kak su oni iz uprave dobri prema dioničarima i javnosti.... savjetujem im da uz ovaj program "pauza, stop, start,restart,al ipak neide" osnuju i jednu grupu kako bi dioničare pripremili na izvješća koja slijede......grupa bi se mogla zvati "dobit la papa".......
Posts by hugh
-
-
60 več danas......
-
Lako je moguće da sljedeći tjadan budemo na cijeni Ptkm od danas......oko 66,00 kn nakon izvjršća.......
-
nego zašto ovo raste?.....ded cst bounce ili je nešto realno i "opipljivo u igri".....
može li netko u kratkim crtama objasniti?
Kriva tema....
Nek moderator preba i na remu INGR...
Hvala
-
rezultat za Q2 će biti = rezultat q1×2......
predviđanja za q1 - dobit 8-10mil. ......konzervativno
-
kaže neki stručnjak u videu koji je postan na drugom forumu da če ova godina biti dobra za tankeraše kao i rekordna 2004......lova do krova.....spominje i to da čak i kada sve padne dole još uvijek će vozarine biti jako visoke u odnosu na one koje su bile....
-
https://zse.hr/default.aspx?id=97614
Tik-tak,tik-tak,tik-tak......
Kaže da mi fali rijeći za poruku pa evo još: tik-tak,tik-tak
-
ovdje je kupnja jako disciplinirana i čini mi se kako ni približno nije nakupila planirani broj dionica na ovim razinama.....ili će morati podići ljestvicu ili žrtvovati nešto dionica po bidu kako bi eventualno još nešto skupila po ovim cijenama.....no tik-tak otkucava a izvješće za prvi kvartal samo što nije.....
-
Uvijek na bidu ostanu te dionice poslje 16 ali su zapravo protrgovane......
-
Netko je neki dan povodom onih tehničkih problema u radu burze jako lijepo zaključio da bi nama bilo najbolje da nam burza radi 2 sata dnevno i to je to. Ovo mrcvarenje nema smisla. Žalim trejdere što moraju cijeli dan buljit u ovaj jad i bijedu. Današnji promet na burzi ko u malo većoj pekari...
Naša je burza ko ribičija.......svi bacimo mamce i onda satima čekamo ulov....i to male ribe što je najgore....
-
Pa trenutno još uvijek ima nešto dionica spremnih za prodaju na ovoj razini...pametna kupnja danas.
Ja sam se baš htio osvrnuti na prodaju koja se gura na asku niže bespotrebno.....ako se složimo da je kupnja pametna danas, onda je prodaja danas =?
-
e to da......mala likvidnost i slab interes za fer vrednovanjem.......mislim da bi kumica sa placa koja bi sutra počela trgovat rekla brokeru da želi kupiti dionice tvrtke koja vozi i trenutno skladišti naftu jel je na tv-u i portalima čula da se to traži ali ne i zse dioničari......
nemoj tako o kumicama, pa fiskalizirale su se prije 50% poduzetnika, a na njihove sposobnosti država posebno motri
baš suprotno, ovime ih i hvalim jel bi izabrali bolje od nas večine ovdje....😂
-
E da sam znao da je to danas tema zakupio bi reklamu za TPNG u otvorenom.....
imaš još vremena javiti se u komentarima, savjetuj onako prikriveno kupnju dionica TPNG, drukni malo da sutra bolje prodamo
nemam face a i nekako mi rano to prodavati......pogotovo na ovim cijenama.....imamo pred sobom dobra izvješća i za prvi i za drugi kvartal a dionica je iovako podcjenjena pa nek stoji......trebat će tankeri još neko vrijeme za skladištenje nafte a kasnije se ipak bude nešto i radilo pa ćemo prevozit......pa opet bude Trump opalio po Kinezima i stavio one njihove velike tankere nek prevoze i izoliraju coronu umjesto nafte i nama opet dobro.....😃
-
Je, zato je cijena dionice pala u podrum.
Zato vam i kažem svima skupa da trošite previše energije oko TPNG (to je vase pravo). Na njezinu cijenu utječe i cijeli niz lokalnih i drugih faktora, a ponajviše ograničena likvidnost i slab interes za fer vrednovanjem i ulaganjem na domaćoj burzi. Al zato se može spekulirati, al obzirom na negativne trendove očito su brojni ulagaci još uvijek dosta suzdržani.
U takvim uvjetima je tesko postići efikasnost tržišta i nadmašiti ocekivanja.
e to da......mala likvidnost i slab interes za fer vrednovanjem.......mislim da bi kumica sa placa koja bi sutra počela trgovat rekla brokeru da želi kupiti dionice tvrtke koja vozi i trenutno skladišti naftu jel je na tv-u i portalima čula da se to traži ali ne i zse dioničari......
-
hrvatski stručnjaci bistre naftu u Otvorenom, mislim da je rješenje na pomolu
E da sam znao da je to danas tema zakupio bi reklamu za TPNG u otvorenom.....
-
to malo turista što će doći može nam donesti puno više problema nego para.....a mi hrvati bi trebali bit dovoljno pametni da to shvatimo.....
evo npr. jedno pitanje.......želi li itko ići na "svoje" more sa svojom obitelji sve i da je situacija s coronom bolja nego sad dok je sve "puno" turista iz drugih zemalja?
kud iovako sve uvozimo na veliko, ne želimo realno, valjda, na veliko uvoziti i coronu.......
-
Naim
Kakav dugoročan turnaround TPNG uopće i treba?.......oni posluju sa dobiti od svog osnutka prije nekoliko godina.......i duplo niži index od trenutnog osigurava lijepu dobit......kažem da je i prije ovog extremnog rasta tpng bila u odličnoj poziciji a ovo je extra na koji nismo ni računali.......moj je stav da je dionica i prije bila podcjenjena a sve ove dodatne situacije koje su se dogodile u posljednje vrijeme tu podcjenjenost povečale su još više.......
-
index na ovim razinama nije bilo više od 10 godina koliko vidim......
kakav je ovo Torm brodar.....TRMN.....zašto raste 172%?.....koliko vidim nije imao neku stečajnu cijenu prije ovog današnjeg rasta......
-
Je, a preko bare tankerske dionice ni izbliza ne prate spot cijene odnosno vozarine. Slobodnih tankera nema tako da taj spot nema toliki utjecaj na kompanije i vrlo je još uvijek kratkoročnog karektera. IMHO
može on biti kratkoročnog karaktera koliko hoće ali vozarine su i bez toga i prije toga bile na vrlo dobrim razinama tako da.....neznam što sa vam kažem a ne znam ni da li vi znate što hoćete reći......pa nije index prije ovog rasta bio u "podrumu" na npr 300 nego na stabilinih 700, 800 i to več dosta vremena omogučuje odličnu zaradu TPNG......
-
Kao sto ćeš i sam primjetiti iz njihovih grafova, dosta je to volatilan sektor i dugorocan oporavak na prilično krhkim nogama.
Slusajte ga. Kratko, jasno i precizno vam objasnjava situaciju. Kuzi i odnose u Zadrana, o cemu sam vam i pisao.
Trenutna situacija za tankere je odlicna, ali vam naim govori sto ce se dogoditi iza ove faze. Navalite ako zelite, ali nemojte posli nestati ko ekipa na ATPL (navlacili na kupnju na 400)
Isto tako pratimo i mi...i znamo da je vrlo dobra zarada osigurana sa 4 broda koja su ugovorena na TC tako da su nam ove spot vozarije samo šlag na torti sa preostala 2 broda na spotu.......