1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mitkko

Posts by mitkko

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• mitkko
    • August 6, 2020 at 3:37 PM

Call me crazy, kupio sam danas ADRS2.

Cijena je u ovom trokutu već neko vrijeme i danas opet diramo dno tj. zonu podrške. Indikatori ukazuju na bullish divergenciju, tako da mislim da bi rast mogao iznenaditi, slično kao danas i jučer na RIVP.

Downside je vrlo ograničen, a potencijal rasta do 9%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    • August 6, 2020 at 12:47 PM
    Quote from mitkko

IGH izgleda dobro, ovo bi trebao biti školski primjer breakouta iz simetričnog trokuta.

Cijena se konsolidirala u simetričnom trokutu ispod jake razine otpora (200EMA), svi "cincilatori" su obećavajući, Ichimoku podržava rast, a danas smo imali i povećani volumen na breakoutu.

Target je 120 kn, što je cca +12%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Crobex i dalje izgleda tužno.

Display More

Fina akcija danas na IGH. Ja opet prodao na targetu, zadao sam nalog ranije. Opet nisam siguran jesam li prodao prerano (ako pogledam nedavnu euforiju na DLKV i INGR), ali ajde, pokušavam se dosljedno držati TA, zadovoljit ću se sa +13%.

• mitkko
    • August 4, 2020 at 8:28 PM

Bilo mi je neobično kako RIVP nije pala nakon FI pa sam nakon dugo vremena opet išao pogledati graf.

Danas smo imali zanimljivu akciju. Cijena je zatvorila iznad ovog trendline-a, RSI, Stoch i MFI obećavaju, MACD je okinuo buy signal.

Ako se cijena u sljedećim danima konsolidira iznad trendline-a, to bi bio dobar buy setup sa potencijalom od +10%.

• mitkko
    • August 4, 2020 at 8:10 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Evo jedan "tip" - DLKV.

Trenutno smo u zoni potencijalno dobre kupnje. Cijena je formirala descending trokut iz kojeg je cijena napravila breakout i sada radi retest. Na MFI i Stoch možemo vidjeti hidden bullish divergenciju. Na RSI smo također imali breakout i sada radi retest. Prometi su i dalje mali, tako da bi za ozbiljniji rast prvo trebali vidjeti povećani volumen.

"Reži i bježi" zona je malo ispod 4,75 kn (gubitak oko 3,0%), a potencijal rasta ove formacije je do 5,45 (cca +12,4%), što daje R/R=4.

Očekivao sam rast, ali ne i ovakvu euforiju. Svoje sam prodao na targetu, zadao sam naloge ranije, šteta što na ZSE nemamo alate kao što ima sav normalan svijet (automatski nalozi, stop-loss, trailing stop i slično). Ali ne treba biti pohlepan, i 12% je sasvim ok.

Za očekivati je sada konsolidaciju, cijena je puno iznad bollingera, indikatori su u overbought...

Display More

Kolegica me pitala za DLKV, pa evo apdejt :)

Bilo bi zgodno kada bi se formirala ovako nekakva bull zastavica, 5,50 bi mogla biti dobra zona za kupnju, sa targetom oko 6,60. Volumen i Stoch ukazuju na konsolidaciju, vidjet ćemo kuda će cijena u sljedećim danima. Nije dobro loviti cijenu (INGR je bolji primjer, tko je kupio neki dan u onoj euforiji na vrhu sada je već 14% u minusu), uvijek bude prilika za uhvatiti trend na pullbacku - kažu da je za dobru igru jako važna dobra predigra :)

Ovo valja držati na radaru.

• mitkko
    • July 31, 2020 at 9:39 PM
    Quote from mitkko

Evo jedan "tip" - DLKV.

Trenutno smo u zoni potencijalno dobre kupnje. Cijena je formirala descending trokut iz kojeg je cijena napravila breakout i sada radi retest. Na MFI i Stoch možemo vidjeti hidden bullish divergenciju. Na RSI smo također imali breakout i sada radi retest. Prometi su i dalje mali, tako da bi za ozbiljniji rast prvo trebali vidjeti povećani volumen.

"Reži i bježi" zona je malo ispod 4,75 kn (gubitak oko 3,0%), a potencijal rasta ove formacije je do 5,45 (cca +12,4%), što daje R/R=4.

Očekivao sam rast, ali ne i ovakvu euforiju. Svoje sam prodao na targetu, zadao sam naloge ranije, šteta što na ZSE nemamo alate kao što ima sav normalan svijet (automatski nalozi, stop-loss, trailing stop i slično). Ali ne treba biti pohlepan, i 12% je sasvim ok.

Za očekivati je sada konsolidaciju, cijena je puno iznad bollingera, indikatori su u overbought...

• mitkko
    • July 31, 2020 at 9:28 PM

IGH izgleda dobro, ovo bi trebao biti školski primjer breakouta iz simetričnog trokuta.

Cijena se konsolidirala u simetričnom trokutu ispod jake razine otpora (200EMA), svi "cincilatori" su obećavajući, Ichimoku podržava rast, a danas smo imali i povećani volumen na breakoutu.

Target je 120 kn, što je cca +12%.

Crobex i dalje izgleda tužno.

• mitkko
    • July 30, 2020 at 4:36 PM

Danas vani gadan pad. Zanimljivo je da se prije tjedan dana i na SPY i na DAX po prvi puta pojavila bearish divergencija od COVID dna, i na RSI i na MACD. Vidjeli smo kako je DAX danas prošao, idemo vidjeti šta će biti sa Amerima.

• Što smo danas tržili

• mitkko
    • July 30, 2020 at 12:11 PM
    Quote from BudFox

Opet nitko ne kupuje INGRA-u?

Evo da javim, ja kupio, pa kud puklo.

Ne bih nikada preporučio ovako loviti cijenu, tu je velika opasnost da si već sutra na 10-15% u minusu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mitkko
    • July 28, 2020 at 2:45 PM

Pa jel nisu za sutra najavili izvjesce?

• mitkko
    • July 27, 2020 at 7:49 PM

Dobar članak koji pojašnjava aktualna kretanja vozarina.

Dry bulk shipping rates slashed in half

https://www.hellenicshippingnews.com/dry-bulk-shipp…lashed-in-half/

• Birtija

• mitkko
    • July 22, 2020 at 8:19 AM

Cohen, jedan i neponovljivi... RIP

• mitkko
    • July 20, 2020 at 8:13 PM
    Quote from mitkko

Zanimljiv pattern na INGR. Cijena se konsolidira u formi falling wedge-a. Stochastic je u oversold i izgleda da će uskoro okrenuti, MACD histogram okreće prema gore, Ichimoku podržava bull trend. Cijena trenutno leži na relativno dobroj zoni podrške. Bilo bi zgodno kada bismo dobili još jedan lažnjak do 4,70 i onda krenuli prema gore, to bi bila odližna zona za kupnju. Ali ako se to i ne dogodi, i zona 5,00 je pristojna kupnja, ali ja ću ipak pričekati daljnji razvoj događaja. Breakout bi trebao popratiti povećani volumen.

Potencijal rasta je do 6,00 kn, što je 20%.

INGR je naparavila +16% i došla skoro do cilja. Sada bi bilo mudro uzeti profit, ako već ne sve onda barem dio. Stochastic je u overbought, RSI radi bearish divergenciju. Ako gledam samo price action, izgleda kao da bi mogli imati još jedan push do 6,00 ili možda čak i malo više, ali opet, ne treba biti pohlepan, to obično ne završi dobro.

• mitkko
    • July 20, 2020 at 7:41 PM

Evo jedan "tip" - DLKV.

• mitkko
    • July 17, 2020 at 9:03 PM

Crew crisis is triggering ship detentions and diversions

https://www.freightwaves.com/news/crew-cris…-and-diversions

"More port detentions — and voyage diversions to facilitate crew changes and avoid detentions — reduce effective ship capacity. Lower capacity curtails shippers’ ability to move cargo across the globe. It will also elevate spot rates, a positive for owners of ships that aren’t detained or diverted. The “freshness” of crew contracts will become a competitive advantage for shipowners and a metric vetted by charterers."

• mitkko
    • July 15, 2020 at 8:52 PM

Zanimljiv graf na ATPL. Ova dionica mi se čini da je izvan radara ovdje na forumu, svi očekuju niže razine (170-190) i slično, zato bi baš bilo zgodno kada bi se igra odigrala prema ovoj projekciji na grafu.

Graf crta descending triangle. To je inače bearish pattern, ali se mora gledati u kontekstu jer može biti i continuation pattern. Ako ga gledamo kao bearish pattern, target bi bio oko 176 kn, ali meni se čini da će biti continuation sa targetom oko 255 kn.

Cijena se konsolidira ispod 100EMA a iznad Ichimoku Clouda i podupire ju 50EMA (206 kn), Stochastic je u oversold sa tendencijom rasta. RSI pada i kroz nekoliko dana bi trebao probiti ovaj trendline prema gore, to bi signaliziralo preokret. MACD histogram već opada. Prometi nikakvi, svi valjda čekaju da BDI prestane padati.

Šta mislite?

• mitkko
    • July 15, 2020 at 7:15 PM
    Quote from BudFox
    Quote from zlocesti

Igeljupci, sjednite na papir

Papir je prema up

Formira se broadening pattern

Pritisak na prodaju je manji- Chaikin

MACD okreće prema nuli

Money Flow za oversold

Tako to izgleda odokativno

Ona nekretnina u Dubrovniku i niz ugovorenih poslova to podupiru

Display More

Imate tehničku analizu za Optimu, hoće li to malo porasti?

Display More

Evo malo hopiuma za sve koji su u ovom papiru. Graf ukazuje na (barem kratkoročni) upside potencijal.

OPTE je u jasnom downtrendu već neko vrijeme. Trenutno RSI, MACD i Stochastic ukazuju na mogući preokret trenda ako bude snage i prometa da cijena probije ovaj trendline na cca 5,60. MFI je u bullish divergenciji već zadnja dva tjedna. Zona 5,30-5,40 je potencijalno dobra zona za kupnju.

• mitkko
    • July 10, 2020 at 2:36 PM
    Quote from st-brajo

kolege, koji bi ovo pattern bio?

cup and handle, pa break prema gore kad kapne europski novac?

ili nešto drugo?

Haha, meni prije izgleda kao double top :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• mitkko
    • July 9, 2020 at 1:13 PM
    Quote from BudFox
    Quote from mitkko

Trenutno je ogromna razlika u vozarinama između capeova i panamaxa, omjer je trenutno oko 2,53. Kada je omjer preko otprilike 1,90 onda postaje isplativije unajmiti 2 panamaxa umjesto jednog capea. Sada se predviđa da će zbog toga ili vozarine ovih manjih brodova (panamax i supramax) u sljedećem periodu snažno porasti ili će capeovi ubrzo snažno zveknuti, a možda bude i neka sredina. U svakom slučaju bi trebalo biti pozitivno za supre i panamaxe.

"We now expect a significant rally in smaller size vessels, although that might end up being short lived. Sentiment has turned positive for dry bulk as the high level of Capesize spot rates versus Panamax spot rates makes it more economical for charterers to split a cargo to two Panamax stems instead of one Capesize. That provides a higher floor for spot Panamax rates (at least near-term) and should also support Supramax rates that have recently been hovering just above operating expense levels."

:thumbup:

Sve mi se čini da se ide prema ovom scenariju, kojeg ste kolega mitkko opisali!

Cape-ovi padaju, a Panamaxi rastu, te će biti isplativije unajmiti 2 Panamaxa od

jednog Cape-a, što je opet dobro za rast vozarina manjih brodova.

BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX -5.1% TO USD 28,081 / DAY

Display More

Tako je, iako vidim da se kolega naim s time ne slaže :)

• mitkko
    • July 7, 2020 at 7:53 PM

Trenutno je ogromna razlika u vozarinama između capeova i panamaxa, omjer je trenutno oko 2,53. Kada je omjer preko otprilike 1,90 onda postaje isplativije unajmiti 2 panamaxa umjesto jednog capea. Sada se predviđa da će zbog toga ili vozarine ovih manjih brodova (panamax i supramax) u sljedećem periodu snažno porasti ili će capeovi ubrzo snažno zveknuti, a možda bude i neka sredina. U svakom slučaju bi trebalo biti pozitivno za supre i panamaxe.

"We now expect a significant rally in smaller size vessels, although that might end up being short lived. Sentiment has turned positive for dry bulk as the high level of Capesize spot rates versus Panamax spot rates makes it more economical for charterers to split a cargo to two Panamax stems instead of one Capesize. That provides a higher floor for spot Panamax rates (at least near-term) and should also support Supramax rates that have recently been hovering just above operating expense levels."

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mitkko
    • July 7, 2020 at 4:19 PM
    Quote from Neo

Naim ne bi prepoznao odbijanac da mu iznad glave leti avion s transparentom odbijanac.

Crobex sell signal. Target 1460.

Ipak je klin?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt