Meni to izgleda Jovo, da će svo ovo morati ići na novo, jel ako ovaj Ht nema stvarnu namjeru to prodati a kupci ne nude ni približno koliko ovi traže ovo se ne nebude prodalo nikad pa čak ni onda.
Posts by hugh
-
-
i jos jedno pitanje da li sada zaba mora ici u paketu? htu je nalozeno da mora prodati, ali to ne ukljucuje zabu. oni su imali dogovor da kada ht prodaje da proda i zabin dio, ali da li to vrijedi i za inv. banku?
Ako su dogovor imali samo do tada do kada Ht vodi prodaju onda vjerovatno ne mora jel sad prodaje inv. banka. No i njima je u interesu da idu s Ht-om kako bi postigli bolju cijenu budući da se tada radi o večinskom paketu. No, sudeći prema tome kako se prodaja odvija nebi me iznenadili ni svakojaki preokreti u dogovorima ukoliko dođe do nekog drugačijeg načina prodaje i pristupa pregovorima inv. banke u odnosu sa kupcima i načinu na koji je to Ht vodio.
-
E sad što je objektivno neprihvatljiva ponuda? Nekako, kao največi "kamen spoticanja" izglada da bi to mogla biti cijena koja je ispod procjene, a ako se ne varam netko je pisao kako je zadnja dostupna procjena o kojoj se pisalo po forumu 7,54kn po dionici?
-
Danas opet fina zarada.
Okrenulo se nesto dva puta, ali posto nije OPTE, nema smisla ni da pisem o čemu se radi (neće ni zanimati većinu).
Onaj tko prati ono sto ja pratim će već znati......
Podjelite da ne tražimo....
-
ako je ovo što kolega Cold piše istina a nema razloga ne biti jel je priopćenje od Atzn-a, onda je ovo totalni debakl a cijena je shodno tome trenutno previsoka.......a pogotovo ako je točan dio iz ove druge obavijesti da ponuda uopće nije ni bilo onda je ovo debakl nad debaklima......
Ovo se ne može dvosmisleno tumačiti sve jasno piše......ima li još nešto što nedvosmisleno može upučivati na suprotno ili je činjenica ipak da ponuda nema a prodaja ide dalje pa kuda koji mili moji......
Kako može biti činjenica da prodaja ide dalje ako nema ponuda ?
Ako nema ponuda to je trebalo jasno i reči jer će investicijska banka na koju prelazi mandat za daljnje vođenje postupka morati raspisati novi natječaj .
Ja bih ipak rekla da je razlog različitih interpretacija u ove dvije objave , pjesnička sloboda ,nepreciznost odnosno čisti šlamperaj autora posljednje objave .
Pa ja stvarno neznam ali po ovome što kolega gore citira tako ispada.....zato i molim nekoga ako ima neki drugi citat koji nedvosmisleno upučuje na drugi ishod da ga prenese....
-
Ht ne gledam niti ga imam niti njime trgujem pa sam išao sad na sekundu bacit oko tamo.......Ht kumulativno u 2018 i 2019 ima dobit od milijardu u 750 milijuna kuna.......dakle da Optimu prodaju i za 10 kn po dionici njima je to k.... od ovce a ne zarada jel im više vrijedi onemogučiti nekome da dođe do nje koliko god dugo to mogu pa se onda sjetim izjave kolege od neki dan kada je pisao da je A1 rekao da ce ovdje samo prazna ljuštura ostati kad ovi završe......
Ps
Zbog burze opčenito i forumskih kolega volio bi da to ne bude tako
-
nevjerujem da je Corona mogla biti ključan faktor da zbog nje ponude nisu došle do faze obvezujućih jel potencijalni kupci i prije su trebali biti spremni i vjerovatno su bar otprilike znali što će ponuditi.......obično je problem u lovi i možda Ht traži više nego kupci žele platiti ili stvarno ni nema namjeru prodati tako skoro......
-
Ovako ja rezoniram... Ponude postoje i njih se ne želi javno objaviti zbog mogućih sto razloga, jer ukoliko ih nema objavili bi da ih nema i da se angažira inv. banka zbog nepostojanja ponuda...
Ne bih se slozio da bi u slucaju nepostojanja ponuda oni to eksplicitno objavili, mislim da bi napravili isto ko i sad.
Zanimljiv mi je sljedeci detalj - u prvotnom rjesenju AZTNa pise:
"U slučaju da po proteku roka od 6 (šest) mjeseci od dana utvrđenog početka
prodaje dionica Optime ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime ili da
iskazani interes odnosno podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu
objektivno prihvatljive, o čemu će Povjerenik obavijestiti Agenciju, HT se obvezuje
angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje."Znaci HT angazira banku u dvije opcije: 1) ako nema ponuda ili 2) ako ima ponuda ali nisu objektivno prihvatljive.
A u priopcenju od nekidan (http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…e-telekoma-d-d/) pise sljedece:
"Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje."
Zasto nisu naveli i drugu opciju u ovom priopcenju, da je iskazan interest ali nije objektivno prihvatljiv?A 3 dana nakon tog priopcenja dolazi vijest kako je povjerenik zapoceo s ispunjavanjem obveze angaziranja investicijske banke. Slucajnost ili ne, ne znam.
ako je ovo što kolega Cold piše istina a nema razloga ne biti jel je priopćenje od Atzn-a, onda je ovo totalni debakl a cijena je shodno tome trenutno previsoka.......a pogotovo ako je točan dio iz ove druge obavijesti da ponuda uopće nije ni bilo onda je ovo debakl nad debaklima......
Ovo se ne može dvosmisleno tumačiti sve jasno piše......ima li još nešto što nedvosmisleno može upučivati na suprotno ili je činjenica ipak da ponuda nema a prodaja ide dalje pa kuda koji mili moji......
-
isto i meni, dok ja pišem po forumu utekla mi prilika života....
-
eto, ko hoće, ima povoljno oko 125 000 kom do 4,73 pa eto prilike.....bez dizanja cijene ste veliki baja.....
I dok ovo pišem, uteče on sa 90 000.....valjda mu nije odgovarala ova reklama o povoljnoj kupnji....
-
kakva nam je tehnička za Tpng?......tamo več ravno 2 mjeseca nema onih koji žele prodavati ispod 50 kn a ni onih koji su spremni platiti više od 52 kn........fundamenti su poznati valjda več i babi na placu......
PS
Neka odgovori ukazuju na rast jel za pad je potrebno navesti "debele" razloge.
PS od PS
uf što volim sarkazam
-
Ništa double bottom, čini se da ovo ide na descending triangle
60% za breakout na gore, target isti... a za dolje vam neću reći... i ovako bacate papire
Ovo je baš gruba igra
Sve skupa, suport je za sada na 4,40
Jel to po onoj, kako cigići kažu.......60% šamse za gore i 100% za dolje......
....
-
++OPTE malo sam gruntao i odlučio dokupiti jutros!
I ja se mislim jutros od 9. Ali nikako potegnut potez
Isto tako. Plus Opte, ali umalo. Previše mi "smrdi" zrak okolo......tako mi bar kaže moj osječaj za filing......
-
"Farbanje" se nastavlja.....dopis kao i do sada......prodaja ide, mi nebi prodali, a nije ni da se netko trga da bi kupio......
hoce i danas biti onih koji su prespavali
Neće......vidite da su aktivni u krcanju optimista......
-
tresla se brda, rodio se mis. HT ce angazirati investicijsku banku, cijena dionice pala za 1kn i sada cekamo nove vijesti
sumnjam da je ovo kraj pada......odnosno može biti samo ako su dionice u toliko čvrstim rukama da je to do sada na burzama neviđeno.....u što isto sumnjam......ovdje situaciju jedino može "popeglat" neka nedvosmisleno pozitivna objava od atzn-a ili ht-a.......
-
Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.
Sve je tu jasno na zalost 😉
Ako je tako onda se cijena dionice odlično drži....
-
Hpb račun iz top 10 je prodao 30 000 kom i prije ove objave. Zna li netko tko stoji iza tog računa? Skrbnički neki ili baš Hpb banka ili neki njihov fond, ili?
-
koliki iznos godišnje naknade za upravljenje Ht dobije od Optime?
-
Ima ovdje dosta onih koji tvrde da je nešto činjenica, a da uopće nemaju nikakvih saznanja o tome, čak ni tekst na nekom portalu gdje se nešto samo nagađa.
Npr. kada sam ja prije par mjeseci pitao da li je netko obavezan objaviti da nema ponuda, ako ih nema onda je tu bilo iščuđavanja tipa oklen to , pa to je općepoznata stvar da mora, sada ti isti kažu da je moguće da ponuda nema, pa prema tome nije postojala ni obaveza.
Jedno je napisati što netko misli, a drugo je tvrditi da zna, da ima izvor u kojem to jasno piše.
Ima i dosta onih kojima nikada ništa nije ok, ako procure informacije onda ne valja, a ako ostane sve tajna kako i piše da treba biti onda opet nije ok.
Ja ne pratim berzane vani, pitanje za one koji prate postoji li neki link na kojem se vidi da je npr u USA ili Njemačkoj njihov AZTN ili prodavatelj izdao obavijest tipa:
Prodavatelj se prekjučer sastao s potencijalnim kupcem X koji je ponudio 100, a jučer s potencijalnim kupcem Y koji je ponudio 125. Iako je 2. ponuda bolja vjerojatno ćemo prihvatiti 1., jer nam X ne predstavlja ozbiljnu konkurenciju bez većih ulaganja godinama , dok bi nam Y bio ozbiljna konkurencija i mogao bi nam oduzeti primat na tržištu.
Ozbiljno postoje li vani takve objave?
Ja ne vjerujem da je to igdje slučaj.
http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…e-telekoma-d-d/
"točkom III.2. odredila da se Hrvatski telekom (dalje: HT) obvezuje da će u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2020. započeti s postupkom prodaje svih svojih dionica Optime Telekoma (dalje: Optima)."
"Dakle, AZTN je samim rješenjem propisao obvezu HT-a za angažiranjem investicijske banke s mandatom vođenja procesa prodaje."
Dakle HT mora prodati dionice, a ne samo prestati upravljati Optimom. Čak ni njihovo privatno vlasništvo nije zaštićeno. A netko tko ovdje ima 0,01% ima pravo izvoljevati izvještaj, dnevnik rada i sl.?
S obzirom na odredbu po kojoj HT može izvoljevati štogod poželi samo da rastegne prodaju, činjenica da mandat vođenja procesa prodaje dobiva investicijska banka je po meni plus, ako to znači baš to što piše da je boss banka, a ne HT. Banci je pretpostavljam u interesu što veća cijena što prije i investicijskoj i Zagrebačkoj.
Ako su do sada se svi prodali, onda će valjda i Optima.
A gdje tocno pise da mora prodati nigdje jer to bi po vasem onda znacilo x osoba ponudi 5kn ht trazi 10kn i onda po vasoj logici znaci da ht mora prodati po 5kn jer je to jedina ponuda i jer mora prodati, a ovaj razvoj sigurno nije realan, ht ce postaviti cijenu koliko trazi i po tome ce se banka ravnat i uci u pregovore s kupcima, a na kupcima je zele li kupiti po toj cijeni ili ne zele, tako da ne stoji da mora prodat, mora jedino uc u proces prodaje s namjerom da proda ili ako ne proda da izgubi upravljacka prava
s kojim datumom Ht gubi upravljačka prava u Optimi?.....i tko nakon toga eventualno preuzima upravljenje ako se ne proda?
-
ja bi ovom prilikom htio pohvaliti kolegu Jubito, jer je jedan od rijetkih ako ne i jedini pisao o tome, da je taj famozi 31.07. jako bitan datum u procesu prodaje......rijerko se viđa da netko tko je u dionici ovako realno i kritički sagleda situaciju.......respect.....naravno i drugi kolege imaju jako dobra razmišljanja ali je Jubito u pogledu važnosti 31.07. i obračanju pozornosti na to apsolutno znao važnost tog datuma i ukazivao na to......