1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • April 7, 2021 at 4:59 PM
    Quote from alias

Jel tko kupio onaj TCEHY? Na otvaranju bio i 76.30, sad je preko 78. Ja uzeo nazalost samo 30 komada, ali cini se da moja prognoza drži vodu. Sljedećih bi dana moglo to jos gore.

Naravno :) Pa ne propustaju se takve prilike . nisam imao vise novaca pa sam samo 50 uzeo po 76,87

lijepo je propala. skoro je 10% dodirnula. tu sam cekao pa mi je pobjegla gore...al i ovako je dobro

danas jos uzeo BABU

Neki dan RPRX

JKS stoji neko vrijeme

HOLI i SESN takodje stoje neko vrijeme.

i to je to.

Spala moja knjiga od 50-70 papira na ovih par :)

• emil
    • April 7, 2021 at 4:41 PM

meni ostalo samo 200€ keša. sve sam utukao :)

to sad moram pametno u nesto ulozit sto ce bar 900% odletit u par dana :)

sad ce meni zlocka nacrtat neki "scallops u nizu........."

Izgorio sam prebrzo na pocecima...ak oces spalit mozak gledas par sati u minutni graf...

kak bi reko Zmajo. Izgorio sam ... Ko šibica:)

Sad imam 5-6 papira i to je to.

• emil
    • April 7, 2021 at 4:29 PM

Neznam gdje ce kupit opremu jer opreme nema. Ok ima je al po 2 do 3* vecim cijenama.

3070 kartica kojoj je realna cijena 4k kuna kosta 9k kuna(rabljena).

da ne pricam o 3090 karticama koje kostaju ko auto...za rig 8*3090 skoro kupis stan :) - znam da pretjerujem ...

S druge strane i te prenapuhane cijene su kikiriki za ovo sto trenutno eth daje. ROI na par mjeseci. Pa to nema nigdje. Cak i u kriptu ovakva isplativost nikad nije vidjena. 2017 na vrhuncu je ROI bio preko 5 mjeseci i to na kartice normalnih cijena. Sad je ROI ispod 5 mjeseci na ove ludjacke cijene kartica...

samo nek to jos potraje:)

• emil
    • April 5, 2021 at 7:10 PM
    Quote from zlocesti

Sesen je imao nad glavom mač double topa, a izgledalo je da je odlučio ipak krenuti uzbrdo. Odlijepio se iz silaznog kanala

Možda bude i triple top

Sada ne zna kuda će

A ne znam ni ja :/

pa prema gore :) pa nismo to kupili da bi islo dole :) za gubit lovu imamo ZSE.

• emil
    • April 5, 2021 at 6:45 PM
    Quote from zlocesti

Ja sam pak kupila Sesen po neslavnih 2,80

Eno ga na 2,75 :S

ako se ima vremena mozda graf SESN-a

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • April 4, 2021 at 2:15 PM

Ima TETA i u poreznoj :)

• Problemi zdravstvenog sustava

• emil
    • April 2, 2021 at 9:06 PM

Zdravstvo je prekomplicirano da bi ga se samo tako rijesilo nekim postom na forumu. Nema tu univerzalnog rijesenja.

Kod nas ljudi zovu hitnu jer im se neda cekat na pretragu mjesecima. E onda bi bilo dobro uvest americki nacin.

E onda dolazimo do problema jer tamo je zdravstvo koma ak nemas novaca a mi ga nemamo.

Ktome moramo uzet u obzir da je drzavnom zdravtvu u interesu imat zdrave gradjane a privatnom je primarno imat bolesne gradjane.

Sto je manje bolesnih to je manji trosak drzavi odnosno manji prihid privatniku. Znaci privatno zdravstvo nikako nije rijesenje jer ak nas izlijece ostali su bez posla. Drzavno takodjer nije dobro sto vidimo i sami . ...

• CORONA virus

• emil
    • April 2, 2021 at 8:57 PM

pa nije tebe nitko zatvorio u kucu. i ja moram u ducan kao i ti. Znaci nije drzava tvoja kao ni moja. i ja se ocu kretat po njoj kao i ti. zato i ti i ja moramo nosit maskui pridrzavat se mjera.

A mozemo mi i okrenut plocu. Pa cijepi se pa ces se moc kretat. al ne antivakser se nece cijepit - nece nosit masku i svi drugiu moraju bit u kuci da bi se on mogao kretat. E pa nejde to tako. Kak ti imas svoja prava imam ih i ja. I posto se ne mozemo dogovorit ti i ja eto postoji vlada koja donosi propise i za mene i za tebe.

I svi pijanci bi vozili pijani pa tebi kazu da se ne kreces po cesti ili po plocniku jer eto on ce pijan malo krivudat i pobit sve s autom.

Zar onda nebi bilo logicno da ti i svi ostali onda sjedite doma da te pijana budala ne ubije... pa kad se pijane budale poubijaju autima za par godina ti slobodno mozes izac van prosetat... kuzis??? generalizacija nikad nis nije rijesila.

• Ulaganje u zlato

• emil
    • April 2, 2021 at 3:07 PM

ma kakvo investicijsko. samo u zlatne zube treba ulagat :)

Files

krezubi.jpg 123.56 kB – 0 Downloads

• emil
    • April 2, 2021 at 9:53 AM
    Quote from Sheki

Ne muči me porezna, jer sam u kriptu duže od dvije godine i sve imam dokumentirano. Problem je u ovom "stisni povlačenje novca i isplati si novce". S Binancea koliko vidim ne mogu direktno isplatiti eure na devizni račun. Do sada sam samo uplaćivao s deviznog na Binance (eure) i na Bitstamp u početku jer te opcije nije bilo na Binanceu. Onda sam na Bitstampu kupovao btc i prebacivao ga na Binance. E sad, nisam probao prebaciti s Binancea na Bitstamp i sa Bitstampa na devizni i to namjeravam napraviti, al pitam ovdje da li netko ima ISKUSTVO (jer je kod uplata novac išao sa deviznog na posrednu banku u Sloveniji pa na banku u Londonu od bitstampa, nekon brexita itd. ne znam kakve su naknade). Ne pitam za mišljenje. Znači da li je netko probao, gdje je probao i gdje mu je bilo najjeftinije. Jer, kao što sam napisao zanima me najpouzdanije (znači probao si i kažeš ja radim tako i tako i to meni bez problema sjedne u roku dva, tri, pet, sedam... dana) i najjeftinije (što manji fee, jer ako sam u nekim altovima i prodam ih na Binanceu za eure i povučem direktno na devizni kada bi to mogao nije isto kao i da prodam u btc pa platim naknadu, pa prebacim na bitstamp pa platim naknadu, pa prodam u eure pa platim naknadu pa povučem na banku pa platim naknadu). Evo, ne znam jel sad jasno.

uff..

Mogu ti samo rec kako to ide sa Coinbasa.

Nemam devizni pa i tu nemogu sa sigurnoscu rec al za kartice vec da..

Coinbase salje bez problema na Revolut - VISA ili MC i to Sepa nalogom koji kosta 0.15€.

Novac na Revolut sjedne za par sekundi mada pise da ce sjest za 1-3 dana

Limit podizanja je 250.000€ dnevno.

Problem conbase je u malom broju altova.

to ces ocito i dalje morat rjesavat na Binance i onda nac najjeftiniju varijantu prebacivanja na Coinbase. Ja za takve stvari koristim LTC . Brz i jeftin. gubis na spreadu i fee pri prodaji. Coinbase ima LTC-EURO par. trenutni fee na prodaju 10LTC(1746€) je trenutno 8.71€.

Sto se deviznog tice.. u opcijama u banking Coinbase ima opciju ADD bank Acount i dal tu umjesto kartice mozes upisat devizni neznam.

Trazi slijedece.

Ime banke:

IBAN:

BIC:

Nevidim razlog da tu umjesto revolut kartice ti upises svoj devizni i da je daljnja procedura identicna ovoj koju sam opisao.

• emil
    • April 1, 2021 at 7:11 PM
    Quote from Sheki

Ivane, jel može neki savjet vezano uz vraćanje na devizni račun. Već sam postavio to pitanje ali nitko nije odgovorio. Jel ima netko iskustvo da je prodao btc ili alt u fiat i vratio si novce na devizni. Zanima me jeftin i pouzdan način za veće vrijednosti. Na Binanceu sam i nisam imao problema sa uplatama na njega i prebacivanjem na druge mjenjačnice. No, to nije bitno.

Pa tvoje pitanje je komplekso. Kakakv savjet? oko cega? dal te muci porezna. ili te muci fee. ili te brine dal ce ti binance isplatit ili nece?

ako te nista ne muci od gore navedenog stisni povlacenje novca i isplati si novce. gdje je tu ikakav problem?

malo prelistaj forum o problemimam izlaska u fiat radi poreza fee-eva. Ovdje je vec dosta napisano o tome al u drugim temama pa cak i u ovoj.

• emil
    • March 30, 2021 at 6:30 PM

JKS. ja izasao na 44.

TSM - izasao na 116

CCIV izasao na 23

zlocesti ako moze grafic za HOLI

sad malo odmora- vani je lijepo vrijeme pa moramo malo i sunca ulovit. Nije sve u novcima.

• emil
    • March 30, 2021 at 3:54 PM

Run JINKO Run :)

• emil
    • March 26, 2021 at 8:59 PM

ma bitno je da je nama TSM povuko +5% pred kraj :)

bit ce za bureke prek vikenda :)

• emil
    • March 25, 2021 at 5:56 PM
    Quote from plavac

Prodao sav SPPI po 2,94$, minus preko 1000$, moram izračunati. na njemu sam od 01.03. zaradio 2.400$, tako da nije pre bolno

Biotech ne pokazuje znakove oporavka, a još kad cijela burza zvizne, ne želim to čekati, vidjeti čemo iza 01.04. šta će biti

malo si prebrz bio. ja svoje nisam . jos sam gledao da nadokupim al nisam bio na otvaranju pa sam odustal kad je 2.95 preso

sad samo trebam odlucit dal cu cekat 3.3o ili da ga se rijesim an 3.10

Bas sad kad bi se dalo zaradit na udji izadji ja nemam vremena gledat u graf....steta a vidim da to lijepo ide gore dole ...

• emil
    • March 25, 2021 at 1:44 PM

jutro sve zeleno. sppi skoro +10% JD plus CCIV plus - ma sve super. sad pogledam sve crveno- komunisti uzvracaju udarac :(

• emil
    • March 25, 2021 at 10:21 AM

@alias

ako moze misljenje o blokadi Sueskog kanala.
    Hoce li to povecat cijenu prijevoza? samim time podic brodare?

kako se sad cini to ce potrajat minimum mjesec dana...

• emil
    • March 24, 2021 at 3:49 PM
    Quote from alias

Naravno,kupim TSM i dva dana kasnije dođe Intel i kaže da će izgraditi 200 tvornica za izradu čipova :) Tipično

Quote from accountant

kolega, isto! da ti bude lakše :P

ne brini se, do izvješća je još malo preko mjesec dana a držim da će ra-stu-ri-ti

samo BTFD

Kud svi tu i mali Mujo :)

Eto i mene u drustvo. Uso nekidan na 115. Danas dobro podebljao na 110... sad sam u prosjeku na 111,4

Quote from plavac

Danas kupovao SPPI, držim 5000 dionica po prosječnoj cijeni od 3,29$

Evo da niste usamljeni malo sam i tu dokupio danas pa sam u prosjeku kupnje na 3.12$

JD - JKS- HOLI-CCIV - to me frka nadokupit . Nekak s tim kinezima me uvjek strah... Mozda da nam @alias da neku rijec podrske :) ili da nam zlocesti nacrta neki zeleni niz :)

• Revolut pokrenuo banku u Hrvatskoj

• emil
    • March 20, 2021 at 10:49 PM
    Quote from Ledica

Evo još malo novosti o dolasku litvanske online banke Revolut u RH. Podatak o 150 000 hrvatskih klijenata Revoluta meni je nevjerojatan i čini mi se pretjeran.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ce/2262157.aspx

Meni se cini premal broj :)

Koga god znam ima revolut a pola od njih i curve.

• emil
    • March 19, 2021 at 11:40 AM
    Quote from alias

CSIQ objavio odlicne rezultate. JKS jos nije porastao, ali bi trebao i on njih pratiti. Ako netko ima nek ne prodaje, iako kamate opet luduju. CSIQ ima skoro 2,5$ EPS sta na ovu cijenu daje P/E 17. U ovako brzorastucem sektoru. Ma super. Sljedeće godine očekuju rast prihoda od skoro 25%, sta daje PEG ispod 1. Super

JKS

jel ovo uzrok jucerasnjeg pada JKS? ili ima jos nesto sto sam propustio?

Uoči pregovora, Sjedinjene Države objavile su niz akcija usmjerenih na Kinu, uključujući potez za početak ukidanja licenci za kineske telekomunikacije, sudske pozive brojnim kineskim tvrtkama za informacijsku tehnologiju zbog zabrinutosti zbog nacionalne sigurnosti i ažurirane sankcije Kini zbog ograničavanja demokracija u Hong Kongu.

vidim u premarketu se vraca +2%

1. Privacy Policy
  2. Kontakt