1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• emil
    • October 1, 2023 at 7:21 PM
    Quote from Paulie

Plaćajte poreze da ljudi mogu živjeti u tuđim stanovima. Država predlaže da zaštićenim najmoprimcima pola najma plaćaju porezni obveznici. Ovima je i to puno pa se bune.

Ovo novo koje nudi je - da oni koji žive u oduzetim stanovima plaćaju pola tržišnog najma, a pola da im plaća država, odnosno svi mi pa i oni koji svoju nekretninu ne mogu kupiti.

https://dnevnik.hr//vijesti/hrvat…a---804909.html

ajme....

znaci. ti kao vlasnik ces morat placat porez na nekretnine u kojoj ce stanovat besplatno tvoj podstanar jer stanca djecu pa ga nitko nece delozirat van. da tom podstanaru koji ti nista ne placa bude malo lakse besplatno zivjet u tvojem stanu drzava ce mu dat pola najamnine koju on tebi naravno nece dat al ce ti zato prestat placat i rezije koje ces ti morat platit a npr neces mu moc iskljucit vodu jer mu narusavas njegovo pravo na zivot-vodu itd....

na kraju ces jos morat platit pausalni porez na iznajmljivanje nekretnine jer drzavu ne zanima sto on tebi ne placa ni najamninu ni rezije.

i za kraj mogo bi ti se jos i tomasevic nakrcat na vrat i trazit neki dokaz dal ti u najamnini zivis povremeno-nikako ili stalno pa ti malo uzet poreza na vikendicu..

ma milina...

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• emil
    • October 1, 2023 at 11:38 AM

ako moze netko meni seljaku objasnit zasto drzava vidi razliku izmedju nekretnine koja vrijedi 1 M€ i umjetnine koja vrijedi 1M€ ili auto od 1M€ ili dionice od 1M€ ili keša od 1M€.

sve ima istu vrijednost a sve se drugacije ili nikako ne oporezuje?ne moze se rec da je socijalno osjetljiva jer pricamo o 1M€. nije li to sve imovina ? neki nakon 2 godine nista ne plate- neki plate odma pri kupnji neki placaju po snazi samo 10 godina. zasto je tolka hajka na nekretnine a ne na satove - slike - umjetne zube ?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • September 29, 2023 at 9:23 AM
    Quote from Milijarder

I, Emile, virusa je uvijek bilo, tu su, i biti će, ali zato je tu naš imunitet, koji treba jačati odgovarajućom prehranom i suplementima.

Cjepiva, definitivno ne pomažu.

c vitamin lijeci sve.... a virusi uopce ne postoje jer ih ja nikad nisam vidio... imunitet se jaca i skakanjem s nebodera ...ako prezivis ojacas...

i kod upale pluca imate svoj imunitet pa sam nekako siguran da cete posegnut za antibiotikom a ne za celerom i mrkvom.

eto drzite se vi dokaza doticnog "doktora" a ja cu se drzat dokaza ostalih milijuna doktora.

• Birtija

• emil
    • September 28, 2023 at 2:29 PM
    Quote from st-brajo

vidite da "institucije rade svoj posao" :S

https://www.index.hr/mobile/vijesti…ta/2499348.aspx

da je to radio neki rodjo u tudjem dvoristu (drzavnom) i vozio ih sluzbenim autom onda bi bio oslobodjen. kao npr oni rojaci(tata i sin) kaj su armaturu krali al imaju iskaznice. jos su ih nagradili otpremninom jer nisu stigli kompletnu armaturu pokupit s gradilista.

HDZ-ovac koji je krao armaturu dobit će otpremninu, poznato i koliku
    SADA već bivši član HDZ-a, osumnjičen za pokušaj krađe armature s gradilišta Hrvatskih cesta u Karlovcu, Stjepan Turković, ostao je bez posla.
    www.index.hr

nigdje nisam nasao dal su ikakvu kaznu platitli radi kradje. cisto sumnjam.

• emil
    • September 28, 2023 at 2:12 PM

dovoljno mi je procitat reklamu za tu knjigu pa da znam o kakvom je materijalu rijec:

Na ta i na mnoga druga pitanja autor daje jednostavan odgovor: nakon više od dva stoljeća primjene više različitih vrsta cjepiva, cjepiva su se dokazano pokazala štetnim i neučinkovitim, posve nepotrebnim.”,

zbog takvih se danas i vracaju bolesti koje smo cijepljenjem istrijebili.

Prijeti li Srbiji epidemija ospica? Zaraza bukti, prijavljeni novi slučajevi u Beogradu, Smederevu, Novom Sadu...
    Broj registriranih slučajeva malih boginja u Srbiji i dalje raste, a posljednji je zabilježen u Beogradu i to kod djeteta od 14 mjeseci
    www.tportal.hr
    U Splitu više slučajeva hripavca: 'Bolest se širi među necijepljenom djecom'
    Iako se hripavac inače javlja u zimskom periodu, epidemiologinja kaže kako ju ne iznenađuje novonastala situacija jer se bolest nedavno raširila u više…
    www.vecernji.hr
    DJEČJA PARALIZA VRATILA SE NAKON 18 GODINA 'Zabrinuti smo jer virus opet cirkulira'
    Papua Nova Gvineja zabilježila je prvu pojavu polia - dječje paralize - u 18 godina, objavili su u ponedjeljak vlada i Ujedinjeni narodi.Prvi slučaj zabilježen…
    www.jutarnji.hr
    Epidemija difterije u Europi: Opasna bolest pojavila se među migrantima koji stižu brodovima
    U Engleskoj su u 2022. ukupno zabilježena 73 slučaja bolesti – u odnosu na 12 slučajeva prethodne godine – a ove godine zabilježen je još jedan slučaj.
    danas.hr

eto DOKAZANO da mu je zakljucak blago receno pogresan.

• Birtija

• emil
    • September 28, 2023 at 12:28 AM
    Quote from Junius
    Quote from D_artagnan

Dali postoji obaveza da se na svakom artiklu iskaze cijena za 1kg, L ?

Postoji...

i onda dodjes u bilo koji špar i kad hoces pogledat cijenu po kili ili litri vidis da se bas i ne vidi jer im kao masinica koja stanca cijene malo felsa ulijevo pa se vidi umjesto 101,35 1,35 i tak ona svim proizvodima.. slucajnost.

a ako slucajno pise normalno cijena onda su je nagurali ispod one plastike da se opet ne vidi.

naravno da je font AKCIJA 44 a cijena po litri je font 4 pa prije nego mislis saznat cijenu po kili ili litri ponesi povecalo sa sobom.

• Porez na nekretnine

• emil
    • September 25, 2023 at 10:07 PM
    Quote from zdenkic

mene samo zanima da mi netko objasni po kojoj logici je rjesenje za sve porez na nekretenine

pa lijepo. sto vise poreza to vise uhljeba . znaci to je idealno rijesenje...za njih.

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 25, 2023 at 9:26 PM

jadni. niko ih ne voli a oni ni krivi ni duzni...

vidi se da da je sudjelovao u onoj anketi o IQ i cijepljenju :D

Đoković: Kako je moguće da se velike zemlje udruže i bombardiraju jednu malu?
    NOVAK ĐOKOVIĆ prisjetio se 1999. godine kada je NATO bombardirao Srbiju.
    www.index.hr
  • Nekretnine opcenito u HR

• emil
    • September 25, 2023 at 3:46 PM
    Quote from etoimene

14% praznih stanova?
    https://www.tportal.hr/komentatori/cl…a-foto-20230925

Kaže HEP da nije zabilježema potrošnja energije. ?!?!?!?

pa kad su im se nelegalno nakacili na vod :D

po HEPu kozari putevi ni ne postoje jer se "KAO" ne trosi struja :D

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 24, 2023 at 9:35 PM
    Quote from verdi

prije sam mislio da imaš cca 15 godina. sad već ciljam na 12. između ostalog previše smajlića za nekog punoljetnog.

kriva ti je procjena. tek 8 imam . zato i perem pod s tobom tako lako :D isti nivo samo su godine na krajnjim pozicijama (8-78)

a sad kad smo se malo nasamarali(bar ja tebe) mogu u krpe. ipak mi je crtic odavno prosao :D

smajlic za kraj :D

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 24, 2023 at 9:30 PM
    Quote from verdi

pa i slobo je bio američki čovjek. za ovoga to valjda svako sa srednjom školom zna. tony blair mu savjetnik. ti stvarno nemaš ni trunke mašte jer su te natisti skroz lobotomizirali.

:D

a tony blair je najpoznatiji kao glavni u americkom senatu zamalo bio predssdnik SAD-.a :D..pravi americki covjek :D on i slobo :D

al za slobu se slazem. u biti je on sam sebe bombardiral :D

sad cekam jednu tipa i putin je amerciki covjek i napao je ukrajinu po americkom naredjenju.

tako to pravi necjepisa shvaca :D

e sad kad sam se dobro nasmijao mogu mirno prilec

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 24, 2023 at 9:20 PM

ajme.. sad tek kuzim onaj clanak o cijepljenju i IQ :D

ko ce bit kriv ako nece amer. kaj bi vucic to sam na svoju ruku. pa ni slobo nije to sam na svoju ruku. sve je to u dosluhu s amerima. cak je bombardiranje BG bilo u dosluhu srba i amera...

mozda da odete bar po jednu dozu :D

• Politika - općenito

• emil
    • September 24, 2023 at 8:33 PM

a pod plenkijem porezi

Stiže val rasta poreza. Pogledajte koliko će poreza morati plaćati iznajmljivači
    POVEĆAVA se porez na kuće za odmor, a trebat će ga plaćati i oni koji iznajmljuju turistima.
    www.index.hr
  • Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 24, 2023 at 8:18 PM

a gle sve je moguce al nekako mi ovo ne lici na "MARAŠ"ov posao . prije na neki srpski svet. balvane smo vec vidjeli prosle godine(ili je to bilo u ovoj ) sad su to podigli na visi nivo.

ko da gledam u grah(graf) prvo rame sad je glava . pa ce na drugo rame i .... sve vec vidjeno nekoliko puta na nasim prostorima od 90 naovamo. spranca je uvijek ista . glavni glumac uvjek dolazi iz SR a ostali se mjenjuju. slo-hr-bih-kosovo-CG pa evo opet kosovo.

EDIT: evo prije par minuta i Vucko je rekao da je to ipak balvan revolucija na vrhuncu.. MARAŠ i ekipa poslove ipak obavljaju u miru i tisini.

Rekao da je noćas oko 2.46, "grupa Srba sa Kosova i Metohije, postavila dva kamiona kao barikade u Banjskoj na severu Kosova i Metohije". "Zatim, dolazi kosovska policija koja pokušava da ukloni te barikade, tu dolazi do sukoba sa Srbima koji su barikade postavili i u tom sukobu je ubijen policajac i ranjeno još jedno lice", dodao je.

• emil
    • September 24, 2023 at 7:16 PM
    Quote from zdenkic

na zalost, ja znam nekoliko mojih prijatelja koji su se samo dvaput cijepili protiv corone i odbijaju naknadne boostere

rekao sam im dok se ne cijepe pet puta kao sto je preporuceno, ne zelim biti u njihovoj antivakserskoj blizini

slazem se da su manje inteligentni

a jel to znaci da ak se 10 put cijepim cu bit 10* inteligentniji :D

primio sam 3 doze nije mi narasla 3 glava al mi se nije ni 2 glava smanjila. kosa mi nije otpala al nije mi ni narasla na dijelovima gdje je nisam imao.

• emil
    • September 24, 2023 at 7:09 PM

Bez komentara

Antivakseri su manje inteligentni, kaže golema studija
    STUDIJA provedena na ogromnom uzorku u Švedskoj potvrdila je brojna ranija istraživanja.
    www.index.hr

al ak se pitate dal je provokacija.. je :D

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • September 24, 2023 at 7:05 PM

ne znam, al kao da sa upao u vremeplov. i to vremeplov nocnih mora .

Sve više mrtvih na Kosovu. "Napadači sa zoljama upali u manastir". Stižu specijalci
    JEDAN kosovski policajac je ubijen, a drugi je ozlijeđen u pucnjavi u selu Banjska na sjeveru Kosova rano jutros. Sukobi se nastavljaju.
    www.index.hr

reciklirano iz 1991

Na današnji dan 1991. u četničkoj zasjedi u Budačkoj Rijeci ubijena su 3 mlada hrvatska policajca
    Zasuti su rafalnom paljbom
    radio-mreznica.hr
  • Ulaganje u solarne elektrane

• emil
    • September 20, 2023 at 12:32 PM

jel taj natjecaj ide na "BRZI PRST"

• Ulaganje u obveznice

• emil
    • September 20, 2023 at 8:32 AM

dal se na trezorce placa porez ?

(lakse mi pitat nego googlat ) :D

• Ulaganje u obveznice

• emil
    • September 19, 2023 at 1:50 PM
    Quote from TwinSpark18
    Quote from Manu

Poprilično neugodno blago rečeno. Je li tako kod svih brokera ili samo erste?

Na Agram brokerima se obveznice uredno kupuju/prodaju online...

mozda je vrijeme da se napusti ERSTE. tromi su do bola. a kolko vidim agram ima iste ili cak i bolje uvjete od erste.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt