1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheriff

Posts by Sheriff

• CORONA virus

• Sheriff
    • September 9, 2020 at 2:09 PM

Kakve sad to veze ima o kvaliteti zdrastvene usluge? Znamo otprije kakva je.

Uzorak gore mrtvih u 14 dana je preslika otvaranja granice i turisticke sezone. Pustilo se tone turista iz raznim zemalja i naravno da je broj zaraženih krenuo drasticno gore.

Pa što smo imali bolji zdrastveni sustav u q2, kad nije bilo toliko zaraženih ni %mrtvih.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Sheriff
    • September 9, 2020 at 12:00 PM

Prošla transakcija na PTKM od 3461 komada. Znači da bi vjerovatno neko novi ušao u top 10. Vidjet ćemo tko je prodao.

• Birtija

• Sheriff
    • September 9, 2020 at 11:25 AM

Ako postoji namjerno rušenje cijene onda postoji i namjerno dizanje cijene.

Pa kad neko iz tih sorti povuče, kupi pa prodaj.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Sheriff
    • September 9, 2020 at 11:22 AM
    Quote from maga

Kolektiv ovdje u velikoj mjeri nehotice ali ipak konstantno sam sebi puca u noge, spomenuti u svojoj cjelini nije homogen sto je i logicno, a obzirom da svaki clan ima svoju strategiju iza svega stoji i bihevioralna komponentna. Općenito govoreći silujete informaciju koja nije dostupna, svemu se pristupa esejski bez smjera i smisla sto je zapravo idealna situacija za vrludanje kupnje i prodaje, a trenutno se na obje strane nalaze samo i isključivo mali investitori kojima tzv. "overthinking" model samo naglašava pesimističan ili optimističan scenarij, pojedini vam članovi suptilno doziraju gorivo za nepresušne litanije. Odmorite malo sa "analizama" jer sto ste aktivniji sve vam je vise naloga na prodaji.

Jel ti ovo vrijedi za opte ili sve threadove/dionice opcenito?

Znaci ako se prestane pisati cijena ce gore?

Postoji bar desetak scenarija na opte kako ce zavrsiti. Mozda bude i neki kojega se nismo ni dotakli. Špekulira se o cijeni, špekulira se o mogucim opcijama.

Ne pišući o njima ili ne-izražavanje 'overthinkinga' nece maknuti dozu špekulativnosti sa ove dionice.

Npr vijest da je novi zem prošao (znamo u kojem kontekstu) bi lansirala opte samo tako. Zašto ne bi trkeljali o tome?

Ekipa koja zna više ili ima neki info ne piše ništa, vjerovatno nam se i smije i glume voayere ovdje.

Ionako smo svi ovdje kvazi znalci kako je novinar od 1eur to etiketirao.

• OPTE prodaja - kladionica

• Sheriff
    • September 9, 2020 at 11:08 AM
    Quote from dionicar

gospodo, dok god TOP10 ne sipa - ne racunam Raiffaisen i OMF i slicno, nego fizicke osobe, meni je dobro. Također, naš TOP10 je i dokupljivao...

A kako bi protumacio, da jedna fizicka osoba ispadne iz top10 a nova uđe??

• Sheriff
    • September 8, 2020 at 5:41 PM

pa onda bi stvorili svi tvrtke kčeri i jedan vlasnik sve pokrivao, to mi je van pameti

• Sheriff
    • September 8, 2020 at 5:02 PM

ak se ne varam jubito je poprilicno izlozen, zivotna usteđevina i to. Ako sve bude dobro bice najsretniji na forumu :P

• Sheriff
    • September 8, 2020 at 4:41 PM
    Quote from naim
    Quote from Sheriff

Ovak, Tele2 je prošao zato jer Tele2 ne obavlja djelatnost koju je UG/SBB dosad u HR obavljao. Ne povečavaju koncentraciju nego su komplementarni.

Dalje, SBB/Tele2 nisu prisutni na na tržištu prijenosa TV programa uz plaćanje naknade (pay-TV) gdje su prisutni A1 i HT.

Dakle, u Hrvatskoj nema preklapanja djelatnosti SBB/United Grupe i Tele2 na mjerodavnim tržištima zahvaćenim koncentracijom.

I dalje citiram AZTN:

Kao bitna činjenica i okolnost koju je AZTN uzeo u obzir prilikom donošenja odluke je postojanje pravne zapreke pristupa SBB/United Grupe tržištu prijenosa TV programa uz plaćanje naknade.

I to je problem jer OPTE ima pay-tv uslugu koju je već pri Tele2 preuzimanju AZTN spomenuo.

Što se tiće novog ZEM-a, ima i to (nažalost):

Budući da su u tijeku pripreme za donošenje novog zakona iz područja elektroničkih medija, AZTN je o stavu prema opisanom regulatornom ograničenju i eventualnim promjenama u budućem novom zakonu zatražio mišljenja od Agencije za elektroničke medije (AEM), sektorskog regulatora za područje elektroničkih medija, i od Ministarstva kulture koje je nadležno za pripremu nacrta prijedloga novog zakona.

AEM se na upit AZTN-a očitovao kako smatra da se postojeća zabrana vlasničkog povezivanja nakladnika televizije i pay-TV operatora mora zadržati i u novom zakonu, dok je Ministarstvo kulture izričito navelo da je ta zabrana zadržana i u nacrtu prijedloga novog zakona o elektroničkim medijima.

Dakle ne misle mijenjati postojeći ZEM koji se tiće ovoga problema, ni AEM ni ministarstvo kulture.

Display More

Mislis?

A kako bi birokratski inatrumentarij vladajućih odrzavao vlast?

Pa tako da stalno stvara dramu i prometne sebe u arbitra. Arbitar ne radi pro bono. Dakle, iako je jasno da je Zakon u europskim okvirima neodrziv, oni i dalje promeću priču o zastititi ne elek. medija nego od elek. medija. Divide et impera.

Nekako sam ipak mišljenja da će se u posljednjoj iteraciji dogoditi koperninkantski obrat ili će se pronaći hibridno rješenje gdje će neko vijece (par politickih iposnika; čitaj: uhljeba) odlucivati o tome po potrebi. U okviru vijeca ili nekog drugog paradržavnog elementa.

Display More

Stoji, ali nije predvidivo i hazardno je. Da znamo da UG more sletit bez regulatornih problema premija bi bila izvrsna. Ovako je zamagljeno.

Kako god bilo, unutra sam. Sta cu drugo :D

• Sheriff
    • September 8, 2020 at 4:35 PM

eto moze doc lopatar, prodati 50 000 ip-tv korisnika a1 a zadrzati fiksne. Po zem-u sve cisto.

• Sheriff
    • September 8, 2020 at 4:32 PM

Ma slazem se, pisem sto je aztn pisao u tenderu za tele2.

Zato i kazem da je glupo da aztn govori o trecem operateru a zakon prijeci konkretan slucaj.

• Sheriff
    • September 8, 2020 at 4:06 PM

Ovak, Tele2 je prošao zato jer Tele2 ne obavlja djelatnost koju je UG/SBB dosad u HR obavljao. Ne povečavaju koncentraciju nego su komplementarni.

Dalje, SBB/Tele2 nisu prisutni na na tržištu prijenosa TV programa uz plaćanje naknade (pay-TV) gdje su prisutni A1 i HT.

Dakle, u Hrvatskoj nema preklapanja djelatnosti SBB/United Grupe i Tele2 na mjerodavnim tržištima zahvaćenim koncentracijom.

I dalje citiram AZTN:

Kao bitna činjenica i okolnost koju je AZTN uzeo u obzir prilikom donošenja odluke je postojanje pravne zapreke pristupa SBB/United Grupe tržištu prijenosa TV programa uz plaćanje naknade.

I to je problem jer OPTE ima pay-tv uslugu koju je već pri Tele2 preuzimanju AZTN spomenuo.

Što se tiće novog ZEM-a, ima i to (nažalost):

Budući da su u tijeku pripreme za donošenje novog zakona iz područja elektroničkih medija, AZTN je o stavu prema opisanom regulatornom ograničenju i eventualnim promjenama u budućem novom zakonu zatražio mišljenja od Agencije za elektroničke medije (AEM), sektorskog regulatora za područje elektroničkih medija, i od Ministarstva kulture koje je nadležno za pripremu nacrta prijedloga novog zakona.

AEM se na upit AZTN-a očitovao kako smatra da se postojeća zabrana vlasničkog povezivanja nakladnika televizije i pay-TV operatora mora zadržati i u novom zakonu, dok je Ministarstvo kulture izričito navelo da je ta zabrana zadržana i u nacrtu prijedloga novog zakona o elektroničkim medijima.

Dakle ne misle mijenjati postojeći ZEM koji se tiće ovoga problema, ni AEM ni ministarstvo kulture.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Sheriff
    • September 7, 2020 at 6:26 PM

Bull je i dalje ako se odbije prije 6.

• Sheriff
    • September 7, 2020 at 6:22 PM

Pa da, dosta se pisalo o ZEM-u, ali tko kaže da ce se mijenjati članak koji govori o koncerraciji. Vidio sam primjedbe na zakon ali ne i za ovo sto bi nas interesiralo...ili nisam dobro vidio.

Opet, da li smo po pitanju tog članka 54/55 usklađeni sa Eu? Ako jesmo, nebude se mijenjao.

Bilo je špekulativnih članaka u novinama (politika naravno) da je gazda UG-a Srbin i da to moze stvarati probleme tj. tko bi digao ruku i prekrojavao zakon da se ide njima na mlin.

Mislim da je nekom upučenijem u zakone i tu problematiku vec jasno kakve to ima šanse za prođu.

Imam osjećaj da bi UG kupio samo tako da može, to im je modus operandi a i govorili su da ih zanima 'atraktivno HR tržište' i da gledaju prilike (neka ženska iz vrha UG-a).

Vidio sam i opaske i primjere od AZTN-a spram ZEM-a, ima puno toga za čitati i stavlja AZTN u bezze polozaj u nekim stvarima radi zakonskih regulativa.

A1 matica je nakon Q2 objavila da nece raditi nove akvizicije u 2020 niti ulagati u 5G frekvencikski spektar. Srezali su buđet za te stvari poprilično...korona :(

Neki crnjak me uhvatio, jer preludo mi je da ozvan okvira dođe neki treci ponuđivac i pikira samo opte. Što ce sa time, opte sama nemore opstat ako neko jaki ne drzi leđa.

Neki 'mali' naši privatnici mogu davati ponude, ali tu ce tražiti otpis dugova primarno pa premija na kapital bude mizerija jer ce se poklat oko dugova.

Depra, depra 😬

• Sheriff
    • September 7, 2020 at 3:56 PM
    Quote from naim
    Quote from BSOD

I dobro, ako je netko ponudio 6 kuna, ovi su to odbili, dakle, neće ići po 6, nego više.

Amen.

Po meni to uopće nije nešto loše.

A čisto sumnjam da ponuda bilo nije.

Tako je. Tako se i meni to vidi. HT nije htio prodati A1 za prenisku cijenu, a UG se nije mogao ni javiti s ponudom jer mu je izravno zakonom zapriječena kupnja, dok se zakon očito ne promjeni. A prilično je sigurno da je i Covid za sada odigrao svoje.... to vidim dosta ljudi zanemaruje.

Prodaja ide dalje, zivot ide dalje i to je otprilike to.

Display More

Zašto UG ne bi dao ponudu?

Kako bi ikada i onda dosao treci operater? Da samo starta od optime nema smisla.

Postoje rubni scenariji koji bi se mogli tolerirati, osim toga UG moze ici EK za dozvolu koncentracije.

HT je isto nesto izvodio sa TV programom i pravima prijenosa.

Operateri kada zauzmu pozicije to je vječnost, bar 10 i vise godina. Ako je ZEM toliko rigidan, i odvjetnici od UGa provjerili sa regulatorom da nema šanse za koncentraciju, onda vjerovatno nisu ni dali ponudu. Onda su pak želje o trecem operateru puste želje.

Za novi ZEM ja nisam vidio neke velike korekcije u clanku 54/55/56 koji se ticu koncentracije.

• Birtija

• Sheriff
    • September 7, 2020 at 7:20 AM

haha, ova mi je dobra

. Evo, kada sam postao saborski zastupnik, pripremali smo se za konstituiranje i raspravu o obnovi Zagreba, pa sam propustio priliku ulaganja u srebro koj je skočilo s 12 na 30 dolara - kaže.

https://www.24sata.hr/news/ovaj-sdp-…una-kuna-714667

• Sheriff
    • September 5, 2020 at 10:30 PM
    Quote from zlocesti

Nije mi jasna ova Opte. Ne mogu je ni nacrtati .

Išla sam viriti izvješće

--U 2019. godini poseban naglasak stavili smo na očuvanje korisničke baze i snažan rast prihoda i korisnika u IPTV segmentu. Tijekom 2019. započeli smo i izvršili sve potrebne radnje na IPTV platformi, kako bi novim i postojećim korisnicima omogućili novu verziju

Kapitalna ulaganja iznosila su 89 milijuna kuna. 26 milijuna u pripremu optičke mreže, 20 milijuna u jezgru mreže, 42,5 milijuna u proširenje usluga

Nemam pojma o ćemu pričaju, al' nešto se i uložilo, makar i na dug

Prihod 530 milijuna, EBITDA 133 milijuna kuna

Opte ima 48 tisuća IPTV korisnika

Pa nije valjda skroz bezvrijedna, kako bi čovjek pomsilio, čitajući neke od kolega. Čitala sam izvješće HT, za to je potreban godišnji odmor, stotinu stranica, Uglavnom, imovina Optime premašuje obaveze.

Koliko to inače košta, sve to od ničeg po jednom korisniku, taj IPTV korisnik ?

Common sense-- Vipu bi vrijedila da zapriječi dolazak trećeg operatera na tržište, monopol je iz Raja izašao, trećem bi vrijedila koliko i ulazak na tržište.

Ali da li itko zna koliko košta ulaganje od nule za jednog IPTV korisnika ? Ako je to uopće relevantno ?

Display More

IPTV ARPU je manji u odnosu na paytv ili mobilne korianike, satelitaka ili broadband internet access. Jebiga :P:rolleyes:

• Sheriff
    • September 4, 2020 at 10:35 PM

jel se to maratonac javio na oglas pa dobio ban 8o

• Sheriff
    • September 4, 2020 at 10:17 PM

evo ovdje ima baza svih preuzimanja i akvizicija, i ht/opte i tele2 sa glavnim highlightima, nema šta nema

https://www.mergerfilers.com/decisions.aspx

• Sheriff
    • September 4, 2020 at 10:03 PM

Neka Admin plati, spominju njegov forum :P

• Sheriff
    • September 4, 2020 at 9:41 PM

https://mediadaily.biz/2020/09/04/bil…optima-telekom/

Spominju kvazi znalce sa foruma. Jel se ko prepoznaje ^^^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt