Ocekivano izvjesce, a sad punim jedrima naprijed...
Posts by Parica
-
-
odlicno izvjesce i ocekivano..sad opet do 60kn da se istrese kupljeno
Heh, bumo vidjeli sutra...ne vjerujem da ce preko 55kn...
-
Tresu se gospari...ne daju izvjesce...srame ga se pokazat...cekaju da svi odu spat...
-
Svi cekaju izvjesce TPNG da prodaju...i ATPL da kupe jeftinije...moglo bi sve bit naopako...
-
Status,
Nadam se cudu...i da su sve lose sto su mogli "ubacili" u q1...a mozda i da ce je guru izgurat gore...
-
Izvjesce ce bit groblje...i prilika za dokup...ili bjezat...ni sam neznam...
Kakvo bilo da bilo mislim da je u cijeni od 200 kn vec uracunato jaaaako lose izvjesce. Tako da vec na jedno solidno lose ocekujem odbijanac cijene prema gore.
Slicno razmisljamo...samo se nismo usuglasili sto je to solidno lose
...
Ja cu prvi...
gubitak ispod 20 mil bi bio odlican, a povise 40 mil kn katastrofa...
-
Freight futures am update
Capesize up ~4%
Panamax up ~3%samo da još iz izvješća proviri kakva zraka sunca i mi smo na brodu,
doduše navlači se i neko naoblačenje oko 210, ali samo da pročitam izvješće ako je koliko toliko, protugradna raketa će biti upućena u sekundi, već je spremna
Izvjesce ce bit groblje...i prilika za dokup...ili bjezat...ni sam neznam...
-
Upravo zbog te transakcije nisam nadokupio te trenutno imam samo 1/5 kolicine koje sam imao pocetkom veljace.
I ja cekam nize...iako mislim da bi q3 mogao bit jako, jako dobar jer se treba nadoknadit lockdown u q2 (vidi brodare/bulkove)
-
sa prvih 6 točaka više manje se slažem, ali 7 je gotovo pa nemoguće. dosadašnji pad je oko 50%, pa bi onda drugo polugodište trebalo biti barem isto po prodaji kao i lani za ukupni pad od nekih 20% što mi nikako nije izgledno.
Pad od 20% sam mislio u drugoj polovici godine...
Prema pdf izvjescu pad u H1 u EU je 38% odnosno 23% u Rusiji, a navode i da je u lipnju pad u EU oko 22%.
-
Gubitak Grupe AD Plastik samo za ovak kvartal - 10.854.361,00 kn. Meni se ne cini to kao uspješno izvješće. Upće me ne zanima razlog ovolikog gubitka. Može to biti Covid 19, potres, poplava ili udar meteora. Izvješće je loše i to treba otvoreno reći. Auto industrija je u teškoj krizi. Da me nebi netko krivo shvatio; o firmi sve 5, dugogodišnji sam vlasnik ove dionice i siguran sam da će firma uspješno poslovati ali to se neće dogoditi 2020 ni 2021.
Uopce se ne slazem!
1. Vi komentirate izvjesce kao da je cijena dionice 200kn. Nazalost, dionica se korigirala za 30-tak%. Svako izvjesce se treba promatrati kroz cijenu dionice i temeljem toga donositi sud je li cijena/izvjesce dobro ili lose.
2. Gubitak od 10 mil kn u kvartalu u kojem su tvornice pola kvartala bile zatvorene je fenomenalan rezultat jer se ne ocekuje ponovno zatvaranje, odnosno radi se o jednokratnom dogadaju. Da se razumijemo, da nema potopra gubitak bi bio cca. 40 mil kn. Ovakav kvartal se nece ponoviti sigurno sljedece 3 godine jer imaju "tonu" dogovorenih poslova.
3. Unatoc zatvaranju tvornica EBITDA za q2 je pozitivna i iznosi oko 13 mil kn sto je opet odlicno jer se radi o worst scenario-u koji je jednokratan. Naravno, da nema potopra i EBITDA bi bila negativna.
4. Vec zadnjih par godina je globalna auto indistrija u "banani", ali ADPL je unatoc tome rasla i rasturala pa mislim da ce i u buducnosti nastavit rasturat.
5. Uz sve navedeno drustvo je znacajno poboljsalo likvidnost, povecalo kes poziciju i smanjilo zaduzenost...to je WOW!!!
6. I da, siguran sam da ce 2020. godinu zavrsit s dobiti...
7. Kako kaze kolega naim, sad samo pratit potrosnju u EU i prodaju auta; ako se to stabilizira i pad prodaje auta bude oko 20% ADPL postaje BB na trzistu...
-
PODR odlično, ZB dobra, ATGR solidno, JDGT standardno, biti će još nekoliko dobrih, samo se treba pravilno pozicionirati
KODT bozanski...
-
adpl pad dobiti od 70%.
izgleda da mu paše, dionica išla danas gore 2%.
Ajmo ovako pokusat...
Pad dobiti 70%, a dionica pala 33% od pocetka veljace...
-
Prema pdf-u potpore u RH su iznosile 28,5 mil kuna i utjecale su na EBITDA-u.
Koliko ja vidim/shvacam potpore za osoblje nisu knjizene ni kao prihod ni kao novcani priljev vec su samo troskovi osoblja manji za taj iznos...
-
Nego???
Pa moraju bit vidljive u NT...
Racunovodo? StatusQuo?...pomoc...
-
ne vidim uplatu države
Ni ja ne vidim uplatu, ni u RDG-u, a ni u novcanom toku...ako je ovo rezultat bez knjizenja potpora onda je ADPL Best buy...
-
Na prvu izvjesce odlicno, smanjene obveze za cca. 135 milja od cega KO za cca 120mil.
KI manja za 26 mil, novac na racunu 79 mil, nema gomilanja zaliha...
Super!
Zavrsit ce godinu s dobiti...
-
Blago onom kome je zarada od 2k-3k kuna malo za pola sata posla...
-
-
Eto i mene na palubi...mirno more nam zelim...
-