Jedino Tehnika je još u postupku, dok su IGH, Dalekovod i Ingra davno riješili svoje. Zato i je tolika razlika u prometu i rastu.
Sto rijesili?
Sam PS postupak ili dugove🙄🙄🙄?
Jedino Tehnika je još u postupku, dok su IGH, Dalekovod i Ingra davno riješili svoje. Zato i je tolika razlika u prometu i rastu.
Sto rijesili?
Sam PS postupak ili dugove🙄🙄🙄?
@ Parica
Teško je uvijek djelovati ispravno i popratiti veći boj papira istovremeno
Pčelica Maja.
Ajde Parica, ne biti žalostan.Svi smo negdje nekada spušili novac
To je burza...
Dvaput dobijes jednom izgubis😀😀😀
Da me ne bi previse zalili, ove godine sam na +14% tako da je godina odlicna, za razliku od tjedna...
Slazem se, ali radje bi da ih trenutno nemam u portfelju...
Ne razumijem zasto kolega. Te dionice su u up trendu.
Zato jer ce ih se moc narednih dana kupit jeftinije😀😀😀...osim ako IGH ne izbaci dobro izvjesce, sto sumnjam...
Display MoreDisplay MoreNekoliko tableta za smirenje...
Ovaj tjedan katastrofa...tisuce pogresnih odluka...
Prodavao DLKV po 6,7kn...danas ga vratio po 7,42kn...katastrofa
IGH kratio po 115kn i vracao po 125kn...katastrofa
DDJH samo promatrao i osobno naucio sto je "hrvatski jal"😆😆😆
OPTE se neckao i doktorirao "hrvatski jal"
Moje perjanice u teskoj banani...VLEN, ATPL
Sve u svemu od tisuce prilika nisam iskoristio ni jednu, dapace, a ovo sto sam i trejdao je bilo pogresno (DLKV i IGH)...
Ne ponovilo se...nek ovaj tjedan zavrsi sto prije...
Cestitke optimasima, djurasima i prodavateljima gradjevinaca...
Kolega bez brige. Gradjevinci su dugorocno up. Na kraju bitno je jedino skuplje prodati.
P.S. imam i ja jos dlkv
Slazem se, ali radje bi da ih trenutno nemam u portfelju...
Nekoliko tableta za smirenje...
Ovaj tjedan katastrofa...tisuce pogresnih odluka...
Prodavao DLKV po 6,7kn...danas ga vratio po 7,42kn...katastrofa
IGH kratio po 115kn i vracao po 125kn...katastrofa
DDJH samo promatrao i osobno naucio sto je "hrvatski jal"😆😆😆
OPTE se neckao i doktorirao "hrvatski jal"
Moje perjanice u teskoj banani...VLEN, ATPL
Sve u svemu od tisuce prilika nisam iskoristio ni jednu, dapace, a ovo sto sam i trejdao je bilo pogresno (DLKV i IGH)...
Ne ponovilo se...nek ovaj tjedan zavrsi sto prije...
Cestitke optimasima, djurasima i prodavateljima gradjevinaca...
Jadna majka kupcima DDJH-a...za par dana moci ce birati izmedju stecaja ili spajanja 50 dionica u 1...ne kuzim tko to kupuje par dana prije GS...
Znači ja se sa vama dvojicom nadbidavam
Ja sam treći😉
Posto sam, za svoke prilike, pun ATPL-a ne guram se...samo stavim naloge pa ako prodju dobro, a ako ne jos bolje😁😁😁...
Imam jos naloge na 210 i 208...i nadam se da nece proc🤣🤣🤣
+ Atpl po 213.
Ja sam po 214
Ha ha...ja po 213kn i 212kn...i jucer po 218kn i 221kn...
Lijepo me nakitilo...
Hvala...
A sto se racunovodtveno dogadja???
Te dionice su knjizene negdje...pretpostavljam u K.I. i kapitalu...nema druge, ako je tako opet se kapital (ne temeljni) smanjuje...
I jos nesto, ako ih ponistavaju bez smanjenja tem.kapitala onda se ostalim dionicama povecava nominala?
Dionice mogu biti i bez nominale prema zakonu pa nominala i nije baš bitna tako da TK/broj dionica ne mora biti isto što i nominala pogotovo zato što TK može biti podijeljen i na više rodova dionica s ili bez nominale. Nominalu u ovom slučaju možete jednostavno zaboraviti i razmišljati u kategorijama TK/broj dionica ili još bolje K/broj dionica.
Kolega, hvala i znam da postoje dionice bez nominale...
Ali opet se vracam na racunovodstvo; ponistene dionice su knjizene u bilanci (u kapitalu i krat.fin.imov) pretpostavljam po nabavnoj cijeni pa mi nije jasno kako se vlastiti kapital/equity ponistenjem ne smanjuje...
P.s Necu vise davit s ovim🤭...over & out
@Šparica
A možda da upišeš neki računovodstveni kurs pa tamo ispitujes ono sto je prilično jasno i očito?
Nemam vremena, ali bi mi dobro doslo...
Samo pokusavam naucit sto vise od pametnijih od sebe...
Moje pravo je da pitam, a tko zeli nek mi pomogne/educira me...
Za sve dionike TK bi bilo bolje da se vise rasprave vodi oko vrijednosti kompanija, a manje o cijeni...
Hvala...
A sto se racunovodtveno dogadja???
Te dionice su knjizene negdje...pretpostavljam u K.I. i kapitalu...nema druge, ako je tako opet se kapital (ne temeljni) smanjuje...
I jos nesto, ako ih ponistavaju bez smanjenja tem.kapitala onda se ostalim dionicama povecava nominala?
Ovih dana...
++ VLEN
-+ SAPN (vratio se po vecoj cijeni i uzeo vecu kolicinu)
+ ATPL
+- DLKV
Kratio i trejdao IGH, ostalo 100kom...
Previse imam "brzih" dionica (DLKV, SAPN, ATPL, VLEN) i to me cini nervoznim...rado bi ih sve osim DLKV kratio, ali mi dadasnje cijene nisu dovoljne...
Kao sto pise u obavijesti...povecao se vlasnicki udio (ne i udio glasackih prava) postojecih dionicara...fundamentalno takodjer nije doslo do promijena jer se trezorske dionice oduzimaju pri izracunu multilpli...
Ma daj, a otkad to?
Book nije narastao?
To nema veze jel su dionice u trezoru (odnosno računaju li se ili ne) ako im se broj u dugome roku stalno smanjuje. Svi pokazatelji koji ukljucuju cijenu odnosno trzisnu kapitalizaciju se poboljšavaju pod pretpostavkom da su rezultati konstantno isti.
Hvala kolega, isprike ostalima...
Moze jos malo besplatne edukacije??
Kako se BV povecava ako se ponistavaju dionice???
Ponistavanjem se smanjuje i kapital (temeljni kapital i rezerve za vl.dionice)...ili sam pobrkao loncice?
Hvala...
I sto to konkretno znaci ?
Kao sto pise u obavijesti...povecao se vlasnicki udio (ne i udio glasackih prava) postojecih dionicara...fundamentalno takodjer nije doslo do promijena jer se trezorske dionice oduzimaju pri izracunu multilpli...
Dakle kolega Moller vama ce Viro biti dugorocna investicija?
Smatrate da je sadasnja cijena dno?
Ma, dajte najte...
Kakva dugorocna investicija kad se tamo trenutno NIŠTA ne zna, ni kapital, ni obveze, ni imovina...nista!!!
Trenutno, tamo su dugorocni samo oni sto su ostali u papiru...
Ako mislite da ce secer rasti kupite secer i gotovo...
Display MoreADRS2 i dalje izgleda dobro. Cijena je došla do gornje granice trokuta. Sada nam sutra treba probijanje 370 kn i po mogućnosti veći volumen.
RSI je danas probio liniju trenda, MACD je danas dao buy signal, Stochastic probija liniju trenda i izlazi iz oversold, MFI je u dugom uptrendu.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. ADRS2 i dalje izgleda dobro. Jučer smo imali pullback odnosno retest trokuta. Cijena je pala na povećanom volumenu i zatvorila točno iznad vrha trokuta. Uz to se formirala dragonfly doji svijeća koja obično označava dno. Sada je ključno vidjeti u kojem smjeru ćemo u ponedjeljak. Poželjno bi bilo da dobijemo nekakvu zelenu svijeću koja bi potvrdila preokret.
Indikatori su i dalje bullish, još uvijek nema sell signala, treba dalje pratiti.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Hvala, micem prodajni nalog...samo mi je tesko vjerovat da ADRS moze gore ako ce RIVP dolje...
Hvala kolege,
Mozete li mi jos samo potvrdit (ili korigirat) ovaj dio posta...
HIŠ je vladajuće društvo i ono konsolidira prihode ovisnih društava, a ne ovisna vladajućeg.
I jos nesto, ako VIRO ne kosolidira HIŠ (sto je ocito), to znaci da ce mu RDG kad proda zalihe biti skoro pa prazan odnosno vidjet ce se samo njegovi samostalni prihodi (kojih skoro i nema), ali ne i od HIŠ-a odmosno prodaje secera...prihodi od HIŠa ce se vidjet samo ako i kad HIŠ isplati divku i to u financijskim prihodima???
Hvala kolege,
Mozete li mi jos samo potvrdit (ili korigirat) ovaj dio posta...
HIŠ je vladajuće društvo i ono konsolidira prihode ovisnih društava, a ne ovisna vladajućeg.
Hvala, a tko odlucuje o tome koje je drustvo vladajuce, a koje ovisno?? Statut?
Mislio sam da je udio u vlasnistvu jedino pravilo o "odabiru" odnosa izmedju povezanih drustava.
Pa VIRO je vlasnik HIŠ-a a ne obrnuto...po toj logici ADRS bi mogao napravit da je CROMARIS vladajuce drustvo i da ono konsolidira izvjesca????
I jos nesto, ako VIRO ne kosolidira HIŠ (sto je ocito), to znaci da ce mu RDG kad proda zalihe biti skoro pa prazan odnosno vidjet ce se samo njegovi samostalni prihodi (kojih skoro i nema), ali ne i od HIŠ-a odmosno prodaje secera...prihodi od HIŠa ce se vidjet samo ako i kad HIŠ isplati divku i to u financijskim prihodima???
Nece ni biti izvjestaja osim ako bude dobre volje ili ako revizor to obradi na kraju godine, HIS se ne konsolidira vec se u konsolidiranom izvjestaju vodi kao ulaganje u dionice povezanih poduzetnika, razlog zbog cega je to tako jer unatoc sta viro preko sladorane ima 60% udjela u temeljnom kapitalu on unatoc tome nema kontrolu u drustvu jer je statutom tako odredjeno, tako da je HIS onda drustvo u kojem viro nema prevladavajuc utjecaj odnosno nema kontrolu unatoc vecem udjelu u temeljnom kapitalu pa prema tome ne spada u konsolidaciju, iako mislim da bi ga trabali obradit jer HIS ima znatan utjecaj na vrijednost Vira da bi bio zanemaren ali zasad od toga nema nista koliko vidimo.
Hvala!!!
Jos jedno pitanje...
Da se konsolidira, HIŠ-ovi prihodi (umanjeni za medusobne prihode (eliminirajuci prihodi)) bi bili prikazani u 100% vrijednosti ili samo u 70% koliko VIRO ima vlasnistva?
Hvala
a tko će upumpavat para koliko treba? kao što velite
Pa vlade EU s razno raznim poticajima...npr. potraznju, sa subvencijama pri kupnji novog automobila ili poreznim rasterecenjem pri kipovini...a proizvodjace sa poreznim rasterecenjem zaposlenika i sl.