1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheriff

Posts by Sheriff

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Sheriff
    • January 9, 2025 at 6:26 PM

Pa jesmo u bubble teritoriju, btc je od ne tako davno od 16.5k (dno beara) došao do 108k što je 6.5x.

I trebamo biti u bubble, jer kako bi napravili enormni prinos ako nismo u zoni pohlepe, fomo-a, velike špekulacije.

Povjesno, niti jedan od top indikatora nije okinuo, ni pi cycle top, ni social sentiment ni vrijeme od halvinga, ni monthly rsi nije dosegnuo povjesne nivoe. Eventualno 5.3 teorija je zadovoljila ali je invalidirana.

Velim, rizika ima ali reward, barem meni je prihvatljiv. Naravno moji average ulasci su puno niži, pisao sam kad sam kupovao. Više ne kupujem, nemam potrebe... Imam coine koji su napravili po 6x, 7x a imam one 'staromodne', ništa meme a ni nove svetlucave stvari.

• Sheriff
    • January 9, 2025 at 12:26 PM

Donekle točno, onaj dio oko timinga je najteži. Makro uvjeti se mogu pogoršati. Možda fed neće rezati kta koliko se mislilo, možda dođe receija, sp500 se stropošta i povuće crypto za sobom.

Nema garancija, peak može biti u q1, možda u q3. Sa onim porteljom ako ti naraste 3x počni izlaziti. Najgore je da naptaviš 5x, ne izađeš nimalo i počne bear.

Risk/Reward je povaljan, ciklički gledano i povjesno trebalo bi biti jako dobro. Naročito za one koji su ulazili u prošlom bearu.

• Sheriff
    • January 7, 2025 at 7:53 AM
    Quote from Misko1976
    Quote from Sheriff

Eth odlijepio fino, altovi povukli, btc.d pao 1%.

Ako btc zatvori daily iznad 100k, ide napad na 108k i novi ath. Ako resistance na 100k bude jak moguće slijedi pad do 92-90k (opet). Loše bi bio pad ispod 86k, što je 200w MA ujedno i indikator bull marketa.

Best case za altove je naravno da btc reclaima 100k i napadne ath.

Uz ovakav pad btc.d altovi će podivljat nakon novog btc ath. Mislim da će se sve odigrat u mjesec, možda dva. Treba vidjet da li će inauguracija biti sell the news.

Mislim da je najlakša lova trenutno u cryptu eth. Novi ath 5k je vrlo vrlo izvjestan što na trenutnih 3600 je saavim ok. Ovo gledam sa R/R strane, eth baš i ne volim.

Uložio bi 10k u kripto na 2-3g max i nakon držanja - prodati... mislio sam ETH (70%), SOL (20%) i HNT (10%) preko Krakena ili Binance-a i onda u neki fizički wallet... kako ti se čini i koje projekcije imaš tu (ako smijem priupitati) ili imaš neke bolje ideje, thnx

Display More

Mislim da ćeš ostati bez 70% portfelja. Na wall sam napisao neke ideje.

Za 2-3 god smo u recesiji. Više nego išta za crypto je bitno pratiti cikluse i money supply. Peak money supply je početak 2026 i tradicionalno btc napravi top koji mjesec prije.

• Sheriff
    • January 7, 2025 at 7:45 AM
    Quote from Brljam

Slažem se, eth ima svaštanešto za nacrtat, giga cup&handle, inversed h&s, preko 4.1k se pale raketni motori...(iako, svaki tenkre u svijetu to vidi, pa, možda bude drugačije :S )

Jel nam zlocesti kup'la eth nazad?

E, ako gledaš i usdtheter.d, kako sad na taj polazatelj gledati, jer čini mi se da će se theter kao dominantni stable rasuti (hint EU), odnosno, dolaze novi koji će razvodniti...?

Trebalo bi neki skupni stablecoin pokazatelj napraviti (usdt, usdc, ethena, dai...):/

I dalje me muči kako uračunati inflaciju u cijene, jer ovih 100k nije istih 100k od prošlog bulla...X/

Tether nije banan u eu, postoji prijelazni period gdje usdt može napraviti compliance. Neki exchangovi su ga maknuli u eu ali nije bitno. Ima alternativa.

Usdt dominance je bitan, predstavlja ekvivalent $ koji su u cryptu 'sa strane'. Prodam neki coin ali ne držim fiat nego stablecoin sa namjerom da opet uletim unutra. Znači gledati TA kada će pasti, isto kao i btc.d.

Fomo će se najlakše vidjeti preko tog grafa usdt dominance.

Za inflaciju gledaj btc graf prema eur ne usd.

U masi zemalja ath je bio prije nego prema usd, jer su valute više obezvrijeđene.

• Sheriff
    • January 3, 2025 at 8:40 PM

Eth odlijepio fino, altovi povukli, btc.d pao 1%.

Ako btc zatvori daily iznad 100k, ide napad na 108k i novi ath. Ako resistance na 100k bude jak moguće slijedi pad do 92-90k (opet). Loše bi bio pad ispod 86k, što je 200w MA ujedno i indikator bull marketa.

Best case za altove je naravno da btc reclaima 100k i napadne ath.

Uz ovakav pad btc.d altovi će podivljat nakon novog btc ath. Mislim da će se sve odigrat u mjesec, možda dva. Treba vidjet da li će inauguracija biti sell the news.

Mislim da je najlakša lova trenutno u cryptu eth. Novi ath 5k je vrlo vrlo izvjestan što na trenutnih 3600 je saavim ok. Ovo gledam sa R/R strane, eth baš i ne volim.

• Sheriff
    • December 25, 2024 at 7:27 PM

Eth u q1 u godini poslje halvinga brutalno raste. Ako se povijest donekle ponovi, to je to. Btc može do 200k ali to je 2x, možda peak 2.5x. Ima smisla zarotirati u eth a i etf inflow u eth je pojačao. Inst su na raspolaganju btc etf i eth etf, logično je da eth koji je brutalno supresan tj jeftin napravi svoje. Nakon 4100 ide raketa. 15-16k $ nije nemoguće.

• Sheriff
    • December 25, 2024 at 7:08 PM
    Quote from VoraX

Sve ok, tu sam, pratim grafove i nadam se da je BTC došao do nekog dna... Kupujem i ja, nemojte misliti 😄 samo mi je smiješno što netko misli da može predvidjeti tržište. Gledaš računaš crtaš pa kupuješ/prodsvaš i nadaš se najboljem.

A je? Mislio sam da se bojiš quantum computinga :P.

• Sheriff
    • December 1, 2024 at 8:54 AM

Ovisi što ti najbolje leži. Ako si trader nečeš pogriješiti da prodaješ na rastu i targetima i dokupiš na dipu. Ako si swing trader onda je jasno. Osobno sam koristio dca i držim, 80% a 20% trading portfelj.

Najbolje bi bilo da uhvatiš dip coina, imaš target cca 10x (ako je coin potencijalno takav) i svaki dip nadokupiš, nešto izađeš na parabolama ali ne izlaziš iz coina. Ako je leverage onda si pezniju osigurao. Npr da si uzeo Sol na cca 20$, izgradio baznu poziciju na leverage 3x, nadokupiš na dipovima i ne izlaziš do targeta, recimo 500. To je to, 3-5 takva coina je dovoljno. Znači isto da moraš biti imun na crasheve i euforije. Liquidation price je jako nizak zahvaljujući jakom prvom ulasku, pa ti crash od 250 na 200 ni jajca ne zagrebe, nego gledaš to ko opportunity. Naravno ako ti crasha blizu liq pricea da je loš feeling zato baza mora biti rana i kvalitetna.

• Sheriff
    • November 11, 2024 at 8:23 PM

Uf, ovisi o riziku koji želiš uzeti. Gledaj da je sad faza kada btc je u fokusu. U jednom trenu počet će rotacija u altove. Ljudi žele unovčiti rast btc-a i idu u altove da izmuzu bull market. Također retail koji upravo ulazi, gleda btc i preskup mu je, a želi exposure u cryptu. Uzima altove iz top 10. IQ novih koji ulaze pada, euforija je, fomo. Onda se spuštaju u top 100. Što gluplji tokeni, veći rast. Fundamenti od sutra više ne igraju. Ako bull potraje i micro capovi će napraviti 50, 100x.

Zato preporučam po 1 alt iz gaminga, 1 iz RWA, 1 iz Ai, solana. Kada ti to poraste 2-3x pomakni se u iste ali no name tokene... Itd. Rast će prvo stari tokeni ali novi će napraviti najveći rast. Sad se hvata puran a vjetar puše, svi lete.

Imam rndr, sui, avax, imx, eth, qnt, rune, inj, ftm, sol... Uglavnom stare tokene, sui mi je noviji i fino potegao.

• Sheriff
    • November 11, 2024 at 12:18 PM

Ne radim ništa, nakrcao sam se kroz '22 i dio' 23. U '24 nesto sitno uzeo.

Neću kupovati, nije mi sila a neću ni izlaziti do kraja godine.

Alt season može samo recesija pokvariti, pa to pazim. Idemo u everything bubble i krah će biti spektakularan. Do kraja q1 mislm biti vani sa 50% portfelja. Rotirat ću u micro caps baš kad i ako altovi odlijepe, to je već kocka a risk-reward prihvatljiv. Btc dominance još nije pao iz kanala pa altove tek čeka ludost.

• Sheriff
    • November 10, 2024 at 6:28 AM

Perje leti. Pa i eth ^^

• Sheriff
    • October 29, 2024 at 6:42 PM

Strpljen spašen. Btc 73000.

Q4 u averageu je 80% rasta. To bi bilo 115k.

• Sheriff
    • July 5, 2024 at 7:00 AM
    Quote from Sheriff

Ne bi rekao. Kolegica ce se načekati za svoj ulaz.

Ispravak netočnog navoda. :/

• Sheriff
    • June 20, 2024 at 1:10 PM

Ne bi rekao. Kolegica ce se načekati za svoj ulaz.

• Sheriff
    • May 2, 2024 at 11:55 AM
    Quote from VoraX
    Quote from Brljam

A šta da crtamo kad se ništ ne dešava... X/

i dalje klizi bočno u kanalu

ajd ti reci gdje će i kad, ajd, ajd ^^

Pa ja ništa ne govorim, samo vrebam forum i čitam vaše priče a pogotovo onog Šerifa... Sad je trebao BTC već biti na 100 hilja, a niš, kad će sljedeći Halving? 😄

Samo ti vrebaj i čitaj. Sve je ovo u kartama, 57k sam stavljao u postove. Na 100k te se spomenem, samo ne znam jel ces biti bitcoiner ili još uvijek voayer.

• Sheriff
    • April 8, 2024 at 7:30 AM

Da, Jimmy Zhong je krao od kriminalaca. Naravno, porezna sjebala. Ovo što sad prodaje vlada je sitniš.

• In 2012, someone stole 50,000 bitcoin from the Silk Road, an illegal dark web marketplace. Over time, the value of the stolen bitcoin skyrocketed to more than $3 billion dollars and for years it remained one of the biggest mysteries in the world of cryptocurrency.
    • Almost a decade after the 2012 hack, the thief made a critical mistake that allowed the IRS-CI to crack the case.

• Sheriff
    • April 7, 2024 at 3:33 PM

Je, imaš i dokumentarac o tome. Kako je geek hakirao i domogao se milijardi $ u btc-u. Trosio pare na ekipu, slao avione po njih. Nije bas suptilno radio.

Uglavnom zaplijenjene btc-ove mora sud odobriti da se prodaju.

On Tuesday, the US government transferred $65 worth of bitcoin to a wallet address held at Coinbase, according to Arkham Intelligence. The first transfer was seen as a test to ensure proper connection to the prime account at Coinbase.

From there, the US government followed through with a 2,000 bitcoin transfer worth about $131 million to the same Coinbase wallet. Earlier this year, the US government indicated plans to sell about $13 million worth of bitcoin following approval from the US District Court of Maryland.

• Sheriff
    • April 6, 2024 at 7:52 AM

NEW: Kingdom of Bhutan to increase #Bitcoin Mining before the halving by 6x to 600 mw of hydro-power from the Himalayas - Bloomberg

Monetizacija energije, zero transport cost. Energiju je teško uskladištiti, višak da se proda zahtjeva infrastrukturu i bilateralne ugovore. Mining se može raditi on-site. Kad ovo radi država cijena mininga nije ni 20 000$ a tržišna cijena BTC-a je 68 000$.

El Salvador već radi mining vulkanskom energijom.

Nevjerovatno, prije 10 god mogao si mining raditi na PC-u sada države rudare.

• Sheriff
    • March 28, 2024 at 5:34 PM

FTX SCAM MASTERMIND FTX founder Sam Bankman-Fried (SBF) sentenced to 20 years in prison.

• Sheriff
    • March 22, 2024 at 3:41 PM

E to je dobro pitanje. Eth još nije imao svoj pump. Spor je, high gas, pa onda L2 na eth... Komplicirano za koristiti. Eth etf je upitan, šanse procjenjuju na 30% za approval. Sol s druge strane najvece iznenađenje od high cap coina. Jeftin, jednostavan a i meme coin mania je pomogla. Sol da pređe eth kapitalizaciju što je moguće na kraju bulla po trenutnim razmjerima je preko 750+ $.

Buduci jos btc dominira i nismo u alt sezoni sve ovisi o btc. Ako izdrži support na 61k bude ok. 57k je cak bull tehnički neokrznut. Kada uđemo u alt season onda je druga pjesma. Tako da ne znam sto bi ti savjetovao. Sol sam samo okrznuo na 16$, nisam kupovao odonda a kako je sol rasao sve mi je vise bio preskup. Jebiga mogla ga se kupiti po 8$ ne tako davno. Eth mi nije preskup ali mi izgleda ko metuzalem. Kad bull opet opali sav defi je skup za operirat na eth. Mase vole jeftino a to je plus za sol.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt