1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Best buy

• emil
    • January 3, 2021 at 10:53 AM

KAd bi imao 20 k koji me nece trebat ulozio bi sve u suprugu.

To je investicija koja se uvjek isplati.

Kad je zena sretna prinosi nisu bitni.. djaba ti prinos 10% ak ti zena zvoca sastrane daj vise pusti tu tipkovnicu...

ulozis 20k u nju i onda u miru mozes lupkat po tipkovnici :)

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • January 3, 2021 at 10:28 AM

Odvozili smo mi ZKIN i do 3$ pa mozemo i do 4 :)...

Hvala za graf...

• CORONA virus

• emil
    • January 2, 2021 at 10:02 PM

Mehanizmi djelovanja, kemijski sastav i reverzni inženjering BioNTech Pfizer cjepiva - 1. dio

Evo samo za nevjerne Tome jos jednog koji bi promijenio svijet....

...na bolje....da ne ostanemo u ovoj septickoj jami gdje bi nas neki ostavili jer jos zive u srednjem vijeku bez imalo poznavanja blagodati moderne medicine...

i sapuna.

Jedna od boljih konstatacija je :

Svaka tvrdnja koju iznose skeptici potpuno je provjerljiva (i provjereno netočna), a dokazi su dostupni i razumljivi svakoj pismenoj osobi s temeljnim predznanjem biologije i genetike.

• CORONA virus

• emil
    • January 2, 2021 at 5:02 PM
    Quote from etoimene

Napisao sam "Evo još jednog koji bi radio bolji svijet."

On kaže: "svatko će imati šansu graditi novi i bolji svijet"

Build back better? Moj raniji post. Pročitaj pa komentiraj!

Slabo to ima veze sa edukacijom. Takve stvari se ne uče po školama.

Koliko vidim, skroz si promašio poantu.

Napisao je "svatko će imati šansu graditi novi i bolji svijet"

Procitaj pa komentiraj...

Znaci nije napiso "JA CU SAGRADITI BOLJI SVIJET" sto ti impliciras svojim postom "Evo još jednog koji bi radio bolji svijet."

to si samo ti u svojoj masti tako zakljucio.

u rijeci "svatko" se nalazi svatko pa i ti...

i vrati se na moj post gdje pise zasto je 6% a ne 6 ljudi i da je 6 ljudi totalna dezinformacija koju si ti nasao branit a ne brani ju autor posta.

Procitaj pa komentiraj...tolko o promasenim poantama i shvacanju postova...

• CORONA virus

• emil
    • January 2, 2021 at 3:37 PM
    Quote from etoimene
    Quote from etoimene

Evo još jednog koji bi radio bolji svijet.

https://www.24sata.hr/news/ivan-diki…i-svijet-737362

Pisao sam ranije o financiranju instituta u kojem je aktivan.

al za razliku od tebe bar zna o cemu prica i gle cuda skolovao se za to o cemu prica .

A ti?

Neznam koji si ti clanak citao al ja sam citao ovaj u kojem je zakljucak ovo:

"Dolaskom cjepiva pandemija će postupno jenjavati, što znači da ćemo u 2022. godinu ući sigurniji i s mnogo više vjere u sebe i svoje snage. Ali ne samo to nego i osnaženi velikom lekcijom koju nas je pandemija naučila: moramo cijeniti znanost, njegovati solidarnost i vjerovati jedni u druge."

Pa mozes malo pojasnit sto to tebi tu ne odgovara osim sto ti on ide na zivce pa samim time sve sto on tvrdi automatski stavljas u skupinu sto sto ti ne odgovara bez obzira sto ti zeli dobro. tipicni si troll koji skace na zadnje noge na sve i svakoga bez obzira sto pisu...

Mozda ti tezis anarahiji i zajebi bliznjeg svoga i svakog kog stignes al eto neki ipak zele solidarniji i bolji svijet jer eto nisu clanovi "znase" ...al ocito je tebi danas jako ljepo kad ga ne zelis mjenjat...

• CORONA virus

• emil
    • December 31, 2020 at 10:28 PM
    Quote from etoimene

Ne, samo ispravak netočnog navoda. Čovjek je prije napisao jedno a u komentaru je bilo drugo.

Nisam išao računati prosjek.

Vjerujem da bi se našla i koja još lošija godina od ove ako već uspoređujete sa nekom izabranom godinom. Cherry picking ne bi trebalo koristiti u statističkim metodama.

a gdje to ttocno pise da je razlika 6 (slovima šest) ljudi a ne 6 % ?

ja to nigdje nisam pronasao pa molim SS toga gdje pise 6 ljudi je razlika u devetotgodisnjem prosjeku.

link koji ste postavili sam postavio par postova prije vas i to tamo nisam naso.

vi jeste pa samo molim da me uputite gdje je ta informacija.

hvala

inace se statistike gledaju na proslu godinu a ne na neku izabranu godinu ili na neki duzi period. Statisticki zavod je objavio upravo ono ocemu mi ovdje pricamo - usporedba s proslom godinom. ona je rekla 6 ljudi u 9 godina al tog podatka nigdje nema. vi ste rekli da je to ispravak netocnog navoda a isto ste rekli da niste racunali prosjek. pa kako onda znate da je vas ispravak tocan ? znaci podatak i dalje stoji na toj istoj stranici koju ste postali i tamo pise 6% i ovih 6 ljudi se ne spominje.

i da nebi bilo dalej zuabune evo copy paste podataka ejr ih ocito nitko od vas ne cita:

STANOVNIŠTVO

UMRLI

Ukupan broj umrlih od siječnja do studenoga 2020. porastao je za 2,3% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 1 125 više.

Promatrajući razdoblje od ožujka, kada je službeno proglašena epidemija bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj, broj umrlih porastao je za 6,1% od ožujka do studenoga 2020. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 2 298 više.

U studenome 2020. broj umrlih porastao je za 32,9% u odnosu na studeni 2019., odnosno bilo je 1 357 umrlih više nego u istome mjesecu prethodne godine.

Osim privremenih podataka o umrlima po mjesecima za 2019. i 2020., grafikon prikazuje i konačne podatke od 2011. do 2019.

Napominjemo da privremeni podaci o umrlima nisu potpuno usporedivi s konačnim podacima. Privremeni podaci odnose se na mjesec upisa u državne matice, a ne na mjesec događaja.

sad nam samo objasnite sto ste vi ispravljali? koji netocni navod? da bi nas netocni navod bio netocan onaj o 6 ljudi bi morao bit tocan a taj podtak se ne spominje nigdje osim u njenom postu a do njega je dosla kako? odokativno?

• CORONA virus

• emil
    • December 31, 2020 at 2:33 PM
    Quote from 5. Element

Upravo tako. Kad ja nekome dam 100 kn, pomognem nasuti deku, iskopati septicku itd. jer mu zelim pomoci u nevolji ili potrebi onda je to solidarnost. Osnovni element solidarnosti je dobrovoljnost.

Ako mene netko zakonom i pendrekom prisiljava da nekome dam 100 kn, da se pokoravam nekim mjerama itd. onda to nije solidarnost jer nema dobrovoljnosti. To je oporezivanje. A ja necu ni pod razno pristati na to da se oporezivanje naziva solidarnoscu i da me se pravi blesavim i da prisilu dobrovoljno prihvacam. Prihvacam, da, jer je prisila, ali dobrovoljnosti i solidarnosti tu nema.

banaliziras stvari jer nije isto dal ti dajes 100 kuna jer si "solidaran" ili dal ces dobit ljecnicku skrb koju si nemozes sam platit "solidarno"

Sutra kad ti zatreba operacija od par stoo tisuca necega ces je u hrvatskoj dobit ak ju je moguce obavit u hrvatskoj. Hoces je platit? ne neces nego ce je platit svi ostali "solidarno pendrekom" da bi je ti dobio jer je nas sustav solidaran sustav, Ti to mozes zvat porezom sto i je al je baziran na solidarnosti kolko je to moguce jer ne privredjuju svi isto i netko ima vise a netko manje pa da eto nebi samo 200 obitelji imalo zdravstveno mi imamo sustav koji imamo "solidaran"(a ameri nemaju) i koji kaze da je solidarnost kad ti penderkom uzme 100 kuna i da onome kome treba jer ce isto tako penderkom uzet nekom 1000 kuna da bi tebi platio operaciju presadjivanja jetre ili srca koji kostaju po pola milje eura koje si sam ne mozes priustit. Jesi siguiran da bi dovoljno dugo zivio kad bi cekao da takvi kao ti daju solidarno svojih 100 kuna za tvoju operaciju? samo se sjeti male NORE koja nije docekala tvojih "solidarnih" 100kuna....

mogli bi mi solidarno cekat da se svi pijanci sami otrijezne i dovedu pameti al to nikad nebi docekali pa zato postoji kako kazes solidarni PENDREK koji ce ih dovest u granice civiliziranog ponasanja pa da ne ugrozavaju svojim ponasanjem sve oko sebe.

• CORONA virus

• emil
    • December 31, 2020 at 12:05 PM
    Quote from Marielena

Pa jasno, degenerici. I ne volim biti teoreticar zavjere ali mislim da je korona i tome sluzila. Unistavanju i upropastavanju europske ekonomije, a moralno su nas ucjenjivali zivotima starijih osoba.

P.S. stigli i podaci Drzavnog zavoda za statistiku za studeni. U prvih 11 mjeseci u 2020 umrlo 6(Sest) osoba vise od devetogodisnjeg prosjeka.

Neznam dal ste nesto pobrkali ili ste nasjeli na neku antivaksersku teoriju zavjera pa evo link na clanak.

U studenom ove godine umrlo 1357 ljudi više nego lani

Cak da je i istina da je 6 ljudi razlika zaboravaljate da je razlika tolka jer su uvedene mjere. pa samo mozemo pretpostaavit kolko bi bilo umrlih da mjera nije bilo. U prvom valu bi bilo kao sad u drugom ili puno vise...

https://www.dzs.hr/Hrv/Covid-19/stanovnistvo-umrli.html

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • December 31, 2020 at 10:59 AM
    Quote from accountant

st-brajo

pa što ja mogu s tim napraviti? po kući ionako što mogu sam, napravim: od zamjene pipe i žarulja, gletanja i maleraja nakon potresa

al' parket ne mogu brusiti, treba mi brusilica koja se ne može unajmiti (bar mislim?)

problem je što dijete samo bulji u mob, kažem dođi i gledaj me i pomozi al' nula bodova

stalno visi doma a i frendovi mu, koš malo morat ću mu objašnjavati kako s curama pričati, a ne samo o igricama boli njih za igrice

nek' bude krovopokrivač umjesto IT'jevca nemam ništa protiv al' vidim da od toga ništa

fakat: tko će nam mijenjati plinske boilere, instalacije strujne, promijeniti ventile na centralnom ili pobrusiti parkete? hoće i to Kinezi :)

Display More

ovaj post kao da sam ja napisao :)

identicna situacija

• emil
    • December 31, 2020 at 10:55 AM

ZKIN

Tvrtka se bavi proizvodnjom cijevi od celika visokih perfomasi a koje se koriste za vodovode i plinovode.

Cekaju odgovor kineske vlade za nekakv hidroenergetski projekt vrijedan cirka 0,7 milijardi USD u suradnji s Tuopeng Industrial.

Sve tehnicke koje pratim govore STRONG BY.

potrgovao sam ju vec nekolik puta izmedju 1.8-2.5 al mislim da je zrela za razine do 4..

E tu sad trebam zlocestu :) ili nekog potkovanog TA znanjem za misljenje jer su mi izlazi uvjek prerani

ak ulovite vremena da malo bacite oko na ZKIN da ne uletim u neku pump-dump mjesalicu.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • December 31, 2020 at 10:42 AM
    Quote from 5. Element

Tko jest to je njegova stvar. I neka s tim ne davi druge.

Pa zadrzi svoju stvar za sebe i prestani daviti druge...

Vec mjesecima davis sve oko sebe s tom tvojom stvari...

• CORONA virus

• emil
    • December 31, 2020 at 10:35 AM
    Quote from zm1
    Quote from emil

pa i izolirani su. pusaci smiju pusit tamo gdje je dozvoljeno i u svojoj spavacoj.

vozaci ne smiju vozit pijani jer snose sankcije.

isto tako svi zarazeni ne smiju bauljat okolo jer eto zele imat svoju slobodu nego moraju bit izolirani ili doma ili u nekoj ustanovi.

Tvojom logikom netko s TBC smije eto doc u skolu vrtic i kretat se slobodno i sirit zarazu bez da ikome polaze racuna. I onda to jos skrivat da bi zarazio sto vise ljudi jer eto ima slobodu popit kavu kad i gdje hoce i onda jos na kraju uzet oruzje u ruku jer eto ima svoju slobodu.. E pa ne moze nego ce ga lijepo i silom stavit u ustanovu i izolirat od ostatka jer njegova sloboda nije veca od sloboda ostalih.

Sad TBC zamjeni s ebolom-tifusom-kugom-sars-mers po izboru pa vidi dal bi ti zelio u kaficu sjedit kraj nekog ko ima neku od tih bolesti bez da te je upoznao s time da ju ima.

Display More

Ovo je već miješanje kruška i jabuka! Uspoređivati i covid sa ebolom, tifusom, itd, je malo nategnuto, ne može se raspravlja na taj način 😊

Display More

Nategnuto je, al poanta je ista- Dal bi zelio sjedit u kaficu kraj nekoga ko je jako zarazan? dal je to covid ili TBC ili ebola je potpuno nebitno. Bitno je da taj zarazeni mora obavjestit svoju okolinu o svojoj bolesti jer direktno utjece na sve oko sebe. KAd me obavijestio da ima tbc na meni je dalje da odlucim da cu sjest kraj njega da si popijem kavicu. Dalje je na epidemiolozima i politicarima da utvrde i propisu sto dalje. Dal je dovoljno napravit nista- ili je dovoljno da eto cvojek svima oko sebe osobno govori da je zarazan ili se zarazeni ipak mora smejstit u ustanovu na lijecenje dokle god je zarazan. Pa karantene postoje odavno.. Trenutno su gore spomenuti odlucili da je dovoljno zatvorit kafice i nosit maske. znaci to neces odlucit niti ti niti ja osobno nego neki politicar na preporuku nekog epidemiologa jer ni ja a ni ti nisi izabran od vecine pa samim time ne mozes ni odredjivat stose radit vecina dok eto oni mogu.

i to se zove demokracija na djelu. demokracija ne znaci da pojedinac moze radit sto hoce. Vecina takodjer ne moze ugnjetavat manjinu al posto je vlast ipak vecinom izabrana njihovi potezi se propituju na ustavnim sudovima a kod nas je ustavni sud odlucio da prvi lock i zabrana kretanja nije protuustavan i tu je ta prica zavrsena sto se hrvatskog pravosudja tice. Dalje postojiEU instance pa probajte tamo postic to sto zelite al sumnajm da ce i tamo bit drugacije.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • December 30, 2020 at 12:53 AM
    Quote from 5. Element

Definitivno suosjecanje s pogodjenima potresom.

I opet, ne mogu se izbjeci pitanja tipa zasto nasi ljudi zive u kucama koje potres tipa 5 po Richteru satare, i to u ZG, pa izginu, a vani piju kavu, pokupe fascikl s poda i to je to. Zasto su bolnice u ZG, pa i djecja, de facto vecinom austrougarske kasarne, stare ciglene stracare. Sve osim Rebra i Dubrave. Kad je zadnji put napravljena bolnica kod nas? Gdje je bolnica u Blatu?

Ali zato se za bandicevske smrdestine tipa spomenik domovini ima, koliko god treba. Bravo. Samo naprijed.

pa koji si ti lik

pa ti ko da si ispo iz hitlerove mladezi...

ja neznam sto ti moderator uopce dozvoljava pisat slovo a ovom forumu sa uvek nanovo otvorenim nickovima.

zbog svojih fasistickih ispada si vec banan odavde i nisi nista naucio nego i dalje tjeras po svome...

ti jedino susujecas sa svojim madzom koji ti narusava ljepotu... a svi oko tebi nek krepaju i potpuno ti je svejedno dal od potresa ili korone.

• CORONA virus

• emil
    • December 30, 2020 at 12:48 AM

a tko si ti da pricas o rizicima za javno zdravstvo?

pa nemozes doc u bolnicu jer su prepune. i kak onda to po tebi ne predstavlja prijetnju svima pa i tebi? ili ti mislis da se svi koji imaju koronu moraju maknut iz bolnice da bi ti mogao uc u nju?

lupetas glupsti. lupetao si ih i sa proslim nikom i lupetas ih i sa ovim nickom. sta bi se svi morali zakljucat u kucu da bi ti i jos vas par mogli setat okolo i sirit zarazu. malo si polupal locnice . tak bi i svi ludjaci setali okolo i zatvorili sve normalne al eto nejde to tako. ludjaci su u ludnicama jer ipak normalni prevladavaju a tak ce bit i sa koronom jer cemo sve takve ko ti stavit na ignore pa si tupi svoje fasisticke fore u svojem ignore svijetu.

• CORONA virus

• emil
    • December 29, 2020 at 2:38 PM
    Quote from Paulie

Cijepite se onda, ako cjepivo štiti kako vi vjerujete nemate se čega bojati niti vas ja ne-cjepiša bilo kako ugrožavam.

Pušači ugrožavaju drugog zbog pasivnog pušenja, alkoholičari ugrožavaju pješake i druge vozače, itd. Vašom logikom puno ljudi bi se moglo izolirati u male kutije i odbaciti od društva.

Samo da vas jedno pitam, ukoliko vama cjepivo izazove neke ozbiljne zdravstvene posljedice, odričete li se vi prava na solidarno liječenje ?

Vidim da ste brzi na okidaču da se necjepiše odreknu prava na solidarno liječenje, pa pitam vas za obrnutu situaciju, ukoliko bude nuspojava da li se odričete prava na liječenje ?

pa i izolirani su. pusaci smiju pusit tamo gdje je dozvoljeno i u svojoj spavacoj.

vozaci ne smiju vozit pijani jer snose sankcije.

isto tako svi zarazeni ne smiju bauljat okolo jer eto zele imat svoju slobodu nego moraju bit izolirani ili doma ili u nekoj ustanovi.

Tvojom logikom netko s TBC smije eto doc u skolu vrtic i kretat se slobodno i sirit zarazu bez da ikome polaze racuna. I onda to jos skrivat da bi zarazio sto vise ljudi jer eto ima slobodu popit kavu kad i gdje hoce i onda jos na kraju uzet oruzje u ruku jer eto ima svoju slobodu.. E pa ne moze nego ce ga lijepo i silom stavit u ustanovu i izolirat od ostatka jer njegova sloboda nije veca od sloboda ostalih.

Sad TBC zamjeni s ebolom-tifusom-kugom-sars-mers po izboru pa vidi dal bi ti zelio u kaficu sjedit kraj nekog ko ima neku od tih bolesti bez da te je upoznao s time da ju ima.

• CORONA virus

• emil
    • December 29, 2020 at 12:17 PM

Pa zato sto prije izuma teleskopa nisi mogao to provjeriti od doma al to ne znaci da je tada zemlja bila ravna. Vi bi doma mikroskopom provjeravali cjepivo? Stvarno ste misljenja da cjepivo nije provjereno? To sto se nesto provejravalo prije 10 godina a sad 1godinu znaci sta? da danas u eri mlaznih aviona jedino pjesice si dosao tamo gdje ides jer eto nekad se putovalo mjesecima gdje danas dodjes za par sati?

Nekad si neku matematicku radnju radio danima a sad uzmes mobitel i to izracunas za sekundu. To znaci da to nije tocna matematika?

Nekad se umiralo od bakterijskih upala. znaci li to da i danas trebao od toga umirat jer se eto nekad od toga umiralo i ne koristit penicilin?

Neznam sto koristite ista od moderne tehnologije ako ste toliki skeptici prema novom.

Da budemo jasni nikako nisam za obavezno cijepivo. Al kao sto Vi branite svoju slobodu tako i ja branim svoju.
    Vi branite svoju slobodu na kretanje, a ja svoju na zivljenje. i danas postoje obavezna cjepljenja. Npr ne mozes upisat djete u skolu bez da je cjepljeno protiv

" sva su školska djeca obveznici cijepljenja protiv difterije, tetanusa, dječje paralize, ospica, rubeole, zaušnjaka i virusne žutice tipa B"

i sad ce tome dodat covid i to je to.

• CORONA virus

• emil
    • December 29, 2020 at 11:45 AM

Evo samo za nevjerne tome...

pjpeg&lastModified=1336758485000

ipak nije ravna :) mada se tako cini na vasem ekranu...

• CORONA virus

• emil
    • December 29, 2020 at 11:21 AM

Evo zašto smo tako brzo dobili cjepivo protiv korone

https://zivim.gloria.hr/zivim/rastem/e…korone-15019079

Quote from Paulie

Izgleda da se i španjolska inkvizicija vraća na velika vrata:
    https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2242359.aspx

ŠPANJOLSKA će napraviti registar ljudi koji se odbiju cijepiti protiv koronavirusa i podijeliti ga s ostalim zemljama Europske unije, najavio je ministar zdravstva Salvador Illa

U komentarima mnogi spominju žute trake i Davidove zvijezde također.
    Nije dozvoljeno misliti drugačije od svjetskih vođa i farmaceutskih kompanija koje danonoćno rade za naše dobro, a ne za vlastiti profit.

Cjepivo koje je zbrčkano u manje od godinu dana, a uz to je i prvo mRNA cjepivo je sigurno kvalitetno i ne treba imati ni najmanje sumnje u njega. :D^^

Neki spominju trake i zvijezde a neki drugi spominu chipove-zracenje-ravne ploce i evoluciju u majmune...

Sva sreca pa za odredjene bolesti se pronadje cjepivo ili lijek, al za ljudsku glupost eto nikad nece...njima ce zemlja i dalje ostat ravna ploca i oni ce i dalje lupetat po forumima i mislit da su se svi uortacili samo da bi njih zatvorili doma a vidimo da su ionako stalno doma jer se ne skidaju s foruma...

Jednostavno ne vidim sto bi jedan predjednik Francuske,Španjolske ili SAD-a imao radit, osim da smislja kako da ZM1 i Paula zahebe i da im zagorca zivot.

Oni su i postali predsjednici samo zato da njih dvoje u lock stave :) To im je jedini cilj i duznost u zivotu. To im je bilo predizborno obecanje.

Zato su i izabrani :)

• emil
    • December 28, 2020 at 11:04 PM
    Quote from Backdraft

Danas sve zeleno, a ja preko 5% crven 🥴

Sve sto sam uzeo lijepo je krenulo, a onda okret prema dolje. Iz pfe vec danima malo po malo izlazim jer mi se vise ne da cekati

Potpuno vas razumijem kolega. Mnogi odavde su se parkirali u PFE, al evo ja cu za razliku od vas postat dugorocni jer sam vasu taktiku polakog izlaska upotrijebio davno na BTC. Sad cu potpuno drugacije...

hodl-bitcoin-1.jpg

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • December 24, 2020 at 10:20 AM

malo sam se uspavao i onako krmeljav odmah otvaram erste brokera da u ovo praznicko jutro pogubim koji burek kad ono sipak. ne radi burza.

sad ce mi bit totalno cudan dan. radni dan a nisam pogubio nikakve novce:) neznam kad mi se to zadnji put desilo...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt