a tko bi postavio to pitanje?
i ako bi dobili proizvodnju da li bi to dobio đuro ili kfk?
a tko bi postavio to pitanje?
i ako bi dobili proizvodnju da li bi to dobio đuro ili kfk?
Što bi rekao Zoki, mi smo po prirodi domobrani, i dok se bije boj, ovaj put protiv korupcije, mi smo radije doma, klet itd.
Ili što bi rekao Krleža, Hrvati najbolje znaju otići nedjeljom na Kraljičin zdenac (planinarski dom iznad grada, danas zatvoren i zapušten) i pjevati črleni je lajbek mooj...a ako đuru operušaše...je tu se nikaj nemre..su to grdi posli, a i gde ti je to..tam negdi pri slavoniji..kaj se to nas tiče
Kao prvo , ovdje malih dioničara i nema , a ovo što je malo prestalo nije iz Dubrovnika,tako da tu reakcije preko Dulista i ne može ni biti.
Vi se čudite ovo što se događa sa HMST. Hrvatski zakoni ovo dozvoljavaju, ali pazite prije 7-8 mjeseci , mali dioničari mogli su prodati po 420,00 kuna - a to nisu napravili , sada ja vas pitam zašto to nisu napravili ? Normalno mislili su da će biti više, pohlepe- i sada je tu gdje smo.
Vidite ja sam dioničar CHAG , i ista stvar se dogodila na ovoj dionici , s tim da ja nisam imao mogućnost prodati po nekoj realnoj cijeni, a izlistavanje se dogodilo. To je očita pljačka , te sada većinski vlasnik de facto može raditi što god hoće, a mali dioničari gdje sam i ja , mogu gledati kako većinski vlasnik izvlači novac , a mi možemo samo glediti i plakati.
je li u chag-u bilo procjene sudskog vještaka?
kakav udar na promet od otvaranja...trgovalo se već sa obadvije dionice
U cijeli je posao na kraju Janaf investirao oko 280 milijuna kuna, čak 10 milijuna kuna više nego je iznosila ponuda Đure Đakovića!
posao je dobila zapravo firma KFK, od Kingovog pajde, a poslove rade podizvođači...
to je dio klupka koji se vjerojatno ne smije odmotati jer bi dosta ljudi popadalo
@dragi moj bumbar, obzirom da nema dostupne literature o trgovanju na hrvatskom jeziku, jer mi smo zemlja od cementa , čitam na engloeskom
Pa naprosto ne znam to prevesti na standardni hrvatski jezik. Nije to dakle da se pravim važna, nego zbog neukosti
Whoops
haha, znam da je zbog neukosti, ali ja sam još manje učen pa zato mi i smeta
Futuresi jutros opet crveni, vix zelen
Prekjučer i jučer smo vidjeli bounce, a ne preokret . Vani su svi nervozni na tržištu, mali ulagači skaču na svaki dolar profita. Puno je scalpinga, intraday trgovanja, algoritamskog trgovanja
Mi ćemo u sideway.
Ne zna čovjek što je gore, ova mala bara ili ono vani
No, za long pozicije nije vrijeme, hold je sve više upitan, ostaje jedino jump in, jump out.
Ili to što bespotrebno "pokondireno" koristiš engleske termine...
Može li netko pojasniti zašto broj 1 i broj 3 zajedno (imaju preko 25%) ne mogu postaviti upravu u DDJH, zašto to pravo ima država?
Tko im brani? Bakić je svojedobno postavio svog čovjeka "u simbiozi s predstavnicima radnika" pa je i on neslavno završio...
ako je tako, zašto se žalimo na državu i njihove uhljebe?
Može li netko pojasniti zašto broj 1 i broj 3 zajedno (imaju preko 25%) ne mogu postaviti upravu u DDJH, zašto to pravo ima država?
u prvih sat rada burze ukupno čak 6 transakcija.
al zato su veliki novci obrnuti...170 k kuna
Kako se nije ništa promijenilo kada sada imate predsjednika Uprave koji je isto Bećar iz Broda i diše godinama isti prljavi zrak u Brodu kao i radnici i uprkos tomu godinama sa dobiti vodio dio grupacije, Strojna Obrada, a ne više Depedenec Uhljeb iz Centrale!
Kako se ništa nije promijenilo kada sada br. 1 i br. 3 imaju veći udio u kolaču od neodgovornog donedavnog većinskog vlasnika!
Kako se ništa nije dogodilo kada je novi ministar obrane nedavno potvrdio isporuku tenkova koji će se dograditi i servisirati u Djuki!
...
Zar Bakić kao najveći dioničar nije do sad imao nikakvog utjecaja na postavljanje uprave i dozvolio je da mu parama upravlja dotepenec uhljeb koji ga pljačka?
a đuka to nije otkad se nema što izvuć?
7. Vi nastavite ali ne sa crnjacima i negativnim poredjenjima jer ništa od toga se ovdje neće i ne smije dogoditi
until the last Bećar is standing!
a što su bećari do sad godinama radili dok su lopovi čerupali đuru?
zaprimili su više neobvezujućih ponuda:
Zar ovo što su napisali već i suviše ne obmanjuje javnost, posebno investicijsku. Nakon nekoga vremena bude se druga priča pričala.
U stvari najviše obmana ide od samih kompanija i njihovih uprava uz blagoslov svih od HANFE do državnih institucija koje bitrebale raditi svoj posao.
može biti da je tako..ali ako su stvarno dobili neobvezujuće ponude, što misliš što su trebali objaviti?
ne objaviti ništa ili izričito napisati u objavi da to još ništa ne znači, a to su i napisali praktički.
evo dat cu ja jedan moguci razlog. saznamo koliko ima ponuda i tko su ponuditelji, svi polude za dionicom i cijena se digne do razine koja je iznad moguce ponude ponuditelja i zadrzi se tamo 3 mjeseca prije nego dodje valjana ponuda cime ponuditelj postaje obavezan u preuzimanju platiti više manjinskim dionicarima. ponuditelj zbog toga odustane od kupnje.
To je točno, netransparentnost prema javnosti sprječava ovakav scenarij. Pogoduje se kupcu tj. štiti ga se od neugodnih iznenađenja.
Međutim ima i suprotan scenarij, kojem svjedočimo. Ništa se ne zna, postoji bojazan za neadekvatnu ponudu i to se oslikava na cijeni dionice, pa onda kupac nije lud davati preveliku premiju u odnosu na cijenu na burzi. Ovdje "nadrapa" prodavatelj.
Da je procurio ili plasirana provjerena informacija o kupcu ili cijeni tržište bi odmah odreagiralo ali ht šuti i dalje.
po tvome ispada ili nema kupca ili ht igra na svoju štetu
da jest zašto ne bismo to znali?
"ako dobije korektnu cijenu"... da ima takvog kupca već bi stvar bila rješena zar ne?
zašto ga nema?
Skočila je samo da se menadžeri iskrcaju. A sad će polako prema 500. I ja se bojim istiskivanja, s tim da je prethodno sruše
neki argument ili ing. Rukavina?
Koliko će ti biti dlkv kad dow jones pljosne na 20000 bodova? Što je vrlo realno. A i ingr, igh....
neki argument ili je rekao ing. Rukavina?
"Dionice Optime koje drži ZABA knjigovodstveno vrijede 256.258.530,00 kn (10kn/dionica)."
Tu je možda kvaka.
Menadžmentu zabe nije u interesu prodati za manje od 10 kn jer će time pokvarit godišnju bilancu i svoj bonus.
Ako ne mogu dobit 10 kn, onda im je u interesu da to prolongiraju do daljnjeg...što dulje, a to je interes i HTa da ostane kako jest.