Ajmoooooo gazi španjolceeee
Posts by Sheriff
-
-
imao sam neke fondove sa sjedistem u Luxemburgu, to sam prodao, ima godina pa sad dosla obavijest da su dužni po nekom zakonu obavijestiti rezidentnu poreznu. Nađu te kako god.
-
Predugo već sve skupa ovo traje a druge karavane prolaze... Ingra.. HPB... ATPL..
najte me krivo shvatiti, ali mislim ds će još dosta toga proći dok se prodaja ne objavi! prije mj-dva dana izašao komplet sa dobrim minusom i pretvorio u brodare! svu sreću želim, iako nije rečeno da neću opet unutra!
A kakve veze imaju brodari i prodaja opte? Znači da vozarine nisu rasle, ekipa bi ostla u opte i bio raj na zemlji??
-
Ja samo iznosim neke činjenice koje neki prešućuju, tako da bi se dobio realniji pregled.
Jer neki su kupovali misleći da će vozarine do kraja godine ići valjda na 60.000, tako da znaju da je ovo zapravo vrh i da će do kraja godine vjerojatno dalje padati.
Pa neka onda svatko računa zarade, projekcije i sl.
Bezobrazan si i trolaš.
Govoriš riječ "činjenica" i onda u drugoj rečenici da je ovo vrh vozarina i da će padati. To je činjenica?
Ajde faco, ako se pokaže da nije vrh kao što tvrdiš nemoj dolaziti na ovu temu.
-
Gluposti, 5800 komada je valjda promet od početka godine.
-
Onda je ekvivalent ovakvom razmisljanju. Imam samo brodare, nista drugo, samo njih. Držim 10 god. Sve pare viška samo u brodare. Čekam superciklus. Eto ga nakon 10 godina. Portfelj poraste 10x. Eto od miliona napravim 10 miliona. Samo čekam. Sve se može i nemora dogoditi.
Industrija počiva na supply/demand ravnotezi. Sada uživamo u trenucima te poremečenosti i tržište je strong i firm. Od 10 analitičara jedan kaže da je ovo superciklus, samo je "strong i firm".
Da vozarine odu nevjerovatno gore počet će se graditi novi brodovi i napraviti ravnotežu. Znači okolnost nam idu na ruku (trenutno), vjerovatno još godinu možda dvije. Onda također dolazimo i do ugljena koji će biti u decreasu. Kina može u kratkom roku napraviti 100 rudnika željeza ali ih jebe smanjenje koje su obećali. Ako cijene odu nebu pod oblake, bože moj otvorit će te rudnike. Isto kako koriste prljavu tehnologiju da se ljudi mogu grijati. Isto tako su i Njemci sada počeli kuriti ugljen jer je plin postao preskup. Godinu dana prije plin je bio povjesno jeftin. Sve se uravnotežuje jer je iza toga lova i bussiness.
Ja sam unutra, niko sretniji od mene da imam takve brige ali ono, teško.
No kak je u svijetu sve moguće, ako se to ostvari mnogi će od nas mirovine ovdje zaraditi. Ali muzika može vrlo brzo stat. Jebiga, ovisimo o Kinezima.
-
Znači ti misliš da će dionica još narasti 8x i doseći 3500kn ako vozarine porastu 3-4 puta?
-
Mene samo zanima da li je ova oluja savrsenija od one 2005-2008.
Ako nije, zadovoljit cemo se sa 600-800 kn.
Ako pak jest, onda je 3500 kn, prijasnji rekord, samo usputna stanica prema mnogo vise.
U tome je vic. Ne znamo. Ostaje da sjedimo i ispratimo razvoj situacije.
Koliko je brodova imala atpl kad je bila 3500kn?
Zašto ga pitaš te nebitne sitnice
.
Ajde nek čovjek mašta, lijepo je to
-
Znači sutra možemo natrag na 6,5 kad je sad sve jasno.
A što je tu jasno?
Meni jedino da bi bilo besramno da ima insajderski info (pa prodaje) i radi u Hanfi.
-
može li netko preporučiti blokator oglasa
Moze, doniraj i nema oglasa mislim.
-
padne ?? Kaj je opte pala danas?
-
Imaju jednu da je vide odma na tražilici, da ne rade 2 klika.
-
Pa ti nisi gosp avijatičar, ti si kamikaza
-
A nema se tu kaj braniti, kad indexi rastu a neko prodaje je samo (privremeno) unovčavanje. Ti isti opet ulaze kasnije.
BID uz ovakav rast izgleda "jadno" ali kad se goriva nakupi skida se sa aska i skokovito dionica odleti. Nije ni bilo nekih značajnijih testiranja uporišta.
U dobre dane, blokeri sa ASKA se skinu i napravi se rast. Nove razine rijetko koji dan je trebalo "braniti".
-
Ak se bid makne na 4, nastat će panika.
Zločka sve radi samo da jeftino dokupi.
-
Pa hvale se, da su neki i u koroni u plusu završili...
-
Ima u jutarnjem članak o fondovima, piše da se investitori vraćaju povučeni atraktivnom prinosima.
-
Udri po kupnji pa će poskočit
-
Koji si ti dušebrižnik, rijetko viđeno. Zar stvarno tak boli kad nisi unutra?
-
je a kako bi jeftinije nadokupili da nema ovih što prosipaju?