Pa tu je toliko pitanja i potpitanja.
Uzmimo da si sam gradis kucu. znaci sa svojom rodbinom bracom kupis ciglu kopas temelje i sagradis si kucu. platio si onih "par nameta" kao sto su prikljuci gradjevinska materijal hranu za rodbinu i prijatelje. i sagradio si kucu. nisi je gradio da bi je prodavao niti iznajmljivao. i sad bi neki htjeli da kad si to sve platio drzavi sto je trebalo da joj i dalje placas svake godine-mjeseca-dana najam sto zivis ili ne zivis u toj svjoj kuci. pa jeste li vi normalni?
uzmimo odma drugi primjer.
imas gradjevinsku firmu sagradis stambeni objekt i ne prodas par stanova. znaci dokle god ne prodas ima da placas porez /najam drzavi?
pa sto nebi i špar placal porez na neprodana mlijeka koja mu stoje na policama jer su preskupa?
sto je s raznim ovrhama kad su banke ovrsile neplatise i dosle u posjed nekretnine . banke ce placat porez/nqajam tih nekretnina?
onda uzmimo sagradis poslovni prostor iznajmjis to i onda špar placa tebi najam a ti placas porez/najam drzavi plus sto placas drzavi jos i porez jer zaradjujes iznajmljivanjem šparu?
i dalje ne mogu dokucit kako mozete nekretninu gledat na jedna nacin (i trazit porez na vlasnistvo) a tv koji stoji u ducanu na drugi nacin mada i taj tv ima vlasnika i dok je u ducanu pa nitko ne placa porez zato sto stoji u ducanu sa previsokom cijenom kao i stanovi na njuskalu. zasto bi samo stanvove oporezivali pa da se smanji cijena kad eto tako mozemo sve oporezivat da se smanji cijena. mene bas zanima novi oled tv koji skuplja prasinu u elipsu ![]()
molim porez na oled tv-e pa da si i ja priustim oled tv-e ![]()