1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • March 20, 2020 at 10:14 AM
    Quote from korona-virus

Gdje je smrzlo? :)

Imao sam osjećaj da će poletiti na 5,50 ali uvijek ima nekih kojima i ova cijena odgovara. Krenulo je dobro, ali nešto je bilo kratkog daha iako po broju komada 140.000 je lijepi broj.

Vidim da će biti opet puno kalkulacija i kalkulanata, pa ko što uhvati, ali ide vikend ljudi, pa se treba pripremiti...

Poziv na Glavnu skupštinu mogao bi biti novi vjetar u leđa:

https://zse.hr/default.aspx?id=97105

kakav vjetar u leđa nosi poziv na glavnu skupštinu?....

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• hugh
    • March 20, 2020 at 10:11 AM
    Quote from darac11
    Quote from havi

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ernetu-20200319

mozda ih ne okrzne ova kriza ...vidjet cemo :)

Ne samo da ih neće okrznut , već HT trenutno smatram najsigurnijem ulaganjem.( pad prihoda i dobiti ako ga bude će biti na razini statističke pogreške).

nažalost nemam dionice HT-a. ( ali moja žena ima)

ako se rastanete, imat ćete i vi pola njenih dionica HT-a.....

• hugh
    • March 19, 2020 at 11:49 PM

tranparentnost se stalno spominje ali je je ne vidim ovdje......valjda bi transparentnost bila, ako su nešto već objavili, da je su ponude pristigle i njihov broj,ili bez broja ponuda, i da će nakon analize ponuda objaviti da li netko ili nitko ide u drugi krug.....jel svi ionako znamo da je natječaj završen.....

• hugh
    • March 19, 2020 at 11:00 PM
    Quote from crnispot

Može biti: a) ništa nije došlo, povlaštena info ruši cijenu, oni odgađaju objavu zbog...? Tu ne vidim razloga da info ne objavljuju i zašto je tu potrebno poduzimati mjere odgode objave. Tu nek neko pomogne, il da pitam na onom pesimističnom forumu. :)

b) došle ponude, povlaštena info diže cijenu, oni odgađaju objavu zbog toga što ta info utječe na tromjesečni prosjek koji s neke strane uvjetuje cijenu ponuditeljima. Tu je potrebno poduzimati mjere odgode objave.

Baš taj dio pod a) i meni se mota po glavi....možda nema logike ali, vrag će ga znat....

• hugh
    • March 19, 2020 at 10:25 PM
    Quote from ascendens

Citat-"Prilikom izvještavanja AZTN-a HT će se pridržavati odredaba Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i vijeća od 16. travnja 2014. o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta) te stavljanju izvan snage Direktive 2003/6/EZ Europskog parlamenta i Vijeća i direktiva Komisije 2003/124/EZ, 2003/125/EZ i 2004/72/EZ, Zakona o tržištu kapitala i ostalim primjenjivim propisima te će u tom smislu, kada je to potrebno poduzeti mjere za odgodu objave povlaštene informacije, pojašnjavaju iz HT-a."

I ovo se čini značajno.

Baš taj dio rečenice mene muči i neznam kako ga točno protumačiti........može li tko pomoći?.....

• hugh
    • March 19, 2020 at 2:13 PM

prav za prav, mislim da uzalud čekamo objavu tijekom bilo kojeg dana u toku trgovine......može bit, da sam u krivu ali očekujem da će to biti u vrijeme dok burza ne radi.....jedino neke neslužbene informacije mogle bi doći tijekom trgovinskog dana pa sa ih to natjera na objavu.....

• hugh
    • March 19, 2020 at 1:28 PM
    Quote from Backdraft

poslao mail. nego da li sada ovaj skok znaci da je stigla ponuda?

Quote from ico8888

Reci cu samo da sam pogrijesio kad nisam kliknuo na prodaju na razinama 8kn,ali u tome trenutku sam smatrao da dionica vrijedi glatko 11-12kn,sad bi prodao i za 7kn jer me stvarno ovo sve pocelo umarati.

pa sad zalimo sto nismo dali po 7,8 jer sad bi duplo usli

Svi zbog nećeg žalimo......da nisam na burzi sigurno bi bio sretniji......ovako me samo strah da mi dionice ne padaju dok se virusa uopće ne bojim......

