jučer izašao sa zadnjim komadima, ufff
Posts by Sheriff
-
-
evo prosuo se po bidu
-
da, a zašto bi to netko radio?
-
a legendarni Wall Street iz 1987.
Gordon Gekko kojeg je utjelovio Michael Douglas
doduše, nije o krizi riječ
Jel tamo Bud Fox sa ATPL foruma mulja sa dionicama
-
Ako kupac ponudi npr 5 kn, i tender prođe (ht/zaba prodaju) onda ide ponuda za preuzimanje po tromjesecnom prosjeku. Ako se dobro sjecam od trenutka stjecanja 25% u roku od mjesec dana mora se dati ponuda za preuzimanje. Dakle taj tromjesecni prosjek se računa od trenutka ponude sto da jos jedan 'loš' mjesec bude usao u prosjek.
Ovo po sječanju, nisam čitao...nemam volje samo čekam.
-
A dobro, al po ovoj cijeni plina neminovan je kvartalni gubitak. Previsoke cijene će učiniti svoje. Može se tek djelomično anulirati većom cijenom gnojiva.
Prekratko je trajao covid efekt i jeftini plin.
-
Tko je lud likvidirati znanje i tržišnu poziciju koju ima ERNT, možda bi bio prodan paket vlasničkog udjela
Tko je lud? Kad bussiness propadne ko te pita.
Što nije Ericsson u krizi 2001/2003 otpustio 50% i više ljudi u svijetu? Sa 120 000 na 40 000. Ko te onda pita.
Onda je i Simens u HR prdnuo.
Al nećemo o tome, svijetla je budućnost
-
Ne znam zašto nam je bitan položaj Ericssona (matice) u Kini?
Pa nije, o tome sam i pisao dosta puta. Puno ljudi ovdje poistovjećuje bussiness Ericssona = bussiness ENT, a velike su razlike i tržište za usluge ENT-a limitirane.
Al dok god je Ericsson zdrav i drži dobro, tim bolje i za ENT.
Ako bi Ericsson nastradao gadno, ENT bi moguće bio i likvidiran i srezan.
-
Pa kolko znam Ericsson ne proizvodi već dugo mobilne telefone, još od kraha Sony-Ericsson.
U tom smislu Qualcomm nije konkurencija.
-
Perspektiva je dobar, kad već govoriš o matici problem nije stari kontinent ni USA već Kina jer Ericsson je prisutan u Kini a visi u zraku odmazda za ban Huawei-a (Nokiu su već izbacili).
USA nema telekom vendore za 5G, razmišljali su prije koju godinu da Cisco kupi Ericsson ali to je sad prošla stvar, švabe su pisali da bi po tom pitanju morali nešto napraviti i biti prisutni u 5G ali nije to samo tako.
Za Ericsson je problem i dalje kazne koje mora platiti SECu za manipuliranjem tržišta a kazne su bile ogromne. Ako to ne napravi štetu, Ericsson je OK i pod njegovim krovom ENT sa svojom kontribucijom.
-
Ne želim se mješati ali....kolega Jubito totalno si pod emotinal driveom.
A kolega Znaš već tko je dosta doprinio temi i dio je kolektiva kao i ti. Lako se zakači ali ti baš dražiš i provociraš u zadnje vrijeme. Crnilo samo ko od sipe.
Možda sve bude fijasko, možda će se šampanjci otvarati al jebaga nervoza se vidi iz svakog drugog posta. Ja ne znam kak da ti pomognem al daj malo stani na loptu.
-
Lijepog li leptirića, jos da poleti
-
da li netko razumije razloge za ovo kolinje na crypto marketu?
valjda neko opet twitao, što drugo more bit
-
Panamax Q3, slika sve govori gdje smo.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Sad je skupo po 345, a za dva tri tjedna ce biti jeftino po 400. To je ta divota rvackog investiranja.
Sada neka mi netko kaže da kupnja ova 3 komada ATPL na 345kn u 14:47h nije manipulacija tržištem…
Zašto? Možda neko ima fetiš na brojeve ili želi hiljadarku zaokružiti.
-
Sad je skupo po 345, a za dva tri tjedna ce biti jeftino po 400. To je ta divota rvackog investiranja.
Oprosti, ali 'rvatsko investiranje je i omogućilo da se do 200 ukipaš, komotno.
-
misliš da ONI tako računaju ili će presuditi tržište nakon nekakve, možebitne, bilo kakve granične cijene? pitam za frenda.
Naravno da ne znam kako oni računaju, jer tu ipak može biti i nekakve premije ako je više kupaca u igri, ali ovaj izračun definitivno drži vodu.
Ne znam što misliš pod tržište? Tu tržište ništa ne odlučuje, odlučuju samo kupac i prodavatelji.
Pitam se da li imaju nekakvu caku da npr. kupac dogovori prodaju uz povrat svih dugova sa kamatama HT-u i ZABA-i, a da dionice plate po prosječnoj cijeni na ZSE, pa da namire većinske, a zahebu sve nas ostale i prođu jeftinije.
Svakojake crne kombinacije mi se motaju po glavi, uključujući i onu da se nakon 10.07. neće ništa dogoditi, nego da će ZABA nastaviti prodaju i upravljati Optimom umjesto HT-a.
Na žalost, na samom kraju balade je tu puno "ako", "možda će", "trebalo bi" i "kad bi" !
Pa moguće, da glavninu pregovora vode oko naplate duga a premiju na kapital odjebu i daju prosječno. No gdje su onda, dobit će cca 53% vlasništva. Hoće ostali (mali) prodati po prosječnoj ali neće sve a onda misija istiskivanja im pada u vodu. Hoću reći da ponuda mora (zapravo može) biti takva da dođu do 95% vlasništva. Tko zna koje planove tu imaju.
Nismo o tome puno pisali na forumu.
-
Zanimljiv presjek o potražnji sirovina i kakve su posljedice.
-
Poütovani kolege, netko mi je pisao ovdje da je Simply Wall scam...
ovo su trenutni podaci. ali i za taj fail value postoji neštoo kako su što dobili ..
nadalje, ne bi li propali da je toallni scam / spam. ?
OPTE:
Share Price vs. Fair Value
96.2%UndervaluedCurrent Price Kn 5.86 Fair Value Kn 153.75
Legendo
Uvjek ponovo nadmaši :-)!
-
Noćas nema spavanja. Moram dobro izanalizirati zašto je ATPL danas pala... 🤔
Zato jer si sebe uvjerio da vrijedi 2000kn
. Pomalo, ovo je zdravo. Ekipa ima priliku izać, druga uć. Dosad bilo na viagri, sad je dosta i zdrava potencija.