1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Porez na kapitalnu dobit

• emil
    • July 5, 2022 at 10:29 AM

Znam da smo o ovome vec nesto pricali ali ne mogu nac taj post

Dal se porez na kapitalnu s domaceg -stranog- kripta- trpa u isti kos?

znaci dal mogu prebijat minuse na kriptu s plusom na ZSE ili minus s ZSE prebit s plusom na inozemnom?

ili ako je samo zse u pitanju i imas na krajugodine minus dal i dalje prijavljues godisnju prijavu ili nista ne prijavljujes?

hvala

Ps: stalno mi se vrti u glavi da je svaka od navedenih zasebna tema i zaseban broj u JOPPD obrascu odnosno domaca i inozemna su zasebni al kripto mi tu nije jasan . dal spada u inozemni ili domaci? inozemi-odakle ? iz koje drzave?

Naravno da je ovo samo teoretsko pitanje jer svi smo mi uvjek u plusu i nikad ne gubimo :D

• Što smo danas tržili

• emil
    • July 5, 2022 at 10:11 AM

zanimljivo je ovo. Svi kupuju ATPL a nitko ne prodaje..hmmm

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • June 27, 2022 at 9:47 PM

Danas se fino zazelenilo.

jos 2-3 put ovako i na 0 sam :D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• emil
    • June 23, 2022 at 5:41 PM

bogami brodari su zaronili kao da naftu traze al kolko vidimo jos ni dno nisu dotakli :(

a energy lagano 6-7% u minus samo tako a u premarktu su poneki i 4% u plusu bili...

• emil
    • June 23, 2022 at 9:34 AM
    Quote from Hrx84

DAC u ovom trenutku na 63$ ima Mcap od samo 1.35B$.

Ne mogu vjerovati da sam ovdje uspio nadrljati.

Da te utjesim nisi jedini. DAC-ZIM-EGLE-GOGL- svi super posluju- puni su para al ocito to ulagaci ne cijene.

ak nema PE iznad 50 nije zanimljivo ?(

sto je najgore oni su zacrvenili duplo od ostatka kao da su im svi brodovi potonuli.

• emil
    • June 22, 2022 at 2:23 PM
    Quote from my moon

Sada jedno tri dana rasta minimum!

znaci rastemo jucer-danas-sutra

dans govorimo rasli smo jucer - jucer smo govorilo rasli smo danas i prekjucer smo govorili sutra cemo rast.

znaci 3 dana :D

al od dans smo opet crveni

nafta pada- plina pada- tesh vec standardno pada. -vani bas ima partizana pa se sve crveni za praznik

• Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

• emil
    • June 21, 2022 at 1:09 PM

hvala na pomoci.

Da sa web preglednikom se logiram jer sam mislio da je aplikacija iskljucivo za pro korisnike(a ne za luzere kao ja na LITE) i da se naplacuje.

THX

• Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

• emil
    • June 21, 2022 at 9:39 AM

Opet malo o IB:

Izludio me. Na platformi ima toliko nepotrebnih stvari da je to uzas.

A naravno da nemeres nac osnovne stvari.

Dal itko zna gdje se nalazi history trgovanja.ima history transakcija gdje su uplate i isplate a ne trgovanje.

Znaci najobicniji history gdje vidim da sam DIS kupio tad i tad i da sam ga prodao tad i tad i da sam zaradio ili izgubio na tom trgovanju.

Pa to su osnovne funkcije koje supostojale na trade212. odes u HISTORY i vidis sve sto si kupovao i prodavao .

Na netu svi tutorijalo obradjuju neku B platformu koju ja nemam. Ja se logiram preko browsera i ono sto oni spominju npr TRADE-TRADE LOG ne postoji na stranici

Htio sam pogledat i kolko mi je uzeo fee za transakciju. Naravno da trebas uzet godisnji odmor da pronadjes gdje to pise....

Help

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • June 17, 2022 at 2:57 PM
    Quote from diokidina

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/44242

U ponedjeljak,nema vise odgode.

Znaci ovi kaj su prodavali danas u ponedeljak moraju opet kupovat :D

Neki sa brzim prstom stignu kupit jos i danas

• Inflacija

• emil
    • June 17, 2022 at 11:02 AM
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…panija-15211542

Tko li je ovoj ženi dao mandat ?

Ovi baš pod nama jamu kopaju.

Čudo kako nekoliko ljudi može unazaditi milijune ljudi

Meni ona izgleda kao Carla Del Ponte.

Ni ona prva mi se nije svidjela :D

• DRY BULK

• emil
    • June 17, 2022 at 10:07 AM

Crveno je realnost :

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

strah je i dalje prevelik pa ce se crvenilo nastavit:

• emil
    • June 13, 2022 at 8:52 PM
    Quote from Marielena

Pa eto, ja ne razumijem takvo razmisljanje. Niste prodali na 550 kuna jer je kolegica crtala rakete.

Ne znam zasto ste zakljucili da sam ista prodao pogotovo jer je netko crtao rakete.

ako bolje procitate uvjdjet cete da je to bio primjer sto je moglo biti (a mozda je i bilo) kad netko svaki dan forsa crtanje raketa te navijanje te spominajnje doci ce vam iz GUG itd.

znam da se nekad na takve postove reagiralo i da tih ljudi nema vise ovdje . npr NEO. i on je crtao rakete i navijao i nema ga vise.

• emil
    • June 13, 2022 at 8:38 PM
    Quote from brajakica
    Quote from emil

pa tko je slusao vas i nekolicinu te kupio ATPL na 550-570kn odradio je kompletnu inflaciju u par dana a daleko je kraj godine. znaci da je ostao u kešu bio bi presretan da mu inflacija jede keš . barem tako izgleda iz danasnje perspektive. i pustite price da vicete od 370kn kupujte. vikali ste i na 550 kupujte kao i danas. burza je oduvjek bila "ulet i izlet u pravo vrijeme" ako vicete desetljece kupujte ili prodajte prije ili kasnije ce vas poklopit pa cete moc rec "jesam vam rekla".

Ovi potezi uprave su samo dolili ulja na crvenilo izvana i sad smo tu gdje jesmo. nadam se samo da necemo utonut do kraja tjedna par godisnjih inflacija.

i da nebi bilo zabune imam ATPL dionice i bio bi sretniji da sam to prodal na 550-570 kad ste vikali ide to na**** i veselo bi skakutao kako mi inflacija jede keš

Kolega E preskocili ste najvazniji dio, uvjerena sam slucajno.

Da sam na 350 kupovala(javno objavila) i pozivala sve ostale da kupuju, da sam pozivala da se ne podlijeze histeriji i dobronamjernom pozivanju na veliki oprez jer da atpl zaraduje iznad 300 po dionici u 2021.

Vas se iskreno oupce ne sjecam,ako zelite mozete nas podsjetiti koji su bili vasi tadasnji u padu do 350 stavovi i razmisljanja.

Inflacija i visoke dividende na strancima su mi bile motiv za dokup atpl na 350.

Ja se sa svojim dokupom u bear trapu na 350 komotno osjecam i cekam dividendu,o prodaji ne razmisljam jer pravi bull pocinje u 2023. sa primjenom EEXI I CII.

Ovaj dip me ne brine, vidim ga kao dobru priliku za one koji nisu da sada,mozda i zadnja prije glavne sezone koja je pred vratima.

👀Promatrajmo :saint:

Display More

Trazil iste odgovor na svoje pitanje staro 6 mjeseci i dobili ste ga. Nisam se doticao nicijih uvjerenja nego sam samo dao odgovor jer se jako dobro sjecam perioda kad ste na ovoj temi pisali po 20 postova o dividendi koje jos uvjek nema na vidiku i o rastu preko 600 a neki su spominjali i 900. pa da se ne zaboravi. KAd je zacrvenilo muk i tisina i vase pitanje staro 6 mj. eto ja sam dao svoj pogled na keš ili ulet u atpl na 570kn. nadam se da vidite obrazac. da je keš uvjek keš a da je zarada na brodaru golub na grani sve dok dionicu ne prodate.

i da ne bi bilo da ja tu nesto navijam da pada. ja sam u dionici s par ulaza i nisam u gubitku jer cekam 600 ako ne i 900 :D

da sam slusao svoj instinkt prodao bi na 550 al moram rec da me vukla ta dividenda koja nikako da dodje.

da sam to napravio, sutra prekosutra sam mogao opet uc natrag na 450 470kn. 100kn po dionici u tjedan dva. i opet cekat dividendu s smjeskom i parama u djepu. al kao sto rekoh. pohlepa za dividendom ti pojede zaradu na trejdu. a garancije da ce 2023 bit super nema. ne kazem da nece bit al i sad je super a atpl uci ronjenje s bocama umjesto da uci letjeti. ZSE je mala bara puna velikih krokodila pa se nebi bas ugodno osjecao ni u jednoj dionici jer svakim danom ti veliki krokodili pronalaze nacina da nas male progutaju na neke nove fore (dalekovod-agrokor)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • June 13, 2022 at 5:13 PM

Ovo je ko lavina. Jedan krene i svi odose za njim.

vani je strah u kostima:

Da ima za ZSE ovo, pokazivao bi ovako:

sva sreca pa nema za ZSE inace tko zna di bi do kraja tjedna zavrsili..

• emil
    • June 13, 2022 at 4:41 PM
    Quote from Chuck

Na kojoj stranici nadjete tu sliku trzista?

internetskoj :D

finviz.com

al ta mi nije dobra sad trazim neku koja ce mi zeleno pokazivat :D

• emil
    • June 13, 2022 at 4:35 PM

ufff

bilo je crvenih dana al bas da su sve crvene to jos nisam vidio.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• emil
    • June 13, 2022 at 4:24 PM
    Quote from brajakica

Gdje sa cashom pri inflaciji 10% ako bi ovo prodali?

Tko ne predlozi bilo kakvu alternativu jasno je zasto se ceska.

Od istih na ovo pitanje cekam odgovor 6 mjeseci.

pa tko je slusao vas i nekolicinu te kupio ATPL na 550-570kn odradio je kompletnu inflaciju u par dana a daleko je kraj godine. znaci da je ostao u kešu bio bi presretan da mu inflacija jede keš . barem tako izgleda iz danasnje perspektive. i pustite price da vicete od 370kn kupujte. vikali ste i na 550 kupujte kao i danas. burza je oduvjek bila "ulet i izlet u pravo vrijeme" ako vicete desetljece kupujte ili prodajte prije ili kasnije ce vas poklopit pa cete moc rec "jesam vam rekla".

Ovi potezi uprave su samo dolili ulja na crvenilo izvana i sad smo tu gdje jesmo. nadam se samo da necemo utonut do kraja tjedna par godisnjih inflacija.

i da nebi bilo zabune imam ATPL dionice i bio bi sretniji da sam to prodal na 550-570 kad ste vikali ide to na**** i veselo bi skakutao kako mi inflacija jede keš

• emil
    • June 8, 2022 at 10:57 PM
    Quote from Nevera
    Quote from emil

Kad cemo vidjet usporedbe koliko bi nase "kraljice" i "kraljevi" trebali porast odnosno past kad je ovakav potop vani?

Hocemo trazit ... na paldnju ili cemo samo promatrat dalje :D

mozda sutra kraljica ima satove ronjenja na boce jer na dah nece moc tako duboko :D

sad ce svi oni kojima je odavno doslo iz GUG bit bumerang is GUG :)

sutrasnja strategija je DOKUP i HODL :D

a neki su se pitali sto ljudi prodaju na 570 kad ce to .... samo da ....

Display More

Ee, šta si pametan. Nikada zelena trava ne raste do neba niti se skroz osuši da ne izraste.

Manje se zaradjuju, ali svaki pad ima svoj kraj isto kao i rast, a brodovi će ploviti i prevovoziti a bome i zaradjivati. LP.

SUTRA U minus i šta sada?

Display More

pa nista. ja necu bit pametan kao neki i pisat o tome 20 postova svaki dan. dovoljan ce bit ova jedan :D al posto se na zelenilo svaki dan pisalo 20 postova kako bi kraljica ili kralj (TPNG) trebala ovo ili ono ili ako je gogl tolko a egle onolko kraljica bi trebla na 900 itd... cudi me da se na crveno samo suti a ne komentira se 20 postova kolko bi kraljica trebala past, ne usporedjuje se egle gogle itd. npr danas se ne pise kolki je BDI-BCTI itd, al inace se svaki dan pise(kad su zeleni) pa...ne zaziva se g.. na pladnju ili da je doslo iz GuG

samo tišina.

• emil
    • June 8, 2022 at 9:33 PM

Ne znam dal je zbog naslova ili zlocesti grafa, al ovo crvenilo izgleda kao da je Putin bacil po nuklearku na svakog brodara 8|

i to sirokog spektra. ima se taktickih al i strateskih

• DRY BULK

• emil
    • June 8, 2022 at 9:25 PM

Kad cemo vidjet usporedbe koliko bi nase "kraljice" i "kraljevi" trebali porast odnosno past kad je ovakav potop vani?

Hocemo trazit ... na paldnju ili cemo samo promatrat dalje :D

mozda sutra kraljica ima satove ronjenja na boce jer na dah nece moc tako duboko :D

sad ce svi oni kojima je odavno doslo iz GUG bit bumerang is GUG :)

sutrasnja strategija je DOKUP i HODL :D

a neki su se pitali sto ljudi prodaju na 570 kad ce to .... samo da ....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt