Sramota, jbs drustvo koje ni izvjestaj nije u stanju dostavit na vrijeme...
I dalje u rangu raznih PUNT, VJSN, MGMA...jako neozbiljno; nakon ovog ne bi me zacudilo da izbace gubitak...
Sramota, jbs drustvo koje ni izvjestaj nije u stanju dostavit na vrijeme...
I dalje u rangu raznih PUNT, VJSN, MGMA...jako neozbiljno; nakon ovog ne bi me zacudilo da izbace gubitak...
Mislim da treba uci sad i prodat prije q3...i ne vracat se do sljedece jeseni jer smatram da ce trebati minimalno jos 2 sezone da se turisticki sektor vrati u normalu, sto zbog korone i promijene preferencija turista sto zbog ocekivano manje kupovne moci...
P.s. od turista imam samo SUKC, ali u ponedjeljak planiram kupovat RIVP
Budeš nam pokazao kad počneš sa kupnjom, da vidimo jel stvarno kupuješ
Pa nismo djeca...nikad ne pisem ono sto ne mislim...i da, mislim jos podebljat...
Pa kolega ovo je forum...raspravljamo o vrijednosti, a ponekad i o cijeni (bacanje graha)...
Sve je to burza...
P.s. neki dan ste napali kolegu da gleda u tudji novcanik, a sad Vi to radite (cisto za info, PTKM sam odradio skoro bez greske)
Tresla se brda, rodio se miš...
Izvjesca odlicna...
Definitivno najugodnije iznenadjenje VLEN, KODT, KOEI i DLKV.
PTKM i TPNG ocekivano odlicni...
Turisti ocekivano groblje...
ADPL, unatoc yvemu, odlicno gura...
HT los i vec se i korigirao (sa 177kn na 169 kn (sa ukljucenom divkom))
ERNT ne pratim detaljno, ali cesto ima kvartal nize/vise profitabilnosti tako da izvjesce nije lose
PODR i ATGR potvrdili snagu i dokazali da su sigurna luka kapitala
SAPN cekamo konsolidirano, ali tu nista novog, stagnacija, kao i do sad...uvijek jeftina, ali ocito s razlogom...uvijek neka clanica grupe podbaci...
Banke pusiona...
CKML, JDGT, JNAF...super, bez sokova, bit ce divka i dogodine
Ovdje sam izasla na jesen prosle godine na nekih 39 kuna. Vise srece nego pameti je bilo. Nikakvu koronu nisam predvidjela, ali "ulozila" u ATPL tada pa sam na istom.
Uglavnom, skolu platila i naucila.
Ja ovdje planiram uci neposredno nakon FI za 3Q.
Mislim da treba uci sad i prodat prije q3...i ne vracat se do sljedece jeseni jer smatram da ce trebati minimalno jos 2 sezone da se turisticki sektor vrati u normalu, sto zbog korone i promijene preferencija turista sto zbog ocekivano manje kupovne moci...
P.s. od turista imam samo SUKC, ali u ponedjeljak planiram kupovat RIVP
Cudo!!!!
Ovi mlate pare, +10m kn u q2 za vrijeme lockdown-a...a sami su rekli da su dokovi bili prazni u travnju i svibnju i zalili se kako nisu mogli radit...ohohoho...ovo je bolesno dobro...
Smanjene obveze prema bankama, smanjena potrazivanja od kupaca, novac na racunu 54mil kn (3kn po dionici), prepolovljene i obveze prema dobavljacima...
Ni u najludjim snovima nisam ovo ocekivao...a jos se ceka dolazak amera...
Cestitke imaocima...
Koja katastrofa sa ADPL, sve kupljeno po 130 prodao po 129 i 129,5 nakon obavijesti da je g. Dosen prodavao na 130kn (a ja kupovao od njega)...
HT isto uzas, tone ko kamen, a ja samo kupujem...nije mi to fora...kako god, totalno krive obje odluke...
To nije dobar znak da Uprava ADPL sada prodaje dionice....
Bilo bi dobro da je samo to...
Prvo ona transakcija po 115kn, pa onda izvjesce koje je valjda samo meni odlicno (obzirom na okolnosti), pa danas prodaja PU i dolazak novih tisucica na prodaji po 130kn (sto mislim da su ponovno od Uprave)...i uz sve to osobno ocekujem korekciju trzista u 8.mjesecu...
Reži i bježi...ali vratit cu se prije izvjestaja za q3!!!
Display More- ATGR (ostatak)
- HPB (ostatak)
- ZABA (ostatak)
- IGH (malo)
- KRAS
++ ATPL
+ ADPL
+ HT
Koja katastrofa sa ADPL, sve kupljeno po 130 prodao po 129 i 129,5 nakon obavijesti da je g. Dosen prodavao na 130kn (a ja kupovao od njega)...
HT isto uzas, tone ko kamen, a ja samo kupujem...nije mi to fora...kako god, totalno krive obje odluke...
Pa na ZSE nema likvidnosti da se moze day trejdati...ponekad da, ali u pravilu je to tjedni trejd...
Dosta trejdam pa placam i veliku proviziju i nemam s tim problema...ja radim svoj posao, broker svoj...jos ako zaradjujem svi zadovoljni...
- ATGR (ostatak)
- HPB (ostatak)
- ZABA (ostatak)
- IGH (malo)
- KRAS
++ ATPL
+ ADPL
+ HT
Ne zelim kvarit zabavu, ali sljedeci tjedan, kad se spuste zastori (zavrse objave izvjesca) mozemo ocekivat jace crvenilo...vani tonu ko kamen...
lito ide
.....treba uzeti dok jos ima......mirovinci se mogu aktivirati svaki čas......ali su poznati po kasnom paljenju......
Eno moga jada na 113kn pa molim da se i to pokupi...
Sad vidio da je izasao clanak da Jako to prodaje...za mene nista novo, Jako to prodaje vec dugo...
Slazem se, ali nemam dovoljno ni znanja ni podataka da bih znao vrijednost navedenog...
Kako god, njohov core business je brodarstvo i to me iskljucivo zanima...ostala vrijedna imovina je dobrodosla, ali mi je manje bitna od flote...
Ne slazem se, jer je u brodarstvu NAV/book jedna od najvaznijih i najcesce koristenih stavki po kojima se procijenjuje vrijednost brodarskih dionica...
I kolko su onda P/NAV i NAV/BV za ATPL?
Hoćeš li biti ljubazan navesti kako si pojedinacno vrednovao brodove (u vlasništvu i one koje nisu) i koje su to sve bile odbitne stavke od procjene vrijednosti imovine?
Ako si naravno računao?
ATPL ima u vlasnistvu 9 brodova, prepostavljam 5 pnmx, 2 supre i 2 handya.
Prema izvjescu prosjecna starost pnmx je 10 god, supra 8 i handya 5.
Prema podacima koje imam pnmx starosti 10god vrijedi 11mil USD, supra 9,5 mil USD a handy starosti 5g oko 15 mil USD.
Prema tome flota vrijedi cca. 105 mil USD, odnosno 660 mil kuna.
Obveze prema bankama su 762 mil kuna dok je novac na racunu 23 mil...
Sigurno ovo nije najpreciznije, ali je ipak dovoljno...
Kako god ja dokupio na otvaranju...ide sezona bulkova, letit ce perje...
Daj ti nama i dokazi da je Book 0 jer ja vidim da nije. A ako misliš da je neki fer Book “0” onda dokazi i za njega. Stavku po stavku. Najprije na imovini, pa nakon toga na obvezama.
I okani se vise booka kao nečeg nesagledivo važnog za poslovanje tvrtke. Book je samo razlika knjigovodstvenog stanja imovine i obveza i vrlo malo govori o njihovim dinamikama. Kod brodara ja bih recimo “prije booka” naglasak stavio na novčani tok i ima li uprava dovoljno novca za poslovanje. Stavke imovine odnosno vrijednost brodova ionako je podložna mnogim efektima procjena.
I konačno da je tako kako ti rezoniraš i pišeš vjerovnici bi išli na naplatu svojih potraživanja, a ne bi davali mogućnost upravi da refinancira odnono prolongira dio postojećih obveza (sto je ona i učinila).
Ne slazem se, jer je u brodarstvu NAV/book jedna od najvaznijih i najcesce koristenih stavki po kojima se procijenjuje vrijednost brodarskih dionica...
LJudi jeste li vi svjesni da vam je kapital negativan ovdje, dug veći od godišnjeg prihoda, gubitci se gomilaju iz kvartala u kvartal - zvuči poznato?
Kakav vražiji bull, jeste li vi pri sebi?!
Ovdje je to godinama tako. Gubici se gomilaju iz godine u godinu, ali dionica ima svoje vjernike koji su je uvijek spremni napucati. Zapravo jako likvidna dionica. Izaci mozes uvijek.
Ovo je sad već lagano zrelo za predstečajnu nažalost
Slazem se, za spas joj treba barem dvije godine profitabilnih vozarina u sto osobno ne vjerujem.
Nema vise imovine za prodat, NAV je negativan...
ALI cijena ce rast jer ide sezonski rast vozarina i guru je gura...imam je i sutra kupujem, ali iskljucivo za trejd...
Fi van svih očekivanja. Palac dolje!
A sutra cijena gore???
Zadnjih par dana prodavao brzorastuce PTKM, DLKV, HPB i neke teskase ZABA, HT i ATGR...kupujem samo za trejd...ukesirao sam se cca. 60%...i dobro mi je😀