Ja sam samo gledala, švorc sam
Kada bih mogla, kupila bih IGH
I Atlantic na 1210 kn
Kolegice svorc ste jer ste sami tako izabrali...imate izbor...
Ja sam samo gledala, švorc sam
Kada bih mogla, kupila bih IGH
I Atlantic na 1210 kn
Kolegice svorc ste jer ste sami tako izabrali...imate izbor...
kolega srušio CROBEX
mogao bi postati predmet istrage Hanfe, oni se bave takvim stvarima, moraš im pojasniti da si napravio grešku, a ne da je namjera
Nista me vise ne moze iznenadit...jadni nemaju sto radit jer je sve "cisto" u ovoj bari...ako me kontaktiraju zatrazit cu ih da poniste transakciju...😁😁😁
Pa evo, ja direktno radim na financiranju OPG-ovaca i znam samo jedno...preko 90% klijenata koji imaju visoku stručnu spremu mlate nemile pare u poljoprivredi (i neka mlate)...a vi pišite sto god hocete...to je jedina istina...ovo pisem na temelju osobnog iskustva na bazi cca. 1.000 poljoprivrednika...
Pa kolega Parica onda je nejasno sto vi radite na ovoj traljavoj i nikakvoj burzi , pretpostavljam da i vi imate visoku stručnu spremu pa ništa lakše nego otvoriti jedan OPG i mlatiti nemile pare .
A ako ste dobra duša otkrit ćete i nama ostalima tajnu da i mi mlatimo nemile pare umjesto da tu lgubimo živce i novce.
Kolegice, ja sam ekonomist, totalno nepoduzetna dusa i nemam pojma o poljoprivredi niti me zanima...nisam rekao (niti mislim) da je lako samo sam izlozio osobno iskustvo u radu s poljoprivrednicima...nista vise...mozda je i pogresno, ali uzorak je reprezentativan
+ ATGR po 1220kn
- ATGR po 1200kn...slučajno, fat finger...
Ode 270kn u vjetar...
Display MoreDisplay MoreNisam ja u nikakvoj depresiji , prije u euforiji jer ,bavila sam se biznisom koji se može smatrati djelomično poljoprivrednom proizvodnjom i to dosta godina vrlo uspješno pa sve prodala i prije 16 godina prebacila se iskljucivo na burzu , zaradila desetorostruko .
Ozbiljno se baviti poljoprivredom i živjeti od toga je sasvim nešto drugo od uzgoja maslina kao hobi uz posao i prodaja nekoliko boca ulja prijateljima , poznanicima ili na kućnom pragu .
Točno je da ako imate vrhunski pa i samo prosječan proizvod da ćete sve prodati uz uvjet da živite u Istri ili Dalmaciji , ali ako sadite povrće pa bilo to i ekološko u Slavoniji velike su šanse da će te ga morati sami pojesti , a ostatak baciti .
Masline nažalost u Slavoniji ne rastu , a ni tartufe do sada nisu pronašli .
Plava i zelena Hrvatska sve su udaljenije , a Slavonci još i dalje , uglavnom u Irskoj .
A nisu ni lijeniji ni manje sposobni od gore navedenih , a k tome imaju kvalitetnu plodnu zemlju bez ijednog kamena , pa kako to objasniti ?
Ne slažem se ako imate npr. te paprike zašto se neide do kraja i napravi recimo zimnica? Ako je pravi proizvod toga možete prodati koliko hoćete. U nekoliko malih dućana/voćarna malo pričam sa ljudima i čim se počne razgovor da bi imali dobr proizvod odmah krenu otvorene ponde o suradnji. Zato jer pravih proizvoda jednostavno nema ili ima jako malo. Dobro je rekao Zadro ( taj kraj Virpvitički se dosta prebacio na eko proizvodnju ) kaže tamo je drugi najveći kamilice na svijetu " pa osim u nogometu nismo u ničemu drugi" . Slavonci su se uljuljali jošu jugi. Tamodobro rade opg koji su djeci poslsli na Agronomski fakultet, srednja poljoprivredna isto jako dobro radi... ti mladi ljudi imaju puno znanja i mogu do dosta novaca iz EU ali pod uvjetom da im roditelji daju tuzemlju u vlasništvo a to roditeljima jako teško pada. Kada bi znali kakve se priče valjaju sa maldima ljudima i malim opg bi se iznenadili. Ali mediji to ne prenose ( vjerojatno namjerno ) pa ljudi nisu niti upućeni...
Pa evo, ja direktno radim na financiranju OPG-ovaca i znam samo jedno...preko 90% klijenata koji imaju visoku stručnu spremu mlate nemile pare u poljoprivredi (i neka mlate)...a vi pišite sto god hocete...to je jedina istina...ovo pisem na temelju osobnog iskustva na bazi cca. 1.000 poljoprivrednika...
Nema više tko
To cemo jos vidjeti...ako izvjesce bude dobro (a sto je dobro??) vadit ce se carape... i mudante
Zanimljive novosti u knjizi imaoca dionica.....
Čijoj knjizi?
Podr
Da, priča se...PODR i ATGR su glavni favoriti...utrka za LEDO je počela...
Znate li sto ce onda biti sa prevarenim malim dionicarima Leda? Hoce li oni mozda profitirati? Nisam uopce pratila te Agrokorke.
Kolegice nadam se da se ne šalite...puno malih je pogubilo sve na Agrokorkama...
Prodaje se LEDO PLUS d.o.o....prevareni dioničari su vlasnici LEDO d.d. u kojem su ostali samo dugovi...i sjećanja...
Display MoreDisplay MoreNadam se da ovih dana prodaje PBZ skrbnički i da je on prodao blok po 128kn...ako je, ostalo mu je manje od 18k komada...
Slažem se da je jako teško predvidjet neto dobit u ovim vremenima, jer kod ADPL veliki utjecaj na neto dobit ima neto financijski rezultat (koji nije baš obećavajući zbog rublje) i pridruženo rumunjsko društvo (gdje isto ne očekujem čuda)...zato sam i uzeo NPM od 3,15% iako je zadnje tri godine bila preko 6%...
Međutim EBITDA marža je u posljednjih 5 godina više-manje konstantna (unutar 3 p.p.) i kreće se od 11,2% (2015.) do 12,6% (2019.). Iako u prvoj polovini godine iznosi 13,75% nek na kraju godine bude 11,2% što znači da će EBITDA biti oko 130 mil kn...
Sa stanjem bilance na q2 bi imali:
Net debt/EBITDA 2,45
EV/EBITDA 6,6
P/S 0,47
P/BV 0,64
Obzirom da je izračun konzervativan (uzeta je najniža EBITDA marža u posljednjih 5 godina), nije loše...samo da se riješimo prodavača...
Prodavači su super, drže cijenu niskom, samo nek prodaju i spuštaju cijenu. Proljetos sam dio kupio po ispod 100 kn, gdje ćeš bolje. Pa valjda nam je svima u interesu da je ADPLu što niža cijena a dobit na kraju godine što veća!!
Vrijedi kad si u fazi akumulacije i kad želiš kupiti još...ali što kad si već poprilično izložen i dionice ti izlaze na uši :), tada samo rast smanjuje napetost
Kad god pomislis da se apsorbiralo istresanje pojavi se novi pritisak na ask to vec traje neko vrijeme.
Sta se tice ovih prognoza tesko je ista prognozirat u ova vremena definitivno ocekivani pad potrosnje djeluje na preuzimanje rizika s tim i placanje necega po nekim valuacijama koje su bile prije.
Sta se tice adpl recimo trenutno tecaj Eur RUb je slabiji 15% ovi kvartal to ce sigurno utjecat negativno na rezultat i brine me dosta losa prodaja Dacije u 8 mjesec, 7 je bio dobar, dacija dosta utjece na dobit grupe, a u 8 mjesec pad je sa 57 tis na 39 tis,, 2018 je bila oko 52 tisuce, clio je dobar
Nadam se da ovih dana prodaje PBZ skrbnički i da je on prodao blok po 128kn...ako je, ostalo mu je manje od 18k komada...
Slažem se da je jako teško predvidjet neto dobit u ovim vremenima, jer kod ADPL veliki utjecaj na neto dobit ima neto financijski rezultat (koji nije baš obećavajući zbog rublje) i pridruženo rumunjsko društvo (gdje isto ne očekujem čuda)...zato sam i uzeo NPM od 3,15% iako je zadnje tri godine bila preko 6%...
Međutim EBITDA marža je u posljednjih 5 godina više-manje konstantna (unutar 3 p.p.) i kreće se od 11,2% (2015.) do 12,6% (2019.). Iako u prvoj polovini godine iznosi 13,75% nek na kraju godine bude 11,2% što znači da će EBITDA biti oko 130 mil kn...
Sa stanjem bilance na q2 bi imali:
Net debt/EBITDA 2,45
EV/EBITDA 6,6
P/S 0,47
P/BV 0,64
Obzirom da je izračun konzervativan (uzeta je najniža EBITDA marža u posljednjih 5 godina), nije loše...samo da se riješimo prodavača...
Da nije možda PODR u igri za LEDO....ask se gadno čisti ...a i dosta je šupalj.
Da, priča se...PODR i ATGR su glavni favoriti...utrka za LEDO je počela...
Kolega Parica vi ste pošten čovjek. Kada bi se vodili racionalnim argumentima 50 posto kompanija na ZSE bi završilo u stečaju.
Ali Viro neće u stečaj, neće ni Djuro itd.
Na Djuri se moglo u mjesec dana zaraditi 300 posto, ja nisam ni kune zaradila. Jer je to eto propala firma, a što ćete.
Ne budite sigurni...
Đuro je u vecinskom dzavnom vlasnistvu i tu samo ulazak u stecajni proces traje desetljece zbog ocuvanja radnih mjesta, socijalnog mira itd itd...
VIRO je privatna kompanija i tu nema drzave da daje jamstva/kredite...sve je puno krace i brze...i jos su svu imovinu izvukli...pazite se, jako se pazite...i sretno
P.s. odvozio sam i ja VIRO, ali sam uvijek bio svjestan da svaki dan moze bit zadnji dan...
A sto ce, njima svaki mjesec sjeda lova na racun. Moraju kupiti. A kako mislim ne smiju kupovati stecajuse tipa Viro, poput mene, moraju kupovati dionice zdravih firmi.
Viro nikako nije stečajuša, može se reći nelikviduša, blokiruša, ali oprostite stečaj je ovdje gotovo nemoguć, jer je to toliko zapetljano da nitko neće htjeti biti stečajni upravitelj, a i sudac bi morao imati ogromno iskustvo za pohvatati konce ko kome komu čemu i zašto tko s kim s čim i čemu koga čega prebacuje, dobacuje, izbacuje
Ja bas mislim suprotno...VIRO je zreo za stecaj..jer
- je svo poslovanje i vecina imovine prebacena na HIŠ; VIRO je samo prazna ljustura
- jer je stalno u periodicnim blokadama, koef.likv. mu je ispod 1 i ima velikih problema s likvidnoscu
- jer je cijena secera vec godinama nepfofitabilna
- jer je u dvije godine (2017. i 2018.) sprzio pola kapitala (cca 250 mil kn), a 2019. nije bila nista bolja samo je racunovodstvanim makinacijama prilikom pripajanja prikazana dobit; 2020. je jos losija
- jer vise nitko ne brine za drustvo sto se vidi po cestim blokadama, kasnjenju izvjestaja i kasnjenju prilikom izvrsavanja obveza prema ZSE
- jer su se raskusurali, i provedba stecaja ce bit vrlo jednostavan, VIRO ustvari nema nista osim udjela u HIŠ-u; sigurno je dogovoren nekakav model kako da se zaj.bu mali i francuzi, a Zadro ostane gazda...
Fondovi odlučili da im je dosta pasivnog promatranja raznoraznih vlakića...postali kolovođe...kešoljupci na aparatima i ja s njima
Napokon raste ono što treba rasti...
Situacija sa ADPL-om je poprilicno jasna. Sama uprava je vec najavila da ce pad prihoda biti izmedju 20-25% za cijelu godinu sto uopce nije toliko lose i to signalizira da je najgore iza nas (https://www.lider.media/poslovna-scena…-planove-133022 također vidi https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…prihoda-1045522).
Na Simply Wall St. analitičari Erste Grupe i Intercapitala predviđaju rast prihoda od cca 38% u naredne dvije godine (vidi sliku u privitku).
Ono zasto je dionica dosta podcjenjena je struktura ulagaca koju je privukla, a to su oni koji su ovdje zbog dividende. Prema istim analiticarima ADPL nece isplatiti dividendu do 2022 sto normalno odbija ulagace koji su zbog toga i bili u ovoj dionici. Mene osobne ne interesira dividenda trenutno tako da je meni osobno ADPL best buy. Sumnjam da cemo ga vise vidjeti na ispod 130 kn - ali zivi bili pa vidjeli. Ne volim prognozirati cijenu dionice, ali kad bih morao rekao bi da je realno da zavrsimo godinu na izmedju 150-160 kn, i to mi je konzervativni estimate.
Citam članke pa si malo pišem...
1. Očekuju se godišnji pad prihoda za oko 25%, što znači da možemo očekivati oko 1.156 tis kn prihoda, odnosno ukupno oko 610 tis kunau 3q i 4q što je pad od oko 26% u odnosu na drugu polovicu 2019. godine.
2. Slične prihode grupa je ostvarila 2017. godine kad su iznosili 1.090 tis kn. Iste godine ostvarena je neto dobit od oko 70 mil kn (NPM je bila 6,4%) i EBITDA maržu od 14,5%. U prvoj polovini ove godine EBITDA marža iznosi 13,75% dok je NPM 3,15%. Ako se marže zadrže na istoj razini do kraja godine možemo očekivati EBITDA-u od 159 mil kn odnosno neto dobit od 36 mil kn. Budući je u prvih 6 mjeseci ove godine ostvareno 17 mil kn neto dobiti u ostatku ove godine bi trebala biti oko 19 mil kuna. P/E na ovu cijenu bi bio oko 15.
Prilikom računanja sam koristio pad prihoda od cca.25% iako PU u članku od SD navodi pad od "nešto više od 20%", ako bi pad bio 21%, onda bi prihodi bili 1.217 tis kn, EBITDA 167 mil kn, a neto dobit oko 38 mil kn.
Nisam uključio pridruženo Rumunjsko društvo jer u članku PU navodi prihode grupe bez istog...
Display MoreDisplay More- ADPL (1/3) po 132,68
- ERNT po 1317
- ADRS2 po 373
- ATGR 1250
- PODR (2/3) po 428
+ ATPL
+ DLKV
+ IGH
Hvala fondovima...na ovakav dan prodavat na ovim cijenama...neprocjenjivo
Keš 43%
Svaka čast na hrabrosti!
Jer ja da imam keša kupovao bi ove koje vi prodajete (ne znaš koja mi se više sviđa).
Dok ove koje ste vi kupili ja ne bi ni štapom dirao.
Kolega slazem se s vama...ali sve (osim prodaja odmah ujutro) su mi to bili nalozi koji vec danima stoje i nitko ih nije htio...nego bas danas kad je vani kataklizma...
osim toga, prodao sam "teskasa" za cca. 200k kn, a kupio smeca za 35k kn sto znaci da sam se dobro ukesirao i da cu dobro spavati veceras...
Ne brinite, vratit cu se ja nazad (moze i po visoj cijeni); vecinu prodanog vec cekam s nalozima malo nize...
Cupava su vremena...
Display MoreDisplay More- ADPL (1/3) po 132,68
- ERNT po 1317
- ADRS2 po 373
- ATGR 1250
- PODR (2/3) po 428
+ ATPL
+ DLKV
+ IGH
Keš 43%
Bas to, tko bi ocekivao na ovakav dan takve cijene. Danima mi adpl stoji na 133.5 i nitko ni stapom da bi dirnuo. Kad sam vidio crvenilo vani reko idem u cash posto poto i prodam po 131.5 🤦
Heh, skupa smo danima cekali na 133,5kn...samo sam ja danas docekao (i jos na 134kn i na 130kn prvi ujutro)
- ADPL (1/3) po 132,68
- ERNT po 1317
- ADRS2 po 373
- ATGR 1250
- PODR (2/3) po 428
+ ATPL
+ DLKV
+ IGH
Keš 43%
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2214623
Mlad, "pametan", proaktivan...samo jako...buducnost Hrvatske...
Bitna obavijest:
EU New Car Registrations Continue to FallNew passenger car registrations in the European Union fell 18.9 percent from a year earlier to 769,525 units in August of 2020. Germany (-20 percent) and France (-19.8 percent) recorded the biggest declines among the four major EU markets while Italy saw a small 0.4 percent fall. With the exception of Cyprus (+14.1 percent), all other countries recorded losses in new passenger car registrations. Considering the first eight months of 2020, demand for passenger cars contracted by 32 percent to 6,123,852 new cars. Among the EU’s largest markets, Spain saw the biggest decline (-40.6 percent) so far this year, followed by Italy (-38.9 percent), France (-32 percent) and Germany (-28.8 percent)
2020-09-17
Treba bit fer pa stavit cijelu vijest...i za srpanj...
In July 2020, registrations of new passenger cars in the European Union1 saw a relatively small decline of 5.7% compared to the same month last year. Seven of the 27 member states posted growth in July, including France (+3.9%) and Spain (+1.1%). Outside the EU perimeter, the United Kingdom (+11.3%), Iceland (+44.5%) and Norway (+6.5%) also showed first signs of recovery