+ 4x skijaska odjela na 40% popusta (za suprugu, djecu i sebe)
Od dionica (ovih dana)
+ RIVP
+ SUKC
+ VLEN
+ ADPL
- PODR
+ 4x skijaska odjela na 40% popusta (za suprugu, djecu i sebe)
Od dionica (ovih dana)
+ RIVP
+ SUKC
+ VLEN
+ ADPL
- PODR
Zato jer mu je pobrisan korisnicki racun. A radi povece kolicine postova ostao je na temama kao forumski duh.
Ispada da je teze opstat na forumu nego na trzistu...
https://www.acea.be/press-releases…-7.8-in-october
Obzirom na 2 val ja sam (pre)zadovoljan...minus je jednak onom iz sijecnja i veljace dok nije bilo COVID-a...znaci, vracamo se u normalu...
P.s. skoro pa vise nemam ADPL, izbilo mi 4/5 dionica u ovom rastu...ali vratit cu se ja...ocito po vecoj cijeni...
Ja se nadam i da ćeš razmisliti o cijeni vs vrijednost, kao i mogicnosti držanja nekih dionica kroz dulje vremensko razdoblje. U određenim situacijama i za određene dionice naravno.
Hvala na savjetu...
Da, kriv sam...ponovno...tesko se mijenjati kad ide dobro...patnja tjera na promjene...
Moram evoluirat...za svoje dobro...
P.s. srednji izlaz mi je 143kn sa placenim provizijama...za sad nije velika steta
https://www.acea.be/press-releases…-7.8-in-october
Obzirom na 2 val ja sam (pre)zadovoljan...minus je jednak onom iz sijecnja i veljace dok nije bilo COVID-a...znaci, vracamo se u normalu...
P.s. skoro pa vise nemam ADPL, izbilo mi 4/5 dionica u ovom rastu...ali vratit cu se ja...ocito po vecoj cijeni...
Baš sam se nadao da će netko dobronamjeran objasniti, a onda si se ti nažalost opet javio.
ETF-ovi moraju drzati dionice one imovine koju prikazuju. Dakle, ako kažu da prikazuju Crobex, odes na ZSE i pogledas u kojim je omjerima on stvoren od 25 (ili koliko već) dionica i onda oni slože portfelj od tih dionica u tom omjeru. Recimo Crobex ima u sebi 9% HTa i onda oni kupe toliko dionica da im HT cini 9% portfelja. Pogodak manje vise nikad nece biti tocan 100%, ali ce biti dovoljno dobar. Taj etf je kupio dionice prije, jer inace ne bi mogao postojati. Kad se dionice u crobexu budu mjenjale, on ce morati one koje izlaze prodavati, sto ce dodatno spuštati cijenu tim dionicama, a one koje ulaze ce morati kupovati, sto ce im dodatno povisiti cijenu.
Moze li mi netko reci ima li ovaj nas prvi ETF polugu ili replicira kretanje CROBEX10 u omjeru 1:1...hvala
Mislim uplatit neku kintu...
A gdje je odjednom nestala Kata Klizma???
Sve mi se cini da je vijeme za kes...
a kolege, sad ozbiljno, mene zanima kako to funkcionira, općenito pitanje ali više pišemk na ovoj temi ..
kaj da sada svi krennemo u kup i / prodaj samo da cijena raste da isplata bude što viša ?
Ovako, PBZ trenutno provodi delistiranje dionica sa trzista. Prilikom delistiranja zakonski je obvezan svim dionicarima koji na GS glasaju protiv delista isplatit tromjesecni ponderirani prosjek (u slucaju PBZ je to sad cca. 797 kn). U slucaju da se u posljednja 3 mjeseca prije objave GS nije trgovalo 1/3 radnih dana (nije slucaj kod PBZ-a) svim dionicarima koji glasaju protiv delista drustvo je obvezno isplatit cijenu po dionici koja se odredjuje elaboratom kojeg rade vanjski "strucnjaci"...u praksi taj elaborat bude smijesan i cijena bude "kikiriki".
Kod squeeze outa (koji je realno ocekivati nakon delista PBZ (bar je meni to realni slijed dogadjaja)) vecinski dionicar narucuje elaborat procjene vrijednosti dionice i isplacuje sve preostale dionicare po cijeni dionice iz elaborata. U ovom postupku ne mozes odbit cijenu vec po sili zakona dobijas pare za dionice. Ako si nezadovoljan cijenom mozes pravdu trazit na sudu...
Inace drustva (bar po dosadasnjoj praksi) ne najavljuju delist, nego samo objave poziv na GS s tom tockom dnevnog reda pa ne mozes dizat cijenu...
Kod PBZ-a trenutno je cca. 8 mil kn proslo po 800kn i tesko da se prosjecna ponderirana cijena (do objave poziva na GS) tesko moze bitnije mjenjat...jedino ako netko stavi na prodaju +5k komada na vecoj cijeni pa da znatnije utjece na ponderiran prosjek...sto sumnjam...
A da se i ponderirana cijena digne na razine koje ne odgovaraju PBZ oni uvijek mogu odustat od delista (ili vecinski dionicar glasa protiv ne moze se provest delist)..ipak su oni su gazde, imaju preko 95%...
Definitivno najgora dionica na trzistu...vec 3 godine izbacuju vrhunska izvjesca, a cijena sve niza...uvijek neki k...
Nadam se da ce cijena napokon popratit rast vrijednosti drustva...bravo za HPB
Trenutno je nemam u portfelju jer kad je imam zivce izgubim cekajuci😀😀😀
Evo, o tome pričam...izvješće bomba, a cijena ni makac...pa bar bid da se malo popuni, ma ni to...horor dionica...
Najgora dionica na cijeloj zemaljskoj kugli...nemam je, ali mi je zao Vas svih koji ju imate...drzte se i nemojte izgubit razum...
Display MorePBZ.
- prodala sam ovu dionicu.
- ne volim biti u delistiranim dionicama.
- stvarno šteta, dobra dionica.
- sada se razmišljam što s novcima od prodaje PBZ.
- možda vi imate koju dobru ideju ???
Vama se ionako nema sto preporucit kad sve sto valja vec imate.
Uz KODT kojeg imate od pamtivijeka (kolegica je 2006. na poslovnom pokrenula topic KODT) i VLEN gdje ste u Top10...ja bi preporucio:
1. ADPL
U ovoj godini kad su 2 mjeseca imali zatvorene tvornice imat ce dobit preko 50 mil kn. Osim dobiti, jako su se razduzili i povecali kes poziciju i ojacali bilancu...imaju dugorocne potpisane ugovore i 2021. ce sigurno bit puno bolja od ove, uz to ce zbog niske baze cijela sljedeca godina biti puna pozitivnim vijesti o vecoj prodaji/registraciji auta...dogodine, u ovo vrijeme ce krenuti i zestoka rasprava o velicini dividende u 2022. godini (izmedju 10kn-30kn) kojoj predujam bude u veljaci..definitivno jedna od najbolje vodjenih i najtransparentnijih firimi...mislim da ce im 2021. biti odlicna...problemi, ako ih bude, mogu se ocekivat tek od 2022.
Neka drustva iz krize izadju jaca i veca i to ce ovdje bit slucaj..
2. ATGR
Dugogodisnji rast poslovanja, nije skupa, fondovi je vole, dividenda sigurna, znaju sto rade, u sljedecih par godina ocekujem godisnji rast cijene od cca. 10%-15%...uz ADPL najbolje i vodjena kompanija na ZSE
3. DLKV
Brzorastuca i brzopadajuca dionica, jos nije zrela za trpanje vece love, ali sve je blize tome, veliki potencijal, odlican sektor, narodna dionica, povezala je 3 odlicna kvartala, jos ako je istina da su usli na Njemcko trziste moglo bi bit "veselo"...ali i visoko rizicna zbog visokog duga i vlasnicke strukture...mislim da se isplati kockat s manjim kapitalom
4. Turisti
Luda kuca, treba ih sad kupovat i prodavat pred spicu sezone, sve naopako...trenutni lockdown im ne smeta, svaki novi clanak o cijepivu dizat ce im cijenu, a bit ce ih hvala Bogu...nakon (po mom misljenju) razocaravajucih q3 izvjesca nisu padali sto znaci da su bili na dnu i da s
ce biti "sigurna" investicija do srpnja jer ce sve buduce informacije i sentiment do srpnja bit pozitivne...narodne dionice, ocekujem od njih da poguraju CROBEX na vise razine...iza srpnja 2021. ih ne bi imao u portfelju jer ocekujem do tada veci rast cijene, ali i sezonu (2021.) na 70% od 2019. koja nece bit dovoljno dobra da opravda taj rast cijene...po meni jaki okidac za rast (ili korekciju) cijene bi mogla bit vijest o preuzimanju i valuacije SUKC-a ako do njega i dodje (koliko cujem ima zainteresiranih), ako dodje do te transakcije imat cemo jasniju sliku koliko vrijede, a znamo i da je Jako dobar trgovac i da nece prodavat ispod cijene...medjutim bilance su im tesko stradale ove godine i treba bit oprezan...
P.s. sve navedene dionice bi bilo super kupovati po malo nizim cijenama...ali tko zna hoce li bit prilike
Koji ste vi cudaci...dodje covjek od kojeg puno mozete naucit i koji ima pravovremene informacije skoro o svemu i vi ga tjerate...
Naravno da ce osim linkova, analiza i korisnih informacija ponekad postati i manje kvalitetne informacije/misljenja...ali sve je to sastavni dio foruma...
P.s. ne trgujem vani, ali pratim (i ucim) temu i uopce nemam dojam da se navija...
kolega, pitanje. a da nisu ove sve velike transakcije jer ce se devidenda znatno povecati a dionica ide u delist.. ?
PBZ
Nitko to ne zna...moze se samo nagadjati...
Medjutim, zanimljivo je da je nitko nije ozbiljnije kupovao na 750kn, nego se kupnja javila nakon njihove vijesti o namjeri delista i to po vecoj cijeni od ponderirane tromjesjecne cijene (cca. 750kn) koju se dobije u delistu...i jos nesto, danas je netko pomeo ask 10 min do 16h...kao da je cekao cijeli dan hoce li objavit poziv na GS (jer onda danasnje transakcije ne bi usle u izracun) i kad je vidio da ga nema odlucio je dignut cijenu/prosjek...
PBZ je odigrao prljavo ruseci cijenu zadnja 4 mjeseca preko svojih satelita, a sad mu imperija uzvraca udarac...po meni AZ fondovi kombiniraju...bumk vidili
kolege i ja se pitam, pogledajte koliko je to prošlo danas i to sve po ASKu jer se dizala cijena.
i to tek koliki promet ? a da svi navalimo.. ?
može mi li netko pojasniti što da sada cijena odleti na 5000 kn ?
Najvjerojatnije bi na GS glasali da se ne delistiraju😎😎😎
Display MoreWOW...
Uhvatio LURU 200 kom na 850 kn i izasao na 910 kn...najbolji trejd u zivotu!!!!
Ja uhvatio 300kom po 850 i jos lupam glavom u zid sto nisam stigao vise, jer dok sam otkazivao ostale kupovne naloge, nestalo je po 850.
Al mi nije jasno zasto se zurite van po 910 kn ?
Upravo ste poklonili 18 kn po dionici.....na 200komada to je - previše......
Tako samo fondovi bacaju pare.....
To je 2%...za 3 mjeseca...mozda bude boljih (ne) prilika...
Ja sam vidio vijest dok se moglo kupit po 800 kn, ali sam morao glupe kupovne naloge micat...dugo je to trajalo...
WOW...
Uhvatio LURU 200 kom na 850 kn i izasao na 910 kn...najbolji trejd u zivotu!!!!
Lagano sve raprodajem što mi je na "dobroj cijeni" budući ocekujem pad vanjskih burzi jer su sve pozitivne vijesti izašle i većina ulagača očekuje rast...fokus će se prebacit na fundamente i ekonomiju, a koji nisu bajni...također IT sektor bi se mogao korigirat i povuć ostale dolje...
Pretpostavljam da će ZSE pratiti vanjska tržišta, a možda i neće...bumo vidili
+ ADRS
+ RIVP
- ADPL (1/5)
- ATGR (1/3)
- SAPN (1/2)
- ARNT (ostao nalog, steta)
Ja se lagano prebacujem u turizam...iz defanzive (ATGR, PODR) u ofanzivu...
Display MoreDisplay MoreVec danima si razmisljam da li da napisem ovo ili ne..ali krenulo me pa nek se nadje...
Nek se nitko ne naljuti, ali stvarno mi nisu jasni oni koji kupuju razno smece po burzi u potrazi za extra prinosom, a da vec nisu kupili VLEN...
Pa ljudi moji, VLEN je ove godine zaradio preko 50 mil kn (3kn po dionici), helou 50 mil kn i to u doba corone i teskog rasula u brodarstvu. Ima vise novca na racunu nego ukupnog duga prema bankama. Jeste se zapitali sto ce se dogodit s cijenom ako ugovore veci remont USA army broda ili odluce isplatit dividendu ili neki fond odluci uc unutra ili krenu ulazit spekulanti/forumasi...ako se samo jedan scenarij ostvari cijena u tjedan dana ide 2x, a mozda i 3x zbog trenutne podcijenjenosti...ja sam siguran da ce se kroz godinu dana nesto od ovog ostvarit...pi.zdeka se na forumu da imaju mali free float i da je to problem...e pa nije!!! to je jos bolje i daje jos veci potencijal za bolesni (2x,3x,5x) rast cijene (vidi PTKM)...a da se i nista od toga ne dogodi i da normalno posluje realno je svejedno ocekivat rast cijene...rizik gubitka je minimalan, a potencijal rasta beskonacan😳. U sljedecih par godina ocekuje se konjuktura shippinga, sto mislite kako ce se to odrazit na poslovanje VLEN-a??? Osim nevjerojatne podcijenjenosti VLEN ima barem 5-6 okidaca za uduplavanje cijene u par dana...a nema duga, ima para, nema dubioza...sve sto prosjecni spekulant sa ZSE ne voli, on voli ulagat u drustva bez kapitala i gdje se gube novci...
Da, problem je da nije u fokusu, ali i to se doslovno preko noci promijeni...dovoljno je da par vecih spekulanata/forumasa krene u kupnju i gruda se zakotrlja...
Iskreno molim sve cijenjene kolege koji kupuju smece, a nemaju VLEN da mi objasne zasto...
Nek se zna i ja ga imam malo (cca 5%) i sam sebi se cudim sto ne uzmem jos...ocito nisam ni ja navikao na laganu paru...jer ovo je lagana para,no brainer, zicer zicera...
Ima jos slicnih dionica, ali nijedna nema ni priblizno ovakav omjer rizika/prinosa...
P.s. znate li da VLEN uz iznimku 2018. posluje pozitivno od 2013. godine
Da, Vlen je stvarno posebna priča ali tu za sad nema pomoči.......već se 6 mjeseci zna za vrhunske rezultate pa pomoči nema jel na njihov "stadion" publika jednostavno ne dolazi koliko god oni dobro igrali......stalno visi neki mač "umjetne" neizvjesnosti koja nije utemeljena dok kod "omiljenih" dionica ni mač neizvjesnosti ni upitni i loši rezultati ne odvračaju "publiku od dolaska na stadion"...... malo pisanja i reklame po forumu ponekad upali pa dan nakon reklamiranja imamo ujutro "udaranje" po asku sa nekoliko stotina ili "čak" i 1000 dionica i to je to.....nelikvidna je do bola, ne isplačuje dividendu i free float je mali a najvažnije od svega je da "publike" nema......samo za one koji su ako treba i dovjeka spremni čekati i kad tad naplatiti ulog jel inače "jadna ti majka" ukoliko trebaš i želiš izači sa par tisuča kom (koji su zapravo relativno mala lova) jer ako to nije u onih 5 dana u godini kada je tamo "žurka" možeš samo rušiti dionicu 10% i reč,hvala,doviđenje i/ili zbogom....
Da, sve tocno...zato ga i imam tako malo...ali bas zbog toga moze, ali doslovno, preko noci otic duplo gore i ostat gore...najveci problem je djelatnost (remontna) brodogradnja koja odbija raju poucenu losim iskustvima...dojma sam da puno ozbiljnih ulagaca misli da je ovo slucajna godina i da se ovakvi rezultati nisu dugorocno odrzivi i zato ga jos mjerkaju i tresu se nelikvidnosti... pa i ja sam medju njima, svako izvjesce padam na guzicu i kratim nakon izvjesca jer znam da nece pobjec...ali hoce, mora, pitanje je samo kad i sto ce bit okidac...sto ga vise pratim, sve sam sigurniji da je VLEN bomba i da je ovo novo normalno...u ovakvoj godini,kad su putnicki brodovi out, scrubberi out, cijeli brodarski sektor ou, bez amera oni naprave 50 mil kn dobiti...otvaraju nova trzista preko majke i u planu imaju imaju investiciju (veci dok) za sirenje usluga...
Sve ovo prvenstveno pisem da sebe natjeram da zaboravim na burek i uzmem lovu koja je na stolu...
Vec danima si razmisljam da li da napisem ovo ili ne..ali krenulo me pa nek se nadje...
Nek se nitko ne naljuti, ali stvarno mi nisu jasni oni koji kupuju razno smece po burzi u potrazi za extra prinosom, a da vec nisu kupili VLEN...
Pa ljudi moji, VLEN je ove godine zaradio preko 50 mil kn (3kn po dionici), helou 50 mil kn i to u doba corone i teskog rasula u brodarstvu. Ima vise novca na racunu nego ukupnog duga prema bankama. Jeste se zapitali sto ce se dogodit s cijenom ako ugovore veci remont USA army broda ili odluce isplatit dividendu ili neki fond odluci uc unutra ili krenu ulazit spekulanti/forumasi...ako se samo jedan scenarij ostvari cijena u tjedan dana ide 2x, a mozda i 3x zbog trenutne podcijenjenosti...ja sam siguran da ce se kroz godinu dana nesto od ovog ostvarit...pi.zdeka se na forumu da imaju mali free float i da je to problem...e pa nije!!! to je jos bolje i daje jos veci potencijal za bolesni (2x,3x,5x) rast cijene (vidi PTKM)...a da se i nista od toga ne dogodi i da normalno posluje realno je svejedno ocekivat rast cijene...rizik gubitka je minimalan, a potencijal rasta beskonacan😳. U sljedecih par godina ocekuje se konjuktura shippinga, sto mislite kako ce se to odrazit na poslovanje VLEN-a??? Osim nevjerojatne podcijenjenosti VLEN ima barem 5-6 okidaca za uduplavanje cijene u par dana...a nema duga, ima para, nema dubioza...sve sto prosjecni spekulant sa ZSE ne voli, on voli ulagat u drustva bez kapitala i gdje se gube novci...
Da, problem je da nije u fokusu, ali i to se doslovno preko noci promijeni...dovoljno je da par vecih spekulanata/forumasa krene u kupnju i gruda se zakotrlja...
Iskreno molim sve cijenjene kolege koji kupuju smece, a nemaju VLEN da mi objasne zasto...
Nek se zna i ja ga imam malo (cca 5%) i sam sebi se cudim sto ne uzmem jos...ocito nisam ni ja navikao na laganu paru...jer ovo je lagana para,no brainer, zicer zicera...
Ima jos slicnih dionica, ali nijedna nema ni priblizno ovakav omjer rizika/prinosa...
P.s. znate li da VLEN uz iznimku 2018. posluje pozitivno od 2013. godine
Display MoreIzvješća za 3Q.
- u berbi sam maslina.
- berba maslina dobro dođe za odmoriti mozak.
- nije to neki profitabilni posao ali po ovom lijepom vremenu u doba korone stvarno je lijepo biti po cijele dana vani bez gledanja burze.
- jedino mi je žao što nisam pročitala niti jedno financijsko izvješće za 3Q.
- ali i za to će biti vremena za hladnijih i kišnih dana.
- tema je BB.
- ako se kome da napisati na ovoj temi koje su firme i u koroni krizi dobro poslovale, a od kojih firmi moramo bježati ???
- odnosno koje dionice su dobre prilike a koje bi nam mogle stvarati neprilike ???
Najbolje izvjesce za q3 imaju:
1. SAPN
q3 poslovni prihodi -7%; -3% yoy;
q3 dobit nakon oporezivanja + 212% (sa 9,4 mil kn na 29,3 mil kn); +62% yoy (sa 25,6 mil kn na 41,56 mil kn)
q3 EBITDA +77% (sa 23,3 mil kn na 41,4 mil); +20% yoy (sa 66,5 mil kn na 80 mil kn)
Trenutno na bazi deevet mjeseci (bez q4) neto dug/EBITDA iznosi 2,7
KO su smanjili za 89 mil kn od cega 46 mil kn prema bankama dok je u isto vrijeme KI rasla i to najvise (+27 mil kn) novac na računu koji trenutno iznosi 88 mil kn;
koeficijent zaduženosti 0,47
keofecijent tekuće likivdnosti je 2,3
P/E (na bazi tri kvartala!!!) je 5,38
EV/EBITDA (za prvih devet mjeseci) iznosi 5,2
I EV/EBITDA i P/E je izračunat na bazi devet mjeseci 2020. godine pa je realan broj znatno niži od navednog; do prije par godina bila je mantra da je SAPN prezadužena što je u potpunosti demnatirano izvještajem; već dugo se spekulira o prodaji Maraske, a mastu golica i vrijednost KANDITA (ako ga se uspoređuje s KRAS-om); svi podaci posljedica su operativnog poslovanja bez jednokratnih stavki (bilo na prihodovnoj ili rashodovnoj strani)...
2. VLEN (sve znate; evo par crtica)
q3 poslovni prihodi +12%; +30% yoy
q3 dobit nakon oporezivanja 9,3 mil kn (prošle godine gubitak od 6,7 mil kn); na bazi godine dobit nakon oporezivanja 52 mil kn (prošle godne 800 tis kn)
q3 EBITDA iznosi 17 mil kn (lani je bila negativna); +277% yoy (sa 18,4 mil kn na 69 mil kn)
KO - 44% uz rast KI
P/E za prvih devet mjeseci 3,3; prema MD P/E (ttm) je 2,29
Novac na računu je veći od ukupnih obveza prema bankama
Uprava već uobičajeno oprezna (slaba popunjenost knjige narudžbi u q4; Turska konkurentnija; problem ljudskih kapaciteta); ali i navodi da dolazi USA army brod na manji remont od prosinca do siječnja i da su u tijeku natječaji za 3 posla sa USA amry čiji će se rezultati zanti do kraja prve polovice 2021.
3. KODT (tu sve znate; nećemo gubit vrijeme, samo ukratko)
q3 poslovni prihodi +12%; +10% yoy
q3 dobit nakon oporezivanja +69%; +37% yoy
ugovorenih poslova vise za 24% u odnosu na 2019.
P/E (ttm) 11,8
Cak nije vise ni skup, dapace trenutno je jeftin...kupujem ga stalno, i vicem "daj još"; stvarno ne kuzim zasto ga trenutno nitko osim mene ne kupuje
4. DLKV
q3 poslovni prihodi +15%; +11% yoy
q3 dobit nakon oporezivanja 17 mil kn (lani gubitak 5 mil kn); na godišnjoj razini ima jednaku dobit (32 mil kn) samo je lani prodao vjetroelektrane za 47 mil kn
q3 EBITDA +150%; +210% yoy
Ali ima jedan za.jeb, u q3 su prodali cinčaonu s računovodstvenim gubitkom od 45 mil kn a koju su knjižili u RDG u prekinuto poslovanje (nikad čuo!) pa je konačni rezultat gubitak kvartala 25 mil kn, odnosno 20 mil na godišnjoj razini.
Operativno ubijaju, imaju 3 za redom pozitivna kvartala (iz poslovanja) što valjda nisu nikad imali, ali uz računovodstveni gubitak problem je i slabiji tempo ugovaranja poslova te slabiji pad zaduženosti (usljed prodaje cinčaone)...kako god treba ga imati na oku, pogotovo ako cijena nastavi klizit...
Standardno dobra izvješća i dionice koje treba imati ili ih pratiti:
ADPL (rast dobiti ali veliki pad prihoda)
ATGR (odličan; u q3 veca dobit nego lani, prihodi jednaki)
PODR (odličan; u q3 pad dobiti za 10%, ali na godišnjoj razini +10%)
MDKA (isto kao 2019.; moglo je i bolje obzirom na situaciju)
CKML (nesto boljii nego prošle godine)
HT (u q3 zaustavio pad prihoda i imao veću dobit nego prošle godine, bravo za Ht)
KOEI (jako dobro izvješće, ali mu je baza bila niska, tako da mi je i dalje nezanimljiv (P/E 31))
OPTE (tako-tako, ionako nebitno)
PTKM (odlično, ali loša reputacija:) pa cijena pada)
ATPL (vrlo dobro, iznad očekivanja, radili s dobiti, sve ostalo noćna mora (blokada, izlazak I.B., pad vozarina...)
Banke tak-tak, nisam detaljno gledao, sve imaju pad dobiti (osim HPB-a) i prihoda
Turisti svi na 30%-50% prošlogodišnjih prihoda...kataklizma, tko voli nek izvoli...totalno su mi van fokusa
Osiguravajuće kuće ne pratim; ne znam
Razočarao me JDGT (pad prihoda cca 33% i radili na pozitivnoj 0) i IGH (pad prihoda,gubitak i manje ugovorenih polsova za 20% nego prethodne godine,gdje je tsunami poslova, gdje su pare???