1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• emil
    • December 22, 2020 at 9:44 PM

ma znamja kolko ide po dionici i kolko iama dionica al ocekivao sam neki dokument . sluzbeni da sam to dobio. da je placen porez na to. da sam ja dobio neto a ne bruto itd.

ok ocito to ide krajem godine kako su ostali objasnili.

• CORONA virus

• emil
    • December 22, 2020 at 9:39 PM

:) ok ovo je stvarno jeftinije nego obicna krpa ili kirurska kod nas.

ja sam pisao cijene kod nas.

Sad moram postavit pitanje a kako da znamo da to nisu obicne maske?

ipak je to aliexpres s kojeg dobijem fake iphone pa sto nebi dobio fake masku koju ni ne mogu provjerit dal je to sto je?

• CORONA virus

• emil
    • December 22, 2020 at 9:30 PM

FFP2 - 30tak kn

FFP3 - 60tak kuna

pa ne moze se bas rec da je to jeftino . Jeftino je ak ti treba 10 minuta dnevno za otic u ducan pa je koristis par dana al ak negdje radis i moras je mjenjat svaka 3-4 sata pa to rastegnes na 2 dnevno a imas 22 radna dana eto te na 40 maski * 60 kuna....cirka 2500kn ili vise.

Kolko sam shvatio sve maske pa i kirurske i krpene su bolje nego nista.

Ok ove gore spomenute sprijecavaju prolaz virusa i 98% si siguran.

15 ljudi u prostoriji niko maske zarazice se 15% cirka

ako svi zdravi nosite maski a zarazeni ne zarazice se 7% cirka

ako svi nose maske zarazice se 0.5 % jer koncentracija virusa u zraku nece bit dovoljna da virus prodje nasu prirodnu zastitu u sluznici nosa itd..

gorespomenuto je za krace boravljenje u prostoriji- Ako se boravak produzi na par sati bez probjetravanja onih 15% postaje 100%.

ovo gore je skracena verzija neke studije o djelotvornosti maski.

• Paralelni svemir

• emil
    • December 22, 2020 at 1:26 PM

PA hrvatska je sama za sebe paralelni svemir. a zse unutar tog svemira je jedna crna rupa koja usisava nase mirovine...

• emil
    • December 22, 2020 at 11:56 AM
    Quote from harpun

moraš dobiti od skdd

inace dobijem sve transakcije od skdd na mail al eto to oko diviende nije doslo ni za ht ni za ernt.

a nemrem ni nac to nigdje na njihovoj stranici. Ima samo za skinut mjesecne izvjestaje al u njima nema nista o dividendi nego samo ono sto sam kupio i prodao taj mjesec.

• emil
    • December 22, 2020 at 11:09 AM

Dividenda je sjela.

Al gdje da nadjem neki izvjestaj o isplati dividende? nista nisam dobio od nikog. Pregledavam SKDD al tamo nista nema o tome.

Pregledavam erste brokera takodjer nema nista o dividendi.

tako je bilo i s HT dividendom.

Zna li netko gdje mogu povuc neki izvejstaj o isplati dividende?

jedino sto imam je isplatni obrazac u banci al tamo ne pise da mi je ispaceno xxx kuna po dionici i da imam tolko dionica itd...

• Bitcoin rudarenje

• emil
    • December 21, 2020 at 7:23 PM
    Quote from mitkko

Evo mojih rigova. Puno ljepse izgledaju po mraku, svijetli cijela soba :)

32 kom rx580 nitro+, 8 kom 1080ti, 4 kom vega 56

Dobar si. Nadam se da su ti ove 580 s 8mb rama pa da te ne kaci ovaj pad HR nakon 382 daga

Ja imam 9 veg56 i 1 vega64 LE. cirka 500MH (nisu nafrljene)

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • December 21, 2020 at 3:09 PM

Europska agencija odobrila Pfizerovo cjepivo: "Ovo je povijesni uspjeh znanosti"

ak ova vijest ne srusi cijenu neznam koja ce :) evo vec je krenula padat...

neznam sta bi reko na ovakvo kretanje dionica koje na ovakve vijesti pocnu tonut... osjecam se kao da sam na ZSE.

• Bitcoin rudarenje

• emil
    • December 21, 2020 at 2:48 PM

Pa ni oko toga se bas nemremo slozit.

Mozda je tako bilo prije 3 godina al cak ni tada jer je amd uvjek mogao vise toga rudarit od nvidie.

Vrijeme CN algoa(monero) je daleko vise davalo nego sto je davao eth a nvidia nikad nije mogla kopat CN a CN je daleko jednostavniji algo pa je i potrosnja bila 30% manja ak si kopal CN a ne eth.

Slazemse da trose manje struje al zato i daju deleko manji HR.

Danasnje 5700 trosi manje struje od vege a daje ogroman HR. ima problem s grijanjem i to joj je mana.

trenutne kartice stvarno nisam gledao al u vrijem prije 2-3 godine

gdje je vega bila vrh amd-a a 1080ti vrh nvidie- amd je davao slicne rezultate al si bio ogranicem s time sto mozes kopat ak kupis 180ti i jos si je vise platio od vege64

Al da skratim. samo sam se osvrnuo na konstataciju da ti treba cpu i memorija a eto rig s 6 vega64 vrti jedan celeron G3930 od 200kuna i 4gb rama.

• Bitcoin rudarenje

• emil
    • December 21, 2020 at 11:14 AM
    Quote from trial

Prvo u što moraš uložit je vrlo ozbiljan komp sa močnim procesorom i puno RAM-a, kao i svime ostalim što u kompu mora pratiti taj dvojac, jer rudariti kripto se ne može sa nekakvim-bilo kakvim kompom. Zbog toga kripto nikad neće postati i zaživiti kao sredstvo širokog plaćanja. Ostat će u domeni egzote. Usto, široke narodne mase nikada neće shvatiti što je to uopće.

???

ovo moze napisat samo netko tko u zivotu nije rudario nista. Sorry al tako je.

Btc sigurno ne rudari nitko doma godinama niti ce u buducnosti.

Eth-i sve ostale algoritme rudari doma milijuni ljudi i za to im treba najslabiji procesor i 4 mb rama sto danas ima svaka najjeftinija kanta.

_jedino sto trebas za rudarenej je dobra graficka kartica a pod dobra cak ne msilim da neku 5700 nego stara par godina npr rx580 8mb..

Tvoja pojasnjene eventualno mozemo uzet za CN jer je sa zadnjim forkom CPU dosao u prvi plan pa cpu ima znacajniju ulogu u tom algoritmu. Al kad netko spomene rudarenje sigurno ne misli na rudarenje s cpu nego s gpu(Dager hashimoto i ehtclasic) i asic masinama.

Glasnoca i vrucina jako zavisi od kartica.

primjer: nitro+ kartice su izuzetno tihe i izuzetno hladne pa prakticki rig od 6 kartica koji rudare CN haven mozes imat u spavacoj sobi.

ok isti taj rig nemres imat u spavacoj ak rudari eTH al mozes u dnevnoj ili kuhinji. dok npr vegu 56 ili 64 s stock haldnjakom cujes i ak ti je rig u garazi.

• emil
    • December 19, 2020 at 3:02 PM

Meni je izgledao jako visoko kad je mitko spomenuo btc a bio je 18000 :)

Tesko se naviknut na cijenu od 20 000 kad znas da si ga prodavao na 4000 isto kao i tesla na 700 a prodavao si je prije splita na 800 i kak da sad dam tolke novce da opet udjem u nesto iz cega sam pobjegao kad je kostalo 5 puta manje?

eto jos nisam nasao neki razlog kojim bi sam sebeuvjerio u drugacije i zato se drzim dalje i od kripta i od tesle...

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• emil
    • December 19, 2020 at 2:25 PM

Kod nas kad netko dobije bilo kakvu nagradu najcesce slijedece godine ode u stecaj ili mu se crno pise...

Mozda ce bas HT bit izuzetak pa poletit u visine..

• CORONA virus

• emil
    • December 18, 2020 at 10:50 PM

upravo tako . i ja odem u ducan i ljudi kupuju i sve normalno. nitko ne umire od gladi kako se ovdje spominjalo...

svi imaju novaca i ducani puni . ide im bolje kolko vidim u locku nego kad su radili...ssad imaju vise vremena za trosenje...

treba jos vise zatvorit pa da ljudi jos bolje zive i jos vise kupuju.

A kupuju jer ne trose na kavice i alkohol u birtijama..

• emil
    • December 18, 2020 at 8:43 PM
    Quote from zlocesti

Nadam se da je ovo netko protrgovao, posljednji graf je bio na 66 dolara

Bravo zloćka, sjedni 5 !

Još da sam i trgovala......:S

MA ja ne ulazim u papir ak nemrem novce pogubit. Nisu te ziheraske dionice za mene :)

• CORONA virus

• emil
    • December 18, 2020 at 8:36 PM

PA sta bi sa Tegnellov krdom?

Hoce li i sad prizivatelji svedskog modela podic glas za jos vece zatvaranje i kod nas?

• CORONA virus

• emil
    • December 18, 2020 at 4:04 PM
    Quote from 5. Element

Smrt jednog covjeka je tragedija, a smrt milijuna je statistika. To je davno receno, i ma kako grubo zvucalo to je vas tako, nazalost.

Ali politike se moraju voditi temeljem statistike, a ne razmatranjem pojedinih ljudskih tragedija pa onda zakljucke s te razine poopcavati u javne politike.

Ako je rat, sto kazu da jest, a u sto ja ne vjerujem, ali ajde, onda se u ratu zrtvuju figure, neki, da se dobije rat. Zrtvujes npr. 200 vojnika, ali pobijedis u Oluji.

A ovdje, sto imamo ovdje? Davljenje svih da bi spasili neke! Pa gdje to ima?!? Koja je to logika?

Ja to ne razumijem i ne zelim razumjeti.

opcepoznato je da ljudi umiru jer ne smiju ic na kave i od bauljanja bezglavo po shoping centrima...

opcepoznato je i da ovima sa koronom u biti nije nista i da su svi mrtvi do sad u biti mrtvi zbog nedostatka kofeina u krvi jer nisu popili kavicu u lokalnoj birtiji

• emil
    • December 18, 2020 at 3:56 PM
    Quote from emil

nisamvise imao zivaca cekat pa sam se rijesio rakete NAKD na

SELL ***** NAKD @ 0.2102

28% - pa da mirnije gledam pfe uz par burek

a jucer izasao a danas

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    opet usao na 0,2167

evo ga odma na 0,24 + 10% - sad opet moram dezurat kraj njega ak ocu vecerat koji burek :)

• emil
    • December 17, 2020 at 9:32 PM

nisamvise imao zivaca cekat pa sam se rijesio rakete NAKD na

SELL ***** NAKD @ 0.2102

28% - pa da mirnije gledam pfe uz par burek a:)

na kraju ispao jako dobar dan :)

i ZKIN potegnuo postenski a vec sam ga se htio rijesit na pocetku dana a evo ga 10% poskocio pred kraj.

jos da se JD izvuce iz tog crvenila bilo bi i za bozicnu puricu ...

• emil
    • December 17, 2020 at 8:08 PM

Evo danas i nije bas bilo tako lose kako sam ocekivao.

Pfe se vratio i sad ce uz malo srece to the moon:)

a dok sam cekao i strepio na pfe malo sam se igrao...

jos da znam kad da izadjem gdje bi mi bio kraj:)

ovaj nakd je 25% danas oso gore. al ak moze jedna pfe to the moon ovaj moze i do marsa :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• emil
    • December 16, 2020 at 3:26 PM

kolko vidim od day tradera postadosmo svi dugorocni :)

ipak mislim da ce se priblizavanjem datuma dividende PFE polako dizat, al ako nece i HOLD je opcija...

edit: atvi sam se odma rijesio u startu.

SELL *** ATVI @ 87.20

sad mogu jos dokupit PFE :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt