pa nikad nije ni bio jeftin. Mozda prosle godine u trecem.
Posts by Sheriff
-
-
najbolje nam je bilo kada smo imali tehničku vladu, kako smo se lijepo odmorili i od hdz i sdp, ekonomski oporavljali i zdravije razmišljali i onda je došao plenković, marić, borg, presvetli kuščević i oni hoštaplerski ministri, kovačević pa mamić, pa...ima još jako puno ... i eto nas sad u mp4 kao nikad i svi anksiozni uslijed agresivne zaokupljenosti i zagađenosti javnog prostora egoističnim političkim gadarjama i činidbama...odvratno, doslovce kao da su pacijenti u umobolnici preuzeli vlast
Je, priznam i meni je to bilo ok, tehnička vlada ali kad premijer kaže da će služiti "hrvatskom građevinama" mislio sam sa sam ušao drito u svijet Alan Forda.
A valjda smo sad dotakli dno...ja ne znam kako političari mirno spavaju. Pa saramota jedna. Dosta je tih šerifa!
-
Atgr, fino. Zadovoljan sam sto sam unutra, negativnih vjesti ni nema.
Kad se Ledo prodao za takve pare, sigurno nekome vani vrijedi i atgr asortiman.
Mirovinci spali na par dionica gdje mogu upucavati pare. Jedna od njih je atgr. Dok upucavaju dobro je biti unutra.
Također atgr otkupljuje vlastite dionice. Dividenda nebu loša...
-
Mislim da ljudi ovdje na forumu imaju premalo financiskog znanja , ne znaju čitati financijske izvještaje i sl. pa kad im netko pise negativno o dionici ne mogu to sagledati i donijeti svoje misljenje, ne znaju sto da rade s tim. Mogu podnijeti samo navijanje.
Meni osobno smeta kad nekog tko argumentirano a negativno pise na dionici koju imam pojedinci tjeraju, kao sto tu radis kad nemas dionicu i sl. A takvi komentari su dragocjeni jer svi smo subjektuvni i dobro nam dođe drugo misljenje. Možemo ga prihvatiti ili odbaciti.
Ja kao novi član foruma mogu primijetiti da ovdje neki ljudi imaju prvenstveno premalo znanja iz pravopisa i gramatike.
Baš mi bode oči kad čitam post u kojemu netko iznosi velike financijske analize a ne razlikuje ni Č i Ć.
A mene bodu ovakvi komentari. Ako je hrpa gluposti ali pravopisno OK, ajde onda može proči. Joj, proći da...
-
Al ajde reci, koji bi te odgovor zadovoljio?
I admina za to pitati, pa ima čovjek važnije brige.
No mene, imam značku...i samo čekam da neko upuca Sheriffa
-
A dojadili smo i Bogu i vragu..
Ono što je meni uvijek nejasno u trgovanju, i još uvijek mi je nejasno, je psihologija burze. Što god pomislim, nisam u pravu
Posve mi je nejasno zašto se dionica pred kojom je preuzimanje, za kojega je razvidna minimalna cijena od 6,70 + minimalno 5% trguje po 6,34 kn.. i to stidljivo, jedva
A ?
Ozbiljna sam, ne žafrkavam se
Nismo overbought, gledala sam Knjigu dioničara
Kako nejasno?
Ako je 6,70 target, trenutno se trži 5% ispod. Premija na vremenski horizont i postotna šansa da tender ode kvragu.
Da je sutra objava 6,70 +5%, opet nece preko ide obvezna ponuda za preuzimanje kojoj opet trebaju mjeseci da se realizira (mislim da obveznu moraju dati u nekom roku koji nije super brz, zaboravio).
Mene više zanima ako je 'stvarni' target 12, zašto je jos uvijek tu gdje je.
-
Silazni trend je na zse zbog opće situacije u drustvu.Epidemiolozi su ti koji kroje sudbinu svih nas!Zse je postalo tržiste straha ,neizvjesnosti.Zse ne prepoznaje vrijedno od nevrijednog.Strah uzima danak svima.Ako strah nije kriv za pad onda je kriv za nelikvidnost a ona je kriva za pad.Ne vidim poboljšanja bar neko vrijeme ali to vrijeme će spustiti crobija ne kao prosle godine ali ipak hoće.Potrebno je malo vedrine u društvu i u medijima pa ce se to preliti na zse.Novca se ima ali nema se hrabrosti.Blago onom ko je u cashu a ja sam malim djelom ,žao mi sta sam kasno reagirao.
Pa da, psiha društva i trenutne situacije se preslikava na tržište kapitala. Lijepo piše po knjigama da je kapital plaha životinja. Sad je down...ali bila je i euforija, prije 15 godina bilo je obrnuto, ludost bez fundamenata.
I tako to ide, klackalica koja se ljulja između dvije krajnosti.
Slažem se on-top najveci problem je nelikvidnost. Jer je klackalica zahrđala i dođe ti da se ne igraš u tom parku.
-
Ht i zaba to stekle po 10 da bi prodali po 8,5 nakon X godina 🤣🤣🤣🤣
Pa što nisu X godina zarađivali zbog kamata i poslovanja. Prodaja je samo jedan aspekt gdje mogu pokušati maximizirati cijenu kapitala ali ovisi o kupcu koliko je spreman dati.
Kruške i jabuke.
-
još malo po bočnom trendu ili ti s a bočne strane kao u sexu i možemo uvissssss
treba samo izdržat baš kao u sexu
Je, to je i Bandic kaj je zadnje reko...pa vidis
-
Sada prodati OPTE , je još gore nego onda kada sam prodao PEVECA .
Neće ga dostići , ali može ublažiti tugu . Škola , škola strpljivosti na temelju analiza i vizija ,
Sveobuhvatne analize , skoro kao profi , sa podacima koji su nam dostupni .Dubinski .
Vikendom , noću .... Web , forumi , sve o xxx , a danas nam je dostupno , Proliti znoj !
Di nabavljaš robu? Dobro puca😁
-
malo ovaj zadnji 4Q zašepao, možda radi cijene plina ili radi velikog zimskog sniženja cijena, uglavnom je bolje nego da šepa cijela godina
Pitanjce, dal gopsoda iz petrokemnije sav plin nabavljaju na tržištu ili imaju kakav dugororočniji ugovor o cijeni?
piše u izvjescu, imaju nekoliko dobavljaca. Po cijeni kojoj nabavljaju jako je slicna trzisnoj. Nemaju skladista i rupe za skladistiti kada je cijena povoljna.
-
ja ne mogu vise izdrazi.. kad ce vise.... tresu mi se ruke na okidacu... ako prodam sad ode vam cijena jos dole ne tako malo....
Ako je Jakov izdržao možeš i ti. A njegova muka je puno veća.
-
Zato sto ga ionako malo proizvode
-
Dobre su reklame al nema do onog:
Nazvala me gospođa iz službe za korisnike iz tele2 ili a1 i nudila uslugu..... Spomenuo/la sam Optimu a gđa je zagonetno odgovorila ili zagonetno šutjela..
Dođem na kisok tiska uzet kavu, pita gospođa 'kako ste danas?', ja reko 'optimalno', a njoj se zacakle oči.
To je to 🤣🤣
-
Prodana je u 2019. pa se vjerojatno gledala EBITDA iz 2018. koja je bila manja nego u 2019.
7,2 EBITDA iz 2018.:
Uh da, nisam išao za tim.
Multiplikator 7,2 bi rješio sve moje životne probleme i omogućio bi mi da se grebem za prijevremenu mirovinu.
Lijepo je maštati, ali surova realnost je takva da za sada nema nikakvih vijesti niti o kupcu, niti o cijeni.
Zašto je to surova realnost? Znaju se pravila, proces je najavljen i obrazložen da bude 'netransparentan' pa tko hoće neka ima optimu tko nema želudac nemora.
Recimo dobra je stvar što inv banka nije novi tender raspisala znači da rade sa postiječim kupcima, tko god to bio.
-
Ne znam zašto ovdje svi misle da je krenulo gore a svi znamo kako će opet dole pa opet gore i tako ko zna kolko još puta.
Predugo čekate a želite zaradu u džep pa ne gledate realno situaciju i kao da ste od jučer na ZSE.
Priča je da je netko htio kupit veću količinu i slijedon toga cijena se podigla ali i taj ima kraja pa će i goriva za daljnji rast presušit.
Meni je drago da se malo veselite ali možda tako navlačite nekoga koji možda već u ponedjeljak može kupit jeftinije...
Proći će tu još koji mjesec do raspetljavanje ove zavrzlame a i upitno po kojoj cijeni.
Nije da je baš u Optimi sve cvijeće na fasadama, budimo realni 😂
Da, ići će gore-dole-gore-dole...dok jednom nebude, i kak ces onda odrediti taj trenutak? Kada se oglasi prodaja, ako sve bude ok onda ide raketa. Čekati 6 mjesec? Mozda 4 mjesec?
Mislim neki godinama čekaju pa im ovo nije ni bitno. Tko hoce trejdat, je bude to gore dole al nadam se ne jos dugo.
-
netko je spomenuo na formu da ( poslovnom) ako bude prosijek bit ce dobro.. ali i dalje stojim pri svome: ZABA po 10
Škicnuo sam na taj forum i vidio sam taj post danas - bananarama (amarananab) je vjerojatno prodala pa lupeta gluposti.
Do neki dan je pjevala borbene.
Inače, stvarno su smješni, zapravo patetični ti ljudi koji prate prosjek na Optimi.
Ne razumiju/ne žele razumjeti (prave se grbavi) da prosjek u slučaju preuzimanja Optime nema ama baš nikakve veze s ničim, jer kupac po Zakonu o preuzimanju dioničkih društava mora platiti svima onoliko koliko je platio većinskim vlasnicima, a sigurno im neće dati ponudu po nekakvim prosjecima na kilavoj ZSE.
Ili će dati neku junačku ponudu koju će prodavatelj prihvatiti ili neće biti nikakve ponude.
Baš i ne. Kupac može ponuditi za paket (tender) manju cijenu od burzovne. Ako inv banka to prihvati, onda ide ponuda za preuzimanje ali po tronjesecnom prosjeku.
Naravno da to nije izvjesno ali je moguce.
Da je npr cijena na burzi napucana na 12kn, a inv banka prihvati 10 koliko nudi kupac onda je isto bitan prosjek. Uglavnom cim je veci, veca je margina sigurnosti.
-
Ima u službenim dokumentima PTKM viđenje novog LNG-a, uglavnom nije ni prio 1 ni 2 nego kao 3 alternativa.
Tako nekako.
-
Ako Credit Suisse raspiše novi tender onda se načekamo jer znamo koliko se dugo telekom prodaje.
Ako pak ne raspiše onda postoji vjerovatno kupac sa kojim se trba samo formalno sprovesti tender kraju.
-
još se prodaje
AZ OMF KATEGORIJE B -54,700 -0.22% 855,597 imamo i novi ulaz u Top 10
10. MEMIĆ IBRAHIM
102.122 0,41% E da je Mamić još bi podebljao...