i dalje je to premrsavo . sjede na lovi. hpb se iskazala dividendnom i katapultirala cijenu. ovi bas skrtare.
Posts by emil
-
-
jako je to lose. odbijes porez i inflaciju i ostane za kikiriki.
-
Dividenda legla nekom?
legla
Legla. Donirao već na ZSE.
daj kaj me stepavate. vec sam mislil da je legla jos jedna izvanredna
na ovu 30.1. sam vec zaboravil da je bila
-
Poznanik je uletio i kupio ADUT Trumpov token32 po kapitalizaciji nakon cca 24 sata po70 dolara,sad mu vrijedi malo iznad 20 dolara(prošlo 10ak dana) puca od bijesa !
U statistici piše da je token na današnji daan 221 ,88% u plusu !,, ,e sad tko je tu u plusu a tko u minusu...u pravu su i jedan i drugi...
zakljucak je da je to "kocka velika"
Moj savijet; učiti na tuđim greškama
pa spalit novac mozes i u dionicama . cekas IPO rimca i eto krematorij novaca
nikad nije bio problem izgubit novac. bar je to lako.
mogo si kupit i Nvidiu prije 4 dana i za jedna dan ode 20% . nikakav problem spalit novce
-
Ma sve to stoji, ja sam davno ulazio i tada nije ni bilo svih ovih altova koji su danas neki top20
Litecoin mi je oko nule, bch je u minusu, eth mali plus, dash minus...
Ali davno sam se pomirio s tim da ne diram i neka stoje jer vise sam gubio izlascima nego hodlom
to stavis u oporuku pa ce unuci vidit dal imaju nesto
-
a neznam. rec altovi su ... je onak vrlo neprecizno jer ih postoji milijun
ok ak si bas pehista i ceko si da bakice na placu kazu da je vrijeme ulaska u kripto onda si DEBELO u minusu
ktome pricat o altcoinovima je kao i prica o dionicama pa nisam bas vidio neki post koji kaze da su sve dionice u DEBELOM minusu. ipak se gleda dal imas HT ili IGH ne trpas sve u isti kos.
-
Trenutno altkoini u debelim minusima,bez svijetla na kraju tunela
ne znam ja koje ti altcoinove imas i gledas al svi imalo poznati su usolidom plusu u zadnjoj godini.
iz top 20 altcoinova mislim da svi imaju debelo veci prinos od sp500
-
sad im netko treba pokupit sve ovo kaj se tam nudi i podigne cijenu na 135 pa nek istiskivaju male po 135€
-
To je ionako samo dodatak kod IKBA. Prava vrijednost se ogleda u akumulaciji dobiti i vrijednosti dionice. A ona vrijedi mnogo iznad 585 EUR.
hmm.
ako se prava vrijednost ogleda u vrijednosti dionice onda je trenutnih 585 prava vrijednost .
gomilanje novaca na racunu i neisplacivanje solidne dividene uz slabu likvidnost nije bas nesto sto mali dionicar prizeljkuje.
al ovdje se polako cijena otkljucava pa ajde mada bi se daleko brze otkljucala da najave dividendu od 30-40€ kao sto je to napravila HPB pa je dionica poletila.
-
i dalje vidim dionice na brokeru. nemogu nista s njima al su i dalje prisutne. dal moram nesto poduzet .odjavit ih ? sto nisu dionice na SKDD? sto ako se odlucim dionice prodat na HITA? zna netko proceduru ?
-
Ako nije problem molio bih da se netko tu i tamo ovdje osvrne na situaciju. Bio sam solidan dioničar prije nego prešao u tankersku pa van i ostavio sam Atpl nešto sitno, da bih pred nekoliko mjeseci skroz odustao od pozicije i zato više to ne pratim al bih rado čuo iz prve ruke kako će se odvijati situacija za male diničare kojima stvarno želim sreću jer znam kako im je. Hvala
Ide delist i borba malih, srednjih i malo većih da se okupe i pruže junački otpor.
dal se zna datum delista?
-
kolega kako se naruči kartica i koliko se plaća kartica i dostava
kliknes gore na karticu i tamo je bilo naruci. ne sjecam se dal je bila free ili je bila 5 eura
-
Kako stojite sa ne USA tržištima?
Ničim izazvan Interactive mi je odobrio Pink trržište a sada i kanadsko. Tako da mi otpada potreba za 212 brokerima, tj za sadavmi služi za trgovanje OXLC i NLCP dionicama (ostaje tajna zašto IBKR ne trguje s njima).
to si posebno trazio ili ti je zahtjev stajao od prije ili nisi ni trzio pa su ti sami od sebe dali?
u biti sto sam duze opet na 212 sve manje idem na IB . previse mi opcija i sveg aima na IB - nis nemrem nac. sve st otrazim moram iszgubit minimum pol sata. tog anema na 212 imas kaj imas i kaj imas vidis i ne moras trazit
ktome 212 ima i svoju karticu. ima cashback. daje kamatu na lovu koja stoji na toj kartici (neulozena sredstva) tak da mi je to win win. umjesto da peglam po ducanima neku HR karticu peglat cu 212 karticu . umjesto da stoji lova na hr racunu za po ducanu stajat ce na 212 i na to ide kamata malo veca nego da ulozim u trezorce
-
'Časni sude, izgubio sam disk s bitcoinima. Vrijede milijune! Moram prekopati smetlište'James Howells tvrdi da je njegova djevojka 2013. greškom bacila hard disk na kojem je bilo pohranjeno oko osam tisuća bitcoina. Tada su bitcoini vrijedili 7,5…express.24sata.hr
sad mora rudarit po smecu
-
OK, hvala... 30k mislim držati duže od 2g a s 30k bi se aktivnije igrao cijelo vrijeme, koliko shvaćam onda samo preko IBKR-a moram exportati godišnje izvješće (Annual Summary Report) za poreznu prijavu svake godine i to je to ili...? E sad, jel netko zna onda koje sve dokumente na IBKR trebam exportati i predati našoj HR poreznoj?
nijedno. porez se prijavljuje na JOPPD obrascu do kraja veljace. u njemu moras sve popunit i sam izracunat kolko trebas platit i to platis( npr preko E-porezne ili papirnato postom). ako poreznoj nekaj nije jasno ili ima pitanja kontaktirat ce te i trazit dokumente.
za vise informacija pogledajete :
i
-
Ako držim dionice dulje od 2 godine prije prodaje, ostvarena dobit je oslobođena poreza.
Međutim, kako točno se oporezuje dobit ako npr. se igram sa tih 30k (30k držim duže od 2g) :
- za neke dionice imam profit 4k
- za neke dionice nemam profit -3k
Da li onda plaćam total (4k-3k)*(0.1+prirez)
ako si prodao i zaradio a drzao si duze od dvije godine ne placas porez
ako si prodao i izgubio a drzao dvije godine opet ne odbijas od dobitka
ako si prodao i zaradio a nisi to drzao dvije godine to ide u zaradu i placas porez
ako si prodao a nisi drzao dvije godine to ide u gubitak i odbijas od zarade
zarada i gubitak se oduzimaju i na razliku placas porez od 12%.
ako si prodao dionicu i zaradio a nisi drzao dvije godine te prodao i izgubio na dionici koju si drzao dvije godine ne mozes odbit taj gubitak jer je stariji od dvije godine.
prirez je ukinut i porez je zato 12 % a ne 10%
ovo oko "IGRANJA" ne kuzim jer ako si nesto drzao 2 godine nisi se s tim igrao nego si drzao. ako si se igrao i trejdao onda nisi drzao 2 godine.
-
Poštovani
Molim da mi odgovorite na pitanje:
Dali moram platiti porez na kapitalnu dobit ako sam ostvario dobit na dionici (prodao ju za godinu i pol od kupnje) ali ju nisam realizirao odnosno prebacio na svoj tekući racun vec ostavio na racunu za trgovanje i njome trgovao ili ostavio na racunu preko dvije godine od dana kupnje dionice na kojoj sam ostvario dobit.
Hvala na odgovoruda
Hvala vam, a jesam li u pravu da je 12% poreza bez prireza?
da
-
Ako je BTC došao do dna (!?) Gdje mu je vrh
mozes to pitanje i okrenut
"Ako je BTC došao do vrha(!?) Gdje mu je dno
"
-
A šta da crtamo kad se ništ ne dešava...
i dalje klizi bočno u kanalu
ajd ti reci gdje će i kad, ajd, ajd
Pa ja ništa ne govorim, samo vrebam forum i čitam vaše priče a pogotovo onog Šerifa... Sad je trebao BTC već biti na 100 hilja, a niš, kad će sljedeći Halving? 😄
nego nema te vise da nam obasnis da ide na 0
a sherifovih 100k se ostvarilo prije nego je planirao.-
ahh znam . imas posla pa ne stignes
-
Ja vise ni ne gledam minuse jer stng ocito propada, nadam se samo da ga mozda Elon kupi 😀
i ja sam zaglavio u stng