1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. bubimir

Posts by bubimir

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• bubimir
    • December 14, 2020 at 10:22 PM
    Quote from Laudator
    Quote from diokidina

Jeli mi moze netko objasnit danasnju zadnju transakciju u posebnom rezimu.

Cca 3000kom na asku bez cijene, te poklopi sve do 29kn.

Neki veci ulagac?

Fond?

MKT?

"MARKET – nalog za kupnju ili prodaju vrijednosnih papira kod kojeg nije potrebno upisivati određenu cijenu, već se
    nalog zadaje i izvršava po trenutnoj najpovoljnijoj cijeni koju je moguće postići na tržištu"...just that.

MARKET TO LIMIT nalog je nešto složeniji-ako količina u nalogu ne može biti u cijelosti izvršena po najpovoljnijoj tržišnoj cijeni, preostala količina pretvara se u LIMIT nalog.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• bubimir
    • December 12, 2020 at 10:18 PM

Ovo bi mogla biti dobra ideja za sve prezadužene firme, kojima slijedi novi investicijski ciklus.

Pitanje što možda tek slijedi ..kao npr. spajanje dionica, izdavanje novih, preuzimanje?...vidi primjere istih.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• bubimir
    • December 11, 2020 at 2:55 PM
    Quote from jasko

Freight futures am update Capesize up ~8%
    Panamax up ~1%

friški update: Freight futures Capesize up ~3%
    Panamax flat

02:05 PM · 11. pro 2020

• IGH (Institut IGH d.d.)

• bubimir
    • December 11, 2020 at 1:52 PM
    Quote from Moller
    Quote from joka14

ja vjerujem da bi pred kraj današnjeg trgovanja mogla bit blok transakcija na IGH ....samo je pitanje po kojoj cijeni .....to je samo moje mišljenje

bilo bi lijepo da im gospođa Anna formira cijenu, eee što je ta žena znala počastiti:)

izgleda da je prebrzo prošla sa kolačima kraj gladnih usta, tako da željno očekujemo još neki menu..ne mora biti na istoj lokaciji8o

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• bubimir
    • December 8, 2020 at 7:06 PM

Ne mislim da cup&handle mora biti završni scenarij za OPTE...Adam&Eve je jednako moguća varijanta-link (francuski)?

• bubimir
    • December 8, 2020 at 6:42 PM

Playing the Gap..

Iako je prosjek današnjeg trgovanja bio iznad (samo psihološki bitnih, inače nebitnih) 30kn, čini se, za sada, da se radi samo o Exhaustion gap-u (signalu završetka trenda), i to zbog nešto smanjenih protrgovanih količina pri ulasku u gap zadnjih par dana (razine od 28,50 do danas max postignutih 30,40). Za Breakaway gap (pravi signal za novi trend), količine bi trebale biti puno veće, kao što sam već naglasio. Dakle treba tu sada malo pričekati i promatrati, sve u pripravnosti ako se količine ipak povećaju pri vrhu gap-a (>30,70).

To Fill or Not to Fill:

https://www.investopedia.com/articles/tradi…playinggaps.asp

• bubimir
    • December 8, 2020 at 6:11 PM
    Quote from Brljam

@ mittko (ili drugi crtači)

Može li se ovaj vaš već nacrtani pattern (crveno) primijeniti i na širu sliku (žuto)?

tnx

može, ovisi o tome što će se dogoditi na kraju tog pattern-a, jedan od mogućih scenarija istog opisan je ovdje - razvoj može trajati danima, mjesecima, čak godinama, vidi ovdje primjere trgovanja i mogućih scenarija:

https://www.investopedia.com/terms/c/cupandhandle.asp

• bubimir
    • December 5, 2020 at 9:25 PM

&Mittko&Atpl..dok little sister (još) ne pokazuje previše znakova života.. njezina big sister je vrlo aktivna i ima preporuku "stay long" dok radi nešto vrlo slično kao i RIVP, tako tipično za bear market (vožnja biciklom:saint:).

btw- nadam se da slijedi još koja korekcija na RIVP- rising wedge, sa bearish divergencijom..može li se znati na kojim indikatorima/oscilatorima to pratiš, jer ne vidi se na grafu?

Files

Diana Shipping 04122020.png 101.82 kB – 0 Downloads

• bubimir
    • December 4, 2020 at 5:56 PM

Život je poput vožnje biciklom. Kako bi zadržali ravnotežu, morate se kretati..

Files

Valamar Riviera d.d. 04122020.png 94.74 kB – 0 Downloads

• bubimir
    • December 4, 2020 at 5:19 PM
    Quote from hugh

stvarno zanimljivo......kad bi se i taj target koji navodite dogodio u kratkom vremenu bio bi to stvarno vrhunac ljudske gluposti......

at Marielen, Hugh..Istina, nema realnog opravdanja za takve cijene u ovoj situaciji. Istovremeno, tržište samo pokazuje da cilja takve razine. Već je Albert davno ustanovio da ljudska glupost nema vrhunca ("Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran.")

no dolazak cjepiva mogao bi biti okidač za napuhavanje balona... američki indeksi su već sada na višim razinama nego što su bili prije korone?...sada "kupuju budućnost", a poslije toga - tko živ, tko mrtav… dakle živimo u zanimljivim vremenima, baš kao u ljutoj kineskoj kletvi. Budimo realni, ali prilagodimo se situaciji.

• bubimir
    • December 3, 2020 at 4:59 PM
    Quote from sasab

Moze li nam netko od vijestih kolega-crtaca sloziti graf za RIVP, bio bi zahvalan.

Volio bi si malo uzeti pred kraj godine.

RIVP ima vrlo zanimljiv grafikon, u ožujku je cijena napravila „gap“ sa 30,70 na 28,80 i cijeli ostatak godine oštro „juriša“ na njegov donji rub (cca 28,70-28,80 kn) uz povećan promet. Ako pretpostavimo da se radi o nepravilnom uzlaznom trokutu (i zanemarimo ljetni period kada je napravila dvostruko dno), uspješan proboj koji bi zatvorio gap imao bi target oko 38-39 kn. To bi se moglo dogoditi vrlo brzo, ali sa bitno većim prometom nego do sada.

Files

Valamar Riviera d.d..png 78.96 kB – 0 Downloads

• bubimir
    • November 26, 2020 at 9:49 PM
    Quote from amerikanec

....osobno i sam imam otvoren margin kredit te sam 50% izlozen u ATPL(1xxx kom).Troskovi nam definitivno nece ici u prilog u 2021.godini te su nam potrebne vozarine iznad 13000$ za panamaxe....

margin kredit je dobar samo u bikovskom tržištu i to na kraći period..inače je tek kamen oko vrata utopljenika. Poznajem ljude koji su na taj način izgubili stanove u doba velike recesije, a osobno sam tada žestoko popušio na istom (uključivo i na ATPL u sličnom iznosu). Trebao sam kredite zatvoriti ranije, ali čekao sam oporavak, odugovlačio, i to me debelo koštalo...uspio sam iz toga izaći bez ovrha-my 2 cents.

• bubimir
    • November 23, 2020 at 7:18 PM
    Quote from Kadisibil91

nice

nice & slowly....samo polako i bez panike, jer ovdje imamo za odraditi barem još jedan rast do kraja godine...so buid it-up.

Files

BDI i ostali indeksi.jpg 180.67 kB – 0 Downloads

• bubimir
    • November 20, 2020 at 7:40 PM
    Quote from BudFox

Sada znamo tko je prodao one dionice u ponedjeljak i utorak, te maknuo zalog sa dodatnih 17000 dionica

8oIB je navodno imao još jedan margin u Croatia bank..ista je ispala iz top10 13.11., prije toga je imala 39.110 dionica, isti dan je i Zaba skrbnički prodala 10 k komada-pros. cijena: 159,34, tako da je 16.11 u top10 ušla Addiko bank /SZAIF sa 23.204 komada..

u ponedjeljak 16.11. je IB povećao osnovni račun za 8750 komada-pros. cijena: 156,05=O, tako da je tog dana imao ukupno 156.546 komada iliti 24,26 milja po cijeni od 155 kn!

malo po malo..dobra trgovina preko skrbničkih računa, i sa nemalom dobiti, u svakom slučaju..

• bubimir
    • November 18, 2020 at 8:40 PM
    Quote from amerikanec

Vani lijepi rast brodara...DSX u zadnjih pet dana rast od cc.17% a u mjesec dana cc.25%...cesto usporedujemo DSX sa ATPL a i cijena je cesto u korelaciji..trenutno DSX na 1.75...

izgleda mi da je u (psihološkoj)j korelaciji i sa DAX indeksom:?:..znači uskoro desant prema 17x? Pnmx prešao 10 tisuća, dok su Cape-ovi i dalje u padu...Freight futures - >Capesize up ~2% Panamax up ~2%

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• bubimir
    • November 17, 2020 at 7:02 PM
    Quote from BudFox

Evo upravo uvršten novi ETF Crobex10 na ZSE, u kojem je i Optima :thumbup:

da, uvrštena sa najmanjim iznosom od 0,83 %...vjerojatni razlog i današnjem kratkotrajnom, neargumentiranom i propalom rastu iznad 5 kn, već opće poznatom u širem investicijskom narodu pod nazivom "bull-trap"..iliti u prijevodu klopka za naivne optimiste.

• bubimir
    • November 13, 2020 at 5:26 PM
    Quote from emil

Ja sam potpuno drugacije postupio. Sve sam isprodaval . I btc i ltc i eth.
    Previsoko mi BTC. Gledo sam da se prebacim samo u LTC koji godinama drzi slican omjer a sad je daleko ispod toga.

KAd je btc 10000 ltc je malo ispod 50 a sad je btc 16000 a ltc nije 80 nego 60.

Al na kraju sam i od toga odustal jer 60 za ltc je takodjer visoko.

Nekako mi draze novce pogubit na ZSE :)

Bar se netko s forumu osladi s njima

zanimljivo, hvala što si ovo podijelio s nama...sada izgleda da si ipak trebao prebaciti u LTC, kao što ti je trgovačka intuicija rekla ..ali opet ostaje pitanje prihvatljivog rizika?.. vidjet će se tko je bio general poslije bitke.

inače, TA je samoispunjujuće proročanstvo..znači - čim više ljudi prati TA, tim bolje ona funkcionira. Znači nije nebitna kao na ZSE, gdje više vrijede insajderske informacije, tipa kada će neka dionica biti u fokusu ili ne, i koliko (=primjer koji potvrđuje pravilo)

• bubimir
    • October 27, 2020 at 11:03 PM
    Quote from BudFox

...Koliko vani danas gledam brodare isto situacija nije baš bajna, te je danas SALT pao za nekih 15%,

na valovima vijesti da se dezinvestiraju iz DRY BULK-a/prodaju brodove, te zbog lošijeg Q3

izvješća od očekivanog...

SALT je loš primjer-izuzetak koji potvrđuje pravilo...jeftino je prodao čak sedam brodova (14% flote) u samo nekoliko tjedana (𝗩𝗲𝘀𝘀𝗲𝗹 𝗗𝗶𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗮𝘁 𝗮 𝗗𝗶𝘀𝗰𝗼𝘂𝗻𝘁)..suspendiran je sa liste preporuka analitičara koji inače imaju pozitivan stav prema dry bulk shipping market-u..dok je za druge, kao npr. GOGL, NMM preporuka i dalje držati (stay long)

• OPTE prodaja - kladionica

• bubimir
    • October 22, 2020 at 11:14 PM
    Quote from st-brajo

btw., ne znam jeste li primijetili, ali na Optimi više nema spreada.

miriše na uključivanje nekog institucionalca u igru.

da, primjetili smo..i nema više prijašnjeg entuzijazma na ovoj dionici za široke mase, nakon što je dotakla "općenarodno" očekivanu brojku 5.

• bubimir
    • October 22, 2020 at 10:54 PM

inače predvidivi godišnji rast cijelog sektora iznosi 14,9%, na EU tržištu čak 18,9 %, izvor na linku:

https://simplywall.st/stocks/hr/tran…vidba-dd-shares

build-up je malo ćudan, iako neloš:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Rezultate izbora u USA i tako ne možete predvidjeti, to je uzaludan posao.. pokušaj tempiranja tržišta oko izbora vjerojatno nije najbolje korištenje vašeg vremena - bolje se usredotočiti na ono što možete kontrolirati, otkriti privlačna ulaganja i iskoristiti mogućnosti koje drugi propuštaju.

btw, jaka podrška na S&P 500 je na 3400 bodova...tako da trenutno jako "drži vodu", isto je danas odradila.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt