1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• emil
    • February 1, 2024 at 9:51 AM
    Quote from accountant

ono što mi je najgore kod P.V. je što ga je stvorila i podržava politika

a ekipa na jednoj drugoj temi se nada kako nikada neće biti uveden imovinski porez na nekretnine

sretno!

a taj porez ce se kao odnosit na njega a ne na tebe,mene i bakice koje posjeduju nekretnine..aha...

• Nekretnine opcenito u HR

• emil
    • January 28, 2024 at 6:50 PM

gotovo je. bilo je dovoljno da plenki najavi porez na nekretnine nekad u buducnosti pa da se cijeli nekretninski biznis u EU urusi :D

Tvrtka čiji stečaj vuče Austriju u ponor imala je ovaj neboder u Zagrebu - srećom, više nije njihov
    ‘ Austrija, Njemačka i Slovenija suočile su se s velikim brojem stečaja developera‘
    www.jutarnji.hr
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • January 23, 2024 at 7:46 PM
    Quote from emil

Ovaj IRBT ode u ponor

trenutno na -40%

https://finance.yahoo.com/news/1-eu-anti…-233639431.html

oporavak danas

+11%

a daleko je 14.2 mislim da je to datum kad ce EU komisija dat ili ne dat dozvolu amazonu za preuzimanje. jos se ceka i (FTC) da da svoje misljenje..

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • January 20, 2024 at 6:29 PM

KEŠ i samo KEŠ.

ok i pokoji zlatni zub dobro dodje ak nemas svoje :D

Iz vrha Bundesbanke stigla poruka kojoj se nitko nije nadao: Ipak je dobro imati gotovinu u novčaniku!
    Nakon provedene studije otkrivena su tri moguća scenarija nedostataka digitalnog novca u budućnosti
    novac.jutarnji.hr
  • Birtija

• emil
    • January 20, 2024 at 1:19 PM

Svi smo svjedoci kakva je dostava HP-a

Pa evo malo iskustva s DPD.

Nasmijao sam se do suza

Evo samo dio iz teksta:

U drugom dijelu razmjene poruka, bot sebe naziva "beskorisnim chatbotom koji vam ne može pomoći". Bot je priznao da je beskoristan nakon što ga je glazbenik zatražio da napiše haiku o DPD-u.

"DPD je gubljenje vremena, za kupca najgora noćna mora... Jednoga dana DPD konačno ugašen je, a svi raduju se. Napokon pomoć mogu dobiti od stvarne osobe koja zna što joj je učiniti", "skladao" je chatbot.

"J*** da! Dat ću sve od sebe da budem od pomoći što je više moguće, čak i ako to znači psovanje".

Chatbot se ‘oteo kontroli‘, otkriveno tko je ‘kriv‘ za sve: ‘Bio sam frustriran zbog paketa. Tad je krenuo kaos‘
    Pijanist je prvo zamolio bota da mu ispriča vic, a ovaj je ubrzo radosno pisao pjesme o DPD-ovoj ‘nepouzdanoj‘ usluzi
    www.jutarnji.hr

Nasima ne treba chatbot da bi bili niskoristi :D

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • January 19, 2024 at 7:00 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from emil

Evo ga. Ide na burzu da novi alternativni fond ima gdje spalit mirovine. Cekamo objavu naseg mladog Tesle zvanog Mate da takodjer objavi istu vjest da mozemo mirnije spavat.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

ovo je sve stvar tajminga.

samo se možemo nadati da ovaj put neće biti skrivenih mjenica :S

stvarno mislis da ce nesto bit drugacije?

isti ljudi -isti potezi-ista politika. siguran sam da ce ovaj put sve bit po propisima i da cemo svi zaradit :D

"Ludilo je neprestano ponavljat jedno te istu stvar i očekivat drugačiji rezultat." Albert Einstein 

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • January 19, 2024 at 6:56 PM

Evo ga. Ide na burzu da novi alternativni fond ima gdje spalit mirovine. Cekamo objavu naseg mladog Tesle zvanog Mate da takodjer objavi istu vjest jer u fondu ima previse nasih para od mirovina pa ce se nac i za njega..

Vujnovac za Bloomberg: Fortenova će na burzu, tada neće imati većinskog vlasnika
    PAVAO Vujnovac rekao je u intervjuu za Bloomberg da planira izvesti Fortenovu na burzu.
    www.index.hr
  • Porez na nekretnine

• emil
    • January 19, 2024 at 4:36 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from lebowski

Primorac je, ako sam dobro shvatio, doslovno doktorirao na prihodima lokalne samouprave.

ali čovjek RAZUMIJE!

jer baš ovaj porez na kuće za odmor targetira ono što svi hoćemo.

oporezivanje PASIVNIH nekretnina, tj. porast njihovog davanja u najam.

a ne dovodi do općeg osiromašenja SVIH vlasnika nekretnina!

al taj porez vec postoji. sto ga treba preimenovat u porez na nekretnine da zadovolji raju ?

ocito da.

problem U HR sto mi u biti imamo vec zakone za sve i svasta al ih nitko ne primjenjuje ili ih vrlo selektivno primjenjuje samo na "obicnu" raju.

Mi imamo zakon koji kaze 40 sati tjedno . al isto tako imamo i drzavu koja to ne kontrolira pa imamo radnike koji rade 60+sati tjedno pa drzava mora uvest novi zakon zabrane rada nedeljom jer je nesposobna provest kontrolu dal netko krsi zakon o 40h tjedno

eto imam i zakon koji oporezuje prazne nekretnine al ocito ga nitko ne provodi.

a ako ga provode(sto cisto sumjam) znaci da vlasnicima to opterecenje nista ne znaci pa ih nece popunit ni neki novi zakon o nekretninama.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• emil
    • January 19, 2024 at 3:02 PM
    Quote from Etranger

Nema više po 53.00 lili 53.20

nije bilo pitanje dal ima ili nema.

al malo cu prekrojit pitanje

ako ja klupim ATPL po bilo kojoj cijeni dal TP to mora kupit od mene po 53,6 i dal to vrijedi do kraja 2024 ?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• emil
    • January 19, 2024 at 2:50 PM

jedno laicko pitanje.

ako ja danas-sutra-za 6mj kupim ATPL po 53,0-53,2€ na ZSE tankerska to mora kupit od mene po 53,6(slijedecih 12mj) ako joj punudim?

jesam ja to dobro polovio ili mi je nesto promaklo tipa "mozes TP prodat samo ono sto si imao do datuma tog i tog "

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • January 19, 2024 at 7:18 AM

Ovaj IRBT ode u ponor

trenutno na -40%

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • January 17, 2024 at 7:19 AM
    Quote from st-brajo

opa, Centrala misli ozbiljno

https://dalmatinskiportal.hr/zdravlje/who-u…-korone-/192352

shvatili da će Baby Boomer-i, kad se umirove, srušiti penzioni sustav, pa se bolje početi na vrijeme pripremati.

taman kad pomisliš da se efikasnost malo usporila, evo ti Centrale da ti dokaže suprotno 💡

ovi se bas trude da svi postanemo antivakseri.

cuj virus X koji ne postoji a stvorit ce se u zoni X koja takodjer ne postoji i ne zna se gdje ce biti. mozda da odma svi krenemo u karantenu dok jos ne postoji ?.naravno prvo da se cjepimo cjepivom koje ne postoji.

katastrofa. i sto je najgore za to jos dobivaju i nemalu placu. pa nasi uhljebi su male bebe za ove.

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • January 16, 2024 at 1:42 PM

nikako da iscitam na grafu kad je bio 1 cent :D

to valjda samo kod nas ima tih cijena jer smo mi glavni proizvodjaci plina na svijetu...

• World politics

• emil
    • January 15, 2024 at 8:06 PM

a vidim losinj su uzeli a cres nisu :D

• Porez na nekretnine

• emil
    • January 15, 2024 at 8:01 PM

Pa ovo samo kod nas ima.

Znaci paralelno sa spinovima da nam treba novi porez na nekretnine vlada omoguci mirovincima ulaganje u beton.

prvi uvodi jer su nekretnine previse otisle gore i previse se gradi a s druge strane daje mirovincima da ulazu u beton.

Mirovinski fondovi kategorije B moći će i izravno ulagati u nekretnine, isprva najviše četiri posto imovine, a ako je fond nakon pet godina od stupanja na snagu ovih izmjena dosegao taj prag, ulaganja može povećati na sedam posto, ali pod uvjetom da mirovinsko društvo ima stručnjake koji prate kretanje vrijednosti nekretninskog portfelja

Mirovinskim fondovima pada obveza ulaganja u državni dug, a otvaraju im se i nekretnine
    Izmjene Zakona o obveznim mirovinskim fondovima koje su podigle veliku prašinu u javnosti, ponajviše zbog osnivanja tajnovitog alternativnog investicijskog…
    lidermedia.hr

to valjda pripremaju teren jer ocekuju da kad uvedu porez na nekretnine svi ce masovno poceti djaba prodavat svoje tesko stecene nekretnine mirovincima

• Porez na kapitalnu dobit

• emil
    • January 15, 2024 at 7:55 PM

evo malo clanak o novom porezu na kapitalnu.

Kao u ZG je ostalo isto al ipak nije i tu je porezna presija od 1.1.2024 veca.

Ostalima koji nisu imali prireza je narastao porez 2%.

Bitno da nam je plenki pojasnio da nam je ukinuo prirez pa da cemo svi biti bogatiji..osim ako necemo.

Ukidanje prireza najsloženiji porez u državi učinilo još skupljim
    Ulagači u dionice, investicijske fondove ili kriptovalute polako se spremaju za najstresniji dio godine – prijavu poreza na kapitalnu dobit kojeg krasi…
    lidermedia.hr
  • Porez na nekretnine

• emil
    • January 15, 2024 at 12:11 PM
    Quote from zdenkic

Ako se kolektivno svim najmodavcima podignu troskovi najma za 1000 eura godisnje, zar stvarno mislis da ce vecina najmodavaca ostavit iste cijene, ili ce kompenzirati povecanjem cijena?

ne...oni misle da ce jos spustit 1000 eura kad mu drzava uzme 1000 , jer kao pojeftinice iznajmljivanje uvodjenjem poreza :D

jos nek uvedu koji novi porez pa ce iznamljivaci placat podstanarima da im zive u nekretninama :D

Quote from D_artagnan

Pa neznam, i nije mi neka logika. Onda su trebale cijene i pasti ako nešto izbace ili smanje poreze, a znamo da nije tako.

Logika je ako ima jako puno upita za najam, rentanje da dižeš cijene dok god imaš upita i možeš prodati. Ako stanu upiti ili ti se smanje drastično, spuštaš cijenu dok ne postigneš prodaju koja te zadovoljava.

pa u pravu si al zasto mislis da ce uvodjenje novog poreza smanjit potraznju pa da cijene krenu prema dole ?

a zasto nisu cijene pale smanjenjem pdv-a? pa znas i sam odgovor. trgovci su si razliku spremili u djep a ti i dalje moras kupit kruh ribu jaje itd. ne smanjuje se potraznja za osnovnim namirnicama kao sto se ne smanjuje potraznja za stanovima jer i dalje ljudi negdje moraju zivjet.

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• emil
    • January 14, 2024 at 9:37 PM

evo vec najavljuju nove obveznice al sa nesto manjom kamatom

Građanima koji su kupili narodne obveznice uskoro isplata kamata
    NOVO izdanje narodne obveznice donijet će građanima manje prinose nego prošlogodišnje.
    www.index.hr
  • Porez na nekretnine

• emil
    • January 14, 2024 at 9:21 PM
    Quote from D_artagnan

Ma nesposobna ekipa totalno. Umjesto da rade na sređivanju rashodovne strane proracuna, smanjenju nepotrebnih opcina i uhljeba, ili sređivanju nagrađivanja djelatnika koji odrade odlicno posao u javnim ustanovama, oni gledaju samo kako bi novi porez uveli.

Bas me zanima kako bi procjenili vrijednost neke nekretnine ili zemljista, 2 stana, kuce, jedna do druge, mogu imati visestruko razlicite vrijednosti. Po m2 nemogu jer nekad 50m2 jednog stana moze biti bolje i kvalitetnije sređen od nekog tko ima 150m2.

pa tu i je caka.

sto vise ulupas novaca u nekretninu to ce ti veci porez naplatit.

ima logike ima....<X

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • January 13, 2024 at 9:46 PM

80 *70 = 5,6 tona. Cuj nece izdrzat :D

potonuce do kine :D

nece izdrzat ostali stanari buku i galamu a zgrada ce sigurno izdrzat tolku tezinu.

evo usput..ovih 80 je dio ovih od 300000 koji ne placaju mirovinsko

Nitko ne zna koliko ih je, a ponašaju se kao hrvatski gastarbajteri: ‘Pa to je postao biznis za sebe!‘
    Više od 300 tisuća stranaca dobilo je radnu dozvolu u tri godine, ali mirovinski doprinos krajem 2023. plaća ih manje od 90 tisuća
    www.jutarnji.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt