Telemach Hrvatska planira biti aktivan u digitalizaciji države kroz investicije u infrastrukturu, kako mobilnu tako i fiksnu.
Posts by vladimir
-
-
Ključ je optika za 5G .
-
Dobre vijesti utjeću i na CEOBEX ,
NASDAX 1 % , sutra i Cobex prati .
-
američka Uprava za hranu i lijekove (FDA) dodijelila je odobrenje za hitnu uporabu cjepiva.
-
31.12.-20 je zadnji dan za Credit Suise . IMBH
Zašto HT nije prodao optimu ako je potencijalni kupac spreman platiti 13-tak kuna po dionici? Matematika kaže da bi po tome kupac HT-u trebao odmah platiti više od 356 milijuna kuna. 156 za dionice i 200 za pozajmicu. Ostalim dioničarima još jedno 100 milijuna €. Sve skupa skoro 150 milijuna €. Tele 2 je plaćen 220 milijuna €. Pa malo usporedite prihode, dugove i dobit jednih i drugih. Zanima me koji je zaključak?
pozdrav, ja ne govorim o pregovarackom postupku i teoriji igara, pricam i dokazujem intrinzicnu vrijednost imovine koja se iznova potvrduje i iz raznih neovisnih izvora. Druga stvar, zasto su realizirane multiple, pazljivo citajte realizirane, vece kod fiksnih operatera vs mobilnih, izgleda da ipak doticni kuze svoj biznis nesto bolje nego vi a i svi mi, a ja bi ovdje samo dodao konvergenciju kao dodanu vrijednost koju nosi fiksni operater.
Toliko od mene, nemam namjeru ni potrebu dodatno participirati u raspravi, svatko neka izabere za sebe, ponudio sam svoje vidjenje i dokazao sto sam namjeravao.
Upravo i poentiram na tezi da bi 10 ebitda bila cijena samo za firmu prakticki bez duga U optima case to bi bilo svega oko 70-tak mil hrk sto je ok. Dakle sa ovim dugom kakav je koristim 7 ebita ili 13- tak kuna po dionici a druga strana medalje je da dobiju za tu lovu i infrastrukture koja sama vrijedi bar 10,4 kn po dionici, kako je prikazano prije...I to je raspon koji je meni realan
Zašto HT nije prodao optimu ako je potencijalni kupac spreman platiti 13-tak kuna po dionici? Matematika kaže da bi po tome kupac HT-u trebao odmah platiti više od 356 milijuna kuna. 156 za dionice i 200 za pozajmicu. Ostalim dioničarima još jedno 100 milijuna €. Sve skupa skoro 150 milijuna €. Tele 2 je plaćen 220 milijuna €. Pa malo usporedite prihode, dugove i dobit jednih i drugih. Zanima me koji je zaključak?
Osim nas svi bi htjeli što više , zato nema kraja , dok švicarska banka ne veli - dosta .
-
Ako ne bude 10 , onda SE BUMO NAČEKALI .
A ONDA - premija 10 posto .
-
Pa ne kupuje Krešo , već Švicarska banka .
kriv
-
Oni gledaju dugoročno , baš ih briga za dugove i OSTAlE indikatore . Jeste li gledali jučer - FOUNDER - OSNIVAČ ?
Ovdje je pitanje REGIONALNO , a i šire .
-
Problematicni dugovi su pretvoreni u kapital pa nam ovdje nisu bitni, preostali su stavljeni u funkciju razvoja poslovanja iz kojeg se onda ostvaruje ebitda, drugim rjecima koristi se poluga na dug koja je razumna sve dok su kamate manje od marze. Koliko je ono ebitda marza na opte 25%+..... dakle poslovanje podrzava trenutni dug a infrastruktura tj imovina ostaje. Obzirom da smo se iz ovog razloga bazirali na donji raspon ebitda metrike od 7 a ne 10 postoji prostor od barem 400 mil kuna koji se odnosi na dug pa ga slobodno umanjite...
Ili mislite da malo zaduzena kompanija nebi bila placena po 10 ebita, pritom ne zaboravite naknadno rekalibrirati i sve ostale bilancne pokazatelje kada napravite ovaj adjustment.
Još nitko od onih koji spominju dug nije dao primjer izračuna iz kojeg bi bilo vidljiva vrijednost Optime "minus dug".
Dajte već jednom tu formulu, pa to ne bi trebalo biti tako teško ako znate o čemu pričate i ako se to tako računa, valjda ćete naći jedan primjer na netu.
@mega
UG je radila zadnje akvizicije po multiplikatoru oko 6xEBITDA čini mi se, ispravi me ako griješim, tako da je 10xEBITDA superoptimistična, da ne kažem nerealna procjena.
Od 5 do 7x EBITDA je realno očekivati, pod uvjetom da netko uopće želi kupiti Optimu.
Pa svi operateri žele kupiti OPTIMU da se prošire .
-
kUPACA IMA , zato CREDIT ŠVICARSKA BANKA , koja ZNA .IDE dovršiti posao kak se spada .
-
Kako švicarska banka , koja sada vodi igru , a zna već sve ono što mi samo nagađamo , neće trebati godinu dana da proda OPTE po najvišoj cijeni , a time izvući i svoju zaradu , očekujmo božićni poklon pod bor , uskoro !
-
MINISTRICA kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je da su prihvatili velik broj primjedbi na nacrt Zakona o elektroničkim medijima te najavila da će nacrt zakona biti sutra na sjednici Vlade koja će ga uputiti u saborsku proceduru na prvo čitanje.
-
Trebali su dati Milanu Bandiću da im nađe kupca .
-
CREDIT SUISSE (DEUTSCHLAND) AKTIENGESELLSCHAFT sa sjedištem u Frankfurt
am Main, Njemačka radi postupka prodaje njihovih dionica društva OT-Optima Telekom d.d. (OT).Švicarska ili Njemačka banka ?
-
Ja si povežem TRI maske , i tek onda idem među ljude , i vani i u zatvorene prostore ..
Tako sam tri puta sigurniji da neću pokupiti virus , a pogotovo od onih bez maske .
-
Najveći broj trx danas
-
Koje su firme konkurentne DLKV ?
-
Uvijek kada prodam , sutra odeee gore . E pa DLKV neću prodavati .
-
Ako je netko danas uložio 80.000 Kn u DLKV , onda ću i ja .
-
Netko je kupio Dalekovod za 80.000 Kn .