• hugh
    • March 19, 2020 at 1:23 PM
    Quote from ico8888

Reci cu samo da sam pogrijesio kad nisam kliknuo na prodaju na razinama 8kn,ali u tome trenutku sam smatrao da dionica vrijedi glatko 11-12kn,sad bi prodao i za 7kn jer me stvarno ovo sve pocelo umarati.

Nema više prodaje po 7......ili po 10 ili 2.....;(

• hugh
    • March 19, 2020 at 10:41 AM

divno nam ide.....ako bubne na 3, nečemo više morat ni padati ako ponuda ne bude....samo rast....

• hugh
    • March 19, 2020 at 10:07 AM
    Quote from my moon

Pa valjda je iz dosadanjeg današnjeg trgovanja jasan sadržaj ili nesadržaj ponuda :).

zadnja cijena 4,2

čestitam onima koji su profitirali, nadam se da ih ima. OPTE je dosta pomogla svojim prometima i svim tim natezanjem da tržište bude živahnije. Optima, Šaranović i korona :)

Sad je pitanje bježat il ne bježat :) Mislim ne od korone, već od objave o ponudama.

Kakva nam je uopće procedura ako ponuda ne bude.....objavljivanje novog natječaja ili?.....

PS

nerealno mi izgleda da se nitko ne javi na natječaj

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • March 18, 2020 at 11:42 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2166610

Evo, sad je virus i doslovno ušao u največu burzu svijeta....

• Što smo danas tržili

• hugh
    • March 18, 2020 at 9:57 PM
    Quote from kohut

Danas me pogodio ADPL na 113. Postavio nalog kad je palo 10 %. Ne znam da li da sam zadovoljan ili ne. Kako stvari stoje mislim da moze jos dole, ali mozda i nije tako lose.

Neznam, ja sam jućer pokušao uspješno trejdat ali sam izašo tak brzo ko što sam i ušao.....1000 kn pušing i več sam tad bio sretan, a danas sam još sretniji što sam bar jednom na vrijeme izašao......da sam tak pametan bio i sve rasprodao još nedavno dok sam bio u debelim dvoznamenkastim plusevima danas više burzu ne bi ni gledao dok se ovo ne raščisti......budući da nisam bio pametan sad kombiniram sa dionicama i kešom da se izvadim što prije.....samo da ne bude po onoj: nije majka Muju klela zato što se kockao, nego zato što se vadio.....ali u svakom slučaju, svaki novi dan smo sve bliže novim vrhovima, kad god oni bili....

• hugh
    • March 18, 2020 at 9:10 PM
    Quote from titulus

Utopija je vjerovati da imatelji povlaštenih informacija ne trguju i kada je nekome to dokazano... Zato ponavljam, najbolje stopirati trgovanje kako bi svi imali jednake uvjete!

To je istina ali mislim da je teško to očekivati......u najboljem slućaju možemo očekivati male promete i male promjene cijene, jel sve drugo signalazira da neki nešto znaju ili su se upustili u neizvjesnu špekulaciju......strašila na asku u sigurnoj zoni mislim da svakako možemo očekivati.....

• hugh
    • March 18, 2020 at 9:03 PM
    Quote from Roki

Ne znam, meni ovo vise nije pitanje cijene na burzi i tu neke zarade od trejda ili dividende. 99% nas od tog ne moze živjeti. Sad već brinem za radno mjesto, svoje, ženino, starce. Ovo uopce nije dobro. Tek smo nedavno dostigli razinu iz 2008. Ovo će nas gurnuti u devedesete. Razvijene zemlje imaju uređenije sustave i više love za pomoć gospodarstvu a i ljudi su boljestojeći nego kod nas. Oni će ovo prebroditi kroz 1-3 god. Nas čeka opet padanje 5 godina pa neki blagi rast pa cirka 2028 da dođemo na ovu razinu od 2019 odnosno 2008. Da ne spominjem da mi ie prosjek u ADPL 175, pitaj isusa hoće li ta firma ovo preživjeti...u drugim dionicama sam relativno ok, cca -15% ali imaju budućnost. Katastrofa.

svi brinemo....ali kažu da kad nam Bog zatvori vrata otvori prozor.....tako da se možemo ušuljati....ali da ne glumim Papu.....treba odabrati strategiju.....svako ovisno o svojoj situaciji....e sad, da li će ona biti reži i bježi, ili strpljen spašen, ili dokupi sa slobodnim kešom, ili pronalaženje onih koje će kriza najmanje uzdrmati i koji će se najbrže oporaviti, ili trejdati češće, puno je mogućnosti a ništa nažalost nije sigurno......ostaje nam i nada da če ovo biti samo neka mini kriza i receseja iz koje ćemo se brzo izvući.......ni to nije daleko od mogućeg......

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • March 18, 2020 at 8:26 PM
    Quote from george

znaci dobro sam ubo atpl? Iako nisam cuo strucnjake poput budfoxa, mittka i naravno gigica, sad mi je lakše jer i logika kaze da je s,obzirom na trenutne vozarine, ovo bolja kupnja nego na 400, kad su strucnjaci preporucivali

Dobro ste uboli jel znamo da se povijest ponavalja, što bi značilo da nakon 100 idemo ponovo na 650.....😁

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • March 18, 2020 at 7:14 PM
    Quote from george

daj molim te prognozu, treba nam optimizma. Ja sam ubo na 160 ali brojim minus. Ima li kakav pozitivan link, koliko je EBITDA?

Bdi Vam raste i neče stati tako skoro sa rastom....za 10 dana ćemo na 160 gledat sa čežnjm......🤗🤣🤩

• hugh
    • March 18, 2020 at 5:12 PM
    Quote from Moller
    Quote from trial

ADPL i ARNT danas definitivno najveći gubitnici.

kako i ATPL dobro prati, reklo bi se selektivno abecednim redom

Znači najsigurnije bi bilo kupiti Varteks......

🤣🤗

• hugh
    • March 18, 2020 at 1:03 PM

kako god bilo siguran sam, da će nas s obzirom na išćekivanje i nestrpljenje vlasnika dionica a posebno s obzirom na nesigurnost koja vlada tržištima zbog virusa, stvarno jako brzo obavjestiti o stanju pristiglih ponuda.....

• hugh
    • March 18, 2020 at 12:59 PM
    Quote from kanabis

Prijatelju kakvo sirenje panike. U trgovinama fali namirnica u ljekarnama lijekova. Pada promet svim djelatnostima, ide kresanje radnika i placa. Kako god to nazvali panika ili recesija ili ludost, ovo ce biti meteor za sve. Malo tko ce se izvuci dobro neokrznut. A ovo ce biti ujedno i prilika za one koji su poslovali na pozitivnoj nuli da konacno zbrisu van.

Ne burzama je meteor več prošao....sada treba vidjeti gdje će najmanje krhotina tog meteora ostati.....

• hugh
    • March 17, 2020 at 9:34 PM
    Quote from Barikb

Dow Jones +4%.

Nizozemska se priključila Engleskoj i neće poduzimati nikakve mjere protiv virusa. Virus ide u slobodnu cirkulaciju.

Zaključak o UK i Nizozemskoj izvedite sami. Najnaprednije države svijeta

Tim više što je N. samo srce E.U.

Ja se nadam punim hotelima iza 01. lipnja...

Meni to izgleda jako opasno i neodgovorno......ako se u zemljama EU ovisno o situacijama donesu mjere opreza koje uspiju suzbiti zarazu i umanjiti je na najmanjue moguću mjeru (a Kina je dokaz da se tako može uspjeti) a tamo situacija eskalira, toplo se nadam da ce u toj situaciji kada hipotetski govoreći ljudi u EU poćnu sa "nekim normalnim" kretanjem, ljudima koji dolaze iz UK ili Nizozemske biti zabranjen ulazak u bilo koju zemlju svijeta......nisam to pratio ali nemogu vjerovati da stvarno ne misle poduzimati nikakve mjere i još ne vjerujem u to, jel se mjerama kupuje vrijeme kako zdravstveni sustav ne bi krahirao......mjere koje obuhvaćaju zaštitu od nenormalnog širenja virusa su jednostavno neophodne.....no to ne znači da moramo paničariti, rasprodavati sve dionica za ništa love i kupovati po 50 kom kvasca i 50 kg brašna......

1. Privacy Policy
  2. Kontakt