hvala, našao sam u međuvremenu no nisam dokučio prospekt ili neku namjeru zbog koje su oni išli u dokap.....što je bio cilj i zašto dokap?
Posts by hugh
-
-
nosam ih pratio......po kojoj su cijeni oni dokapitalizirani, kada i od koga?......može i neki linkovi onako napamet....
Hvala
-
Ameri su ovo shvatili banalno, sve dok nije postalo ozbiljno
Bolest putuje bez putovnice.
Vidjeti ćemo ovih dana kako će im market reagirati. Posljednjih se dana bio odvojio od stvarnosti.
Brojke zaraženih u USA već sada su jako velike.....a očito je da poučeni iskustvom iz Italije i Španjolske najgore tek dolazi......market nek ide gdje god hoće ali ovo ne izgleda nikako dobro za njih.....još mi je čudnije da se svađaju oko toga treba li u karantenu ili ne......mislim ono wtf......več sad im broj zaraženih nenormalno raste, ako se ne uozbilje oni će za čas imati milione zaraženih.....nisu valjda toliko ludi.....uostalom, nepojmljivo mi je da kod njih svaka država "vozi po svom" i mole za ujedinjen stav a od toga ništa....pa nisu li oni United States?....
-
Zar burza i nedjeljom radi???
Ne kolega..blokiran sam bio od cetvrtka vecer do danas pa nisam ni mogao postati prije.
Ja mislim da cemo imati jos 1 propad, ali iznad 1380 i onda opet rast. Visi vrh i vise dno.
I dalje smatram da je smijer prema gore.
A to se jasno vidilo po podmetanju vecih naloga lezerno na kupnju. Bilo na Adpl, Rivp, Atpl...
nije li to malo optimistično?.....to bi ispalo da sutra padnemo manje od 5% i amen.......za par mjeseci cijeli svijet funkcionira kao da ništa nije ni bilo?.......
-
10. PODRAVSKA BANKA D.D.
5.855 0,42% 10. PODRAVSKA BANKA D.D.
3.695 0,27% 10. iz TOP10 izlazi.
Nedavno je ulazio i sudjelovao u dizanju cijene do 100 Kn, a sada izlazi oko 50 Kn.Mislim da radi grešku.
Ipak, želim mu svako dobro i uspjeh negdje drugdje.
sad bude sudjelovao u padu sa 50 na 25......inače, priča se o tome da li Viro bude ili ne bude i tko uopće bude od ove 3 šećerane......
-
Turizam - booking.
- sada kod nas na moru i zimi ima gostiju, ali tu su dodatni troškovi (grijanje...) a male su zarade pa ja obično preskačem taj dio.
- prve goste primam u 3.mj. obično mi budu popunjeni svi vikend, ove godine to je izostalo a stvarno me bilo strah da mi tko ne dođe.
- 4.mj. (travanj) mi je bio relativno dobro popunjen (Izrael, Češka,USA...). Za goste imam neka pisma dobrodošlice, doslovno sam ih molila da zbog zdravstvene situacije ne dolaze.
- sada je puno lakše jer država RH zabranjuje ulaz u RH.
- 5.mj. (svibanj) e tu mi je popunjenost bila ne dobra nego fenomenalno dobra uz dobre cijene. Sami gosti su tu polako otkazivali rezervacije, ali još ih je ostalo cca 10%, nadam se da će i ti gosti otkazati samo što očekujem od ove države da me zaštiti od tih turista s zabranom dolaska istih.
- ništa se neće dogoditi ako mi na moru ne budemo radili godinu dana, biti će manje novaca ali nije sve ni u novcu.
- tko nije u kreditu će preživjeti a oni u kreditu ??? a što su ih uzimali !!!
- sada čekam ljeto da se u miru mogu sunčati i kupati ipak će ovo biti divan cjelogodišnji odmor.
- baš me zanima kako će uhljebi doći do love, ali i to znam, biti će uspješnih zaduživanja ove zemlje.
nije zabranjen dolazak nego gosti iz određenih zemalja moraju u izolaciju ili karantenu
te se mjere na snazi do daljnjega ili su za sada ograničene nekim datumom?
-
Predvodnik rasta brodara, a i tankeraša je Top ships , rastao je 193 posto jučer.
Mislim, na godišnjem grafu daleko je to od vrha, ali....
Da baš sve ode u skladištenje?
I da su vani toliko mutavi pa kupuju dionice tankeraša koji brodove pretvaraju u plutajuće cisterne?
Ili i oni imaju trezor koji kupuje?
Rast brodara već duže bode oči i svijestan sam da kod nas osim ATPL nema što rasti.
Meni se čini da je to sa plutajućim skladištima vijest koja se nudi na prvu ko urbana legenda, kad se zagrebe dublje, stidljivo izranjaju procijene da će jeftinija nafta pokrenuti prekomorski transport zbog geopolitičkih i čisto ekonomskih razloga.
I dalje ostajem kod tvrdnje da ta muvanja vani nemaju utjecaj na TPNG, jer je TPNG tipična klaustrofobična zatvorena kontrolirana ZSE dijonica.
kontrolirana je sve dok se ne otme i počne se ponašati nekontrolirano i ludo.......to su barem moje nade.....ima tu i nekih bitnih okolnosti koje ih podupiru......ima li trenutno neko na umu dionicu na zse koja bio ove godine mogla imati rast prihoda, dobiti, edbite, pad duga?......mislim da je za tpng sve to realno izvedivo.....
-
zanimljivi smo mi ljudi......sad više nevalja ni kad raste.....s tim sa mi ni ne rastemo....problem je naše debilne države i burze što smo mi nesposobni zaradit.....ameri isto kao i mi neznaju kada će virus završiti ali znaju da će probleme nakon virusa riješiti, i to prije od svih drugih.......a što smo mi.....tuga i jad od burze.....vidite o čemu mi ovdje raspravljamo.......a pratili smo ih u stopu kad je padalo.....već sad u prvom rastu "kasnimo" 10%......tupavi smo i glupavi, i samo smo na pad navikli......rast i zarada je za našu burzu SF.....nažalost, al tako je.....
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2169213
Malo pozitive za Europu......ako budemo pametni i dalje, mislim da cemo uskoro vidjeti svjetlo na kraju tunela.....
-
Nemoraju žurit u smislu dizanja cijene, ali mislim da je i za njih i za naš novac kao dioničara bolje da budu malo aktivniji i skidaju bar ove kamikaze do 40 kn......
A zasto? Pa ako imaju $$ i zele to ubaciti u dionice onda im je to bolje na sto nizim vrijednostima, a ako ima onih koji bi prodali neka ih
ovo su najniže cijene dionice u zadnjih 6 mjeseci.......trgovanje je zamrlo, interesa za prodaju na ovim cijenama očito nema......osim ako nečemo imati odličan kvartal i cijelu godinu a dionicu na 30 kn?.....nekako mi ne ide jedno uz drugo.....
-
A cemu da zure, pa sta nije bolje da je dionica jeftina a dobro poslovanje, nego obratno 😀
Nemoraju žurit u smislu dizanja cijene, ali mislim da je i za njih i za naš novac kao dioničara bolje da budu malo aktivniji i skidaju bar ove kamikaze do 40 kn......
-
Potpuna nelogičnost ZSE očituje se na dionici TPNG...iako je potpuno izvjesno da će mo imati jedan od najboljih kvartala u povijesti TPNG dionica je jučer i danas u padu iako su neke dionice poput turističkih dionica koje trpe možda i najveće gubitke u porastu.
nema tu ništa nelogično, turiističke dionice su pale toliko da je logično da se malo povrate, ovdje nije toliki pad, pa nema ni rasta, samo strpljivo, trezor još nije ni dno pokrio
ako gledamo da je pad sa 52 kn na ovamo, onda i ne izgleda tako mali, stvar je samo što su i na tom vrhu i na ovom dnu protrgovani mizerni prometi.....utonuli smo u totalnu nelikvidnost.....nevidim zašto trezor ne bi bar do 40, ako ne i do 45 kn u trenutnoj situaciji sve pokupio......ili se boje da bi im u slučaju aktivnije kupnje cijena ne bi otišla preko 50.....moraju se malo trgnut......
-
Pazite ovo:
The price of oil could go negative — and it means some producers would actually pay people to take their oil
https://www.businessinsider.com/negative-oil-p…ce-shock-2020-3
"While Brent is unlikely to go negative, other grades — especially in Canada — could see negative oil prices in May, the head of analysis at Rystad Energy said.
That means that producers might actually pay people to take and store oil for them because it's more costly or difficult to turn off the tap.
As much as the price has already collapsed, analysts like Nysveen say it's yet to bottom out.
"We will see a bottom of prices in May," he said."
kako bi to moglo utjecati na TPNG?.....vidim da index nastavlja sa rastom nakon 2 dana stagnacije......
-
Potpisan prvi kolektivni ugovor za optima telekom
Zašto ovo nitko ne spominje kao relevantnu činjenicu vezanu za buduće preuzimanje. Po mome skromnom mišljenju ovo govori dosta.
zanimljiv info ali ne vidim što se iz toga može isčitati o preuzamanju?.....možete li pojasniti tu poveznicu?......
-
Znaci vrtimo se zasad od 12-13 kn, u prosjeku.
Ne u prosjeku, nažalost, nego u željama.....🤣🤗
-
20,00-ak kn dok se hoteli ne otvore, 30 kn kad se otvore i 40 kn oko Božića.
Je l' pošteno ???
Kolega, nemojte se ljutit, ali blebećete bez veze.......moguće je, da , ali realno je nemoguće da to bude ove godine.......bit će jednog Božića, ali ne ovog......
-
imam Opte pa da ne bi ispalo da drukam......
ali.....koliko je realno da Ht u slučaju da ponuda ima ali nisu "Bog zna što" pa ih sve redom odbiju kako bi odugovlačili prodajni proces i doveli do toga sa sve na kraju prodaje neka odabrana banka ili neznam ni ja više tko već, kako bi u tom vremenu Opte totalno oslabili i preoteli im večinu korisnika dok bi tada nekog zainteresiranog ostavili da kupi u biti ništa vrijedno pa nitko na kraju ni ne kupi?.......mogu li to napraviti?......ima li Opte nešto vrijedno osim korisnika koje im oni u tom slučaju mogu prebaciti na sebe?....
-
Ako gledamo Valamar vidim da je tržišna vrijednost kompanije br.dionica x cijena oko 2.3 milijarde kuna. To je ravno cca 1 godišnji prihod kompanije. U praksi to znači da su u ovu cijenu uračunate i 2020. i 2021. godina bez ijednog gosta i prodane sobe. Ako pada niže počinjemo uračunavati i 3. godinu bez turista. Ovako niska cijena bitno umanjuje rizik za kupce a obzirom da prodaju manji investitori pod jakim stresom OPRAVDANIM i strahom od bolesti koja hara svijetom pitam se koliko će biti interesa za prodajom. Jer tko je htio prodati mogao je i već mu je cijena pobjegla vrlo nisko.
Kolega, prodaje će uvijek biti, na ovim ili onim cijenama......i na Valamaru na 25 kn ako i kad bude i na 2,5 kn ako i kad bude......shvatite da Vam ništa nije jasno kao ni meni ni ikome od nas ovdje danas.....zašto?....zato što uopće ne možemo znat kakav će biti Svijet nakon ovog virusa u nekom, ne sam kratkom nego i srednjoroćnom razdoblju......gledam brojke zaraženih upravo.....i dalje su mi male kao i prije proglešenja pandemije.....ali i tih manje od 400 000 zaraženih u odnosu na 8 milikardi ljudi na svijetu izazvalo je totalni kolaps neviđenih razmjera gdje više nitko ništa trenutno ne može predvidjeti......osim dan za danom, a ko zna gdje će nas to odvesti, jel što je danas jeftino za mjesec, dva, tri može biti brutalno skupo, ili ne a sad ti znaj....ovo je postala gotovo obična kocka za nas smrtnike a i za one "prve međ7 jednakima"......i sam imam i dionice i keš i nezam više jel bi "piškio ili kakio" i dali da rasprodam sve pa da imam "čisti start" jel pitanje je veliko treba li u sljedećim godinama uopće imati dionice na duže od nekog trenutnog trenda.....u svakom slučaju moramo izabrati jedan broj a 90% nas sigurno će pogriješiti......
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2168239
neki su neki dan pričali, kako su britanci i nizozemci super pametni i super narodi iznad svih, te da njima karantena me treba u borbi protiv virusa......
-
kak bdi stoji.....niste se valjda svi utopili?.....svaki dan sve smo bliže oporavku.....