1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheriff

Posts by Sheriff

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Sheriff
    • July 21, 2020 at 11:22 AM
    Quote from st-brajo

polako, ljudi.

ne znamo nikakve detalje još.

koliko je bespovratno, koliko su zajmovi, koliko je odmah, koliko je kroz 7 godina, u što se smije potrošiti, u što se ne smije.

izostanak reakcije potvrđuje da je burza ukalkulirala da će navedena sredstva pojesti uhljebi,

a reakciju burze možemo očekivati tek kad cijela priča bude jasna i transparentna.

Pa što nije bila reakcija kad su to najavili 750 nilijardi Eur prije koji mjesec? Čini mi se da je bilo 'pozitivno'. Korone kod nas bilo 0 ili 1 i bio je pozitivni sentiment. Naravno, neusporedivo manji nego vani.

Ali, te pare ako dođu...najbolja indikacija bice FI rezultati kompanija kroz koju godinu. Ovo je neefikasno tržište pa ako ne reagira na očitu dobru vijest to je problem tržista ne kompanija. Dakle 'prilika'. Ako cijene papira ne mrdaju a dobit im poraste, kompanije koje ce uspjeti iz te love na direktan ili interektan način podiči svoje poslovanje bit ce jeftine....dividende preko 10%. To je zapravo super ali ako pak to ne uspiju ili zbog vlastite neaposobnosti ili uhljeba/politike...onda je pak tržiste dobro vrednovalo da je ovaj paket, za nas - prdac u prazno.

Mislim da ce vise nego ikad kompetentni mgmt puno značiti, ne samo za preživljavanje nego i za post korona vrijeme.

Primjerice, hoce li adpl koji je trenutno na infuziji prezivjeti na nogama i sačuvati core bussinessa, hoce li rivp dok ne dođe na stare tračnice ostati bez kojeg hotela, hoce li atgr napraviti dobru akviziciju u krizna vremena itd...

Ja vjerujem da ima sposobnih managera koje uče da je kriza=prilika, a koji su to na zse treba vidjeti tj. Vec zauzimati pozicije za long.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Sheriff
    • July 21, 2020 at 8:11 AM

According to the figures of the ARKEP,40 there were 274,000 fixed broadband connections in Kosovo at the

end of the third quarter of 2017, with IPKO achieving a market share of 47.02%.

There were nearly 2.2 million mobile telephony users, translating to a population penetration rate of 121.6%.

IPKO’s market share was 35.1%.

Evo preciznijih brojeva. Ipko je cca duplo veci od opte po broju korsnika i ide za 155mil eur. Nije usporedivo sa opte bez detaljnije analize.

• Sheriff
    • July 21, 2020 at 7:39 AM
    Quote from PILAPILA

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…e-eura-15009350

Svakako će danas biti interesantno....

Da, moglo bi potegnut napokon. Jučer bio gadan dan. Vidjet ćemo kolko ima goriva...

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 9:47 PM

Telekom Srbije daje 155 mil Eur za IPKO (Operater na Kosovu). Ipko ima 100 000 fixnih i 600 000 mobilnih pretplatnika.

Nemrem nac neke friske brojeve evaluacije ali u Ipko je telekom slovenije (100% vlasnik) dosta love upucavao jer su bili u problemima.

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 8:05 PM

Outlook for the full year 2020

As a consequence of the rising uncertainties following the outbreak of the Covid-19 pandemic, back in April 2020 A1 Telekom Austria Group suspended its initial outlook for 2020 of approximately 1-2% growth in total revenues and of capital expenditures before spectrum and acquisitions of approximately EUR 770 mn. Due to the meanwhile better visibility of the impacts of the pandemic and of the countermeasures taken, the Management of A1 Telekom Austria Group has decided to present a new outlook for the financial year 2020.

...

As the situation presents itself at the moment, the Management of A1 Telekom Austria Group expects for the full year 2020 a moderate decrease in total revenues of approximately 2%. Capital expenditures before spectrum investments and acquisitions are intended to be cut by approximately 25% from the initial out-look of EUR 770 mn to ensure full flexibility and strengthen the free cash flow profile. As stated above, this outlook is subject to no material deterioration of the pandemic situation.

Valjda ce biti dovoljno za opte, ali režu...

Ali ima i ovo:

The new investment plan does not include investments in new spectrum for 5G applications and potential acquisitions.

https://mobile-reuters-com.cdn.ampproject.org/v/s/mobile.reu…s-idUSKCN24F2IT

• Best buy

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 7:22 PM
    Quote from baggio89
    Quote from Sheriff

Je da, tesko se na blue chipovima uduplat.

PTKM mi je izvrsna, koje brige...oce li biti 120 ili 150 mil kn dobiti. Rijetko koja firma na zse ima takve probleme. Cijena je jača, mali ff ali je cash mašina i ovakva neugledna i načeta od prošlosti štampa novce. Mislim da ce potrajat ova izvanredna situacija kao i cijene plina a njima omuguciti dodatni razvoj i moderniziranje.

mogli bi akumulirati mlrd kuna vrlo lako kroz godinu dvije. cijene plina i uvjeti na tržištu će još neko vrijeme biti izrazito povoljni za PTKM.

Da, fascinantno je kompanija takve prošlosti bude ove godine od dobiti napravila 0.6% hrvatskog bdp-a iz standardnog poslovanja.

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 6:15 PM
    Quote from george
    Quote from zlocesti

EU se ne može dogovoriti oko novaca

Burza se još i dobro drži

draga zlocesti....

13.029,59 +109,98 (0,85 %)

ovo vam je dax. Dakle to je ono sto vam ja trubim vec mjesecima, odmaknite se od EU i USA, mi smo u banani tezoj. I malo jacoj. Ovaj pad je eklatantan dokaz koliko mi ovisimo o drkrarosima iz EU i ljudi moji, pamet u glavu ne gubite novce bezglavo. bit ce dana, bit ce prilika neka vas ne svrbi prst. Prije katarze, ako je uopce bude u ovoj Smijesnoj nasoj.

Ali kad vidim da se nasa elitna investicijska zajednica (a to si forumasi vole tepati) potrose stranicu foruma i 2-3 sata vremena na djuru i 0,5 lipa i usto zazivaju hanfu onda je jasno da je i ovih 1600 precjenjeno. Djuru, pazite ovo, koji treba likvidirati ako ga neka budala ne kupi. A oni o 0,5 lipa. Uzas, I rest my case,

Display More

Jel ti uopce razumijes dubinu problema od 0.5 lipa? Ako to radi neko mjesecima ili godinama mogao je okrenuti enormne novce. Pa optima je pretrgovana na veliko i naširoko.

Računaj da uspijes na bazi ove manipulacije dobit 0.05% portfelja po trgovinskom danu. Pomnoži to sa 300 radnih dana pa reci.

Šta ti je užas ako o tome pišemo?

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 3:53 PM

Poslao sam upit ZABA brokerima.

Eto, neko iskorištava:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 3:44 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Sheriff

Ma to je greška koja radi!!!!

Ja ne mogu zadavati pola lipe, ali nečji broker dopušta.

Nakon toga nema više checka, pa ide sve na trg. platformu.

Iz nekog razloga zaba trader vidi te "pola lipe".

A eto vraga, prošla je transakcija sa pola lipe!!!

a da probate nazvati Zaba brokere, pa ih pitajte za objašnjenje?

jer neko objašnjenje mora postojati.

Display More

A nije zadano preko zabe, jer neda. Samo se vidi preko zabe. Ne znam čiji broker propušta zadavanje takvih naloga.

Pisat ću ja HANFI, ne zse.

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 3:35 PM

Ma to je greška koja radi!!!!

Ja ne mogu zadavati pola lipe, ali nečji broker dopušta.

Nakon toga nema više checka, pa ide sve na trg. platformu.

Iz nekog razloga zaba trader vidi te "pola lipe".

A eto vraga, prošla je transakcija sa pola lipe!!!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 2:55 PM

Neciji broker koji to propusta mozes se pregurat na bidu samo tako.

A jel skida cijenu onda round up? Jel radi to samo na dionice koje lipare ili moze isti trik na mediki probat?

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 2:51 PM
    Quote from LodeRunner

To vam je do trgovinske platforme. Xetra dobro salje podatke no prikaz ocito ovisi o raspolozenu programera koji je taj dan pisao kod za zvakanje podataka o bid/ask cijenama.

Na ZB Trejderu se tih pola lipe vidi. Osobno nisam probao polulipariti tako naloge. Moze biti da ce i vama proci samo bez prikaza na aplikaciji.

Je pa trgovinska platforma je genericka, pokriva vise trzista na kojima mozda i postoje takve valute. Ali ne kod nas. Pa mora zse staviti requiremente sta smije prolaziti, a ne kupiti sta drugi uvaljaju. Pa to je za tužbu i nefer trgovanje, jer nisu svi u istom polozaju. Užas.

• Best buy

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 2:48 PM
    Quote from baggio89
    Quote from Sheriff

Os rec sve šta je u stečaju ili blizu 😂😂.

Al da, tu su mali.

Da haha. Milijarde kuna duga, predstečajne, ali realno mislim da je potencijal rasta veći tu nego na blue chipovima.

A i neke su nadam se napokon počele i zarađivat.

PTKM više ne spada u isto društvo sa navedenim. Zanimljiva je ako padne još malo. Očekujem dobit preko 150 mil kn u Q2.

Je da, tesko se na blue chipovima uduplat.

PTKM mi je izvrsna, koje brige...oce li biti 120 ili 150 mil kn dobiti. Rijetko koja firma na zse ima takve probleme. Cijena je jača, mali ff ali je cash mašina i ovakva neugledna i načeta od prošlosti štampa novce. Mislim da ce potrajat ova izvanredna situacija kao i cijene plina a njima omuguciti dodatni razvoj i moderniziranje.

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 2:32 PM
    Quote from kvart99

Evo jos jedan način kako nam ZSE pazi na zastitu malih ulagaca i osigurava fer / ravnopravne uvjete trgovanja za sve sudionike.

Na DDJH bid 2767 na 1,67, a ispod toga jos jedan nalog od 4500kom prividno na 1,67, ali je zapravo na 1,665.....

Moj broker ne nudi uslugu ovog cjenovnog praga, odnosno njemu je najmanji pomak ovdje 0,01LP, ali nekom drugom brokeru očito to nije slučaj, i na taj način je ovaj ulagac itekako privilegiran. Prema streameru mi vidimo da on kupuje po 1,67kn, a zapravo kupuje po 1,665 - dakle pola lipe jeftnije. Na ovakvim razinama i eventualno jos nizim takva razlika na večim kupljeno / prodanim količinama / prometima moze imati itekakav učinak na nečije trgovanje / profit.

A znači to je to. Vidio sam na zaba traderu granulaciju od 0.5 lipa, mislio sam da je bug. Pa ovo je smiješno, ali zse ne bi smio takve naloge propustiti. Pa to je za hanfu. Kakvih pola lipa??? To ne postoji. A programi im za monopoly napravljeni.

• Best buy

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 2:22 PM
    Quote from baggio89

Best buy: atpl, dlkv, igh, ingr, opte, tpng.

Abecednim redom.

Os rec sve šta je u stečaju ili blizu 😂😂.

Al da, tu su mali.

• Sheriff
    • July 20, 2020 at 12:40 PM

Baš lose izgleda, sad pada i na likvidnijem danu. A očito smo precijenjeni :rolleyes:

• Sheriff
    • July 19, 2020 at 9:21 PM

Upravo u ovom „vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga i medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi“, krije se jedan od problema odnosno u činjenici da se bave proizvodnjom medijskog sadržaja. Jer prema hrvatskom zakonodavstvu, koje bi se moglo i promijeniti, telekomima je zabranjena proizvodnja TV sadržaja pa tako A1 je morao dogovoriti vanjsku suradnju za produkciju UEFA Lige prvaka, a to je imao i HT dok je on imao prava na UEFA Ligu prvaka. Kako United Grupa ima niz sadržaja, a kupuje i dalje veliki problem može predstavljati i ucjenjivanje medijskim pravima odnosno uvjetovanje drugim telekomima da u IPTV segmentu moraju „uzeti ovo ako žele ono“.

Slikovito nam je to opisao jedan dobro upućeni znalac o trenutnom stanju na tržištu koje se već počelo događati. On napominje da je utrka za pravima već naveliko prisutna i sve se kupuje gotovo pa ne pitajući za cijenu kako bi se konkurenciji onemogućilo da budu konkurentni. Osim toga s obzirom na to što sve United Grupa ima od TV kanala i to je određena poluga za novo pregovaranje i dizanje cijena.

To telekomima koji imaju svoje IPTV platforme predstavlja veliki problem, a United Grupa ima moćan alat za diktiranje cijene, uvjeta. Neki bi to nazvali i ucjenom, ističe naš izvor, ali možda je to ipak malo pregruba riječ smatra drugi izvor koji napominje kako na medijskom tržištu ova transakcija može imati i političke konotacije. Naime, jedan od ključnih ljudi United Grupe je Dragan Šolak, a s obzirom na to da dolazi iz Srbije to nekima može politički zasmetati.

Eto, jebiga ... srbijanac je :D. Dobro da Škoro nije dobio izbore.

• Sheriff
    • July 19, 2020 at 9:06 PM

UG pravi predator, pisalo se vec al fascinanto.

When unveiling the deal, it was noted that “in the 20 years of its operation, United Group has acquired and successfully integrated more than 100 companies.”

https://blog-telegeography-com.cdn.ampproject.org/v/s/blog.teleg…ers-in-20-years

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Sheriff
    • July 19, 2020 at 8:26 PM
    Quote from george

Ovo se definitivno tice i hotelijera. Na gore.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…urizma-15009013

Ha, ali svaki gost hotela uz račun plati i boravišnu pristojbu a pa se vodi u evidenciji. Hoteli od valamata ne muljaju sa turistima 'na crno'. Tako da tih 55% je po meni brojka veća od očekivane.

• Sheriff
    • July 18, 2020 at 9:52 AM

Dajte ekipa, nemojte se koskati, pa svi imamo ovdje isti cilj. Neko pise nebuloze, siguran sam da neko i moje postove tako shvaca ali sama cinjenica da smo tu, zavirimo na forum...trebali bi ovo mjesto uciniti boljim i kvalitetnijim.

Eto, ima ego manijaka, budala, neupucenih, voayera ali ne trebamo ravnati svijet ulaganja na forumu po sebi jer ovo je community. Kad stisnes buy/sell onda si sam sasobom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt