1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • June 4, 2021 at 10:29 PM
    Quote from my moon

ja sam jučer izašo/prerano/ sa gubitkom iz abbv, prekjučer iz bns no sve sam nadoknadio zaradom na pangei, tak da sam 1000$ u plusu.

dakle gubi se, no dobije se. u Pengei sam bio dosta, možda i tri tjedna

Quote from my moon

MUČIM se i sa Pangeom, koju sam ipak dobro prodo, al sad nikak da mi uleti po 3,88

ja izasao iz PANL danas pred kraj na 4.16.

moro sam s nekim zelenim zavrsit tjedan :)

• emil
    • June 4, 2021 at 9:14 PM
    Quote from plavac

Ja tehnički ne gledam, ali pokušavam pratiti, više fundamentalno, ali je bitno jedno i drugo

zlocesti je SPPI baš čudno gledala tehnički, ali fundamentalno je bio spreman za lansiranje i dobro se drži

moram se ispiricat. Zaboravih na fundamente... sta ces kad sam ja igrac na srecu :)

Svaki info je ovdje dobro dosao bez obzira dal se on poklapa sa necijim infoom ili ne.

nikto ovdje nema vremena sve popratit a ovako mu se skrene paznja na nesto sto je mozda previdio pa moze bolje pogledat.

• emil
    • June 4, 2021 at 8:35 PM

godo mi ti ovdje volimo crtace. oni su nam najdrazi(kao i analiticari ) pa se ti nemoj ustrucavat stavljat grafove.

al ovdje ima dosta neukih kao sto sam ja pa malo detaljnija objasnjenja nisu naodmet...

thx

• emil
    • June 3, 2021 at 3:46 PM

fino je sve pocrvenilo.

Eto ipak sam se vratio u Tencent s boljom pozicijom nego da sam jucer uso . 78.74.

pojacao malo poziciju u VIAC. 41.72

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • June 3, 2021 at 1:32 PM

Mozda neki graf- BTC-ETH-BNB ?

• emil
    • June 2, 2021 at 10:48 PM
    Quote from st-brajo

friške vijesti: FED počinje prodavati junk bond ETF-ove (vjerovali ili ne, i to su manijaci kupovali 🤦).

nema još ništa konkrektno oko taperinga, osim što je Kaplan iz Dallas FED-a najavio da će se najvjerojatnije stati sa kupovinom MBS (mortgage back securities).

al prateći njihov buying schedule, čini se da bi mogli početi više kupovati obveznice na dugom kraju i tako raditi neformalni yield curve control 🤷

Jos kad bi to na hrvatskom napisao :)

Onaj google translate takodjer ne razaznaje o kojem je jeziku rijec :)

Jel kupujemo ili prodajemo? na naski napisi....

Jucer izaso iz NFE na 44.01 danas se vratio a 41,88

jucer izaco iz VIAC na 42. 87 dans se vratio nazad na 42.16

jucer izasao iz tencent al danas se nisam uspio vratit....

usput malo uzeo ACAC na 9.98 i ACEV na 9.99

skoro svih zelenih sam se rijesio .Skupljam samo crvene papire:) a neki su tolko crveni da ne mogu ni gledat u njih(npr KALA)

• emil
    • May 28, 2021 at 10:08 PM

vratio sam se nazad u PANL na 4.06

kupio malo BTI na 38.72

kupio malo vise CRSR na 31.20

kupio malo NFE na 42.19

Znaci slijedeci tjedan je zagarantirano crven :)

Ako hocete zelenilo molim donacije da izadjem van iz papira:)

• emil
    • May 25, 2021 at 8:53 PM

PANL- Moze netko nabacit kakav grah?

Jucer sam izasao na 4.16 sadobrih +10%.

postavio post jucer al u krivu temu :(

RE: Komentari trgovanja na burzi - LIVE

Danas izasao iz PANL na 4.16$. ulaz je bio na 3.76$

Nemam nesto vremena pratit papire pa sam prezadovoljan s ovim izlaskom.
    emil
    May 24, 2021 at 10:29 PM

Sad gledam da Lesija vratim kuci :)

al pitanje je kad???

Cekat jos malo pada ili???

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • May 24, 2021 at 10:29 PM

Danas izasao iz PANL na 4.16$. ulaz je bio na 3.76$

Nemam nesto vremena pratit papire pa sam prezadovoljan s ovim izlaskom.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• emil
    • May 24, 2021 at 9:42 PM

Moze li koji graf za BTC i ETH.

Hvala

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• emil
    • May 23, 2021 at 12:40 PM
    Quote from accountant

Trading212 već dulje vrijeme ne skuplja nove članove. Neka lista čekanja valjda?

Nekidan ja odlucio prebacit nalog iz eura na usd na trade212. i pitam ja na helpu dal mogu. I kazu oni meni da samo zatvorim ovaj nalog i otvorim novi s dolarima. i ako zelim on ce mi omogucit da to napravim s istim mailom jer kao inace se to ne moze.

I ja kazem super i nesto se zapricam sa sinom i on mi kaze da mu je frend htio otvorit nalog i da trade212 ne prima nove clanove. meni ???

hmmm...ma to sigurno nema veze samnom jer su mi na helpu upravo rekli da samo zatvorim racun.

al ipak odem nazad na help chat priupitat . i naravno da ako zatvorim acount vise ga necu moc otvorit .

Ma super im je taj help - Valdja se hoce rijesit korisnika pa im davaju ovakve savjete...

• emil
    • May 20, 2021 at 1:57 PM
    Quote from emil

Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet

odgledano odavno

https://vimeo.com/ondemand/cryptopia/381071810

Ocito se emisija svidjela mnogima jer vidim da kripto raste... :)

Svi koji su je propustili mogu je pogledat ovdje...

• Brokeri i brokerske naknade

• emil
    • May 20, 2021 at 1:41 PM

Erste Broker 0,4% ili 20kn minimum.

Drugih naknada nema a ni minimum trgovanja.

https://web.erstebroker.hr/documents/002/…skih_usluga.pdf

• emil
    • May 19, 2021 at 7:37 PM

Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet

odgledano odavno

https://vimeo.com/ondemand/cryptopia/381071810

• emil
    • May 19, 2021 at 7:10 PM
    Quote from Flight

Pa nećeš nastaviti jer nemaš čime nastaviti. Danas se zorno pokazalo koliko je ulaganje u coine riskantno i da nije sve tako bajno kako su mnogi crtali i očekivali. Upravo radi toga i teeba raspravaljati. I o pros i o cons i o sadašnjosti i budućnosti.

No offence, al od tebe i nisam očekivao konstruktivnu raspravu.

Ma sta je pokazalo? 40k je btc trenutno. O cemu vi pricate. Da je i 20k i dalje je puno vislje od 4k gdje je bio 2017/18, da se ne vracam dalje u proslost.

Problem s burzama kriptovaluta je ko i s GME i problemom s burzama dionica. Botovi odradili posao i pokupili stop lose naloge. PA to se dogadjalo i dogadjace se svuda kako u kriptu tako i na dionicama.

I neznam sto uopce trazite na temi koja vas tolko iritira. Sta mislite mene nagovorit da se okanem kritovaluta?

Imate neki svevisnji zadatak sve uvjerit u vase pogresno misljenje da altocoini nisu kriptovalute?

i nakon te greske i ukazivanja na tu gresku vi ste i dalje tvrdili isto i oprtavdavali isto. dajte se malo saberite . duboko udahnite i vratite se na nesto "likvidnije" kao sto je ZSE jer ovo ocito nije tema za vas i nezanam otkud vam uopce ideja da je nama ista sto vi pisete argument nakon ovih par vasih postova...

Ne to nije nikakav argument nego tesko lupetanja i nepoznavanje kriptovaluta.

I da ja cu se konstruktivno povuc i prepustit vama daljnje lupetanje....

• emil
    • May 19, 2021 at 6:53 PM
    Quote from Flight

Ok. Meni su crypto BTC i ETH. Sve ostalo su ili derivati istih ili projekti tipa financijskog inženjeringa od kojih tek manji broj ima uporabnu i moguće financijsku vrijednost. Altcoins, shitcoins and/or tokens.

Ja jako dobro razumijem o čemu pišem.

Čim ponestane argumenata onda ide pokusaj diskreditacije. Ajmo mi ostati na argumentima.

Diskreditacije?

Pa nisam ja pisao vas post nego vi.

Ja sam ga samo ponovio i to ne na prvu nego tek kad ste nastupili agresivno u svom postu a radite takve greske u koracima....

Kazete argumentima? i napisete ovo : "Meni su crypto BTC i ETH.Sve ostalo su ili derivati istih ili projekti tipa financijskog inženjeringa...."

Pa to ko da vam je fiat samo euro i dolar a franak i kuna su sta? marelice?

I onda bi dalje argumentima?

Ok necu dalje nastavljat jer i ovo mi je vec previse negative....

• emil
    • May 19, 2021 at 6:38 PM
    Quote from Flight

Ja mislim da ti pojednostavljeno gledaš na mehanizme funkcioniranja gospodarstva. I čak mislim da to namjerno banaliziras ne bi li opravdao svjesnost o “pussy smoke-u” u kojem rudaris i u koji ulažeš.

potpuno si u pravu da banaliziram al to radim upravo zato sto ti isto radis za kripto jer ne razumijes osnove.

u jednom si postu napisao ovo : "Super su ti altcoini, oni su nerijetko još volatilniji od crypta"

i kako da onda dalje nastavimo pricat kad neznas sto je altcoin?

• emil
    • May 19, 2021 at 6:02 PM
    Quote from barbosa 2.0

je kolega emil ali iza dolara stoji jedan hebeni monetarni regulatorni sustav, također, u kockarnici ti bar sama kockarnica stoji iza svog žetona a što stoji iza cripto coina...možda cripto luft...

MA ok. ja sam samo malo uvelicao. Biden je izvukao milijarde odakle? na osnovu cega. Kako je preko noci odjednom naraslo americko gospodarstvo da pokrije te silne milijarde koje je nastampao? odakle? sve ce t ona kraju platit mali cojek kroz inflaciju a veliki ce imat u svom posjedu firme-zemljista itd koje su platili s tim nastampanim dolarima.

Sto se regulacija tice. Pa coinbase je pod strogom regulacijom kao i sve oko dionica. ja ne gledam shitcoinove nego btc kao sto nisam rekao nista o nekoj nikad cuo valutu iz neke niakd cuo africke drzave nego sam spomenuo dolar. Znaci najveci u kriptu i najveci u fiatu.

Sta ima itko stajat iza icega. Tko stoji iza zlata? srebra? silicija? helija? nafte? danas je ima sutra je nema - Dans je traze sutra je nitko nece i placaju da je uzmes.....

PS ja nisam zatrejdao 700%-

tih 700% dolazi iz rudarenja i nagrada a ne trgovanja i trejdanja-Nikakve veze jedno s drugim nema. al sto se se prebacivanja kapitala iz kripta u dionice i obrnuto tice- potpuno ste u pravu. to i radim. Nikad sva jaja u isti kos. To me moja/naša zlocka naucila :)

• emil
    • May 19, 2021 at 5:38 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from NaBiduAsku

Ovo tržište je smeće i biti će smeće dok god se štancaju nove ponzijeve kripto šeme. Prije ih je bilo stotinjak, sad ih je već na znam koliko tisuća.

upravo na to sam mislio, neki štancaju žetone i prodaju na tim mjenjačnicama za keš a ovi koji daju keš su hepy dok te žetone mjenjaju za druge žetone i sve virtalno raste...sve 5 kada se subjektivno kapitalizira po par k usd ali doći će vrijeme žešče kapitalizacije i što tada jer ovi koji su naštancali žetone su keš već odavno unaprijed potrošili ?(

pa tako mozes rec i slijedece:

Neki stampaju nekakve dolare i onda s njima kupuju firme po svijetu a neki su sretni da im daju svoje firme/stanove/zemljista za te nastampane dolare.

Pokrica nema ni za te dolare pa eto okrecu svijet....

• emil
    • May 19, 2021 at 5:12 PM
    Quote from Flight
    Quote from emil

meni zvuci kao raspad NY burze kad je GME ludilo bilo. Takodjer je bio raspad sustava. i dogodilo se nista.

Je, al ako je GME bio financijski inženjering, onda to nije bio ostatak tržišta. Vidiš, Crypto je zapravo jedna vrsta široko prihvaćenog inženjeringa gdje su svi oduševljeni dok raste, a “malo manje” dok ne raste. Al i kada raste i kada pada nitko ne zna zašto se to zapravo događa i sto je to u danom trenutku utjecalo na cijenu i vrijednost. Jel da većina zaista misli da je Crypto “rock solid” ne bi nikad postojala ovakva volatilnost. U dugom i u kratkom roku.

Pa volatilnosti ima i u dionicama bez da su ikakav inzinjerig. Eto jucer +60% ONTX- danas -25%.

Kripto gledam iz mining perspektive i ovakvi padovi skokovi su za mining savrsenstvo. Sve padne diff naraste al nastane ludnica i onda nagrade porastu .Evo zadnjih par sati 700%. znaci nagrada je pokrila i porast diffa na 8.1 i pad etha na 2300 . dobijes u 2 sata etha ko za cijeli dan jucer. onda jos na to dodas da eth ode natrag na 4000 pa radi tog pada dobio USD-a u 2 sata ko za 2 dana. Stime sto ta dva sata nisu 2 sata . To traje jos uvjek i potrajace da se nagrade smanje odnosno da transakcije opet pojeftine.... Primjer od proslog tjedna. transakcija etha je bila 176kn. prije toga je bila oko 35kn.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt