Meni se čini da Nacisti 45 nisu zvali Montgomerya ili Dwighta Eisenhowera...
men se pak cini da su molili boga da im oni stignu prije staljina.
mislis da ukrajinci sad mole boga da ih rusi "oslobode" i da ne bi zeljeli da ih amerikanci "okupiraju" ?
Meni se čini da Nacisti 45 nisu zvali Montgomerya ili Dwighta Eisenhowera...
men se pak cini da su molili boga da im oni stignu prije staljina.
mislis da ukrajinci sad mole boga da ih rusi "oslobode" i da ne bi zeljeli da ih amerikanci "okupiraju" ?
neki(alanfordovac) bi nam sad mogli rec da ih to putin salje na godisnji odmor u ukrajinu a ne da okupiraju ukrajinu...
vidim bas si strucnjak kad tako pises. u srzi si sitacije ![]()
valjda njemacka smije u svoje dvoriste pustit koga hoce. to sto je to u tvojoj glavi okupacija samo govori koliko je ta glava puna.
a rusiju nitko nije zvao u ukrajinu. i to se zove okupacija.
a posto vam nista nije jasno evo LINK pa se educirajte da ne morate naknadno opet trazit pojasnjenja necega sto je svakome jasno.
PS. Trump prijeti povlacenjem "okupacijskih" NATO snaga iz njemacke ...
posalji taj post (svak svojoj kuci) na Putinovu adresu.
Postojala je i jedna torba s kešom koju je Kaili zadržala, a prema dokumentima imala je oko 30.000 do 40.000 eura. Navela je da joj je to bila mjera opreza "u slučaju nuklearnog napada".
jel i vi spremate keš umjesto vode ,graha,riže za slucaj nuklearnog napada ![]()
da IB= interactiv brokers. al naknadno sam vidio da IB drzi USDT .
Al znaci ne bi trebao imat problema oko slanja kripa s binance na IB?
binance je pod istragom pa zato pitam . da odma ne pomisle da perem ovih 100€ kaj saljem za kolumbijske dilere ![]()
Dal se sa Binance moze slat npr USDT prema IB? ili neki drugi kripto?
Dal za to treba neka posebna provjera ili ne posto sam vec prosao sve pri otvaranju racuna (osobna-selfie- adresa itd)?
pitam jer npr revolut ne prima uplate kripta.
PS: BTC preso 44k kao plitki potok ![]()
Mozda ce kod nas bit repriza ovoga:
Samo se salim-nikad se to kod nas nece dogoditi...
kod nas je pretakanje iz fonda u fond kao i pretakanje iz supljeg u prazno.glavna zadaca AP-a
nas fond ce bit ustavom zasticen i stalno ce zaradjivat i nikad nece gubit nase novce....![]()
hvala za info. to sam prestao prvojeravat jer su mi kao i vama rekli da nista od obveznica - samo telefonom. ocito im cesce treba pisat.
H33BA = 99,65 , 250.000€ prometa do 12h???
evo stigla obavijest da sam ponosni vlasnik trezoraca.
sad cu napokon mirno spavat ![]()
Priča za poslovne prostore je posve nešto drugo jer se posjednici tih prostora ne mogu pozivati na pravo na dom pa je time i iseljenje lakše i brže dostižno.
pa iz prilozenog linka vidimo da kad si bivsi tjelohranitelj poznate licnosti bez problema mozes uzurpirat i gradsko vlasnistvo i da ti raznorazne delozacije-presude-ovrhe nista ne znace- eto 10 godina ga grad pokusava izbacit iz prostora bez uspjeha. zamisli da si mu ti iznajmio nesto. pa lakse bi on prodal te nekretnine na njuskalu od tebe koji si vlasnik ![]()
Display Moresve ove situacije se riješavaju Ugovorima ali zakupodavci, pogotovo poslovnih prostora su sretni da netko uđe u njih pa malo kalkuliraju sa blažim Ugovorima.
ja uredno u svoje Ugovore stavljam usklađivanje sa god. stopom inflacije kao i zaštitne odredbe u smislu ne plačanja ili lošeg gospodarenja prostorom i svaki moj Ugovor sadrži bar 20 članaka...evo npr:
Čl 9. Izvanredni otkaz Ugovora
a. po isteku 30 dana nakon uručenja pismenog izvanrednog otkaza ovog Ugovora, zakupoprimac je dužan u roku 15 dana isprazniti prostor od stvari i opreme te ga vratiti u preuzetom stanju sukladno zapisniku o preuzimanju o ćemu će se sastaviti Zapisnik.
b. Zakupoprimac je je suglasan da Zakupodavac svakako i bezuvjetno stupa u posjed prostora nakon isteka roka da isprazni prostor od stvari i opreme te ga dovede u preuzeto stanje u roku 15 dana po isteku 30 dana od uručenja izvanrednog otkaza ovog Ugovora bez obzira na stvari i opremu koju je Zakupoprimac unio u prostor a koje su zatečene u trenutku Zakupodavčevog ulaska u posjed istoga i za koje se neće raditi zapisnik.
c. Ukoliko Zakupoprimac u narednom roku 15 dana ne preuzme zatečene stvari i opremu, iste će biti otpremljene i deponirane na Reciklažno dvorište o trošku Zakupoprimca.
d. Zakupoprimac se obvezuje da se u smislu st. a. , b. i c. Čl. 9. ovoga Ugovora odriče prava na na bilo kakvu Sudsku utužbu/postupak i/ili potraživanje od Zakupodavca radi eventualne matrijalne ili ne matarijalne štete nastale svojim ne činjenjem, odnosno ne postupanjem po Čl. 9. st. a.,b. i c. ovoga Ugovora a uslijed izvanrednog otkaza Ugovora i stupanja Zakupodavca u posjed premeta zakupa te se obvezuje Zakupodavcu nadoknaditi sve troškove nastale izvanrednim ulaskom Zakupodavca u posjed prostora( troškove usluge bravra i zaštitarske tvrtke koja će osigurati ne ometan ulazak u prostor, troškove demontaže opreme i odvoza zatečenih stvari u reciklažno dvorište, građevinske troškove za uređenje prostora u prvobitno stanje i dr.)
sve je to ok ali....
sto kad najmoprimac kaze da mu nisi urucio nista a jesi ?
sto kad ima malo dijete. nema tog policajca koji ce ti obitelj s djetotom a ktome i s ugovorom u kojem si ti potpisnik izbacit tu obitalj van. to bez suda ne mozes rijesiti. a to traje godinama. a i kad ti sud presudi delozaciju pojavi ti se zivi zid i eto tebe opet 6 mj u odgodi te ovrhe. a podstanar i dalje ne placa najmaninu ni rezije,. i samo kod nas ima FORA da ak ti kao vlasnik ne placas struju ili vodu odma ti to iskljuce a ako podstanar koji bespravno zivi u tvom stanu ne placa struju i vodu onda to nikad ne iskljuce nego tebe kao vlasnika dodju ovrsiti za to sto ti je bespravno useljeni podstanar potrosio. a ti poslije dizi privatnu tuzbu pa utjeruj to od njega. da on ista ima da mu ovrsis ne bi ni prestao placat najamninu u rezije ....
to sto do sad nisi imal problema ne zanci da ih vec slijedeci mjesec neces imat.
Pa valjda je i on odmah dignuo i povezao kontra tuzbu na podstanara zbog neplacanja, stresa, dusevnih boli u bar duplom iznosu, sa svim sudskim troskovima 😉.
pa poanta price je da se ti kao vlasnik ne bi bas trebao vucarat godinama po sudovima i sluzit se nasilnim sredstvima da bi mogao izbacit podstanara iz svog stana jer ne placa stanarinu i rezije.
al nasa drzava se nece pozabavit ovim problemom jer to nije njihov problem nego tvoj problem.
njihov problem je kako da oni tebu uzmu nesto novaca- zato o porezu na nekretnine pricaju na sav glas i kako da ti uzmu sto vise novaca a za uzvrat ce ti dat NIŠTA.
Upsss. kakav grah- moja kristalna kugla vidi bolje od graha ![]()
a i ovaj novinar pojma nema. kako se nije radilo nista. pa spaljivao je nase novce. nije to lako.
rimac je izumio novu vrstu sisanja drzavnog novca ... jos samo da to patentira.
i losa reklama je reklama. sad samo da zakon promjene pa da onaj fond moze nase mirovine spalit u rimcevom krematoriju.
hahaha- sto sam jucer pisao o rimcevom autu na jojstik ? ![]()
Zamisli kad uvudu porez na nekretnine a ti imas ovakvog u svom prostoru.
ti 10 godina placas poreza na svoju nekretninu- rezije itd a on 10 godina eskivira delozaciju.
ktome ne bi se zacudio da bi meni porezna jos i naplacivala porez za iznajmljivanje mada mi ovaj ometa posjed...
ak ovog grad nemre istjerat mogu si samo mislit kakve sanse ima obican covjek kad mu netko prestane placat najamninu-rezije i ne zeli izac iz nje.
al nasa drzva ce prvo uvest porez na nekretnine jer to ce odma ovakve uzurpatore natjerat da se promjene i izadju iz tudjih nekretnina. odma ce krenut tec med i mlijeko...
Ne kasni čovjek u izgradnji apartmana, nego u nečemu u čemu još nitko nije uspio.
Ako i ne uspije to napraviti ili nečiji proizvod bude bolji ili izabran iz nekog drugog razloga kao dobitna kombinacija to ne bi bio neuspjeh, nego će čovjek ostati upamćen kao netko tko je bio u utrci par najboljih koji su uopće bili sposobni sudjelovati u tome.
I onda su nečiji "argumenti" da je to osigurao nekretninom u okolici Zagreba.
nitko do sad nije uspio homologirat auto ?
pa to je kasnio takodjer. i nije napravio globalnu homologaciju za koju je dobio poticaj.
nije uspio prodat nijedan auto? pa sto je rekao da je prodao 150 c2? ili je retardiran pa lupeta bezveze ili je lagao. izaberi sam sto je.
nisam ja reko da cu imat vozilo s AI verzija "TERMINATOR" za 3 godine nego on. zato je dobio 200 milja eura. kad je to reko svi su imali AI LV3 al nas mate ce odma na LVL 5 koji je i zadnji LVL(valjda je tada pogledao terminatora pa je mislio da je to za istac )
evo ja cu sutra napravit AI terminator v2 samo mi dajte 200 milja€.
i onda ce me takvi kao ti branit- al to nitko nije uspio pa nikom nista?
jesi se ti ludih gljiva najeo ili ?
kazes ne gradi apartmane :D?
argumenti -manje lupetanja....sta mislis kolko ce ih izgraditi? isto koliko i svemirskih dizala(2013 kod Merlica)-el hovercraf(2013 kod Merlica)tvorcica baterija(2018)-elktricnih jahti(2014) itd
evo samo sto nije gotova ![]()
MAte je auto bez vozaca imao jos 2015
njegov robotaksi bez vozaca LVL 5 ce bit upravljan s jostikom ![]()
a ovo je jedini izum koji priznajem da je nas mate napravio.
MRAK ![]()
ja uopce ne dovodim u pitanje sto je rimac napravo nego ono sto nije .
cak ne dovodim u pitanje ono sto nije a sprzio je lovu ulagatelja nego ono za sto je sprzio lovu poreznih obveznika.
dovodim u pitanje takodjer ono sto je sam izrekao a ja ovdje ccopy/paste.
toliku kolicinu lazi je tesko ne vidjet . to je u rangu s muskom. al to sto mu nevera vozi ne znaci da je sagradio tvornicu baterija u kini ili da radi baterije za svemirska dizala. prvo je napravio al ovo drugo i trece je i dalje LAŽ.
tako je i Bandic bio super. je da je krao al je i nama sagradio fontanu .ma daj...
Ja ne moram bit astrofizicar ili sto vec da bih znao da rimac laze kad izjavi da radi baterije za svemirsko dizalo.
Eto ja sam nabrojao gore par pitanja pa mi ti daj odgovore na njih. gdje je FI u kojem se vidi 8 prodanih C1? gdje je financisjki izvjestaj u kojem se vidi da je prodao 150 C2 ? gdje je FI gdje je rasporodao nevere? cak se ne vidi u ovom zadnjem FI(s kojim je kasnio mjesecima radi friziranja)ni ona jedna Nevera koju je kao prodao Rosbergu
ovo je financijski forum pa mislim da nije bas cudno da ja trazim FI gdje bi mogao vidjet sto osnivac i direktor Rimac autoobila tvrdi.
eto samo mi daj FI gdje je potvrdjeno da je on prodao do sad ista od automobila.
150*2 milje eura se valjda mora vidjet u FI. njegovo " majke mi" ne pusim.
posto gore spomenuto ne postoji moje je pravo sumnjat i u robotaksije i sve za sto cica poticaje od drzave te upozorit ostale na njega jer patoloski laze zadnjih 10 godina.
Još u veljači njemačka je matica objavila da iz sudskog registra miče brend Greyp i zamjenjuje ga svojim Porsche eBike Performanceom, a sada su skroz ugasili i brend Greyp unutar Porsche eBike Performancea.
Ukratko čovjek je dao Greyp za Bugatti, nije loše.
Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.
Ja sam došao do zaključka da si ti budala iz ove izreke koju si zalijepio ispod svih svojih postova. To dođe kao neko upozorenje?
mozda je to njemu "NE LOSE" (kao i svim vlasnicima ponzi shema) al da si ti ulozio u taj GREYP mislis da bi ti sad branio neobranjivo?
kolko si u pravu i s kolko argumenata raspolazes pokazujes zadnjom recenicom. ak ne ide argumentima ide vrijedjanjem. Bravo majstore.
Mate to si ti ? nisam te prepoznao ovako skrivenog ![]()
apsolutno se slažem da mirovinci ne bi trebali ulagati u start-up-e.
btw., koliko sam mogao isčitati, cilj je da ulažu i u nekretine.
realno, da alociraju po 25% u nekretnine, zlato, obveznice i dionice, nijedan prigovor im ne bi mogao staviti, ali da recimo ulože po cca 15% u sve navedeno + crypto i start-up-e, e to je već klimava priča, pogotovo ako monetarna politika neće nastaviti ultra labava, kao što je bilo i do sada 🤷
Najbolje je tom fondu da ulaze u drzavne obveznice ![]()
Bit cu presretan ak bu prinos tog fonda bio 4% i zadovoljan ak bu bio 0%.
al taj fond ce bit bankomat "zna se" koga i njihovoh rodjaka. a sve sto fond spali i ode u minus ce platit tko ? opet mi.
i samo da se jos vratim na naseg vizionara "mladog Teslu"
Ovo je bila njegova vizija GRAYP BIKE-a.
znamo gdje je danas ta vizija ![]()
cisto sumnjam da su "branitelji" lika i djela mladog tesle ulozili u ovu jedinstvenu priliku.