1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 24, 2023 at 7:05 PM

ne znam, al kao da sa upao u vremeplov. i to vremeplov nocnih mora .

Sve više mrtvih na Kosovu. "Napadači sa zoljama upali u manastir". Stižu specijalci
    JEDAN kosovski policajac je ubijen, a drugi je ozlijeđen u pucnjavi u selu Banjska na sjeveru Kosova rano jutros. Sukobi se nastavljaju.
    www.index.hr

reciklirano iz 1991

Na današnji dan 1991. u četničkoj zasjedi u Budačkoj Rijeci ubijena su 3 mlada hrvatska policajca
    Zasuti su rafalnom paljbom
    radio-mreznica.hr
  • Ulaganje u solarne elektrane

• emil
    • September 20, 2023 at 12:32 PM

jel taj natjecaj ide na "BRZI PRST"

• Ulaganje u obveznice

• emil
    • September 20, 2023 at 8:32 AM

dal se na trezorce placa porez ?

(lakse mi pitat nego googlat ) :D

• Ulaganje u obveznice

• emil
    • September 19, 2023 at 1:50 PM
    Quote from TwinSpark18
    Quote from Manu

Poprilično neugodno blago rečeno. Je li tako kod svih brokera ili samo erste?

Na Agram brokerima se obveznice uredno kupuju/prodaju online...

mozda je vrijeme da se napusti ERSTE. tromi su do bola. a kolko vidim agram ima iste ili cak i bolje uvjete od erste.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• emil
    • September 19, 2023 at 1:13 PM
    Quote from KicanCRO

Porinut novi brod.

Kako su kazali iz Atlantske plovidbe, odluka o aktiviranju opcijskih ugovora donijet će se u rokovima predviđenim ugovorom. 

Moje misljenje je da je zbog ovoga zeljena dokapitalizacija.

uff ovako na prvu sam pomislio "Titanik" :D

al dobro je brodovi plove samo im dionica tone :D

• Birtija

• emil
    • September 19, 2023 at 9:09 AM

ovaj se sa svakom novoj izjavom pokaze jos vecim govnom.

prekratko su mu zabranili ulazak u EU.

• Kontrola cijena i posljedice

• emil
    • September 18, 2023 at 3:59 PM
    Quote from Moller
    Quote from Paulie

Eto, sad više neće biti Barille na policama nego neko jeftino smeće.

Dakle ljudi će jesti nekvalitetniju hranu. Sve što je ograničeno cijenom će padati i kvalitetom.

Mlijeko uvijek može biti razvodnjeno, itd.

ma super da to naprave s mlijekom, ionako sada već imamo zamliječenu vodu

da sam ja ne mjestu premijere, zapitao bih se prvo, zašto su moji građani siromašni, nakon svih europskih novčanih blagodati, da im uopće treba pomagati, a onda bih sve ministre pozvao na kolektivnu ostavku zajedno sa mnom na čelu

Plenković je nesposoban da se suprotstavi i uhvati u koštac s prvim izvorom problema i onda glumi Robinluda dobročinitelja, samo ga je netko opet navukao s tim cijenama,

izvadio mu cijene od prije 4-5mjesci koje su danas dobrano snižene, ne radi dobročinstva prema kupcima, nego radi stanja tržišta i konkurencije

Display More

zato sto tako razmisljas nikad ni neces bit politicar a kamoli premijer :D

cuj dat ostavku sa mnom na celu .... :D a to mu je tata ostavio u nasljedje

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 18, 2023 at 3:52 PM

uff ... odahnuo sam. vec sam se pitao sto ce bit s nasim penzijama....al eto ima nade :D

Grubišić: Nepalci nam pune mirovinski fond
    "ZA PUNJENJE hrvatskog mirovinskog fonda važni su i Indijci, Nepalci i Filipinci, kojih je kod nas oko stotinu tisuća i plaćaju doprinose", naglašava u…
    www.index.hr
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• emil
    • September 15, 2023 at 8:05 PM
    Quote from st-brajo

opa, evo jedne bombe iz USA, a nije Agrokor

https://www.index.hr/mobile/vijesti…to/2495699.aspx

auuuuuuu

morat ce mu plenki rec da je to NETEMA :D

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 15, 2023 at 8:23 AM

eto kako jeftino do zemlje .

Općina davala zemljišta mladima za život, niknule vile s bazenima za turiste
    ZEMLJIŠTE u blizini mora za euro i pol po metru četvornom. 900 četvornih metara za 1500 eura. To su bile cijene za zemljišta u Sukošanu kojima se trebalo…
    www.index.hr

i umjesto da im to sve poruse zapljene ili sto vec ministar ce nam rec al uvest cemo im porez na nekretnine.

kakvo ulaganje u dionice. beten brale beton a vidimo moze se i zemljom jako puno zaraditi.

sto je najgore ne moraju nista ni radit da na toj zemlji zarade.

Na ostalih trideset kupljenih parcela još nije niti započela gradnja iako se u ugovoru jasno navodi da građevinska dozvola mora biti riješena unutar tri godine, a gradnja nekretnine mora započeti unutar pet. U protivnom se zemljište vraća općini, ali po tržišnoj cijeni ne po onoj kupljenoj.

platili 1,5 eura . vratili po ??? mozda padne cijena zzemlje u blizini mora pa izgube....

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 12, 2023 at 11:00 AM
    Žena koja je ubila sestru i 19 godina skrivala tijelo privremeno puštena iz zatvora
    SMILJANI Srnec, koja je ubila sestru i tijelo 19 godina držala u zamrzivaču, privremeno se prekida izdržavanje kazne.
    www.index.hr

eto sto ti je nase sudstvo.

malo da se odmori .

a bakicu i dedeka koji su kraj placa iz auta prodavali boje za uskrsnja jaja treba zatvorit zauvjek.

• Ulaganje u zlato

• emil
    • September 12, 2023 at 9:00 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from emil

nikad mi nije bilo jasno zasto je npr u plemenitom prodajna cijena grama fizika skuplji od matematika ili geografija.

nije velika razlika al kad kupjes na "kilo" nakupi se preko 1000kn razlike :D

pa fiziku moš odnit doma, a matematiku i geografiju ostavljaš u "školi"

eto ja ne citah pa mi sve nejasno :D

thx na pojasnjenju.

• Ulaganje u zlato

• emil
    • September 12, 2023 at 8:52 AM

nikad mi nije bilo jasno zasto je npr u plemenitom prodajna cijena grama fizika skuplji od matematika ili geografija.

nije velika razlika al kad kupjes na "kilo" nakupi se preko 1000kn razlike

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 11, 2023 at 3:57 PM
    Poreznici u SAD-u umjetnom inteligencijom otkrivaju utaje poreza
    Velike organizacije, privatni i javni investicijski fondovi te velike odvjetničke kuće mogle bi se naći pod istragama poreznih vlasti SAD-a ako poseban sustav…
    www.bug.hr

Ovo kod nas nikad nece uvest radi ZNA SE razloga :D

• Porez na nekretnine

• emil
    • September 11, 2023 at 1:17 PM
    Quote from Manu
    Quote from zdenkic

jer svi koji su kupili taj apartman su ga kupili od rada, i njima su isto skinuli koliko i drugima

razlika je u tome sto su jedni snalazljiviji, pametniji, sposobniji, pa su od ostatka novaca poceli iznajmljivat, a neki su kupili dionice, itd itd

a neki su od tih novaca sve potrosili na kladionicu i na ozujsko

Alo o čemu ti pričaš? Pa živimo u Hrvatskoj. Tri su načina kako se najviše dolazilo do nekretnina u Hrvatskoj

- Privatizacijom društvenih stanova

-Nelegalnom gradnjom koja se zatim legalizirala

-Prenamjenom poljoprivrednih površina u građevinsko

Nažalost ovaj tvoj način ostaje za mlađe naraštaje ali radom će teško doći do nekretnine jer nekretnine vrijede a rad baš i ne a još ga snažno i porezi odrežu. Za razliku od nekretnina.

Display More

cuj mozda ti sudis ostalima po sebi jer se i sam bavis mutnim poslovima al ja sam svoju nekretninu krvavo zaradio i prestani mene i sve postene gradjane svrstavat u svoje mutne price.

ko da ja sad napisem da svi koji ulazu u dionice su maznuli lovu ili im je tata dao ....

a zamisli tek kad usporedis porez na kapitalnu i porez na rad. kolika je tu razlika u porezu. porez na rad odrezu postenski a na kapitalnu koji nis ne rade al puno zaradjuju odreze mizenih 10%. pa gdje to ima? na kraju ce svi ulgaci u dionice otic na burzu po besplatno zdravstveno. bar se tako cini kad se pogleda kolika su im davanja prema drzavi- socijalni slucajevi su svi ulagaci. ne moraju placat nikakve doprinose. placaju mizeran porez. mozda da uvedu i neki doplatak za ulagace da im je lakse ? jadni ni par milijuna mjesecno ne mogu zaradit pa sto da placaju doprinose ...

eto pila se vrlo lako okrene naopako pa pocne pilat tamo gdje mnogi ne zele da pila.

• Porez na nekretnine

• emil
    • September 11, 2023 at 1:05 PM
    Quote from accountant
    Quote from zdenkic

i to isto napraviti za sve koji zele kupiti dionicu

otvori firmu, kupi dionicu applea, i placaj doprinose na osnovicu, MJESEČNO!

ti si onda jedan od rijetkih, možda jedini, koji tako misli

svi ostali govore kako je iznajmljivanje ozbiljan biznis: priprema sezone, osvježavanje prostora bojom, sitni popravci potrganih dijelova opreme, odlazak do IKEA-e po tanjure i čaše, prijava/odjava gostiju, čišćenje lancuna i prostora nakon check-out gostiju, administriranje na booking.com ili AirBNB-ju...

pa ako je biznis ajmo se onda tako prema tome i odnositi

pa sta se ne prica ovdje da je ulaganje takodjer ozbiljan biznis? koliko citanja informacija trebas prozvakat da bi ulozio u dionicu.

ktome zaradjuju daleko vise nego netko na apartmanima(bar po pisanjima ovdje na forumu) i sto onda nebi ulagac otvorio neki doo obrt i sebe zaposlio pa ce na kraju platit doprinose i vec e poreze jer koliko vidim to vas jako boli kod iznajmljivaca.

eto prvo krenite od sebe i poduzmite sve da prvo vi ispunite sve sto ste napisali u gornjem postu(samozaposlite se-platite doprinose itd na dobit od kapitalne) .pa kad to sve pocnete placat vi kao ulagac onda se prebacite na iznajmljivace koji su svoj novac ulozili u beton a ne u dionicu.

ja vidim da vas stalno svrbi sto drugi ima. a na kraju cemo se svi cuditi kad i sami dodjemo na red. zar stvarno mislite da nakon iznajmljivaca nece i ulagac doc na red., vrtite ovdje milijarde kuna s nikakvom poreznom presijom. 10 % je kikiriki u odnosu sto placaju svi poduzetnici. znaci sve ulagace treba prebacit u poduzetnike pod hitno i kad to naprave mozemo zaposlit jos 100.000 novih uhljeba.

ova prica se vodila po ostalim forumima prije par godina i znamo kako je zavrsila. uvodjenjem poreza na kapitalnu dobit od 12%.

tako sve price zavrsavaju jer sve nas je manje u HR a uhljeba je sve vise pa nakon iznajmljivaca opet cemo mi pricat o nekom porezu al tada ce to bit porez na kapitalnu i kako smo mi ulagaci svete krave koje placaju samo 10% a svi ostali 30-40

i tad ce bit neki user koji ce nabrojat sto bi sve bilo bolje nekom uvest jer se to njga ne tice jer ne trguje dionicama (ili nema nekretninu kao u ovom slucaju)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • September 11, 2023 at 9:34 AM

erste radi...jos da mi je novaca pa da brzo to iskoristim :D

evo da imate info promjena

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Porez na iznajmljivanje nekretnina

• emil
    • September 11, 2023 at 2:19 AM
    Vlada uvodi novu poreznu obvezu za iznajmljivače apartmana
    U novom paketu poreznih izmjena, Vlada je potiho uvela novu poreznu obvezu za iznajmljivače apartmana. Osim paušalnog iznosa koji trenutno plaćaju po krevetu…
    lidermedia.hr

hmm.

A sto je s dugorocnim najmom? dal je i ta nekretnina nekretnina za odmor?

po zakonu je nekretnina za odmor nekretnina u kojoj se povremeno ili sezonski boravi. posto se u dugorocnom najmu ne boravi povremeno nego stalno ne bi trebala spadat pod taj porez. sto ako ti podstanar izadje nakon par mjeseci pa nemas nove par mjeseci ? jel to onda povremeno? zakon nije reguliroasto misli pod povremneo koristenje (jel to 3 dana ili 200 dana). dal se pod nekoristenjem smatra nikad nisi doso pokosit travu tamo ili pod nekoristenje smatra da dodjes svaka 2-3 mjeseca pokosit i drzat posjed urednim.

s druge strane cak ni prazne nekretnine ne spadaju pod taj porez jer zakon propisuje da je nekretnina za odmor ona nekretnina u kojoj se povremneo boravi pa samim time ako se povremeno tamo ne boravi nije za odmor .

ktome kako uopce utvrdit dal se u nekretnini boravi stalno-povremeno ili nikada? po prijavi boravista i prebivalisa? znaci ako ne prijavis boraviste na nekretnini kad si tamo povremeno samim time nije nekretnina za odmor. naravno da nasi zakonodavci uvjek donesu neki zakon u kojem ima toliko rupa i nelogicnosti da si svak to moze tumacit kako hoce pa me nebi zacudilo da u splitu to tumace na jedna nacin a u vukovaru na drugi.

eto na mala vrata su nam uveli porez na nekretnine.

• Porez na nekretnine

• emil
    • September 10, 2023 at 5:37 PM

pod_zidom

slicno mozemo rec i za ulagaca u dionicu.

imas povrat kroz dividendu. povrat imas nakon odredjenog broja godina

kroz godine si vratio ulozeno (koje je pojela inflacija) koliko godina? pitanje je koliko si sposoban i dal si dobro procijenio u koju dionicu da ulozis.

i na kraju uvjek imas ono sto si ulozio (osim u slucaju agrokora u dionicama ili potresa u nekretninama) naravno cijena moze past pa si bankrotirao (al i cijea nekretnine moze past npr 2009-2014) jer si precijenio svoje sposobnosti.

za kraj dionicar je i dalje u povlastenom polozaju jer ne mora platit nikav porez kad se odluci prodat nakon 2 godine dok je vlasnik nekretnine platio porez na promet nekretninama odma pri kupnji.

porez placaju i jedan i drugi(dividenda-iznajmljivanje)

tko je onda tu privilegiran?

• Porez na nekretnine

• emil
    • September 10, 2023 at 5:11 PM
    Quote from pod_zidom
    Quote from zdenkic

to sto se ti ne ponasas tako, na zalost ne znaci da se vecina ljudi ponasa, dapace

ako se nikad nisi bavio usluznom djelatnosti, bilo kakvom, ne znas kakvi su ljudi

pogotovo kod nas, jer su se navikli da im svi pimplaju jaja, i kada dodju na more misle da su tih sedam dana kraljevi

no sad vec offtopicarimo naveliko, dobit cemo po prstima

Malo zajebancije nikad nikome nije naškodilo.

A na temu: kad mi iznajmiš na tjedan dana apartman i platim ga, taj tjedan sam ja gazda apartmana a ne ti.

Nažalost događalo mi se da sam morao nakon dva dana bježati od iznajmljivača koji su morali svaki dan gurnut nos unutra, brojati koliko trošim i sl.

Display More

ja kad idem u neciji apartman odma ponesem par rigova sa sobom.

nafrljim klimu upalim par rigova da rudare i onda mi je jeftinije :D

ipak sam ja gazda onda a ne pravi gazda ... pravi gazda je posle sretan sto sam otisao :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt