Ne znam kada sam zadnji put vidio ovako jak bid
Izgleda da je ovo trenutno dobra zona podrške. Dionica je postala zanimljiva kupcima.
Meni se čini kao da smo dobili MM
MM ili ne, dobro je za dioničare. Danas ogroman volumen.
Izgleda da je ovo trenutno dobra zona podrške. Dionica je postala zanimljiva kupcima.
Meni se čini kao da smo dobili MM
MM ili ne, dobro je za dioničare. Danas ogroman volumen.
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170477
Znaci nema panike, je li?
Imamo direktivu Vlade kako treba izvjestavati. Ovdje ide lom lomova.
Ovo je strava! Slažem se da mediji ne trebaju širiti paniku, ali ovo je dno dna. Plenković umjesto da bude pravi državnik i povuče napokon nekakve jasne poteze kojima bi se umirila javnost, on ovako k'o djeca u vrtiću. Pa jel on stvarno mislio da ovaj sastanak neće procuriti u javnost? Sada će biti samo još veća panika.
Evo update za SPY.
Cijena je dosta dobro pratila moju projekciju, iako smo imali ovaj jedan zadnji propad prije rasta koji nisam dobro predvidio (crvena trajektorija). Elliott count sam zbog toga na ovom grafu korigirao.
Graf dalje predviđa korekciju - u boljoj varijanti do 246, u lošijoj do 229, ali ako bi se ovako stvari odigrale to bi bilo super bullish. U suprotnom nas čega novo dno niže.
Sidetrack
Cijena je probila liniju wedga, i sada smo ni vamo, ni tamo, gdje ćemo ne zna se
Obzirom da je teško u nedostatku vijesti protiv trenda, kretanje cijene će ovisiti o kretanju cjelokupnog marketa
Ako se nekome da zabaviti sa crtanjem, neka nacrta za svih i objavi u TA
Svi smo posustali, nikome se više ni ne crta
Nismo odustali od crtanja, samo crtamo za sebe Admin je prebacio sve moje dosadašnje grafove koje sam objavljivao ovdje na temama dionica u poseban forum koji nitko ne prati, pa nemam više motiva to objavljivati. I dalje mislim da grafovi trebaju biti na temama koje prate, jer tu je akcija. Nitko ne voli vidjeti graf koji ukazuje na pad, ali svi ga zazivaju ako ukazuje na rast
Evo update grafa od neki dan. Sve se odvilo kako je i trebalo, samo ipak malo prebrzo. Kako će dalje, nemam pojma, ali ipak naginjem prvotnom scenariju koji je već ucrtan u grafu, a koji predviđa malo hlađenje, osim ako danas ili sutra ne iscure neke pozitivne vijesti o preuzimanju.
PS. Isprika Adminu što opet objavljujem graf ovdje. Nemoj me blokirati, neću više
Display MoreOdličan članak. Jel ima netko Plenkovićev i Ribićev mail da im ovo proslijedi?
Koronaekonomika (III): što je to G-zabluda?
http://arhivanalitika.hr/blog/koronaeko…e-to-g-zabluda/
Zašto nam Šonje nije ministar?
Džaba krečiš. Ipak nije zgoreg prisjetiti se poslovice o biserima i svinjama jer svinje ipak razmišljaju ovako:
Ribića uopće ne vrijedi komentirati. Tip je totalno odvojen od stvarnosti.
Pazi njegov komentar: "I sada kao i onda govorim, da u uvjetima, kada se vanjski i unutarnji izvori sredstava toliko iscrpe tek onda mogu slijediti odricanja svih za sve." Znači, tek kada budemo u totalnoj banani, onda možemo razgovarati o redukcijama? I opet poistovjećuje javnu potrošnju sa plaćama u javnom sektoru. A onda istovremeno govori kako je on između ostaloga vrhunski ekonomski stručnjak?!? Katastrofa! Muka mi je.
Odličan članak. Jel ima netko Plenkovićev i Ribićev mail da im ovo proslijedi?
Koronaekonomika (III): što je to G-zabluda?
http://arhivanalitika.hr/blog/koronaeko…e-to-g-zabluda/
Zašto nam Šonje nije ministar?
ne znam gospodo, jesam malo radikalan ali ovo ne vodi nikuda, ali baš u nikuda...opet teret snosi isključivo gospodarstvo a veliki dio drž i javnog sektora, koji u ovoj specifičnoj situaciji niti na posao ne moraju ići ima "pravo" na punu plaću i još će dobiti i uskrsnice i regrese a nadobudni zaposleni u i iz privatnog poduzetništva, po ne znam koji puta, zgaženi, iskorišteni i odbačeni nek se sami snalaze ko islužena prostitutka iz javne kuće i to pod kojim izgovorom, da uhljebi i udarači pečata mogu vrtiti likvidnost unutar sebe tj. da pdvom, doprinosima i režijama natrag pune drž blagajnu...još ovo izvrdavanje sa ustavom, saborom, izvanrednim stanjem i ograničavanjem prava i sloboda...ne znam, bijesan sam, razočaran, u stvari niti sam ne znam što sam, ali znam da se ja a niti moji prijatelji i kolege za ovakvu ne ravnopravnu Hrvatsku nismo borili...
Pametan uči na tuđim greškama, a budala na svojim. Mi smo gori od budala jer nismo ni na svojim greškama uspjeli ništa naučili.
Ovo je stvarno tužno.
dakle vodeci dionicar ocito misli iskipati nekih 21000 komada..tako ja to vidim
Daj mi molim te pojasni taj rezon.
I Trump sada planira velika ulaganja u infrastrukturu.
"With interest rates for the United States being at ZERO, this is the time to do our decades long awaited Infrastructure Bill. It should be VERY BIG & BOLD, Two Trillion Dollars, and be focused solely on jobs and rebuilding the once great infrastructure of our Country! Phase 4"
U Kini uvode nova pravila.
"CHINA'S GUANGDONG PROVINCE HAS REPORTEDLY ENFORCED A NEW RULE. THOSE WHO CONSUME WILDLIFE WILL BE FINED UP TO 20 TIMES THE VALUE OF THE ANIMAL, EFFECTIVE FROM MAY 1."
Evo još malo dobrih vijesti.
China’s March Factory Outlook Jumps as Global Threat Looms
https://www.bloomberg.com/news/articles/…e-global-threat
CHINA MAR MANUFACTURING PMI (GOVT OFFICIAL): 52.0 V 44.8E (returns to expansion after record low)
*Large enterprises: 52.6 v 36.3 prior
*Medium: 51.5 v 35.5 prior
*Small: 50.9 v 34.1 prior
NBS states that among the surveyed enterprises (manufacturing and non-manufacturing together), 96.6% of large and mid-size firms have restarted production by Mar. 25 (up from 78.9% prior)
Zanimljiv clanak, pa koga zanima.
A i kinezi su opet u skoro punom pogonu:
"China’s commerce ministry said during nearly all major supermarkets, convenience stores, shopping malls and farm produce retail markets have reopened, all all e-commerce platforms are operating.
About 80% of restaurants and 60% of hotels are back in business."
Trenutne valuacije:
P/NAV = 0,45
EV/EBITDA = 4,66
Prosječni P/NAV peer grupe je 0,56, EV/EBITDA 11,4.
Trenutno imovinu firmu kupujemo sa popustom 55%.
U prilogu je peer grupa za usporedbu, a možete vidjeti i preporuke analitičara i projekcije rasta dionica za ovu godinu. Projicirani prosječni rast je 88%, unatoč svim ovim stvarima sa pandemijom.
to bi otprilike značilo da ako mu nešto u investicijama u atpl ili gdje god drugdje pođe po zlu i pukne margin Atpl ode u MP3?.......
Teoretski, recimo da se slazem s tobom, ali opet, ima jos 118.000 dionica AP da to pokrpa, sto je vise od 19 milijuna, pa ako i to odluci staviti na margin sa polugom recimo barem 2, ima skoro 60 milijuna kn kesa - dovoljno da kupi sve ove ostale iz top 10
Haha, pazi ovo
"Roses are red
April is grey
By the time you leave your house
It's gonna be May."
Uh...vodeci dionicar prodaje....
Svakako nije dobro jer isti moze zbiti cijenu gdje pozeli. Hvala na informaciji kolega, ubuduce dugorocno out of Atpl. Preriskantno.
Vodeci dionicari ne prodaju ovako dionice. Vjerojatno ih je stavio na margin ili nesto slicno kombinira. Trenutno ima puno prilika na trzistu pa se ne bih cudio da sada podebljava neke svoje pozicije.
Hm...
"Iron ore is at $90 per ton, best-performing commodity. Strong demand from rebounding China."
nosam ih pratio......po kojoj su cijeni oni dokapitalizirani, kada i od koga?......može i neki linkovi onako napamet....
Hvala
2017-e po 425 kn.