1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mitkko

Posts by mitkko

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• mitkko
    • June 18, 2020 at 7:45 PM

OPTE

Graf izgleda kao da su ulagači postali nestrpljivi i napuštaju brod. Cijena se zadnja dva tjedna cijedi na opadajućim prometima, a danas smo imali i veću crvenu svijeću na povećanom volumenu. Ovo mi ukazuje na mogući ubrzani nastavak istresanja, a time se onda trejderima ukazuje prilika za uhvatiti brzu zaradu.

Plan je kupiti na 5,55, a prodati na 6,10, što bi bilo laganih 10%, što bi rekli "za burek" :)

RSI bi uskoro mogao u oversold, Stochastic je već tu i sramežljivo ukazuje na skori preokret, MFI ima još malo prostora za zakucavanje.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    • June 18, 2020 at 5:48 PM

Tehničari, šta kažete za SAPN? Jel ima tu para?

Ovaj prvi trokut nije urodio plodom, možda ovaj drugi bude bolji. Ja ju čekam oko 240 kn, to mi se sada čini kao dobro mjesto za ulaz. U svakom slučaju slika će biti jasnija u sljedećim danima. Čekam da vidi dokle će padati Stochastic i RSI.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    • June 18, 2020 at 5:20 PM
    Quote from mitkko
    Quote from st-brajo

svaka čast kolega! :thumbup:

imate li još nešto na vidiku?

Sutra planiram nešto kupiti pa ću staviti graf tek kada kupim :) Jel pošteno?

HPB

Uspio sam nešto malo kupiti na ovom današnjem padu, prodavačima se baš i ne prodaje. Sada ju možete napucati pa da i ja nešto zaradim :)

Kupnja između 466-476, stop-loss na 445, R/R priblžno 2,72. Moguć je možda još jedan kratki doticaj sa razinom 460 prije probijanja ove razine.

Prometi se zadnjih dana povećavaju, cijena je već nekoliko puta testirala ovu razinu, sada se stidljivo drži ispod 50EMA i rekao bih da je vrijeme da napokon probije prema gore. Konsolidacija ispod razine otpora je obično znak da ubrzo slijedi proboj.

RSI je probio liniju trenda i sada bi trebao napraviti retest, MACD je napokon probio 0 sa širim trendom rasta, Stochastic i MFI su napravili higher low i rastu. Prvo bi mogli ići do vrha Clouda (gdje je i 100EMA), a onda u drugom valu i do targeta od cca 538 kn. Potencijal rasta 13%.

Sličan graf smo imali i na ATPL, a vidjeli smo kako se to odigralo.

• mitkko
    • June 16, 2020 at 7:12 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from mitkko

Thanks for playing, I'm out :)

Cijena je došla do targeta točno u lipu :), do razine gdje bi bilo za očekivati da će doći do hlađenja. Moguće je uvijek da ode i malo višlje u formi nekakvog blow-off topa (nešto slično smo imali prilike vidjeti početkom svbnja), ali ne treba biti pohlepan, odradio je lijepih 22%. Cijena je trenutno dotakla 200EMA, tu je i target ovog trokuta, izašla je visoko izvan BB granica, RSI je na 80 (što se povijesno pokazalo kao razina na kojoj DLKV doseže vrh), Stochastic je debelo u overbought.

svaka čast kolega! :thumbup:

imate li još nešto na vidiku?

Sutra planiram nešto kupiti pa ću staviti graf tek kada kupim :) Jel pošteno?

• mitkko
    • June 16, 2020 at 6:39 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Apdejt za DLKV.

Cijena je fino odreagirala na trokut. Ja sam kupio prekjučer na retestu. Risk/reward mi se činio prihvatljiv, potencijal rasta je dobar, a stop loss dovoljno blizu da u slučaju faila nemam veliki gubitak.

Cijena uvjerljivo drži 50EMA, RSI je danas probio trendline prema gore. Target sam čak malo i podigao, potencijal 4,90 kn.

DLKV lijepo napreduje, cijena je došla do razine otpora, napravila pullback i sada bi bilo zgodno da se tu konsolidira i nastavi dalje prema 4,90.

Cijena trenutno leži na 100EMA i Ichimoku cloudu, MACD i RSI su bullish, Stochastic je u overbought ali ima još prostora za rast, MFI bi trebao napraviti higher low.

Ajmo promatrat.

Display More

Thanks for playing, I'm out :)

Cijena je došla do targeta točno u lipu :), do razine gdje bi bilo za očekivati da će doći do hlađenja. Moguće je uvijek da ode i malo višlje u formi nekakvog blow-off topa (nešto slično smo imali prilike vidjeti početkom svbnja), ali ne treba biti pohlepan, odradio je lijepih 22%. Cijena je trenutno dotakla 200EMA, tu je i target ovog trokuta, izašla je visoko izvan BB granica, RSI je na 80 (što se povijesno pokazalo kao razina na kojoj DLKV doseže vrh), Stochastic je debelo u overbought.

• mitkko
    • June 14, 2020 at 12:25 AM

This time it's different...

"The net number of calls minus puts bought to open is now TWICE as high as the prior peak in February."

• mitkko
    • June 10, 2020 at 6:50 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Evo još jedan graf (neću reći stečajuše da nekoga ne uvrijedim) :)

DLKV

Cijena se konsolidira u padajućem trokutu. Obično ti trokuti imaju breakout prema dolje, ali isto tako u bull marketu kada sjede na jakoj zoni podrške znaju otići prema gore. Cijena trenutno leži na 50EMA i testira gornji rub trokuta. Ključno je sada kako će se cijena i volumen ponašati u slučaju proboja preko 4,10 kn. Svi indikatori su u bull teritoriju i ukazuju na potencijalni breakout prema gore sa targetom na cca 4,70 kn.

U slučaju da cijena izgubi potporu na 3,80 kn, odosmo brzo dolje do 3,50 odnosno 3,30 kn.

Display More

Apdejt za DLKV.

Cijena je fino odreagirala na trokut. Ja sam kupio prekjučer na retestu. Risk/reward mi se činio prihvatljiv, potencijal rasta je dobar, a stop loss dovoljno blizu da u slučaju faila nemam veliki gubitak.

Cijena uvjerljivo drži 50EMA, RSI je danas probio trendline prema gore. Target sam čak malo i podigao, potencijal 4,90 kn.

Display More

DLKV lijepo napreduje, cijena je došla do razine otpora, napravila pullback i sada bi bilo zgodno da se tu konsolidira i nastavi dalje prema 4,90.

Cijena trenutno leži na 100EMA i Ichimoku cloudu, MACD i RSI su bullish, Stochastic je u overbought ali ima još prostora za rast, MFI bi trebao napraviti higher low.

Ajmo promatrat.

• Što smo danas tržili

• mitkko
    • June 4, 2020 at 8:28 PM
    Quote from Mrcash

svaka čast, al ja se nebi kladio kontra fondova ma koliko u grafove vjerovao

Najbolje prilike se rađaju tamo gdje to većina najmanje očekuje. Npr, ovdje svi očekuju nasilnu prodaju fondova pa će se kasno uključiti u kupnju u slučaju da cijena počne rasti a fondovi ne budu pritiskali - upravo to bi moglo vrlo brzo potjerati cijenu značajnije prema gore, i onda kada se najmanje očekuje, fondovi bi se mogli istovariti, taman negdje na mom targetu. Da sam ja fond manager, tako bih to odigrao :)

• Što smo danas tržili

• mitkko
    • June 4, 2020 at 8:10 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from mitkko

Slažem se sa kolegom, i ja sam kupio DLKV, prekjučer. Bazirano samo na TA. Ne očekujem ju niže.

nije Vas strah da fondovi sutra ne iskrcaju?

njima bi ovo bila idealna prilika da ovaj rast prisilno zaustave.

da njih nema u kombinaciji, ovo bi bilo baš tako kako Vi navodite.

Ovo sam kupio isključivo temeljem TA, kao kratkoročni trejd, ne investiciju. Ne znam šta će fondovi raditi, to nitko ne zna, pokušavam to maknuti iz jednadžbe i gledati samo graf.

• mitkko
    • June 4, 2020 at 7:59 PM
    Quote from mitkko

DLKV

Cijena se konsolidira u padajućem trokutu. Obično ti trokuti imaju breakout prema dolje, ali isto tako u bull marketu kada sjede na jakoj zoni podrške znaju otići prema gore. Cijena trenutno leži na 50EMA i testira gornji rub trokuta. Ključno je sada kako će se cijena i volumen ponašati u slučaju proboja preko 4,10 kn. Svi indikatori su u bull teritoriju i ukazuju na potencijalni breakout prema gore sa targetom na cca 4,70 kn.

U slučaju da cijena izgubi potporu na 3,80 kn, odosmo brzo dolje do 3,50 odnosno 3,30 kn.

Display More

Apdejt za DLKV.

• Što smo danas tržili

• mitkko
    • June 4, 2020 at 7:53 PM
    Quote from my moon

u zaradi sam i komotan tako da si mogu priuštiti čučanje na kupnji. Ovakvi seizmički potresi na Dlkv / i ne samo njemu/ uvijek su bili uvod u volatilnu trgovinu.

Mislim da se isolati riskirat i to je to.

Do pada burze, jesenjeg povratka korone, kraha predizbornih obećanja , klimatskih pronjena, požara i nemira može se zaraditi na volatilnosti, to je neka moja teorija. Ako se postavim nisko, smanjujem rizik

Slažem se sa kolegom, i ja sam kupio DLKV, prekjučer. Bazirano samo na TA. Ne očekujem ju niže.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • May 25, 2020 at 10:40 PM

Valjalo bi napraviti procjenu vrijednosti. Vidim u revizorskom izvjescu za 2018. da su sve nekretnine gotovo u potpunosti vec amortizirali. Vrijednost im je bila (po sjecanju) oko 49 milijuna a u knjigama se vodi za par sto tisuca.

Trzisna kapitalizacija na danasnji dan je oko 19 milijuna.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • May 25, 2020 at 10:18 PM

Jel zna netko koje sve nekretnine JDPL ima u vlasnistvu?

• IGH (Institut IGH d.d.)

• mitkko
    • May 25, 2020 at 9:00 PM
    Quote from mitkko
    Quote from PILAPILA

https://www.linkedin.com/company/igh/videos/

Znaju posao..posla će biti kao u priči....

U sklopu popravaka zagrebačke katedrale nakon potresa krajem ožujka 2020. godine, Laboratorij za materijale Instituta IGH proveo je ispitivanja uzoraka zidova iz same Katedrale. Ispitivanje tlačne čvrstoće zidnih jedinica izvršeno je na tri uzorka u obliku kocke prema HRN EN 772-1: 2015, dok je određivanje modula elastičnosti na uzorcima u obliku prizme mjerenjem brzine ultrazvučnih valova (dinamička modul elastičnosti) i mjerenjem omjera napona i naprezanja naprezanjem i oslobađanjem uzorka unutar njegove elastične domene (statički modul elastičnosti).

Ova su ispitivanja rezultat višegodišnje suradnje sa Nadbiskupskim odborom za obnovu katedrale u Zagrebu i arhitektom Damirom Foretićem. Rezultate će u dizajnu popravka upotrijebiti cijenjeni kolega mr.sc. Darko Žagar, dipl. nakon štete prouzročene potresom.

#InstitutIGH #IGH #earthquake #afterearthquaketesting #testing #IGHlaboratory #ultrasonic #samples #compressivestrength #stressstrainratio #speedofultrasnicwaves #ultrasonicwaves #modulofelasticity # Zagrebchatedral ... pogledajte više

To vam je posao u vrijednosti par tisuca kuna.

Display More

Znam da zvuči smiješno, ali je tako, par tisuća kuna, osim ako crkva to nije dobro preplatila, što me opet ne bi čudilo. Ako je i tako, nisu naplatili više od 10-20 tisuća.

Tlačna čvrstoća opeke (isto kao i betona ili kamena) se ispituje na uzorcima u obliku kocke i u preši se opterećuje tlačnom silom sve do sloma, nakon čega se očita čvrstoća pri slomu. Moderni uređaji imaju kompjuter koji to automatski očita i nacrta graf sloma (sigma-epsilom graf). Ispitivanje jedne kocke traje u prosjeku 15 sekundi i na tržištu košta 100-200 kn po kocki. Slika ispod.

Određivanje modula elastičnosti na uzorcima u obliku prizme se mjeri ručnim ultrazvučnim uređajem, ispitivanje traje također par sekundi, a na tržištu takva usluga košta par stotina kuna. Slika ispod.

Ispitivanje statičkog modula elastičnosti se ispituje slično kao i čvrstoća, samo se uzorak ne opterećuje do sloma te se dodatno uz to mjere i deformacije kako bi se iz odnosa čvrstoće i deformacije mogao odrediti modul elastičnosti. Ovo košta također par stotina kuna po uzorku.

Na kraju su za sve ovo morali izraditi izvješće o provedenom ispitivanju koje su naplatili tisuću-dvije kuna.

Eto, pa se i dalje smijte. Nezahvalno je raspravljati se sa ljudima kada ne poznaju materiju.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• mitkko
    • May 25, 2020 at 5:09 PM
    Quote from PILAPILA

https://www.linkedin.com/company/igh/videos/

Znaju posao..posla će biti kao u priči....

U sklopu popravaka zagrebačke katedrale nakon potresa krajem ožujka 2020. godine, Laboratorij za materijale Instituta IGH proveo je ispitivanja uzoraka zidova iz same Katedrale. Ispitivanje tlačne čvrstoće zidnih jedinica izvršeno je na tri uzorka u obliku kocke prema HRN EN 772-1: 2015, dok je određivanje modula elastičnosti na uzorcima u obliku prizme mjerenjem brzine ultrazvučnih valova (dinamička modul elastičnosti) i mjerenjem omjera napona i naprezanja naprezanjem i oslobađanjem uzorka unutar njegove elastične domene (statički modul elastičnosti).

Ova su ispitivanja rezultat višegodišnje suradnje sa Nadbiskupskim odborom za obnovu katedrale u Zagrebu i arhitektom Damirom Foretićem. Rezultate će u dizajnu popravka upotrijebiti cijenjeni kolega mr.sc. Darko Žagar, dipl. nakon štete prouzročene potresom.

#InstitutIGH #IGH #earthquake #afterearthquaketesting #testing #IGHlaboratory #ultrasonic #samples #compressivestrength #stressstrainratio #speedofultrasnicwaves #ultrasonicwaves #modulofelasticity # Zagrebchatedral ... pogledajte više

To vam je posao u vrijednosti par tisuca kuna.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• mitkko
    • May 25, 2020 at 9:59 AM

Pogledat cu, promaklo mi je. Hvala.

• mitkko
    • May 24, 2020 at 11:45 PM

DLKV

• mitkko
    • May 24, 2020 at 11:17 PM

DDJH

Trenutno je za DDJH "do or die".

Cijena je u petak probila i zatvorila iznad trendline-a, i to nakon što smo u četvrtak vidjeli hammer svijeću koja se zadržala iznad 26 EMA. Stochastic izgleda kao da izlazi iz konsolidacije, MFI je i dalje u uptrendu, RSI je i dalje u bullish teritoriju i upravo je probio trendline prema gore.

Iznad je 50 EMA na cca 3,00 kn koju bi cijena u sljedećim danima trebala probiti i konsolidirati se iznad kako bi nastavila prema gore sa kratkoročnim targetom oko 3,30 kn, što je cca 14,50% više nego danas.

Ukoliko bi cijena zapela na 50EMA, onda vjerujem da bi se brzo strmoglavila nazad do cca 2,50 kn.

Gledam stare grafove ovih stečajuša, pa evo još jedne. VIRO.

Stari graf je i dalje aktualan. I dalje banana.

• mitkko
    • May 24, 2020 at 10:51 PM
    Quote from mitkko

TPNG

Ovako bi moglo izgledati sljedećih mjesec dana.

Cijena je na gornjem rubu Bollingera, trenutno u konsolidaciji. EMA u bullish formaciji, RSI, MACD i Stoch u uptrendu. MFI pokazuje akumulaciju koja je počela još početkom veljače.

Cijena bi se mogla konsolidirati u bull flag formaciji možda sljedećih 15-ak dana, nakon koje je očekivan nastavak uptrenda. Bull flag bi mogla ići do negdje između 0,5 i 0,38 Fib, gdje je i prijašnja zona potpore, a gdje će vjerojatno biti i 26EMA. 26EMA se u zadnjih nekoliko mjeseci ovdje pokazaa kao dobra razina potpore.

Na weekly grafu je MACD dao buy signal, weekly svijeća je zatvorila u crvenom i debelo iznad Bollingera, to bi također značilo da slijedi konsolidacija. Na weekly grafu svi indikatori imaju još dosta rostora za rast.

Display More

Predviđao sam bull flag sa targetom do 63 kn, a dobili smo nekakav falling wedge (sličnu formaciju) čiji je target od 57 već dostignut. U svakom slučaju cijena je došla do predviđene zone podrške oko 49 kn.

Cijena je i dalje iznad svih EMA-ova, Ichimoku u dalje podržava rast, RSI i dalje u trendu prema gore, MACD sramežljivo okreće prema gore, Stochastic neodlučan. Fali nam par dana većeg volumena koji će odrediti daljnji smjer.

Za dalje imam dva scenarija:

Scenarij A - cijena se konsolidira u rasponu 52-55 kn, napada kotu 57 kn, tu zastaje i radi proboj prema gore sa targetom do 63 kn.

Scenarij B - opet konsolidacija cijene u range-u 52-55 kn, ali cijena ne uspijeva (uvjerljivo) prijeći 55 kn i strmoglavljuje se prema cca 43 kn.

Način trgovanja u sljedećih par dana bi trebao potvrditi smjer.

• mitkko
    • May 24, 2020 at 10:33 PM

PTKM

Ako misli dalje rasti, sada bi bio dobar trenutak da krene u tom smjeru.

Imamo simetrični trokut nako uptrenda. Stochastic je u oversold, RSI, MACD i MFI u konsolidaciji.Cijena je iznad svih EMA-ova, svi Ichimoku signali pozitivni.

Sada trebamo jednu veliku zeleni svijeću do iznad 80 kn na povećanom volumenu i vjerujem da će se trejderi onda priključiti i pogurati cijenu do cca 92 kn.

Potencijal rasta je cca 23%.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt