Prvi znacajniji otpor je na 6.5 kn, tako da raketa samo sto nije krenula
Posts by BudFox
-
-
GOGL: NO
Golden Ocean Group Ltd
+7.58%
-
Krenule su akvizicije od UG grupe, pa ćemo i mi da mezimo
-
Brodari vani zeleni, a GOGL izbacio 160 mil $ gubitka. Zasto, ako ce sve propasti?
-
Kolega Bud trebam li opet poceti pisati na ovoj temi?
Tol vam je sve rekao, a vi opet po starom, da se ne prisjecamo starih predikcija. I ne nista se otad nije promijenilo.
Bas bi bilo lijepo da napisete nesto, kad se vec necete predstaviti sa Nickom sa starog foruma
-
napisao si da je pala sa 480 na 130 zbog pada bdi USLIJED korona krize.... što nije točno jer je do potopa zbog korone već bila oko 300 kn.
to što je pala duplo više od drugih....
a ostali spomenuti.... na temi adpl sam upravo napisao svoje mišljenje o autoindustriji općenito, što važi i za adpl. možda to još izgleda nerealno i čudno, ali mislim da bi hoteljeri uz sve silne potpore i sad već najavljivanu nekakvu sezonu mogli biti na nekakvoj nuli nakon q3. prvenstveno oni koji imaju puno kampova i app naselja.
Ne znam koliko pratite brodare, ali obično za BDI kažu da je prediktor budućnosti, pa su brodarski indeksi počeli padati puno prije nego se kod nas počelo pisati o Koroni, to je točno, ali uslijed razbuktavanja epidemije u Kini, te sa smanjenom potražnjom kao posljedicom tog Lockdown-a desilo se to što se desilo, dakle pad BDI-a....nije dobro, ali tko preživi pričat će...
Zašto mi se čini da se ova rasprava svodi na to da li je prije bila kokoš ili jaje...no hard feelings...ali optužuješ me da plagiram brojeve, zbog male omaške u pisanju...kao da je bitno, uostalom...stanje je trenutno u banani, ali ako indeksi uskoro porastu stvar se još može popraviti do kraja godine... ako ne porastu, odoše Svjetska trgovina na kvasinu, zajedno sa ATPL, ADPL, Turistima itd...i pola Svjetskog gospodarstva...tako da se nadam da će se popraviti...
Strane burze su se skoro vratile na pretkrizne razine, što meni laiku govori da je krizi uskoro kraj...a to što se ZSE nije vratila na razine prije krize ionako nije ni bitno, jer ZSE nikad ni nije bila indikator ničega, već je od 2010. godine najobičnija močvara sa puno krokodila...i treba bježati što dalje od te močvare, da te krododili ne progutaju...
-
Moje misljenje je da je dionica PALA sa 480 na 130 kn zbog pada brodarskih indeksa uslijed Korona krize, te je povratak na 190 kn jos uvijek premali s obzirom na PREVELIKI pad, bez obzira na izvjesce za Q1.
S porastom BDI-a moguce je da brodar razvije jedra i poleti!
o čemu ti pričaš?? izvrčeš brojke kako ti odgovara. kad je bila viša od 450 kn još nije bilo niti slova k o koroni. već je samo slijedila pad indexa započet u rujnu/listopadu. a dalje je samo pratila pad cijelog tržišta. da li je pad preveliki ili premali, neka svako zaključi za sebe. mogući brzi oporavak....???!!!!
Da, u pravu ste...prvo je počela padati sa padom indeksa krajem godine do nekih 400kn, te je poslije još
dodatno pala sa padom cijelog tržišta uslijed Korone do 130kn, pa rebound do 190...Dakle, pala je duplo
više od svih ostalih dionica...A što mislite kakve će rezultate za Q2 imati turisti, koji su puno manje pali?
A ADPL kojoj su tvornice ugašene? Koje to točno brojke izvrćem, nije mi jasno?
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2186351
E da, je index ali bit ce la papa.......
Ps. ....
Ne zaboravite izaci na izbore.....izaberite jedan broj i sigurno cete pogrijesiti.....
Ja sam mislio da ste vi malo ozbiljniji...prenosite senzacionalisticke clanke sa indexa....pa do prije par dana su imali sve o Koroni iz minute u minutu, a 1 zarazeni dnevno...sada su nasli novu temu po koji ce guslati do iznemoglosti....
Dobro je rekao onaj Oleg Mastruko: Prvo su sirili paniku oko Korone i da se sve zatvori, a u Hrvatskoj manje zarazenih i umrlih nego za vrijeme sezonske gripe... A sada kad su to ispucali sada ce o krizi i otkazima do iznemoglosti....
Licemjeran portal na n-tu, a clanke im vecinom pisu studenti, koji prevode sa The Suna i ostalih senzacionaliatickih portala, takozvanog zutila.
-
Sumnjam da ce ZABA I HT pristat na to. Ako nesto stvarno zelis onda to I preplatis..
k tome.. Tele2 prvih 10 godina nije zaradio ni kune.. zasto mislite uz nastavak ovakvog poslovanja da UG Mora nakon 7 godina (7 EBITDA) biti u plusu ?
Ako prossire poslovanje ( OPTE + Tele2) mozda su u plusu I nakon 5 godina..
Kazem Vam da ispod 10 kn nema sanse da se proda pa nisu ZABA I HT ovce.
Slazem se s kolegom, HT i ZABA sigurno nece pristati na prodaju ispod 10 kn, tako da 'mesa' za porast cijene sigurno jos ima puno.
-
Dragi kolega iako niste potkrijepili tu tvrdnju nicim, dopustam da vi tako uistinu mislite. Ne vidjevsi vas post ja sam pisao na temi Ernt. Pa mozda vam pomogne da malo razmislite o svome best buy odabiru (hocete li to uvaziti to je vasa stvar kao i onomad na Atlantskoj)
Podravka je ok firma, ali ako bude slabija sezona (a bit ce) i njima ce pasti rezultati, jer je nasa prehrambena industrija vezana za turizam, a jako malo izvoze, osim nesto u Rusiju preko Bosne.
P.S. Valjda ovdje smijem to napisati bez upozorenja. Pozvao sam na ovaj forum bar 20 ljudi, a sada dobijem upozorenje za tvrdnju da je ERNT dobra firma, sto smatram i tvrdim. Dionicar sam u ERNT 5 - 6 godina i prezadovoljan sam dividendom i porastom cijene. Izvjesca su im isto ok, a 5G koji nudi i ERNT je NEXT BIG THING, nesto kao kada je poceo Internet, a svi su tvrdili da je to bezveze. IoT i AI koji su vezani za 5G ce promijeniti svijet koji poznajemo od samovozecih automobila, do ostalih pametnih stvari koje ce to pratiti.
-
ERNT je najbolja firma u Hrvatskoj j cim prodje Korona ide opet dividenda. Tko se hoce osigurati za penziju ERNT je pravi izbor.
-
Ja mislim da je ERNT best buy.
Cim prodje Korona kreće 5G i čipiranje cjepivom
-
Nazalost, Korona je napravila poprilican rusvaj.... a kod ATPL se to vidi vec u rezultatima za Q1, jer je Kina bila u Lockdown-u, a brodarine otisle u podrum ili su brodovi cak stajali jer nisu imali posla....Kod ostalih firmi, npr. turista, industrije itd. ce se to vidjeti vec za rezultate za Q2 kada je prakticki cijeli svijet otisao u Lockdown, nafta otisla u minus itd....
Bilo bi dobro napraviti refinanciranje dijela postojecih kredita sa jeftinijim od HBOR-a, ako se to moze, mozda i uz pocek od godinu dana, jer su brodari (pogotovo dry bulk) uz turiste najpogodjeniji ovom Korona krizom. Pomoc drzave je takodjer opcija, jer cini mi se da ce drzava nastaviti pomagati sektoru turizma i transporta da prevladaju ovu krizu.
-
Pa realno za gro ljudi ne treba neko extra znanje, dovoljno je rasporediti određeni % u sektorske indexne ETFove vani i ćao,,, za ciljane dionice vani treba previše vremena za praćenje, proučavanje i gledanje dali će netko nešto zahebati i smuljati,, ovako si dosta diverzificiran, valutno, sektorski i geografski.. i staviš sve na automatiku,, nećeš život provesti blejeći u monitor
Jedino da, kod nas većina ekipe vjeruje samo u beton i fizičku vidljivu imovinu, al dobro svatko po svom pogledu na investiranje i rizik, netko banku, netko beton, netko kafane i žene
Od sveg navedenog jedino su mi se investicije u kafanu i žene pokazale punim pogotkom.......
Upravo tako, treba malo i zivjeti, jer j..... novac ako ga ne znas trositi. Nitko ga na kraju nece odnijeti sa sobom. Daklem, kafane i zene nek se cuvaju
-
Moje misljenje je da je dionica PALA sa 480 na 130 kn zbog pada brodarskih indeksa uslijed Korona krize, te je povratak na 190 kn jos uvijek premali s obzirom na PREVELIKI pad, bez obzira na izvjesce za Q1.
S porastom BDI-a moguce je da brodar razvije jedra i poleti!
-
Policija pronasla pocinitelje i ukradeni cukar
-
Mi bi da burza raste...a nova praksa je da mali dioničari moraju isplatiti većinskog vlasnika i još mu pokloniti svoje dionice...
-
uskoro ćemo vidjeti izvješće
Sjutra, sjutra...
29. svibnja 2020. - objava financijskih izvještaja za prvo tromjesečje 2020. godine
https://zse.hr/userdocsimages…tR9ZfML9Q==.pdf
P.S. Vidim da su jučer i danas svi prodali, dakle očekuje se minus i loše izvješće sutra i
pad cijene dionice na 150 kn, a što će biti vidjet ćemo sjutra...
-
BDI -2.6% 489
Capesize -14.7% $ 3,228
Panamax +5.9% $ 5,147
Handysize +3.2% $ 3,843
Supramax +0.3% $ 5,520
-
Evo jedne dobre vijesti za Hrvatsku
Hrvatska može računati na 10 milijardi eura iz Fonda za pomoć. Od toga bi 7 milijardi bilo bespovratno.