moras cekat. Neda ti prebacit iz burze u racune par dana.
Prodas pise da su ti dostupni novci al su dostupni samo za daljnje trgovanje na burzi a tek za 2-3 dana je dostupno za prebac na standardni racun s kojeg ces to proslijedit na trade212
moras cekat. Neda ti prebacit iz burze u racune par dana.
Prodas pise da su ti dostupni novci al su dostupni samo za daljnje trgovanje na burzi a tek za 2-3 dana je dostupno za prebac na standardni racun s kojeg ces to proslijedit na trade212
"ako" je ključna riječ.
dok ne vidimo portfelj fonda s postotcima, ne znamo.
ako hoćeš biti transparentan, nije to toliki problem navesti.
https://inter.capital/hr/novosti/etf-serijal-4-sto-nam-donosi-sbi-topetf/
ht -20%
ako moze netko ppojasnit to oko dividendi?
Dal se dividenda koju dobiva fond uracunava u cijenu ili se dijeli ekvivalentno pa dobijes bas isplatu dividende(sto mi zvuci nemoguce)?
jos me zanima a nemogu nac na njihovoj stranici kolko naplacuju vodjenje fonda ? do nove godine nema provizije niti zse uzima proviziju al nakon toga ne pise nista o tome
ako sad kosta 100kn
100kn+ brokerska nakanada)zavisi kod kojeg ste brokera) kolko ce 100kn kostat nakon nove godine?
100kn+brokerska naknada +???
Tehnicka mi je nepoznata al evo jedan graf od "nekoga" pa zlocesta mozda vidi nesto u ovome....
Meni je zanimljivo samo zato sto nije sa US trzista pa da eto imam sto radit i ujutro:)
trenutno je u padu danima a graf je stariji al eto meni je zapelo za oko pa studiram malo i cekam promjenu trenda na up...
SLR
kolko vidim nema vama spavanja
NiceHash je napokon vratio sve BTC-e (4640BTC) koje su netragom nestali s njihovog racuna 2017.
Meni su sve vratili krajem2018g. Imao sam tamo parsto eura vrijednosti. naravno da su i ostalima vracali najvise 2019 kad je BTC bio 4000$.
Al evo i dan danas ljudi tamo rudare i drze btc u njihovom novcaniku. Za neupucene tada je samo preko noci u par sati nestalo sve iz NiceHash novcanika. od naloga s par stotina BTC-a do naloga sa par satoshia. Bila je istraga i niakd se nije ustanovilo kako se to dogodilo al kolala je prica da je vlasnik sam sebe hacknuo i zato su pristali vratit novce u par godina. to st oje tada btc bio na 12000$ pa narastao na 20000$ a oni su vracali kad je bio 3500$ eto ne sprijecava neke usere da i dan dans posluju s NiceHash.
Meni za sada ovaj trejd dobro napreduje. Tu se igram sa marginom na futuresima sa manjim iznosima. Ovdje konkretno igram sa polugom ×50, za sada je plus 155%
inace ne preporucam ovolike poluge.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Zatvorio sam poziciju sa +240%, izgleda mi da postaje opasno.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sta rec nego bravo majstore
Oduvjek sam zalio sto se ne razumijem u tehnicku jer kripto je ko stvoren za tehnicare. Je da i tu ima raznoraznih skrivenih bombi al kad jednom shvatis trziste lako se uoce. Najvise izuvanja iz cipela na kriptu proizlazi iz stop naloga. Postoje ljudi s enormnom kolicinom Btc-a koji su ocito u sprezi (bar su nekad bili) s burzama i vide stop naloge i to obilato koriste. Toga je danas puno manje nakon par istraga i zatvaranja par njih al mislim da i dalje odredjeni ljudi imamu pristup nalozima pa im je "lakse"
Porezna nema uvid i ne kontrolira tekuće račune građana već samo žiro račune i to veće iznose , ali i na žiro računu samo vidi novčani iznos , a ne tko je platio ili kome je plaćeno.
U jednom periodu trebali smo svi otvoriti žiro račune za isplatu dividende , ja sam zaboravila izvršiti promjenu kad je to ukinuto i kod posljednje isplate dividende iz tuzemstva zvali su me iz porezne uprave da objasnim od koga je stigla xxxx uplata jer oni vidi samo poveći iznos na žiro računu.
Zbog toga imaš obvezu u roku 8 dana od prvog primitka iz inozemstva prijaviti se u njihov Registar da te mogu pratiti i kontrolirati tvoje transakcije u inozemstvu , naravno ako ti to smatraš svojom neupitnom obvezom prema dragoj nam državi 😀
Upravo tako i ja razmišljam 😁
Da li postoji mogućnost uplate direktno na revolut bez posrednika npr u mom slučaju pbz, na uplatnom bankomatu,?jer onda je još manja mogućnost praćenja
Nije problem uplatit novac nego izvuc novac.
Da se ne ponavljam ...
Jos jedna od opcija je ovo :
info! Ne spada bas u ovu temu al je usko povezano.
Kartica nije REVOLUT nego ne CURVE.
Nema trgovanja dionicama nego sluzi za prebacivanje s nekog HR racuna na npr trade212.
Nemaju svi devizne otvorene pa im je ovo opcija uz revolut.
Curve prima bilo koju akrticu pa i revolut. znaci ne provlacite po bankomatima svoju HPB ZABA REVOLUT karticu nego imate CURVE kojoj prodruzite sve svoje kartice i na mobitelu birate kojom zelite placat a da ne nosite sve ostale sa sobom.
zasto ovo ovdje pisem. Zato sto kad povezete npr ZABA vi bez obzira sto nemate devizni otvoren ne morate slat sepa nalog da bi novce uplatili na Trade212 nego jednostavno u trade212 umjesto REVOLUT kartice upisete CURVE karticu (a u pozadini je neka vasa HR kartica). Nalog nije isao direktno trade212 HR banka nego Trade212-CURVE-HR banka.
Povlacenje novaca jos nisam probao. al plan je kad povlacite novac s trade212 da opet ide na curve samo u curve promijenite da ne sjeda na HR racun nego na Revolut. Revolut ima 1700kn mjescno limit na bankomatu i onda Curve ima jos 200€ limit sto znaci da mogu s revolut direktno dic 1700kn+ indirektno preko curve jos 200€ jer revolut dizanje na bankomatu sa CURVE karticom vidi kao da je racun s POS uredjaja.
Kurs Euro -kuna nije bas bajni i neznam dal ga je odradio CURVe ili trade212
915€=7007kn -> 7,658kn
trenutno revolut za 915€ trazi 6922kn 7,564kn
samo naprijed kolega:)
poluge sam isprobavao 2017 i dovoljno izgubio. Nije to za mene.
Lijepo je cut da napredujete...
Kripto zahtjeva konstantan nadzor bez opustanja...
ako nije tajna gdje to trgujete?
pa postavio je kolega mitko graph za btc al na tehnickoj analizi jer ovo je kutak gdje nitko ne zalazi...
ja sam misljenaj da je btc trenutno previsoko pa sam izasao skroz i cekam korekciju neku...
Ostali altcoini su nesto manje poskocili al su i dalje previsoko pa sam i njih prodal i cekam razvoj situacije...
Ove razine BTC-a smo imali krajem 2017. Nje bas za usporedjivat ali ja sam ipak oprezan i radje ne zaradim nego da izgubim.
Za gubljenje love ima ZSE
pa revolut u osnovi sluzi za trosenje a ne za investiranje tak da uplatom na revolut nisi pod prismotrom:)
ktome nakon revoluta mozes novce slat na trade212....
nikad nije problem novce poslat nego izvuc van.
Aj ak vadis par tisucu-dve kuna al ak vadis desetke tisuca i vise to neces moc napravit preko revoluta jer ti daje 1700kn podizanje na bankomatu a neces ni tolko potrosit po ducanima. Znaci jedino uplata na neki od racuna u HR i tu onda treba prijava...
Kolega Alias. Pocinjete djelovat kao školarac pubertetlija...Niste jedini koji postavlja ovdje analize odnosno grafove. Ako vam se to ne radi prestanite to raditi.
Ovo je forum i ima svoja pravila kako za mene tako i za vas pa se samo drzite istih...
E pa necemo. Gledao sam Otvoreno neki dan, bio je Maric, plus jos 3 gosta, i ne vidim da je to sto ti pricas opcija. Lock nula. Svedsko rjesenje ide dalje.
...
I bogami, podaci zasad ne suportiraju tvoju teoriju da ce Svedska jako stradati ove jeseni.
A 72% Svedjana podrzava Tegnella. Znas zasto? Zato jer je vrhunski strucnja epidemiolog i zna sto radi. Suzbijao je ebolu u Africi.
A ovi nasi? Nisu izasli iz podruma onih svojih pljesnivih instituta. Strucnjaaaki jaki, nema se kaj.
Evo i Svedjana pred lockom. Zasad samo ogranicenja al ak ovako nastave oni ce u drugom valu poduzimat ono sto smo mi u prvom...
Cijelo krdo se ipak nije zarazilo kak su pricali....a mrtvih su imali kolko su imali i tu nije kraj jer tek su krenuli u ex-rast zarazenih...
Tolko o najboljem epidemiologu (Anders Tegnells) u svemiru...
Ja sam potpuno drugacije postupio. Sve sam isprodaval . I btc i ltc i eth.
Previsoko mi BTC. Gledo sam da se prebacim samo u LTC koji godinama drzi slican omjer a sad je daleko ispod toga.
KAd je btc 10000 ltc je malo ispod 50 a sad je btc 16000 a ltc nije 80 nego 60.
Al na kraju sam i od toga odustal jer 60 za ltc je takodjer visoko.
Nekako mi draze novce pogubit na ZSE
Bar se netko s forumu osladi s njima
kak ovi nasi fondovi upravljaju novcima(kupi skupi-prodaj jeftino) neznas dal je gore da su novci kod drzave ili kod fondova
Dojadilo mi bilo pcelica maja..i whoops..vec 10 centi po papiru minusa. Puno papira, pa i nije malo.
Smrcko.
Danas ni vani ne cvjetaju ruze
Pa solarci su bas ljepo porasli. pogotovo onaj kinez jinko(od proglasenja pobjednika mi stoji jer je jucer potonuo)
A svi iz slovenske9 ukljucujuci i sam klud u slovenskoj ne moraju placat nista jer eto nemaju registriranu djelatnost
"Porezni obveznici dužni su pri prestanku obavljanja samostalne djelatnosti i/ili prestanku ostvarivanja dohotka iz inozemstva i/ili.." odjavit se u roku 8 dana.
Zanimljivio su ti zakoni. Sto znaci prestanak ostvarivanja dohotka iz inozemstva?
Kupim dionicu i drzim je 20 godina : Ne ostvarujem nista .Moram se odjavit?
Ne ostvarujem dobit 10 dana - moram se odjavit?
Dokle god imam strancu dionicu moram bit upisan?
onda slijedece :
"Prijava se podnosi u roku od osam dana od dana početka obavljanja djelatnosti, od dana dostavljanja pisanog zahtjeva za prelazak na utvrđivanje paušalnog dohotka ili prelaska na oporezivanje po odbitku, odnosno početka ostvarivanja primitaka."
dobitak od kapitala ne spada pod djelatnost.
KAd kupis dionicu nemas nikakv dobitak. Dobitak imas tek kad prodas. Znaci ne moras se prijavit sve dok nesto ne prodas?
Ak ne prodas 2 godine ionako ne moras platit pore z- dal se moras prijavit i kad?
Ma super su nam nasi zakoni ...