Baltic Dry Index Rises 1.27% to 2,072
Capesize +8.33% to $19,853
Panamax -3.82% to $21,018
Supramax 58k tons -1.64% to $20,241
Handysize -2.83% to $18,495
Baltic Dry Index Rises 1.27% to 2,072
Capesize +8.33% to $19,853
Panamax -3.82% to $21,018
Supramax 58k tons -1.64% to $20,241
Handysize -2.83% to $18,495
da sad hocu uloziti u brodare, da li bi bilo bolje uloziti u NMM ili ATPL?
Je. Vjerovatno poslije 16 h.
objavili su.
jel se to meni cili ili skoro pa uvijek kad u americi brodari rastu sljedeci dan imamo rast bdi-a i obrnuto kad padaju sljedeci dan pada i bdi:)
NMM jucer -1.41%
sad kad imamo dva doktora u dionica, samo pozitiva
Sad kad si ponudio diplomu mozemo razgovarati. Kao prvo, ja sam na ovaj forum dosao prije nekih 4 ili 5 mjeseci i odmah sam ljudima na temi atpl i inozemno trgovanje rekao da se kupi NMM. Tad je bio oko 7 ili 8. Dakle, moglo se zaraditi 100% na mojoj prognozi. To je proslost. E sad, ja kazem da ce NMM cak i nakon tog rasta od 100%, i iako je 10x manje rizican, svejedno narasti vise od atpl-a. Dakle, to je buducnost. Ja kad nesto kazem onda iza moje analize ne stoji citanje drugih analiticara, nego pracenje milijuna i milijuna clanaka, i onda donosenja vlastitih zakljucaka. Ono sta je fascinantno kod tebe i ekipe je da pljujete po analiticarima jer nemaju pojma, ali ako pisu ono sto vama odgovara onda su kvalitetni analiticari. Bas zanimljivo. Dakle, ja stojim iza onoga sta sam napisao, jer nikakve naznake promjene trenda nisam uocio. Zamisli, sam protiv svih, uza sve te pozitivne analiticare. E za to treba imati muda 😉. Pitaj kompanjona 5.elementa, kad je kupio analizu za secer od neke velike banke, MS ili GS, u kojoj je pisalo da ce secer rasti, i svi su analiticari pisali da ce biti dobra godina, a jedino sam ja trubio da ce godina biti losa. Na kraju secer pao na najnize razine u 20 godina. Ja sam upoznao kako analiticaei rade, i vjeruj mi da tu nema previse znanja, pisali oni pozitivno ili negativno
ovo me asocira kao da prognozirate da li ce Dinamo biti bolji od Gorice:)
pitanje je koliko ce Gorica biti dobra?
na stranica pise da imaju 12 brodova:
http://www.atlant.hr/4flota.php
i kretanje:
http://www.atlant.hr/3kretanje_brodova.php
da li ovo tocno pise?
ne kuzim koji su njihovi koje su prodali koje su unajmili... gdje to pise jel netko zna?
Danas sve neke super vijesti, BDI raste, cijena dionice raste, nema vise Trumpa...
Kakva su vam ocekivanja kada cemo preko 200?
sve se lijepo odvija, manje je brodova, manje zarade, manje dioničara i samo je pitanje da li je više onih što misle da treba podignuti jedra ili onih što su se nagurali na kontra stranu broda, a kormilar ionako tjera po svom kursu 100-600
koliko pratim temu, manje je brodova u vlasnistvu ali kolicinski pod upravljanjem je isti broj ili sam fulao:)
jedino ce manje zaradivati...
ako netko zna koliko tocno imaju brodova u vlasnistvu a koliko u najmu bilo bi korisno da napise.
hvala
pri kojoj vrijednosti BDI mozemo ocekivati pozitivan utjecaj na domace brodare?
Danas sve neke super vijesti, BDI raste, cijena dionice raste, nema vise Trumpa...
Kakva su vam ocekivanja kada cemo preko 200?
da li ova dionica nesto vrijedi ili samo prati bdi?
Evo koliko ja vas mrzim i kako pricam gluposti. Od kad sam vam prije mjesec i pol savjetovao da ATPL zamjenite s NMM-om ili GOGL-om, od onda je NMM narastao oko 50%, GOGL oko 35%, a ATPL je i pala nekoliko %. Jos jednom. Vi u zivotu niste napravili analizu, nit je ne znate napraviti, ali znate da ja pricam gluposti i da ATPL vrijedi puno više?! WTF.
sad ce i ATPL, malo kasnimo sto je i ocekivano, dok info dode do nasih analiticara...
Kolega, usporedba nasih brodara sa stranim brodarima ima smisla i kao usporedba naseg gospodarstva sa njihovim.
Po čemu? Bože moj, pa zarađuju istu lovu, od istog posla, na istom tržištu. Jedina je razlika moguća u porezu gdje ga plaćaju, ali ATPL i onako ništa ne zarađuje, pa se s te strane ne morate brinuti. I jos je jedna razlika. ATPL je na burzi gdje ulagaci nemaju pojma šta je to vrijednost, dok su ove druge dionice na tržištima koja to znaju. Zato i je ATPL jos uvijek toliko skup
kolega alias na koliko vam je ulaz u dionicu, pa da prestanete sa vrjedanjima
zasto su braca ulazila u ovu dionicu ako je tolika katastrofa?