Display MoreNi ja nisam bas nacisto sto se tu desilo... Postoji pozitivno i negativno gledanje na ovu odluku...
Negativno gledanje - nitko se nije javio i produljuje se trajanje natjecaja uz 'relaxed rules' tako da se privuce barem neki investitor... Ovako bi svatko normalan zakljucio i ne bi pogrijesio... Taj ce vjerojatno sutra prodati...
Pozitivno gledanje - zelju da se prijavi je podnijelo puno vise potencijalnih ulagaca od planiranih, no s obzirom da se radi (vjerojatno) o fondovima koji nemaju direktnog iskustva u upravljanju telekomima, automatski su diskriminirani... AZTN je tu morao reagirati jer je cilj AZTNa stvaranje treceg telekoma...
Jedini problem je timing - zasto pobogu dan nakon predaje ponuda skidaju taj uvjet i olaksavaju prijavu na natjecaj? Kratki rok od 15 dana bi se mogao protumaciti da vec postoji zainteresirana strana koja ima svu dokumentaciju spremnu, ali nisu zadovoljavali taj jedan uvjet koji im je sada omogucen... A ako se njima omoguci, onda bi po mojoj nekoj procjeni mogli ocekivati poprilican broj zaintereiranih strana koje su do sada tumacile natjecaj na nacin da ce njihove ponude biti odmah odbacene te se nisu niti trudili prijaviti na natjecaj...Nakon kratkog promisljanja, mislim da se ovdje za stvarno otvara mogucnost stvaranja treceg telekoma, potpuno neovisno da li ce to biti UG ili netko tko nikada nije bio na HR trzistu... Moguce da se desi da neki skroz lijevi fond preda ponudu koja se ne odbija i onda nekakvim partnerskim ugovorom dogovori sa Tele2 zajednicki nastup na trzistu (kao sto je EvoTV svojevremeno zajednicki nastupao sa Tele2 recimo)... I onda tako malo zajedno dok UG ne rijesi problematiku sa zakonom o elektronickim medijima i otkupi Optimu...
Razmisljam nesto dalje... Postoji jos jedan detalj - ako UG otkupi Optimu, vrlo vjerojatno ce ici na delistiranje Optime sa burze... Trajat ce cca. godinu dana, ali mali dionicari ce biti isplaceni i izgurani iz dionice... Dakle, po meni, UG (ukoliko oni predaju najbolju ponudu) ce morati ici u otkup dionica do te mjere da ce ih mozda cak i sa burze skidati kao sto je Saranovic skidao Kras s burze, samo kako bi dosegli razinu da mogu isplatiti preostale male dionicare... Da li itko zna koliku kolicinu dionica mora imati vecinski dionicar da izgura male dionicare?
Prije ke bilo 95% dionica.....mislim da se ništa nije mijenjalo po tom pitanju.....
Posts by hugh
-
-
Zbog čega je tromjesečni prosjek uopće bitan?
-
ne krecemo mi nikuda sve dok se ne počne kupovati po bidu......svima nam vrijedi bar 70 kn a ni po 46 nitko nece kupit.....svi se nabidavaju i cekaju da im nešto upadne u košaru.......ja sam opalio kupovinu po asku makar se od jutra vidjelo da nitko nema namjeru kupovati po asku....ova transakcija me je i uvjerila u to jel se ne događa ništa nakon toga....ostalo mi je još keša ali imam i podosta ovih dionica.....kad bi barem bilo interesa za trgovinu možsa bi i vidjeli pravi potencijal rasta a ovako dok pišemo a nitko ne kupuje možemo samo čekati da neko ubaci koji kom po bidu.....
-
gdje to vidite?
-
dow prešao +5%......stvarno su luđaci......dođite ameri ovdje and make Croatia great.....
-
koliko sam do sada vidio sva predviđanja sa ta stranice koje je netko postao bila su pogrešna......kao npr. strong buy na atpl na 450 kn....pretpostavljam da im je sad prije nekog novog rasta na atpl preporuka sell pa ce na preko 400 opet bit strong buy....
-
a tek naša jadna zse....što ćemo mi sutra?.....krenuti, pa stati prije nego u treču brzinu još i ubacimo......pa čekati da ameri 3 puta probiju na novi vrh dok mi još razmišljamo jel da prebacimo crobex preko 2000 ili ne.......joòooj......neznam ni sam više jel mi se to da gledat i sudjelovat.....par dionica imat ce solidan promet dok ce na drugima bit drž, nedaj jel netko želi izać sa 20 000 kn......i onda opet svi koji nisu "nestali u 60 sekundi" opet 3-4 mjeseca čekaju da ovi vani odrade još 5 novih vrhova da bi mogli kapitalizirati svojih 10-15%......
-
i onda bi mogli kao i mnogo puta do sada okrenuti sutra fjučurse u minus pa otvorit i završit u zelenom dok eu lider burze i dalje love svoj rep.....
-
divni su mi ovi ameri......nema kod njih 6,2, kao u europljana........zato i vode ovaj j.... svijet.....krenu u jaki rast i na kraju još dodaju gasa dok eu krene u rast pa se strmop.zdi u debeli minus i na kraju zatvori tako da neznaju ni sami gdje su krenuli.........
-
zaključak svega je da u doba naprednih tehnoligija ishod preuzimanja ovisi o poštaru.....valjda su bar 2 ponuđača gurnili poštaru po 100 kn da njihovu ponudu dostavi i 1000 da konkurentsku ne dostavi.....
-
ma kakvi ameri koje cijelo dopodne spominjete?...kud se oni odbijaju kod još nisu ni otvorili?....
-
Najjaci europski indexi stvarno su ljepo "odvezli" danas......iz plus 2 u minus 2.....pa sad ti budi pametan.....
-
32 minute i startamo
Što će sa znati za 32 min osim da je isteko rok za predaju neobvezujućih ponuda?
-
problm ove naše lude burze je što se tpng jednostavno ne može oteti "korona korekciji" kao što to mogu tankeraši vani i bez imalo srama odraditi 20% u dva dana.......nadam se da ce me sljedeća 2,3 dana demantirati ali za sada je tako......
-
sigurno nije.......uglavnom još jednom dokazuju koliko su nesposobni....
-
stvarno ne razumijem ovu ekipu iz atpl.....pa oni ni sami svoj kalendar događanja ne poštuju......nisu oni nikakvi gospari nego prevaranti.....svaki kvartal isto, samo dokaz koliko poštuju svoje dioničare.......
-
gdje smo mi u cijeloj toj prici vidjet cemo sutra....stvarno več odavno imamo dobrih razloga za potegnit po 15% u jednom danu ali ne ide, pa ne ide.....
-
cijeli dan miriši na ovakav scenarij ali ipak izdržalo je do kraja dana......
-
nalog na prodaji od 60 000 kom na 6,35 kn nije prošao dok je bilo bida i jako se kratko vrijeme vidio.....nekužim ta zatvaranja.....
-
uvijek je ista prića sa tim njihovim izvješćima......nema ga ni u "5 do 12" nego uvijek u "12 i 5"......ak se već sramote zbog toga nadam se da neće zbog izvješća.....