Sve lijepe vijesti za dry bulk, kad ono potop brodara.
Vjesti su nevjerovatno dobre a vozarine nevjerovatno loše.....najave vozarine još lošije za q1......kako to?.....ovo pita i Vojko V a i ja......
Sve lijepe vijesti za dry bulk, kad ono potop brodara.
Vjesti su nevjerovatno dobre a vozarine nevjerovatno loše.....najave vozarine još lošije za q1......kako to?.....ovo pita i Vojko V a i ja......
Zanimljivo je da se naša zse za promjenu puno bolje drži od svjetskih burzi nego inaće. Je li to samo malo kašnjenje ili smo stvarno postali jeftini pa zato ne ronimo toliko. Zanimljlivo je da pojedine firme izbacuju rekordne izvještaje, evo kotr danas, tshc, sapn. Imam desetak dionica tog kotr i da je bilo likvidnosti prodao bih ga proljetos kad ono dobit u prvih 6 mjeseci 3x u odnosu na isto razdoblje lani. Zanimljiva je ova kriza jer su razlike po sektorima drastične, negdje je kataklizma a negdje rekordni rezultati. Avio prijevoz, turizam, kulturne matifestacije itd., nije dobro za one koji kruh zarađuju u tim sektorima.
Tu sad treba biti strpljiv kod kompanija koje imaju dobro izvješće ..uvijek ima dio onih koji prodaju odmah nakon dobrog izvješća i često to prodaju ispod realne vrijednosti....na kraju kompanije koje rastu odrade i rast na cijeni dionica.
sve je to istina ali budite sigurni da zse neče dugo ostati imuna ukoliko se pad vani nastavi.......slabo se kupuje, i prodaje istina, ali mali kamenčić je potreban da pokrene lavinu zato i mislim da mi zbog manjeg rasta možemo koji dan "žmiriti" na padove vani......koliko vidim Francuska i Njemačka najavljuju lockdown tako da nema razloga za radost......još je gore što prava zima nije ni došla a izgleda da sve polagano puca po šavovima....firme koje imaju ili će imati dobra izvješća padati će samo manje od onih sa lošim raziltatima ukoliko burze zahvati loš sentiment i napadaji panike.....
futuresi vani se ozbiljno ljuljaju......e sad, da li je sto samo kratkotrajno ili uvod i upozorenje za veču korekciju koja slijedi ostaje za vidjeti kao i uvijek......s obzirom na izbore u usa, zimu i coronu nisam baš nešto oprimističan......no svakako se nadam nekim zanimljivostima i povečanju likvisnosti u na ovoj našoj močvari......rekao bi da nam sentiment ne ide na ruku dok su do sad objavljeni rezultati firmi dobri.......izgleda de će najbolje biti trgovati po onoj : "zdrpi i bježi" ako uopće i bude prilike za to......
što im bi da su izvještaj objavili ranije nego što bi se od njih očekivalo?......žele nam reći da je sve ok ili nas žele lagati da je sve ok?.....
To je zato sto naši ljudi vole propovjednike i evanđelje. Najprije je Eklektični poveo (i dugo vodio horde pratitelja iz “pobjede u pobjedu”). Dok na kraju nije potucen do nogu i ostavljen u bespućima ulagačke (neo)zbiljnosti. Ponovilo se Bilbijom na ATPL. Vole oni i vožnju u vlaku. Vole sve gdje ne treba ukljuciti mozak i neki ku*ac potruditi se i naučiti.
Dakle, naši ljudi vole da ih netko “vodi za ruku” iako imaju zdrave oci i nisu slijepi. Pogledaj teme kojima se bavimo, a nitko ili skoro nitko ne komentira Podravku, Atlantic, HT ili Valamar.
Sto se tiče TPNG, a ni oni se bas nisu pokazali na razini zadatka, al recimo da je ponajviše za to krivo “more”.
od gore navedenih dionica Valamaru baš i ne cvate cvjieće s tendencijam da neće ni procvasti tako skoro.......
Samo nek ne testiraju dok nam izvjestaji dolaze😂
Ma đaba nam kad če sva ili gotovo sva izvješća biti pozitivna na coronu a neki če teško disati i završiti na respiratoru a bude tu i neki manji broj smrtnih slučajeva......
meni je žao da se ovo sa atpl događa ali mislim da sa ovakvim vozarinama i kamatama koje ima atpl polako ali sigurno ide putem Jadroplova. Samo visoke vozarine ovdje mogu preokrenuti priču i mislim da na ovakvim vozarinama i situaciji u kojoj je atpl mema potrebe nekoga optuživati za drukanje na pad jel on je jedini put u ovoj situaciji. Samo drastična promjena vozarina prema večim vrijednostima može ovdje pomoći u suprotnom ni dragi Bog ovdje ne može ništa. Vozarine koje se kreću od 5-15000 usd put su jedino u duuuuugačku agoniju.
Display MoreOvo nije pec, pec.
Ovo je brutalno i najava onoga što narednih dana slijedi!
Big Crash!
Spašavaj se tko moze!
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ü
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. E BumBum, zasto nisi DumDum?
Ako ne znas sto je DumDum jer si samo ucio u skoli, dok su se drugi zabavljali, to ti je kada stavis u casu malo votke ili tequile i zaliješ sa švepsom ili sprite-om, ovisi sta imas kod sebe. Primis casu odozgora i lupis u stol da se zapjeni, pa popijes naiskap. I tako par puta i svijet odmah izgleda ljepse, zar ne
Isprika Adminu i molio bih da se ovaj recept prebaci u forumsku kuhinju, ako joj ovdje nije primjereno mjesto.
Ha,ha...e,da to su dani bili......srednju sam završio na dum dum votki.....na faksu su bila več ozbiljnija piće.....e to su dani bili.....bolje je bilo polpunog džepa onda, nego sad punog džepa na burzi......dum dum votka razveseli čovjeka a dum dum burza izaziva popizditis.....
Prodani brodovi su novijeg datuma proizvodnje....koliko su ih platili prije 4 odnosno 5 godina?
Dali oni više imaju koji brod u svom vlasništvu ili su sada več svi prodani pa unajmljeni?
svi se čudom čudimo a več neko vrijeme postoje naznake o problemima ovdje.....nakon blokade računa neznam kakav još dokaz treba.....odblokian je i to je dobro.....no loše je što ni vozarine u trečem kvartalu nisu ubilježile oporavak dovoljan za zaradu a polako ide i prolazi i ovaj zadnji kvartal ove godine koji je također nikakav......moje je mi2ljenja da bez vozarina ispod 20 000 usd i to na duže razdobje atpl ima velikih problema jel kriza predugo traje kraj se ne nazire a više manje znamo kakve velike kamate i dug imaju......bez bitno, zapravo duplo večih vozarina ovo je dionica samo za hvatanje vlakiča sa velikim rizikom od još večeg pada vrijednosti....
ima li još netko problema sa portalom "moje dionice"?.....logirat se mogu ali ne i pregledavati jer piwe da je korisnički rečun neaktivan.....
Hm
Lako meni što oni pišu, frfa je što crtaju
Onaj Vaš gornji graf je i ono realno što se tamo jedino može dogodit.....nema ni trunke pameti da u ovakvoj krizi oni mogu biti na ATH.......balon ko kuća velik, a krizu još ni vidjeli nismo.....prevara je i ova corona (barem u smislu smrtnosti i opasnosti po zdravlje) a i vrijednost USA indexa.......
Ovo kod nas je sve spremno za malo veči spust. Valjda samo čekamo da vani spoje par negativnih dana plus koja vijest o sve večim restrikcijama zbog corone, plus još sigurno bar jedna iznenadna loša vijest, plus pokoji veči bankrot, plus očekivani cirkus u americi zbog izbora i možemo samo čekati prolječe da trava zazeleni, corona izblijedi, cjepivo dođe i stimulansi vlada budu dovoljni da sve ne ode u MP3.....
Radi se naveliko...
Kada očekivati izvješće za 3q
Onako optimistično, rekao bi, oko Božića
http://hr.n1info.com/Biznis/a484997…na-do-2040.html
U Lencu očekuju barem 2-3 broda godišnje na remontu od onih koji će voziti plin u Omišalj......sa ovim se povečava broj brodova kojima je "usput" u Lencu obaviti remont.....
Display MoreLNG stiže u Lenac .
Očekuje se da će FSRU brod „LNG HRVATSKA” stići u Republiku Hrvatsku oko 20. -og u 2020. listopadu ove godine. Prije nego što stigne na mjesto terminala, brod FSRU prvo će otploviti do brodogradilišta Viktora Lenca, gdje će se provesti dodatna završna ispitivanja. Početkom prosinca Ove GODINE, terminal za puštanje Aktivnosti se očekuje Početak, s ciljem da se terminal počinje s komercijalnim operacijama na 1. st siječnja 2021.
malo je uranio
jutros je brod LNG Croatia usidren pred riječkom lukom i čeka se papirologija nakon čega ulazi u Lenac
ogromna brodusina, možda je zato škver i prazan? radi prihvata?
nadam se da i naknada bude dobra za posao na njemu
Lng brod koji dolazi u Lenac glavna je zvijezda svakog današnjeg dnevnika i udarna vijest u najavi večernjeg dnevnika.
Tako je skver je prazan i mozda bi se sama uprava mogla ocitovati zasto je to tako.Sto se rezultata za 3Q tice ocekujem da ce biti znatno bolji nego proslogodisnji tj,kumulativ bi trebao ostaviti dovoljno rezervi da se i u ovo doba korone ostavari ljepi plus,Sto se samog 4Q tice on neizgleda obecavajuci i ocekujem minus za place radnika tj odrzavanja hladnog pogona jer niti jedan dobar posao tipa LNG nemoze popraviti krvnu sliku praznog navoza
Gledao sam na fininfo... .u 9 mj su plače sjele od države a i u 6 mj......tako da država časti......
Nažalost, škver je prazan i zadnjih 30 dana bez nekog remonta
Bit će.....i cijena dionice je nažalost "prazna" s obzirom na fundamente i rezultate koje su ostvarili ove godine.....nek q3 i q4 budu oko nule samo, i opet je preko 2 kn po dionici......problem ove dionice nisu razultati poslovanja neko izrazito niska likvidnost pa ako neko poželi prodati "šačicu" dionica imamo ovo što danas imamo a tržište je takvo da kupci ne jure za dionicama več strpiljivo čekaju oglas : "hitno prodajem"
...i odmah reakcija na burzi
Samo u krivom smjeru.....