-5,16%
očekivao sam 1,5% ali ovo...
A kaj ćeš, ljudi su panične kokoši.
Godišnje umre 90-100 ljudi od gripe i nikom niš....sad za ovu koronu svi poludili ko dolazi smak svijeta...
Vidjet ćemo kako će sutra krenuti trgovanje...
-5,16%
očekivao sam 1,5% ali ovo...
A kaj ćeš, ljudi su panične kokoši.
Godišnje umre 90-100 ljudi od gripe i nikom niš....sad za ovu koronu svi poludili ko dolazi smak svijeta...
Vidjet ćemo kako će sutra krenuti trgovanje...
Tko zadnji nek ugasi svjetlo... Crobex -5,2%, promet 48 mil. kn
Gasim ovo i idem negdje u prirodu gdje nema Corone
Sjeća li se tko kada je zadnji put Crobex pao ovoliko?
Trenutno -4,78%
Display MoreMožda bi mogli uvesti neku kategoriju Hall of Fame ili tako nešto i prvu titulu
za predviđanje dodjeliti kolegi @Neo koji je jedini predvidio da bi se moglo desiti
ovako nešto.
Respect kolega
P.S. Kako je krenulo danas će biti blizu 50 milijuna kuna prometa i ovo stvarno dugo nismo vidjeli
Jeste pogodilo ga crtkanje :)))
Vjerovatno nije ni planirao da će to korona odratiti samo tako.. kao i Marcipana, kojem su padajuće vozarine otišle i više dolje nego je priželjkivao
Za ovakve dane zato treba imati uvijek nekog keša na računu...
Slažem se kolega, uvijek treba imati nešto keša u čarapi kada naiđe blitzkrieg kao ovo danas
Epidemija u Kini jenjava. Tako barem zasad izgleda. Jučer je od ukupno 409 novooboljelih, 398 bilo u pokrajini Hubei, a preostalih 11 u ostatku zemlje. U 24 pokrajine niti jedan novozaraženi. Gospodarstvo Kine se pokreće, a pad gospodarskog rasta u prvom kvartalu, nastojat će se kroz godinu ubrzanim rastom u što većoj mjeri nadoknaditi. Isporuke novogradnji su drastično usporile, a rezanje brodova je uzelo dobar zamah. Iz tih razloga smatram da će ove godine rast vozarina biti dugotrajan, naravno uz povremene padove.
Scrapping je nikad veći, a proizvodnja brodova nikad manja, a čak je stala i ugradnja scrubbera.
Možda bi mogli uvesti neku kategoriju Hall of Fame ili tako nešto i prvu titulu
za predviđanje dodjeliti kolegi @Neo koji je jedini predvidio da bi
se moglo desiti ovako nešto...ili jednostavno zna ljude koji znaju ljude
Respect kolega
P.S. Kako je krenulo danas će biti blizu 50 milijuna kuna prometa i ovo stvarno dugo nismo vidjeli
Brodarski indeksi rastu, a dionica pada...
Od svoga peaka je ATPL pala već 40%...
Vozarine će i dalje rasti.
Ovo što se danas dešava na zse burzi je zakašnjela reakcija, na koju je ATPL reagirala
od početka godine i već pala sa 400 na 300kn...znači, ako je vani sa rastom vozarina
već krenuo oporavak, tom logikom, kada se panika ovdje smiri, trebao bi i na ZSE
krenuti oporavak...samo na glas razmišljam, ali vidjet ćemo što će biti...
Brodarski indeksi rastu, a dionica pada...
Od svoga peaka je ATPL pala već 40%...
Ovo je u rangu jačih slomova burze...
40 mil kn rasprodaje
U svakom zlu ima nešto dobra
During the first eight weeks of this year, 13 Capesize vessels have been sold for scrap.
That compares to 29 that were scrapped in 2019 and only 18 in 2018.
S obzirom na broj stanovnika u Hrvatskoj, procjenjuje se da je ovaj višak smrtnosti u sezoni gripe od 125 do 550 osoba godišnje, ovisno o intenzitetu gripe. To bi značilo da u sezoni gripe u Hrvatskoj svake godine umire otprilike 2-10% više ljudi nego što bi umrlo bez gripe.
Šta to vrijedi pričati kolega Tin, kad je strah od nepoznatog jači
Na todexu sam požalio što sam taj dan kupovao, a sada ćemo vidjeti...
što se događa, pao meteor?
Što se događa? Corona virus u Italiji ili?
Optima -15%, Crobex -3%
Nadam se da se na ovoj temi kafana, uz pivicu mogu napisati neke pohvale, zahvale i prijedlozi koji se mogu i ne moraju implementirati, ali tome i sluzi kafana zar ne, bar za nas koji smo u subotu navecer na forumu i pisemo .
Moje misljenje je da je ocjena zajednice koja prati forum, naravno uz samu kvalitetu komentara, mjerilo istine, jer nitko ti nece dati like ili dislike ako se ne slaze s tobom, pogotovo ako dobijes 7-8 like-ova ili dislike-ova za jedan post od razlicitih ljudi koje ne poznajes, sto je dobar pokazatelj kako pises. Zato je genijalna stvar ovog foruma sto se tocno vidi tko je bio ocjenjivac tvog pisanja i tu se mogucnost manipulacije smanjuje na minimum i tu Vam skidam kapu kolega Admin .
Ono na sto po meni treba upozoriti su moguce manipulacije od strane pojedinaca koji lupaju dislike na bilo koji post na nekoj temi, dok na drugoj temi na bilo koji post lupaju like i tako manipuliraju javnim misljenjem. Naravno, nije tako jednostavno i ima vise strategija kako to rade i to ne moze raditi samo jedan account, ali ako ih ima 5 - 10, tu vec mogu napraviti veliku stetu. Po meni bi tu trebalo uvesti nekakvu kontrolu na temelju IP adrese, cookie-a ili neceg treceg kod ocjenjivanja, a pogotovo kod pisanja postova, ako se netko dosjeti pisati sa vise accounta, kako bi stvorio pozitivan ili negativan sentiment na pojedinoj temi. Ovo pisem poucen losim iskustvom sa starog foruma, gdje je par pojedinaca trolova toliko unakazilo pojedine teme da je u zadnje vrijeme to postalo necitljivo.
Evo odlicnog objasnjenja sto je to internet trol, za one koji se jos nisu susreli sa tim pojmom:
https://www.ictbusiness.info/kolumne/sto-je-to-internet-trol
Kvaliteta ovog foruma je pokazala da pojedine kolege vise ne mogu navoditi ostale sudionike na svoj mlin, te su neki zbog takvog pisanja vec drugi put u karanteni.
Eto, toliko od mene za ovaj put, a sada idem popiti tu pivu koja se u medjuvremenu ohladila i svima zelim ugodno vece
P.S. Ova opcija Saved draft je isto genijalna, pogotovo za duze postove poput ovog koji pisemo uz povremene prekide
Covjece, kako je ovaj forum brzo zazivio i postao hit, cestitke Admin . 1600 postova i 311 reganih korisnika u samo nekoliko dana. Jel moguce da ima 169 tema vec. Koje osvjezenje nakon poslovnog i nadam se da ce forum i u buducnosti ostati dobar i transparentan kao i do sada.
Ne znam, to Admin zna
Pise maksimalno 301 korisnik online prije 8 sati.
Mozda je server pri vrhu kapaciteta?
Kolege, da nam Admin više ne bi brisao postove, predlažem da se u takvim situacijama "nađemo" ovdje, pa da fino raspravimo o tome...
Pritom je pivica obvezna... 😁👍 (kao što možete vidjeti i na mom avataru)
Ja sam za, naravno uz pivicu