COIN-
Ocekuje se ludnica- bit ce ko i s GME - ima da free platforme opet padnu i stekaju :
https://www.seebiz.eu/trzista/coinba…je-vidio/255675
probacu se igrat brzog prsta al sumnjam da cu ista ulovit po meni prihvatljivoj cijeni.
COIN-
Ocekuje se ludnica- bit ce ko i s GME - ima da free platforme opet padnu i stekaju :
https://www.seebiz.eu/trzista/coinba…je-vidio/255675
probacu se igrat brzog prsta al sumnjam da cu ista ulovit po meni prihvatljivoj cijeni.
Display Moredakle sto se tice unovcavanja crypta..
fakat pogledajte malo wirex, ili ako netko ima vise iskustva nek se javi
zasad sam uspjesno prebacio xrp sa gatehuba na wirex i sa wirexa natrag na gatehub
a cim mi stigne njihov free mastercard, direkt peglam kripto prebacen tamo od bilo kuda,
a oni u trenutku placanja konvertiraju u fiat koji ide selleru
naravno mozete i vi konvertirati u fiat sami ali ono sto je meni vrh naspram revoluta je da mogu poslati izvana crypto u wirex
dok se u revolutu to zasad ne moze
kolko se sjecam wirex ne prolazi po nekim ducanima- Lidl-Konzum-tisak
kakvi su feejevi i kursevi u konveerziji - ak platis racun 100 kuna on ti skine??? u odnosu da to sam odradis rucno preko revoluta ???
ima i coinbase svoju akrticu al je rpeskupa za koristenje.Mislim da ima i binance. revolut je tu samo zato sto ima free konverziju fiata do 7500kn. a i 05 nakon toga je pristojan fee te karticu primaju svi POS uredjaji i bankomati
revolut nikako nije za kupnju i prodaju kripta jer je preskup i kao sto kazes nemozes taj kripto poslat nikome nego ga moras kupit/prodat kod njih.
U tome sigurno nije vrijednost. Da postoji BTC 2 i 3 itd. i isto budu ograničeni možemo imati n.... takvih valuta ili imovinskih klasa. Stvar je u povjerenju, al u suvremenom svijetu povjerenje ovisi o brojnim faktorima, od kojih većina, nije u domeni odlučivanja vlasnika i promotora te imovine.
Negdje sam pročitao da 2100g.bude BTC izrudaren do konačnog maksimuma,sad ih je oko 18 M.
2140g bi treba bit izrudaren zadnji bitcoin i tad prestaje dobivanje nagrade za rudarenje. 21 M ukupno. moje misljenje je da je skoro polovina BTC-a izgubljena u pocetku jer tada nije vrijedio nista a rudarenjem se tada dobivala najveca kolicina btc-a. masa ljudi je to nakopalo al posto dosta dugo nije vrijedio nista(sjetimo se najskuplje pice ikada: 10.000BTC-a) pobacalisu laptope-krepali su im HDD-i zaboravili su pasworde i taj btc je osto zakljucan zauvjek...
vrlo moguce.
novce na coinbase prebacjes s sepa nalogom koji kosta 0.15€. sve ostalo je preskupo.
izmedju deviznog/tekuceg i coinbase je najbolje koristit revolut- novci na revolut- konverzija u euro ili dolar i to na coinbase sepom odnosno povezivanje
revolut kartice sa coinbaseom.
7500kn konverzije je besplatno svaki mjesec a nakon toga je fee 0,5 %. Konverija treba radit samo radnim danom kad je kurs odlican- Vikendom je fee 2% pa se vikendom ne konvertira nista.
Povlacenje novaca samo obrnuti redosljed- coinbase salje eure sepom na revolut za 0.15€ tamo konvertiras ako zelis u kune i saljes dalje mada to nije ni bitno jer revolut bez porblema provlacis na svim bankomatima ili POS uredjima kao i ZABA -HPB master-Visa kartice
nisam nasao jeftiniji i brzi nacin od ovoga.
Ja sam na Coinbase-u i provizija je opaka ako plaćaš direktno preko kartice. Opcija je SEPA transfer preko banke ali treba čekati 3-4 dana dok novac legne. Mislim da je tada provizija 0.15 $ po transakciji (zelen san još u tome - prva kupovina mi je bila pred 3-4 dana). Ne mogu se svi kripto kupovati (recimo xrp) pa ću otvoriti i binance. Ušao sam u coinbase kao frendov referal (obojica smo dobili 10$ nagrade u bitcoinima (0,000168).
??? ako placas provizija opaka??? ipoak je t okripto kartica i uzima 2%. zato postoje revolut kartice pa za 0.15€ trosite revolut a ne coinbase karticu
sepa nalog je instantan i sjeda za par sekundi- pise da traje par dana al sjeda u par sekundi
Gadno ste se ušutili, ili trejdate do besvijesti ili ste spušili pare
Ja sam spušila cca stotinjak dolara na biotechu.
Za Jinko smo bili u pravu, i nadam se da ste izletili na vrijeme. Ima nešto u toj TA. Ako se ne obogatiš, makar ne osiromašiš
Bože od Burze , tebi se molim, daj da ne izgubim ako već ne zaradim
naravno da nisam izletio iz JKS. sad sam dugorocni... +15% me przi samo tako. a po grafu jos ce me i vise
jel netko pratio ovo oko coinbasa IPO?
COIN.
utrcat grlom u jagode prvi dan? hmmm. ne volim ipo jer upravo prvi dan to naraste previse i onda se slijedecih par dana ispuse...
cekat?....hmmmm . ovo nije bas nesto sto se desava svaki dan. coinbase je ipak coinbase pa mozda propustim priliku...
neka vasa misljenja??
evo jedne kratke analize:
tam gdje imam tisuce ulozeno sve tone al zato ove gdje sam ulupal samo par stotina divljaju.
evo NAKD uletio jucer na 0.589. danas laganini +20%...(poljubil 0.77$) al treba imat mu.. stavit u takav papir puno novaca...
a jesam papak...
Satrace me ovaj JKS . s njim se osjecam ko i s PFE prije. ide polako gore svake prestupne al zato brzo tone skoro svaki dan.
evo ga -8% u premarketu... Vec se vidim da cu bit dugorocni koji ide na dividende ak uopce ima divke u jks. to nisam ni gledao...
ja bi tu jedan ...u nizu nacrtao tak da sigurno ide gore ..
Pa da nema takvih koji se uspanicare mi nebi kupovali. samo nek oni i dalje panicare i prodaju po diskontnim cijenama...
Naravno da diskont ne smije predugo trajat jer ce povuc i ostale panicare za sobom i onda smo odma u problemu jer nemas dosta novaca da sve kupis sto hoces... a i moras poslije dugo cekat da se dionica vrati. Ovo jucer je bilo bas taman:) Kratak a veliki pad taman da uletis unutra....
E sad mi slijedi onaj drugi problem- prebrza prodaja ili predugo ostajanje u dionici. to nikak da savladam i uvjek prodajem prerano... znam da vrhove nemrem ulovit al gledajuc urikvrec daleko sam ja od vrha. prije sam na samom formiranju vala ili kad se vec dobrano prelomio.
Ok opet sam u plusu al daleko je to od zeljenog... Najgore u svemu je sto ja sebi zadam ciljanu cijenu(koja se i ostvari) ali....
poslije me alarmi podsjecaju da sam bio glup sto sam prodao prerano...
JKS isto izgleda zanimljivo, već par dana je pratim.
9.4 je izvjesce. Ako bude ok dionica ce jako gore, ako ne, tko ce ga znati. Ja sam samo u CSIQ-u i to vrtim stalno. Drugo ne diram. JKS je dobar, ali cim je ovako jeftin, nesto mora biti s njim loše. Punu analizu nisam dovrsio, pa ne znam o cemu se radi
nista crno. samo ljepe vjesti ovdje davat
cim pocnemo coprat sve se zacrveni...
Jel tko kupio onaj TCEHY? Na otvaranju bio i 76.30, sad je preko 78. Ja uzeo nazalost samo 30 komada, ali cini se da moja prognoza drži vodu. Sljedećih bi dana moglo to jos gore.
Naravno Pa ne propustaju se takve prilike . nisam imao vise novaca pa sam samo 50 uzeo po 76,87
lijepo je propala. skoro je 10% dodirnula. tu sam cekao pa mi je pobjegla gore...al i ovako je dobro
danas jos uzeo BABU
Neki dan RPRX
JKS stoji neko vrijeme
HOLI i SESN takodje stoje neko vrijeme.
i to je to.
Spala moja knjiga od 50-70 papira na ovih par
meni ostalo samo 200€ keša. sve sam utukao
to sad moram pametno u nesto ulozit sto ce bar 900% odletit u par dana
sad ce meni zlocka nacrtat neki "scallops u nizu........."
Izgorio sam prebrzo na pocecima...ak oces spalit mozak gledas par sati u minutni graf...
kak bi reko Zmajo. Izgorio sam ... Ko šibica:)
Sad imam 5-6 papira i to je to.
Neznam gdje ce kupit opremu jer opreme nema. Ok ima je al po 2 do 3* vecim cijenama.
3070 kartica kojoj je realna cijena 4k kuna kosta 9k kuna(rabljena).
da ne pricam o 3090 karticama koje kostaju ko auto...za rig 8*3090 skoro kupis stan - znam da pretjerujem ...
S druge strane i te prenapuhane cijene su kikiriki za ovo sto trenutno eth daje. ROI na par mjeseci. Pa to nema nigdje. Cak i u kriptu ovakva isplativost nikad nije vidjena. 2017 na vrhuncu je ROI bio preko 5 mjeseci i to na kartice normalnih cijena. Sad je ROI ispod 5 mjeseci na ove ludjacke cijene kartica...
samo nek to jos potraje:)
Sesen je imao nad glavom mač double topa, a izgledalo je da je odlučio ipak krenuti uzbrdo. Odlijepio se iz silaznog kanala
Možda bude i triple top
Sada ne zna kuda će
A ne znam ni ja
pa prema gore pa nismo to kupili da bi islo dole
za gubit lovu imamo ZSE.
Ja sam pak kupila Sesen po neslavnih 2,80
Eno ga na 2,75
ako se ima vremena mozda graf SESN-a
Ima TETA i u poreznoj
Zdravstvo je prekomplicirano da bi ga se samo tako rijesilo nekim postom na forumu. Nema tu univerzalnog rijesenja.
Kod nas ljudi zovu hitnu jer im se neda cekat na pretragu mjesecima. E onda bi bilo dobro uvest americki nacin.
E onda dolazimo do problema jer tamo je zdravstvo koma ak nemas novaca a mi ga nemamo.
Ktome moramo uzet u obzir da je drzavnom zdravtvu u interesu imat zdrave gradjane a privatnom je primarno imat bolesne gradjane.
Sto je manje bolesnih to je manji trosak drzavi odnosno manji prihid privatniku. Znaci privatno zdravstvo nikako nije rijesenje jer ak nas izlijece ostali su bez posla. Drzavno takodjer nije dobro sto vidimo i sami . ...