1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mitkko

Posts by mitkko

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• mitkko
    • July 4, 2020 at 8:44 PM
    Quote from mitkko

CROBEX

Stavit ću ovo javno, slobodno me iskritizirajte, ni ja ne bih volio da se stvari ovako odigraju. Kako god, graf ne izgleda dobro.

Danas je nezahvalno raditi projekcije bilo čega za neki duži period jer se stvari mijenjaju iz dana u dan, ogromni novci se upumpavaju na tržišta, strane burze divljaju iako već neko vrijeme očekujem veći pad a indeksi neumorno svakodnevno osvajaju ove vrhove. Na američkim indeksima smo također imali rising wedge koji nakon propadanja ponovo formira još veći wedge, i tako unedogled. SPX je ovih dana ispao iz jednog takvog wedge-a, vidit ćemo kako će dalje. Kako ZSE jako dobro prati strane burze u padu a slabo u rastu, ne bi me čudilo da nam se burza povede za padom vani koji vjerujem da dolazi uskoro.

U svakom slučaju treba biti oprezan. Graf iscrtava rising wedge, target je 1450-1470. Došli smo do 0,5 Fib, tu je i 100EMA, indeks je već ispao iz wedga, RSI je probio liniju trenda, moment cijelo vrijeme opada, MACD okreće prema dolje.

Komentari su dobro došli.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Iako je danas bio lijepi dan, mene je mamurluk od sinoćnjeg pretjerivanja prikovao za krevet. Nije mi se dalo gledati TV, odspavao sam koliko mi se spavalo pa sam u nedostatku pametnijeg posla smislio jednu igru. Igra se zove "Pogodi kuda će CROBEX".

Pravila su bila sljedeća:

• pogledati grafove svih sastavnica CROBEX-a,
    • svaki graf pogledati na daily i weekly razini,
    • u roku od 30 sekundi i bez puno chartinga pokušati ocijeniti u kojem smjeru je najvjerojatnije da će cijena pojedine dionice u bližoj budućosti (recimo mjesec do dva dana) ići, (nešto kao "speed dating" ;), graf mi se ili sviđa ili ne sviđa)
    • sve tako dobivene targete staviti u tablicu i vidjeti kako se ti targeti odražavaju na vrijednost CROBEX-a,
    • usporediti tako dobiveni target CROBEX-a sa projekcijom kretanja CROBEX-a u ovom grafu iznad (apdejt grafa je u prilogu),
    • objaviti ovo na forumu i čekati da vidim koliko ću skupiti :thumbdown:,
    • po količini skupljenih :thumbdown: potvrditi ili ponovo evaluirati hipoteze - kako bi kolega My moon rekao, po ovome ćemo vidjeti indexe HISTERIX, DRUKEX ili kako se već zove onaj drugi :D

Ima grafova gdje nije još uvijek skroz jasan trend pa sam za te dionice upisao target koji mi se čini vjerojatniji, iako će kratkoročno vjerojatno biti dosta oscilacija. Također, neće sve dionice u isto vrijeme doći do targeta, neke će možda doći do ovih targeta ali onda se brzo odbiti nazad, itd. Ovo u svakom slučaju nije preporuka za kupnju ili prodaju, a pogotovo ne za trejdanje. Puno je grafova gdje se mogu loviti kratkoročni valovi bez obzira na krajnji možda negativan ishod - npr. puno je daily grafova koji ukazuju na kratkoročni upside, ali opet šira slika pokazuje da je taj upside vrlo ograničen te da je vjerojatan kasniji veći pad (turisti su posebno problematični). Ima i nekoliko dionica koje trejderi na ovom forumu dosta zagovaraju, ali tu bi se mnogi mogli dobro opeći. Stvari se mogu vrlo brzo promijeniti, a za trejdanje ja trenutno nemam neke šire horizonte, ipak su vremena nepredvidiva. Igramo se :)

Rezime je da ova tablica dosta dobro podržava ovu projekciju grafa CROBEX-a.

Komentari su dobrodošli.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• mitkko
    • July 4, 2020 at 3:01 PM
    Quote from azivkovi
    Quote from mitkko

Pohvale za platformu.

Vidim da ste ubacili grafove za dionice sa ZSE, koristite tradingview platformu. Odlično! Jel imate mogućnost da ubacite opciju snimanja grafova i layouta grafova. Gore vidim opciju Save i Load chart layout, ali ne rade. Također, bilo bi odlično da se može unutar grafa prebacivati na druge dionice, kao što se može na Tradingview-u.

Hvala, Mitkko. Trenutno radi opcija 'Save', sto ostavi trenutni layout sacuvan za sljedece otvaranje kod te iste dionice. Radim na tomu da save/load bude potpuno funkcionalno. Ispalo je to napraviti malo kompliciranije nego sto sam mislio. Mislim da i nebi trebao biti problem ubaciti mogucnost prebacivanja na druge dionice. Potrudit cu se cim prije doraditi Tradingview implementaciju, jer tehnicka analiza na platformi je jedan od najpopularnijih alata.

Kolega, pogledajte šta se dogodilo sa jučerašnjom svijećom na ATPL. Stvarno stanje je bilo O=225, H=225, L=220, C=225, a vama piše da je C=221. Kako unosite podatke o trgovanju? Jel se povlače automatski sa ZSE?

• Best buy

• mitkko
    • July 4, 2020 at 1:14 PM
    Quote from george

vraca se u trokut iz kojeg je ispao. Tu bas negdje oko 26.40.

Žorž, i ti se bavis sa TA? daj se javi da cujemo tvoje vidjenje na nekim dionicama koje su ti zanimljive.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• mitkko
    • July 1, 2020 at 9:03 PM

Pohvale za platformu.

Vidim da ste ubacili grafove za dionice sa ZSE, koristite tradingview platformu. Odlično! Jel imate mogućnost da ubacite opciju snimanja grafova i layouta grafova. Gore vidim opciju Save i Load chart layout, ali ne rade. Također, bilo bi odlično da se može unutar grafa prebacivati na druge dionice, kao što se može na Tradingview-u.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• mitkko
    • July 1, 2020 at 8:52 PM
    Quote from george

Da fakat, na koliko je bodova index zna li netko?

mučki provokator :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mitkko
    • June 28, 2020 at 11:57 PM
    Quote from BabaLuji

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…R9hjqzOVYZCDLKI

Cijene ce gore ako do ovoga dodje

Vozarine zadnjih dana i zbog ovih stvari rastu. Citao sam negdje da jedan dio brodova vec stoji usidren jer nije u mogucnosti ekipirati posadu - to naravno smanjuje aktivnu flotu i sada u uvjetima povecanja prometa roba uzrokuje povecanje vozarina.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • June 28, 2020 at 8:12 PM

Trosak goriva je danas mozda i manji, VLSFO je pojeftinilo, a i brodovi su usporili i time smanjili potrosnju.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • June 28, 2020 at 8:01 PM

Ako me pamcenje dobro sluzi, supramax ima trosak goriva oko 6.000 USD po danu. Ako je Peristil u voyage charteru za 15.000 USD, to bi otprilike znacilo da je TCE oko 9.000 USD. To je dosta vise od trenutnih prosjecnih dnevnih vozarina koje su sada oko 7.500 USD.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • June 28, 2020 at 7:26 PM

Nije mi ovo bas jasno, Peristil da vozi za 15.000 po danu?

• mitkko
    • June 24, 2020 at 8:42 PM
    Quote from Neo

Kolega Mitko taj klin mozete zaboraviti. Ja sam 99% uvjeren da ce dogodine Sp500 na novi ATH.

Ne znam, ali nadam se da si u pravu. Kada pada nema zarade (mislim na ZSE) :(

• mitkko
    • June 24, 2020 at 6:45 PM
    Quote from zlocesti

SPY ETF, o tome govorimo ?

Standard & P 500 indeksni?

Već pada :(

Da, ETF. Njega pratim umjesto SPX jer na investing.com iz nekog razloga nema volumen na SPX grafu.

• mitkko
    • June 24, 2020 at 5:11 PM

Tehničari, kako vam izgleda SPY?

Na weekly grafu imamo ogromam rising wedge (iako, imali smo ih po putu već nekoliko :), cijena je ispala i radi retest, ispod su sve tri EMA i podrška Clouda. Nezgodacija je ovdje što je Stochastic po prvi puta u ovom rallyu dao sell signal, a MACD histogram pada već četiri tjedna zaredom. Vjerojatnost je da u sljedećim tjednima idemo prema dolje, pitanje je samo koliko duboko. Prva stanica je vjerojatno 100EMA koja koincidira sa dnom Clouda (zona cca 290), a ako to pukne odnosmo dalje do 270. Zanimljivo je još da je target ovog rising wedge-a na 250, što je dosta ispod 200EMA, a to onda opet znači veliki overhead otpor cijeni. Bumo vidli :)

Na daily grafu se vide detalji. U ovom prvom padu su sve tri EMA bile dobra zona podrške. Ako je vjerojti projekcijama iz weekly grafa, projekcija cijene na ovom grafu bi mogla izgledati otprilike kako sam ovdje ucrtao - vjerojatno ćemo imati jedan do dva odbijanca na tim EMA-ovima, onda bi mogli otići dolje do dna clouda, tu se odbiti ponovo prema gore do EMA-ova koji su sada jaka zona otpora, i onda opet prema dolje do cca 250. Na ovom grafu je zanimljivo što je po prvi puta u ovom rallyu Tenkan prešao Kijun, što je prema Ichimoku zakonitostima sell signal.

U svakom slučaju, cijena je u teškoj poziciji, malo iznad EMA-ova koji bi morali obraniti cijenu ako misli dalje rasti. Sve ispod je nezgodacija sa velikim potencijalom daljnjeg pada.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mitkko
    • June 23, 2020 at 8:20 PM

partying like it's 1999

• mitkko
    • June 23, 2020 at 7:46 PM

Zanimljiv pattern na INGR. Cijena se konsolidira u formi falling wedge-a. Stochastic je u oversold i izgleda da će uskoro okrenuti, MACD histogram okreće prema gore, Ichimoku podržava bull trend. Cijena trenutno leži na relativno dobroj zoni podrške. Bilo bi zgodno kada bismo dobili još jedan lažnjak do 4,70 i onda krenuli prema gore, to bi bila odližna zona za kupnju. Ali ako se to i ne dogodi, i zona 5,00 je pristojna kupnja, ali ja ću ipak pričekati daljnji razvoj događaja. Breakout bi trebao popratiti povećani volumen.

Potencijal rasta je do 6,00 kn, što je 20%.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mitkko
    • June 22, 2020 at 10:25 PM

Da, pardon, pisem napamet, vjetroelektrane su uprihodovane prosle godine. Vrijeme leti :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mitkko
    • June 22, 2020 at 9:56 PM
    Quote from mitkko

Dobro udaranje po asku na zatvaranju.

https://zse.hr/userdocsimages…Br1hSPxcg==.pdf

Gledam tender... dobra vijest je da nisu zaronili u odnosu na procijenjenu vrijednost projekta tako da će valjda biti i neke dobiti. Procjena je bila 57 mil. €, a ugovoreno je za 56.725.000 €. U prilogu je odluka o odabiru ponuđača koga zanima.

Ono što je važno za napomenuti je činjenica da je DLKV u ovaj posao išao u konzorciju, a radovi članova konzorcija se direktno plaćaju njima, tako da prihod DLKV neće biti toliki kolika je vrijednost ugovora.

Druga stvar je što će se ovaj posao protegnuti do 2022. godine, tako da će prihod u ovoj godini od ovog posla biti vrlo mali - ako računamo da DLKV radi recimo 70% posla, to je 300 mil., a ako računamo da će se posao raditi barem dvije godine (do polovice 2022.) i ako pretpostavimo da se posao izvodi linearnom dinamikom (što uglavnom nije slučaj, ali ajmo pretpostaviti), mogu zaključiti da će u ovoj godini uprihoditi oko 1/4, odnosno oko 75 milijuna.

Kako im je potreban prihod da bi poslovali u plusu na razini godine oko 1.200 mil., ovaj posao nosi svega oko 6,25% godišnjeg prihoda. Jasno mi je da su burze često iracionalne pa se ne bih puno čudio ako dionica sutra snažnije poraste, ali ja ju ne planiram loviti. Prvi kvartal je bio pozitivan samo zbog izvanrednog prihoda od prodaje vjetroelektrana, tako da trebam jače argumenate zašto bismo trebali očekivati veći preokret u poslovanju.

Files

Odločitev o oddaji javnega naročila MAP2019 406.pdf 1.93 MB – 3 Downloads

• mitkko
    • June 21, 2020 at 4:51 PM

CROBEX

Stavit ću ovo javno, slobodno me iskritizirajte, ni ja ne bih volio da se stvari ovako odigraju. Kako god, graf ne izgleda dobro.

Danas je nezahvalno raditi projekcije bilo čega za neki duži period jer se stvari mijenjaju iz dana u dan, ogromni novci se upumpavaju na tržišta, strane burze divljaju iako već neko vrijeme očekujem veći pad a indeksi neumorno svakodnevno osvajaju ove vrhove. Na američkim indeksima smo također imali rising wedge koji nakon propadanja ponovo formira još veći wedge, i tako unedogled. SPX je ovih dana ispao iz jednog takvog wedge-a, vidit ćemo kako će dalje. Kako ZSE jako dobro prati strane burze u padu a slabo u rastu, ne bi me čudilo da nam se burza povede za padom vani koji vjerujem da dolazi uskoro.

U svakom slučaju treba biti oprezan. Graf iscrtava rising wedge, target je 1450-1470. Došli smo do 0,5 Fib, tu je i 100EMA, indeks je već ispao iz wedga, RSI je probio liniju trenda, moment cijelo vrijeme opada, MACD okreće prema dolje.

Komentari su dobro došli.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mitkko
    • June 19, 2020 at 4:48 PM
    Quote from harpun
    Quote from mitkko

Još da igh dobije nadzor

IGH ne radi nadzore na izgradnji dalekovoda. Za takve poslove nemaju ni referencu ni stručni kadar.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mitkko
    • June 19, 2020 at 4:05 PM

• IGH (Institut IGH d.d.)

• mitkko
    • June 18, 2020 at 9:54 PM

IGH se ne bavi izvodjenjem radova.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt