1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheriff

Posts by Sheriff

• CORONA virus

• Sheriff
    • July 15, 2021 at 10:42 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Sheriff

Oprosti al pricas bezveze.

Jel stoji teza da primljeno cjepivi ublazava simptome i smanjuje smrtnost? Čak i za druge sojeve.

Stavi tabice cjepljenih koji su unrli i necjepljenih pa ce te valjda biti jasnije.

Ukoliko vjeruješ u to cijepi se nekoliko puta godišnje, ja nemam apsolutno ništa protiv toga. Ja se neću cijepiti i ne želim da me itko prisiljava niti da ograničava moje slobode. Izbor treba biti na pojedincu kao i kod sezonske gripe.

Meni su osobno mnogo veći rizik potencijalne nuspojave cjepiva upitnog djelovanja nego Covid-19.

Zašto izvrčeš moje riječi, gdje sam ja rekao da se treba više puta godišnje cijepiti?? Spominješ narkomane, ajde se uozbilji.

To što ne želiš da te se prisiljava - jesi odbio cjepivo za boginje, tetanus ili neko iz sfere obaveznih? Jel to ograničavanje slobode. Jesi tu digao glas? I ta cjepiva ko i svako ima nuspojave.

• CORONA virus

• Sheriff
    • July 15, 2021 at 10:27 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Sheriff

Zato cjepiva ne djeluju?? Pa jel ti jasno da ima više sojeva korone i da cjepivo bude ublažilo simptome i donekle zaštitilo za druge sojeve.

Reci mi kako za gripu idu stvari, valjda si upućen, cjepovo se sezonski odabire za "najizvjesniji" soj npr. H5N4 i nek si se cjepio ali možeš dobiti drugu varijantu gripe H5N1.

S obzirom da Corona ima 2-3 soja godišnje nema se smisla cijepiti. Prvo proizvođači ne stignu tako brzo izbacivati cjepiva za nove sojeve. Drugo trebao bi se cijepiti kao narkoman svako malo.

Oprosti al pricas bezveze.

Jel stoji teza da primljeno cjepivi ublazava simptome i smanjuje smrtnost? Čak i za druge sojeve.

Stavi tabice cjepljenih koji su unrli i necjepljenih pa ce te valjda biti jasnije.

• CORONA virus

• Sheriff
    • July 15, 2021 at 8:50 AM

Zato cjepiva ne djeluju?? Pa jel ti jasno da ima više sojeva korone i da cjepivo bude ublažilo simptome i donekle zaštitilo za druge sojeve.

Reci mi kako za gripu idu stvari, valjda si upućen, cjepovo se sezonski odabire za "najizvjesniji" soj npr. H5N4 i nek si se cjepio ali možeš dobiti drugu varijantu gripe H5N1.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Sheriff
    • July 14, 2021 at 2:57 PM
    Quote from trial

Upravo

BDI pao za 2,75 % na 3.139

BPI pao za 3,07 % na 3.848 pada sedmi dan zaredom

BSI pa za 1,11 % na 2.833 pada sedmi dan zaredom

Već vidim kud će danas drybulkery popodne.

Iako bih volio da se varam. :(

Display More

$GOGL is indicating +6% based on Oslo trading

• Sheriff
    • July 14, 2021 at 1:55 PM

Benchmark bechmark bechmark. Nek ti juha zagori :D

Pa nema ovjde preuzimanja niti politickih igara i izglasavanja u saboru. Zasto breme opte uvoditi u atpl?

Q2 ce biti najbolja baza za projekcije, zar ne?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Sheriff
    • July 14, 2021 at 11:52 AM

Pa da, izvješće za Q2 će biti benchmark. Da nije bilo nekih nepredviđenih sranja ili propusta. Po Q2 lakše će se projicirati Q3 i Q4.

I glavno pitanje, koliko dugo ovo sve bude trajalo.

A i sam si rekao, ne pišaj kontra vjetra :)

Quote from maratonac

Čini se kao da povlašteni pojedinci imaju uvid u FI za Q2. To su ovi koji sad skidaju sa aska. Polako, naoko nevidljivo jer imaju još vremena do objave izvještaja. Tik-tak.

Bit će: tko zadnji, ma...ac.

Oprosti ali ako postoje povlašteni pojedinci, oni pametni bi se stavili prvi na bid i skupljali u tišini.

Kakvo je to skupljanje po ASKU i dizanje cijene, pucanj u nogu za skupljlanje.

Ili je taj povlašteni kupio 150 komada pa mu dosta.

tik-tak

• Što smo danas tržili

• Sheriff
    • July 14, 2021 at 11:17 AM
    Quote from lerfeon

Sad je očito da netko skuplja ,ići ćemo malo po malo gore

A di gore i do kolko. Prvi dan peak bio 5.12.

Ovo me podjeca kad ko klinac igras igricu i pise game over a ti maštaš da ima jos 1 život.

Al dobro, neka.

• Sheriff
    • July 14, 2021 at 11:10 AM

Pa bar ti tredajš pa ti nije to problem nego poželjno, zar ne?

Isto tako od vrha ovog vala vani su generalno više pali od 15-20% a Atpl 10%.

Pa eto.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Sheriff
    • July 12, 2021 at 3:36 PM
    Quote from overgame

Pa zar nisam prošli tjedan napisala da će cijena biti prosjek od zadnja tri mjeseca.

jel itko vjerovao u to???

Neeee, nije

I kad sam rekla da se treba sve kupiti do 5 kn

I kad sam rekla da Optima ima kupca

I sad je odjednom nastala panika...cijeli vikend ljud slažu excelice, možda i OLAP kocke da izračunaju ponderiranu vrijednost da bi što??? spuštali cijenu prema 4 kn

kakvi plašljivci....pa čak i sad kad znaju da optima ima kupca...još neki dan je netko govorio o stečaju...

Display More

Ajde molim te, još tamo 200 sheetova smo pisali o tromjesečnom prosjeku a i prije.

Pa nisu sad to izmislili ili preko vikenda zakon napisali.

Problem je bio što se nije ništa znalo o prodaji a vrijeme je prolazilo, dosta je ljudi to protumačilo da nema kupca ili se teško može naći.

Da se prodalo pola godine prije bio bi i veći tromjesečni prosjek.

• Sheriff
    • July 12, 2021 at 3:21 PM
    Quote from overgame

pa što ima smisla ovdje ikome objašnjavati kako se dođe do izračuna i što je ponderirana vrijednost kad cijena ide prema dvije 4 kn....svi su ljuti, kao fol i prevareni a dans prodaju ispod svih minimuma

Iskreno, ovo nisam ocekivala od dionicara

I kad je neki dan pisalo da ce cijena biti prosjek od zadnja tri mjeseca nekima je bilo smiješno

Kako prodaju ispod svih minimuma?

Po kojoj cijeni bi danas trebalo prodati da bude u skladu sa tvojim očekivanjima?

Govorim za one ljude koji misle izać ne za one koji budu čekali ponderirani prosjek ili još one koji očekuju nadmudrivanja do istiskivanja.

• Sheriff
    • July 12, 2021 at 1:42 PM
    Quote from Paulie
    Quote from forumas

Pa jer vrlo brzo imaju sigurnih 7% više, a to je minimalno, može i više od toga.

Tih 7% više je možda tek za godinu dana, to je surova realnost.

5 kuna odmah ili 5,36 kn tko zna kad.

Upravo tako, jel možeš napraviti 7% u godinu dana?

Eto, zato ti ljudi (neki) izlaze. Ne znam čemo toliko čuđenje.

• Sheriff
    • July 12, 2021 at 1:26 PM
    Quote from Denis7

Nisu mi stvarno jasni ovi sto sad prodaju po 5

aj daj objasni što ti je tu čudno, zašto je to nelogično da prodaju po 5?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Sheriff
    • July 12, 2021 at 12:04 PM

Da, ide normalna sezona. Novo-normalna sezona...

• OPTE prodaja - kladionica

• Sheriff
    • July 12, 2021 at 11:17 AM

a ja sam 5 prognozirao dana...baš me zanima di će se vrtiti

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Sheriff
    • July 12, 2021 at 10:57 AM
    Quote from forumas

Cijena je niža nego početkom godine kad je došla i do 33 kn.

A vidimo da će sezona biti puno bolja nego prošla, a ova cijena je bila i prije godinu dana.

A s obzirom na procjepljenost i preboljenje, ovo je sad kraj priče s koronom i sljedeće godine vjerojatno rekordna sezona ikad.

A onda ćemo vidjeti gdje će doći cijena dionice.

Cjena je prošle godine bila viša jer se Corona mislila rješiti brzo, žrtvovati god-dvije turizma ali sad ne izgleda više tako i sa cjepljenjem niko ne može garantirati da će se turizam vratiti u pre-covid stanje sjedećih godina.

Postoji opasnost da se sezona naprasno prekine. Pa i to se odražava na cijenu.

Pa vidiš gore po grafu da stršimo, svagdje drugdje je realno sranje a mi zdravo za gotovo uzimamo ove turiste. To je iznimno ali i krhko.

• Sheriff
    • July 11, 2021 at 9:08 PM
    Quote from Ledica

Kolega Sheriff , pitanja se gomilaju zbog bezočne netransparentnosti postupka jer točno je da Zaba i HT imaju zajedno 54%, ali netko ima i ostalih 46%.

Sve je naočigled jasno, ali kad zagrebete dublje ispod površine puno je tu nedorečenog pa čak i kontradiktornog.

Evo npr. AZTN je u svom rješenju ustvrdila da ako se do 10.7. Opte ne proda Ugovor između Zabe i HT-a automatski se raskida, a upravljanje Optimom prelazi na Zabu.

Ali Optima se navodno prodala. A Zaba će ipak od ponedjeljka upravljati Optimom. Ili neće ? A tko će ?

I ne mučim se s pitanjima, ubijam dosadu i vježbam mozak😂

Draga ženska finale je ;) pusti sad zabu i opte.

U pon vidimo.

• Sheriff
    • July 11, 2021 at 8:47 PM
    Quote from Ledica

Quote from tollway

na kraju konca (ako je kraj!?)... kakvu je tu imala ulogu švicarska inv banka? osim da je izabrana da vodi prodaju, kasnije nigdje nisam ništa pročitao vezano za njih i prodaju optime.

Dobro pitanje da li je to kraj i o ulozi švicarske investicijske banke. Ja sam obvezu angažiranja drugog subjekta za vođenje prodaje shvatila kao kaznu HT-u jer nije do 31.7.2020. prodao svoj i Zabin udjel Opte prema raspisanom tenderu.

Ako je izgubio pravo voditi proces prodaje onda je formalno izgubio i pravo utjecati na vođenje procesa prodaje od strane švicarske banke.

Zaba također formalno nije mogla utjecati ni na izbor kupca ni na kupoprodajnu cijenu.

Da li je i u stvarnosti to tako bilo čisto sumnjam. Ispada da je cijeli proces obična FARSA pod patronatom AZTN -a.

Taj ugovor koji je zaključen s UG- om u stvari više djeluje kao predugovor ili sporazum, a ne kupoprodaja.

Da li je Zaba zadovoljna cijenom po kojoj su Švicarci prodali njenih 37% dionica Optime ?

I kakva je to prodaja pod odgodnim uvjetima ?

Je li Optima sada prodana ili nije?

Od ponedjeljka Zaba upravlja Optimom koja je u petak prodana, ali nije prodana.

Kako upravljati firmom koja je prodana, a ipak još nije, a možda neće ni biti?

S obzirom da je u priopćenjima računat tromjesečni prosjek od 9.7. tri mjeseca u rikverc, onda znaci smatraju da je 9.7. trenutak prodaje odnosno kupnje Optime kao i trenutak od kojeg počinje teći rok od 30 dana da kupac koji je prema kupoprodajnom ugovoru izvršio preuzimanje preko 25% društva OT zatraži od Hanfe odobrenje za obveznu javnu ponudu za otkup dionica od malih dioničara ?

Da li će i kako će reagirati Hanfa na ovo preuzimanje koje je i nije preuzimanje?

Da li bi bilo svrsishodno i nužno da se AZTN oglasi nekakvim priopćenjem i objasni javnosti i ostalim manjinskim vlasnicima dionica da li je Optima prodana ili nije, da li je događaj od petka u skladu s njenim rješenjima kojima regulira postupak prodaje ?

Što vise razmisljam i analiziram :/ pitanja se samo množe, jedno pitanje povlači pet novih, a sve bez suvislih odgovora, ma neda mi se više mada sam trenutno sama na moru i jako puno vremena imam između kupanja.

Display More

Mislim da se mučite sa ovim pitanjima.

Odgovore mali dioničari nažalost nisu ni dužni znati.

Mi ne znamo detalje i klauzule ugovora. Ja znam da bi bilo super da ih znamo ali to je ugovor između kupcani prodavača a ne malih.

Mali će doći na red, naravno ako se ugovor realizira pa će biti obvezujuća ponuda.

Uloga Švicarake banke, službeno po aztnu je jasno, angažirana je ako ht sam ne proda. Nigdje nije rečeno koje inpute i kakva je sprega bila ht-a i inv banke. To je opet među njima. Pa ne misle oni o malima u tom trenutku i taj njihov ugovor o angažiranju nisu dužni ni dati na znanje niti ne znam što.

Ono što je tražio aztn do su morali napraviti, ostalo je sve iza zatvorenih vrata.

Da li je zaba sretna? Nećemo znati službeno niti će objaviti.

A na kraju, da je prodano za 10kn jel bi pitali na forumu jel zaba sretna??

Tender, neko je zadovoljan neko nije. Ja nisam ali nečemo dobiti odgovore na masu pitanja. Mislim ja bi ih rado znao ali ih niko ne obvezuje da se objave. Ne moraju.

Ugovori u telekomu su gotovo svi uvjetovani, regulator nakon ponude mora dati odobrenje, pa je slična situacija i ovdje plus izglasavanje zakona.

Mali zakonski čekaju obveznu ponudu do koje može i nemora doći. Izgledno je da bude. U toj ponudi bude konkretna cijena i to je sve - za male.

• Sheriff
    • July 11, 2021 at 11:22 AM
    Quote from Paulie
    Quote from renchi

U cijeloj prodaji je problem 5 EBITDA i kako nas cijene i prodavatelji, a i kupci. A drugi problem je pocinjenje svakovrsnih kaznenih dijela tijekom procesa prodaje Optime.

Zbog drugog problema i percepcije hrvatske kao krlminalnog okruzenja cijena i je 5 EBITDA. Cak je Srbiji, Bugarskoj veća.

Vraćamo se na ZSE. Sto bi ovdje covjek kupio ? Nista. Podravka ima Dalićku i Borg. Dalekovod su vec unistili. Ta ista ekipa. ATPL ? Vec je visoko. HT ? Pada im dobit. Hoteli ? Korona, četvrti val.

Zamislite IPO Rimac automobili. Prodaja firme koja je proizvela 8 auta, a kupila firmu koja godisnje prozvede 20 auta. Buggati ima godisnji promet oko 40 miliona eura. A vec u medijima kazu da Rimac vrijedi 5 milijardi nečega. I da bi nasi mirovinci u to zrebali ulagati.

Ljudi pamet u glavu.

Koliko je meni poznato ovo je najniža postignuta prodajna EBITDA za bilo koji telekom ikada ? Neka me netko ispravi, da li je ikad ijedan telekom prodan jeftinije ?

Što se tiče ZSE slažem se s vama, u ovom trenutku je sve poprilično skupo, treba čekati korekciju.

Display More

A da, ali ako pročešlkaš na AZTN kada se H1 rješavao i komentiranje ponuda koje su bile na stolu. Primat je bio zatvaranje dugovanja, apsolutni, onda se tek gledala premija (eventualna) na kapital tj. cijenu dionice. Oni kupci kojo nisu zadovoljavajuće mogli rješiti potraživanja dugova odma su diakreditirani i odbačeni.

• Sheriff
    • July 10, 2021 at 7:44 PM

Kako to misliš koji je zaključak. Čak i u školi kad prepišeš zaključak moraš sam donjet.

Pričekaj pon, pametniji je od subote ^^

• Sheriff
    • July 10, 2021 at 7:00 PM

Pa nisi, ali to je moj point.

Od pon je prihvatljiv risk/reward a nakon izglasavanja zakona je gotovo risk free. Svaka premija do ponderiranog prosjeka im je super investicija. O tome govorim. Ne o trenutnim dionicarima - fondovima.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt