislim da sam vidio da neki veliki brodari već pričaju o tome
Ima kaj novo ovdje?
Pa piše lijepo u izvješću da su značajno smanjeni troškovi financiranja. Predzadnja stranica izvješća.
Ali ako se želi vidjeti loše uvijek se nađe nešto...
🚀🚀 novi vrhovi
Sad je to poraslo još dosta...
O sujeto, jesi li teška...
A baš je neugodno čitati kmečanje...
Ajmo jos jednom
svijet će ove godine rasti oko 5,1%, ali to je samo 1% vise nego 2019. Promet ce rasti 3,8% vise nego prosle godine (dry), ali to je samo 0,8% više nego 2019. Od onda je na trziste doslo skoro 100 mil novih tona (NETO). Sto je preko 10%. Znaci nakon rezalista. Kako bi itko logican pomislio da ce bdi ove godine ovako potegnuti? Onda sam ja stvarno budala i ne kuzim matematiku, a jos manje logiku
Možda da napravite novi profil, pa da probate ispočetka? Nakon svega teško da će netko vjerovati Vašoj stručnosti. Malo je i tužno da ovdje prosipate žuć. Zar je tako teško priznati grešku?
Ma boze moj, nema svade, ali ako zelite znati koliko matematicki kompanija vrijedi, ja cu postaviti. Migra je davez, jer misli da nesto zna, a onda ga ekipa slusa jer objavljuje koliko je kina uvezla rude prosli mjesec, sto i mala beba moze naci. I onda se navija da on nesto zna jer imate dionicu. Ja sam rekao, necu vam kvariti sliku, ali nek me se ne spominje, jer vam kraljica ATPL je daleko od onoga sto mislite. Toliko od mene, imam pametnijeg posla.
P.S. Migra dijeli koristan sadržaj ahahahahahaha
Migra nema pojma a sve je pogodio. Vi ste kolega veliki stručnjak, samo slaba korist...
Ovo bi bilo nemoguće samo u La la landu ili nekoj bajci . Žar vi zaista mislite da bar 100njak ljudi nezna kakvo će biti izvješće?
Naravno da zna. Samo ne znam zasto mislite da oni kupuju sada? Tko kupuje? Uprava? IB? Kumovi, ljubavnice?
Kod nas se ne može nikako van iz tih teorija zavjere.
Uostalom, insideri su mogli kupovati i na 150, ne 250.
Zdrav razum govori da će biti dobro izvješće. Nije ti potrebna insiderska informacija, dovoljan je zdrav razum.
Ne treba gledati odmah teorije zavjere.
BVPS je 380 kn, toliko vrijedi dionica da su vozarine i puno manje. Da i ne vjerujem u bolja vremena to je cijena koja je realna danas. Svaka evaluacija ispod toga je budalaština i panika još od korone. Prodati ispod toga je ludost.
Evo ja stavio udicu i ulovio(dokupio) još malo ribe...
Je je, evo sad ce... firma koja duguje kojih 700-800 mil kuna ce isplatiti dividendu, odlican potez...
Prerano izašao?
Zanimljiva kupnja danas
Ma ako su vani svi brodari napravili već prije 100% i još rastu, onda nema smisla da atpl vrijedi 250 kn. Ja ne razmišljam o prodaji prije 450. A mislim da bi i to mogla biti greška kad pogledam unatrag za 3-4 godine.
Pa ako budu ovakve vozarine valjda bude neka dividenda mornarima za rum. Mislim da sam vidio da neki veliki brodari već pričaju o tome
Ask se povukao za skoro 2% u odnosu na jučerašnju cijenu zatvaranja. To znači da se očekuje raspaljot po asku već od 9.30 h.
Promatrajmo...
A ono realno, tko danas kupi isto je u roku od godine dana poduplao novac...
Da imam para i ja bi još kupio.
Baltic Dry Index Brodarski 20.4. 2.472,00 1,64 15,51 8,37 35,23 76,45 226,55 139,77 0,00 Baltic Handysize Index Brodarski 20.4. 1.025,00 1,08 0,99 - 24,63 55,30 71,69 281,04 165,54 0,00 Baltic Panamax Index Brodarski 20.4. 2.557,00 4,75 34,72 - 14,05 58,13 103,75 211,07 115,42 0,00 Baltic Supramax Index Brodarski 20.4. 1.925,00 2,50 8,51 - 9,28 72,03 98,05 383,67 152,29 0,00 U odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme:
BDI 226 % +
Handy 281% +
Panamax 211% +
Supramax 383% +
A cijena ATPL ostala ista...
Krenula je raketa!
Ovdje će još na kraju sve ispod 300 biti odlična kupnja...