1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • June 7, 2023 at 6:01 PM
    Quote from StatusQuo

#accountant malo isao usporedjivat ovaj MRO i MTDR i nisam stekao dojam da je MTDR bolji za povrat gledajuci prema Boed, CFO u odnosu na Mcap ? po cemu na njemu ocekujes bolji povrat cisto radi manje kapitalizacije i vece volatilnosti ili nesto ne vidim dobro

Quote from accountant

nisam išao tako daleko u usporedbi tog dvojca

neke pokazatelje MTDR ima povoljnije od MRO tipa P/E i P/S, mrvicu je profitabilniji

.....

ako dobro gledam na TradingView MRO je puno smanjio broj dionica ali je značajno digao neto dug, kod MTDR je obratna situacija gdje su prepolovili neto dug pa mi je to nekako povoljnije

Quote from StatusQuo

jos cu malo bacit oko na njih iako mi se cine tu negdi vjerovatno u medjusobnim odnosima, problem je sta je MTDR volatilniji i odnosi se brzo promjene

Quote from StatusQuo

MTDR izgleda dobra growth prica

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

svaka cast .

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Zasad MTDR vodi :D

• DRY BULK

• emil
    • June 7, 2023 at 4:04 PM
    Quote from BudFox

Ovo je već poprilično zabrinjavajuće, jer imamo Contango na futuresima.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Quote from BudFox

Evo i danas pratim stanje i ne izgleda mi baš obećavajuća ova godina..

primjecujete li vi da ova vasa dva posta za isti period ipak imaju razlicite brojeve?

• Porez na nekretnine

• emil
    • June 7, 2023 at 3:54 PM

Zamisli da nam vlada uvede veci porez na kapitalnu dobit

i onda navede razloge koje je BudFox spomenuo

Da mladima omoguci da i oni kupe dionice

Veci Porez na kapitalnu ce smanjit cijenu dionica

Da smanji ovaj balon cijena na ZSE

Neki imaju i po pet dionica na ZSE a na 212 nitko ni nezna koliko imaju.
    Neki gomilaju godinama bogatstvo na dionicama i tek odnedavno placaju tu mizeriju od 10% a u americi je porez ...i svi sretno zive ispod mostova.

Na ZSE oni s "crnom" lovom peru tu lovu i plate onu mizeriju od 10%

gore navedeni razlozi su stvarno neoborivi za uvodjenje poreza i na nekretnine i na kapitalnu dobit :D

• Porez na nekretnine

• emil
    • June 7, 2023 at 11:52 AM
    Quote from st-brajo

postaneš vlasnik, moraš platiti porez na nekretnine, a pajdo stoji unutra, ne plaća i ne možeš ga izbaciti :S

https://rebuild.lidermedia.hr/sto-i-kako/ovr…na-snazi-151021

Posto je trend uvodjenja svega i svacega na nekretnine mozda da prekopiramo iz Latvije nesto?

"Naime, ta je države u studenom 2022. godine uvela propis kojim se pijanim vozačima mogu oduzeti njihova motorna vozila, da bi onda posebnim amandmanom na „Zakon o potpori civilnom stanovništvu Ukrajine“ bilo omogućeno i da se tako zaplijenjena vozila besplatno prebacuju u vlasništvo Ukrajine.

Tim neuobičajenim mehanizmom je do sada u Ukrajinu poslano 66 automobila oduzetih pijanim vozačima, a bit će ih i još – na veselje boraca kojima motornih vozila na bojištu nikad dosta."

I onda to malo modificiramo pa umjesto "pijanom vozacu" stavimo "pijanom vlasniku nekretnine" ili "pijanom vlasniku dionica" ili "pijanom-upisi po želji"se oduzima ista i prebacuje u vlasnistvo H**.

Eto i to ima u EU pa to ne znaci da to trebamo imati i mi.

Uopce ne sumnjam da ce bit pobornika za uvodjenje jos kojeg nebuloznog poreza na nesto sto oni ne posjeduju.

• Porez na nekretnine

• emil
    • June 7, 2023 at 8:14 AM
    Quote from accountant

izvukli ste cijeli niz stvari koji s porezom na nekretnine nemaju veze

čisti whataboutism ili trampovština

nefunkcionalnost države ne znači da porez per se nije dobar i da ne bi neke stvari na tržištu posložio

ali ako vi svi mislite da možemo živjeti u EU a ne prihvatiti njihove stečevine, samo naprijed! koja je onda svrha ulaska i bila?

s vremenom to stvara nove nepravilnosti (nejednakosti)

ne mislite li da bi prije uvodjenja nekog novog poreza trebali prije poraditi na provodjenju trenutnih zakona koji vec jesu usaglaseni s EU? a tu dolazimo do gore spomenutih stvari koji "KAO" nemaju veze s porezom na nekretnine a itekako imaju. imamo mi i ovrsni zakon pa ovrhovoditelj ne moze u svoju nekretninu i do 10 godina. mozda da prvo rijesimo te probleme a tek onda uvedemo porez tom ovrseniku na tu nekretninu u koju nema pristupa.

mozda je vama svrha ulaska u EU uvest jos koji porez al meni nije. meni je cilj da dosegnem standar EU gradjanina a to s novim porezom sigurno necu.

mozda da umjesto s nekretninama krenemo s porezom na kapitalnu kao u americi ? nekako mi je prenizak kod nas. kod svih je veci pa da se tu prvo izjednacimo ? i onda kad se uvede veci porez na kapitalnu vise ce ljudi prec u nekretnine pa ce nekretninski biznis jos vise procvjetat a s time i radna mjesta jer valjda svi znamo da gradjevina ipak zaposljava vise ljude za od ulagaca na ZSE pa ce samim time i doprinosa i poreza bit vise u drzavnoj blagajni.

mogli mi mene angazirat umjesto onog sto semafor sam nemre prec da im neki zakon napisem :D

Kak je lako tudjim k.. po koprivama lupat :D

• Porez na nekretnine

• emil
    • June 7, 2023 at 7:17 AM
    Quote from st-brajo

postaneš vlasnik, moraš platiti porez na nekretnine, a pajdo stoji unutra, ne plaća i ne možeš ga izbaciti :S

https://rebuild.lidermedia.hr/sto-i-kako/ovr…na-snazi-151021

e to je onda pravi poso- . jos ti onda drzava naplati porez na iznajmljivanje i kaznu, a ti dokazuj da ti on nije podstanar.

naravno slag na tortu je da ti on nabija i rezije koje takodjer ti moras placat i ako ih ne placas onda ce tebe ovrsit a ne njega.

ma milina.

Iz clanka:

"Što je s interesima ovrhovoditelja? Zar i oni nisu bili pogođeni nastupom epidemije bolesti COVID-19? Što ako je ta nekretnina potrebna ovrhovoditelju za stanovanje jer ni on ni članovi njegove uže obitelji nemaju drugu imovinu ili ovrhovoditelj nema sredstava kojima bi podmirio stanovanje u drugoj nekretnini dok mu se njegova ne preda u posjed? Zašto se uvijek presumira da je ovršenik/dužnik slabija strana sudskog postupka, posebno ako je riječ o ovršeniku koji je svjestan da se koristi tuđom nekretninom i iskorištava sve moguće zakonske prigovore da bi odugovlačio sudski postupak?"

takvi su nam svi zakoni-porezi i cijela drzava.

• Porez na nekretnine

• emil
    • June 6, 2023 at 8:52 PM

po anketi:

pa 30% zeli porez sto znaci da 70% ne zeli porez.

kolko vidim 10% zeli veci porez na vikendice. znaci da 90% to ne zeli .

Pa koja ce vlada uvest porez kojeg 70 odnosno 90% ljudi ne zeli?

ktome ZNASE ko ima najvise nekretnina. pa nece valjda sami sebi i svojim ortacima dizat poreze.

ak ce ista uvest to je porez na sve pa cak i prvu nekretninu ili na svu imovinu mada onda sami sebi naskakuju na slike-satove itd...

ktome dobro je netko spomenuo . tu anketu ne narucio znase kao probni balon

• Birtija

• emil
    • June 5, 2023 at 8:13 AM
    Quote from renchi

Ako nemate insiderske info, kako uopće kupujete dionice i investirate ?

Ja stavim naocale i potrazim gdje pise KUPI i kliknem :D

Vi to radite na neki drugi nacin?

• Birtija

• emil
    • June 3, 2023 at 4:52 PM

Kakave banane- krafne su zakon :D

• Birtija

• emil
    • June 3, 2023 at 10:59 AM

Nikao se ne slazem s vama. U mojem okruzenju djeca pruzaju otpor roditeljima i ako mu roditelj slusa techno dijete nerijetko zaglibi u narodjaku kao i ak mu roditelj slusa narodnjak dijete nerijetko okrene na rock i punk. cast izuzecima.

Kakav vucic? o cemu vi pricate? pa koga boli .... za vucica? ok ocito vas... al eto meni je vucic tema za razgovor odma nakon parazita na emebi koja pliva s covjecjom ribicom u Postojnskoj jami. Znaci skoro svaki dan bas o njemu razmisljam i pricam :D

da rezimiramo.

Znaci ako mi je deda bio partizan ja sam spavac KGB-a a ako mi je deda bi ustasa onda sam spavac SS-a?

• Birtija

• emil
    • June 3, 2023 at 10:46 AM
    Quote from renchi

Jeste li razmisljali o scenariju sto ako zapocne rat na Balkanu i spavači udba/ozna/knoj/skoj stanu na stranu nasljednika kgb ?

Jer, ako ćemo istinito, oni ( udba/ozna/knoj/skoj ) nisu bili klasni neprijatelji nego pripadnici jednog bloka u blokovskoj podjeli svijeta. 1945. nisu u Zgb slučajno nestale one desetine tisuća normalnih, neangaziranih mirnih Hrvata ili one desteine tisuće Talijana koje su pobacane u fojbe. To su im bili nacisti isti kao sto su im danas Ukrajinci.

Te strukture koje su 1945 zavladale su nastale od KGB. Vidimo da KGB i danas postoji.

Sto ako se spavaci probude ? Jesu li spavači i nasljednici pobjednika 1945. tj KNOJ/UDBA!/OZNA/SKOJ u većini ? Mogu li nas pozicionirati na stranu Vučića ?

hmm.-

1945 su imali 18 godina danas je 2024. kad se probude imaju 97 godina sto znaci kad se probude mogu se samo preselit na mirogoj :D

ah ti opaki spavaci :D s manolicem (u cvijetu mladosti) na celu

• DRY BULK

• emil
    • June 3, 2023 at 9:04 AM

To da ce past nakon divke tih 5€ ili vise...njahh.... jel danas zaba 14% manja kolko je bila divka?

To da ce narast jer je uprava kupovala ista ... njahhh... (STNG)

prestanite se bavit gledanjem u grah i pocnite gledat u graf :D Zlocka nam je dezurna na grahu :D

Bezbroj je primjera da uprava kupuje dionice jer je kao super jeftino al da dionica i dalje pada pa samim time kolko god uprava kupovala ako s druge strane ima vise prodavaca dionica ce i dalje padat a dionicar nece vidjet ni cijenu ni dividendu. Naravno moze to bit i obrnuto pa da dionica ne raste na najavu dividende . al tu se vracamo na to da ste vi u pravu koliko i mi ostali koji navijamo za vecu dividendu.

• emil
    • May 30, 2023 at 9:49 PM

Od silnog rostiljanja sam tolko pocrvenio u porfelju da necu uskoro na zelenu granu :D

Al tjesim se... ko nema srece u ljubavi ima u dionicama .

Zato sam ja pun ljubavi :D

• emil
    • May 30, 2023 at 9:38 PM
    Quote from zlocesti

Ništa simpatije, hoću čuti kako ulazite

...

Kako dakle ulazite ? Kako izlazite, to znam :S

pa ja najcesce udjem kroz vrata a izlazim ponekad i kroz prozor :D zavisi od situacije i koliko sam visoko i dal se netko vratia ranije doma nenajavljen u kontorlu :D

• Nekretnine opcenito u HR

• emil
    • May 30, 2023 at 7:19 PM
    Quote from zdenkic

agencije nekretnina me podsjecaju na turisticke operatore prije interneta

nisi mogao nigdje nego bookirat preko njih, sad uz internet, stvarno nema smisla koristiti turisticke agencije kad mozes sam bookirat sve

nekretnine mi na isto dodju

a o tome da su nase agencije nesposobne ne zelim ni pocet pricat

jednom sam angazirao 2 agencije da mi pronadju stan, sa odredjenim parametrima

dobijao sam od njih linkove na njuskalo na stanove koje se uopce nisu podudarali sa onime sto sam htio

to mogu i sam radit

a o tome kak slikaju stan....nemrem, morat cu popit nesto za smirenje

Display More

ja kad se tako nazivciram uzmem ruter- nije ostar pa se ne ozlijedim prejako :D

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• emil
    • May 26, 2023 at 3:41 PM

znaci da s druge strane postoji vecina od 51% :D

ok treba oduzet dio koji ima Dr kalica :D

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• emil
    • May 26, 2023 at 3:36 PM

kak oni mogu ponudit tak malu sto nebi ovi zatrazili ovako veliku?

Da su ovi prvi odma ponudili fer dividendu(koju spominjete 8-9€) ne bi protuprijedloga ni bilo.

Trebali su i vecu zatrazit pa da drugi put dobro razmilse ovi u upravi kad daju ovakve prijedloge od 2,5% dividende

• Porez na nekretnine

• emil
    • May 25, 2023 at 7:05 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from zdenkic

boze dragi koje gluposti pises

brkas imovinu i vlasnistvo sa radom

pa ako nesto kupis, valjda je to tvoje

jel placas na TV porez svake godine? na hlace? na namjestaj?

ne, kupio si, platio si porez i u tvojem je vlasnistvu

sto mislis da je ljudima koji imaju nekretnine novac pao sa neba ?

radili su, placali su porez, i zaradili, i sa tim novcem kupili nekretninu

svako tko nekretninu iznajmljuje, mora placat porez

a to ako netko ne placa i ne iznajmljuje, to je druga tema

isto kao sto i netko radi na crno pa isto ne placa porez

Display More

Pitanje, vrlo jednostavno, bez okolisanja: zasto se ne bi placao porez na iznajmljivanje apartmana, ako znamo da se placa na najam stana i na najam hotelskih soba?

Ako date suvisao odgovor placam cijelo janje.

Display More
    Quote from zdenkic

pa porez na najam apartmana se placa i sada

ja volim janjetu uz mladi luk :D

• Porez na nekretnine

• emil
    • May 24, 2023 at 8:38 PM
    Quote from StatusQuo

Kao i kod apartmana i vlasnistvo se rijesi na isti nacin imas pravo na odbitak od poreza u smislu broja kvadrata u jedinici u kojoj stanujes i pravo na odbitak kvadrata za vikendicu van mjesta gdje zivis, na sve ostalo placaj porez na nekretnine ili ga placaj na nacin da je ostalo privedeno svrsi pa da na taj nacin placas porez kroz rad koji obavljas s tim nekretninama, ovako visak ili ih iznajmljujes na crno pa ne placas porez ili si ih kupio da stoje jer imas viska love i cekas kad ces ih preprodat ili jos gore stoje u rusevnom stanju, a ni jedno od to troje nije drustveno prihvatljivo

Vratimo se na rimcevu neveru. Ako je ne vozis ima da je rentas jer nema svoju svrhu da stoji u garazi koji dan. Ako ne iznajmljujes ima da platis porez jer je ne iznajmljujes.

ako nemas rimcevu neveru zamjeni je svojim golfom. sto taj tvoj golf stoji u garazi po noci kad moze neki nepalac vozit uber s njim i doprinjet punjenju proracuna? Zamisli tek koliko hlaca-kosulja imas u ormaru koje ne nosis a mogao bi ih iznajmljivat i punit proracun... otvoris svoje ormare doma i imas bezbroj ideja za neki novi porez jer u njima ima svega sto nisi "priveo svrsi"

nije mi cekic u blizini pa cu se sad ranit ruterom kakve sve ideje mozes cut od neimatelja nekretnina.

Pricate o imovini koju je netko kupio i platio porez na nju. sve sto imate doma u stanu-kuci garazi mozemo oporezovat ako cete i dalje ovako razmisljat.

to sto netko nema nekretninu pa navija za porez mu se lako obije o glavu kad netko drugi tko nema dionice pocne navijat da se porez na kapitalnu oporezuje kao i rad cirka 20- 40 % ili vise pa da usput na to jos malo i doprinose plati ... jer sto ga briga pa on nema dionice.

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • May 24, 2023 at 1:10 PM
    EU tužitelji u akciji: Istarski poduzetnik uzeo 220.000 eura za nepostojeći maslinik
    OPTUŽENOGA terete da je od ožujka 2015. do studenog 2021. neosnovano pribavio bespovratna sredstva za poljoprivredne projekte koje sufinanciraju Europski…
    www.index.hr

Posto nam kriminalce love EU tuzitelji mozda da raspustimo nase tuzitelje -uskoke i ostale koji ocito nista ne rade pa tako ustedimo koji euro na njihovim placama.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt