1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• Best buy

• BudFox
    • July 10, 2020 at 10:23 PM

Koliko gledam otvorene fondove uglavnom su svi pušing ove godine, osim jednog koji je u plusu oko 2%, dakle apsolutno svi su lošiji od Nea...Dok se fondovi malo ne trgnu tavorit cemo nazalost na ovim jadnim razinama...pih jadan Crobi <X na 1600 bodova kao sto je bio 2005. godine i jos se zaziva pad na 1400 bodova koliko je bio 2004. godine...:(....15 izgubljenih godina koje nitko nece vratiti unatrag....Ameri osvajaju nove vrhunce i svi se cude kako to njima ide, ali mi smo ipak pametniji od njih, pa ne damo da Crobex poraste, vec volimo kad pada i sretni smo kada susjedu crkne krava, pa nema veze sto ni nasa nije vise medju zivima...;(

https://hrportfolio.hr/

P.S. Lamentiram, ali teoretski kada bi Crobex porastao na 1800, pa na 2000, pa na 2200 bodova....pa bi se pocelo pisati po novinama kako se opet zaradjuje na Zagrebackoj burzi, pa bi se vratili špekulanti koji idu svaki dan u kladare, pa bi pogurali Crobex na 2500 bodova... pa drzava izbaci IPO HEP-a, da otkupi INA-u, pa bakice sa unucima krenu kupovati dionice HEP-a, kao nekad INA-e i HT-a, pa bi se kotac zavrtio.....ali ne, mi zazivamo propast svijeta i samo crnilo na burzi...a kada raste svi zaradjuju, u padu kod nas svi gube jer nema (bar legalnog) shorta, osim brokera, koji uzmu proviziju ovako i onako...ali i njima je sve teze s ovim prometima prezivjeti...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • July 10, 2020 at 9:26 PM

Kako i da li bi ovo moglo utjecati na burzu?

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…a-kune-15007461

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • July 10, 2020 at 2:56 PM

Spot Panamax je 14 286$ !!

https://twitter.com/JHannisdahl

Image

• BudFox
    • July 10, 2020 at 2:36 PM

BDI 0% 1,810 points

Capesize -1.6%

Panamax +2.2%

Handysize +2.7%

Supramax +3.2%

TC i dalje u porastu

dry-week-28.jpg

• BudFox
    • July 10, 2020 at 12:10 PM

Shanghai shipping index Cape / Pmax / Supra -4.03 / +1.15 / +0.30%

• BudFox
    • July 9, 2020 at 5:21 PM

Nasdaq je dotaknuo ATH, pa se uplašili i povukli ručnu i trenutno su 1% u minusu :)

Znači mi sutra padamo zicer ;(

https://finance.yahoo.com/

• Best buy

• BudFox
    • July 9, 2020 at 3:29 PM
    Quote from Parica
    Quote from Ivana7

Informanka.

- u ovom tjednu mali oporavak +0.8% a u ovoj godini -12.9%.

- zbog izbora sam očekivala veći promet i rast nekih fondovskih dionica, ali je i više nego očito da su dionice i dioničari zadnja rupa na svirali u ovoj zemlji.

- pomalo se gasi ovo naše tržište, to vidimo po prometima, kupcima je skupo za kupiti, a prodavači očito ne žele spuštati cijene, taktika čekanja, ako je uložen višak novaca u o.k. papiriće ne vidim razloga za jeftinu prodaju tih papirića.

- dosta dionica je na niskim P/E ali i to ćemo vidjeti na koncu ovog mjeseca kada izađu izvješća za 2Q, možda bi bilo dobro pisati na ovoj temi koje bi dionice mogle i u ovoj korona krizi dobro poslovati.

- na ZSE se trenutno investitori zabavljaju s IGH i DLKV, zanimljivo da OPTE nije više zanimljiva.

Display More

Od kad pratim forum, od 2007., Vi ste uvijek rasturali pa me bas neugodno iznenadio Vas negativni prinos.

Siguran sam da Vas nije vrijeme pregazilo i da mozete punooo bolje od ovog, ali...

Gubitak je rezultat Vaseg prkosa i tvrdoglavosti da drzavi ne platite PKD... vratite se korijenima i budite aktivniji, trejdajte...

Ima puno primjera kako ego i tvrdoglavost mogu bit razorni po portfelj...

Sretno...

Display More

Ove godine su samo trejderi profitirali od ovoga pada i volatilnosti poslije, a najbolji trejder među nama je kolega Neo, koji stvarno uspije sa svojom Tehničkom analizom predvidjeti kretanje cijene dionice, skoro do u lipu, tako da mu skidam kapu....ne znam kako to radi, ali možda ima kakvu staklenu kuglu kada tako dobro predviđa ono što drugi obično ne vide...

Što se tiče investitora, oni su odnijeli gaće na štapu sa Zagrebačkog berzana i može se nabrojati na prste jedne ruke one koji još aktivno trejdaju (investiraju) na burzi, jer osim par dionica gdje float i cijenu održavaju mirovinci, sve ostalo je postao rulet i klađenje na crno i crveno, ali na kraju kuća (brokeri) jedina zarađuje, ali i to sve manje, s obzirom na promete koji su u zadnje vrijeme ovdje.

Imam novi slogan za ZSE, tj. Zagrebački berzan: 'Abandon all hope ye who enter here' :evil:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• BudFox
    • July 9, 2020 at 3:19 PM

BDI -2.1% to 1,810

Capesize -5.2%

Panamax +2.9%

Handysize +2%

Supramax +4.7%

• BudFox
    • July 9, 2020 at 12:37 PM
    Quote from mitkko

Trenutno je ogromna razlika u vozarinama između capeova i panamaxa, omjer je trenutno oko 2,53. Kada je omjer preko otprilike 1,90 onda postaje isplativije unajmiti 2 panamaxa umjesto jednog capea. Sada se predviđa da će zbog toga ili vozarine ovih manjih brodova (panamax i supramax) u sljedećem periodu snažno porasti ili će capeovi ubrzo snažno zveknuti, a možda bude i neka sredina. U svakom slučaju bi trebalo biti pozitivno za supre i panamaxe.

"We now expect a significant rally in smaller size vessels, although that might end up being short lived. Sentiment has turned positive for dry bulk as the high level of Capesize spot rates versus Panamax spot rates makes it more economical for charterers to split a cargo to two Panamax stems instead of one Capesize. That provides a higher floor for spot Panamax rates (at least near-term) and should also support Supramax rates that have recently been hovering just above operating expense levels."

:thumbup:

Sve mi se čini da se ide prema ovom scenariju, kojeg ste kolega mitkko opisali!

Cape-ovi padaju, a Panamaxi rastu, te će biti isplativije unajmiti 2 Panamaxa od

jednog Cape-a, što je opet dobro za rast vozarina manjih brodova.

BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX -5.1% TO USD 28,081 / DAY

• BudFox
    • July 9, 2020 at 11:18 AM

U Kini danas Cape-ovi značajno padaju, a Panamaxi značajno rastu!

Shanghai shipping index Cape / Pmax / Supra -8,36 / +8,30 / -0,18 %

Baš malo gledam da je BDI u ovo vrijeme prošle godine bio tu

negdje na ovim razinama..a dionica ATPL je bila skoro 100% viša...

Istina, natukli su gubitka u Q1 zbog Korone i svega, ali su i prodali

jedan brod u Q2, a cijena dionice je za 50% niža u odnosu na prošlu

godinu, dok su brodarski indeksi za manje klase trenutno u rastućem

trendu...

Ova godina će zbog godišnjeg prosjeka vozarina vjerojatno završiti

u minusu, ali baš me zanima koliko će se ovaj put indeksi zadržati

na višim profitabilnim razinama, kako analitičari ovaj put, kao i

mnogo puta do sada, predviđaju...

• Birtija

• BudFox
    • July 7, 2020 at 8:55 PM
    Quote from Neo
    Quote from joe
    […]

Bit ce 300kn kolega al tek dogodine.

Ocekujem povrat do 150-160kn razine ako je moj count valova dobar.

Što si opet prodao, pa kupuješ na 200+ razini... :D

• BudFox
    • July 7, 2020 at 3:03 PM

Danas fino povukli Panamaxi

• IGH (Institut IGH d.d.)

• BudFox
    • July 7, 2020 at 11:51 AM

Ovako kako vi pišete, ispada da je burza obični rulet sa crnim i crvenim...

Kada razmislim burza se u zadnje vrijeme i pretvorila u običnu kockarnicu,

te se 'igrači' samo miču od stola do stola sa novom igrom...;)

P.S. Možda i ja zatrejdam sa đeparcem za burek, da ne bi bilo :)

• BudFox
    • July 7, 2020 at 11:40 AM
    Quote from Marielena

Anna sve prodala?

Sa stanjem od jučer navečer vidim da joj je ostalo još 5669 komada, ali to je stanje za -2 dana, pa je moguće da je pri kraju sa izlaskom...

Pretpostavljam da je ona prosula ujutro ovih 1000 i nešto komada. Koliko sam pratio, obično čeka da se nakupi bid oko 100-tke, pa u jednom trenutku samo prospe...Netko (njen broker?) joj je omogućio da lijepo izađe sa svom količinom oko 100kn, što bi bilo nemoguće na ovoj maloj likvidnosti, bez drukanja na ovoj temi.. Kako je pri kraju sa izlaskom, tako je i drukanja ovdje sve manje i manje...Možda i griješim, pa dionica poraste na 150kn...Čak štoviše bilo bi mi drago da poraste...Možda i ja uđem ako dionica počne rasti i prijeđe 100 - 110kn kada Anuška izađe....

5. IGH-R-A 6. 7. down.gif MARUS ANNA -1.049 -0,17% -0,11M 5.669 104,00 02.07.20 0,59 0,92%

• BudFox
    • July 7, 2020 at 11:14 AM

Mene zabrinjava što je pala ispod 100, a Anuška prodala svoje dionice...

Jel to sada zona kupnje ili treba čekati da padne na 90?

• BudFox
    • July 6, 2020 at 8:03 PM
    Quote from zlocesti

Dow Jones 26 156 bodova. Današnji plus 329 bodova ili lijepih 1,27%

Uf.

To znaci da mi sutra padamo na 1500 bodova.....

Nikad ne znas kad ce ovi vani okrenuti...

Mozda i ne docekamo, ali nikad ne znas...

Treba ih preduhitriti, mozda bude 3. val Korone

ili tak neš...tko zna, ali ne bu dobro....;)

• BudFox
    • July 6, 2020 at 6:32 PM

Dok vani brodari rastu mi se brćkamo u moru 8)

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…ue&guccounter=1

• Birtija

• BudFox
    • July 6, 2020 at 3:43 PM
    Quote from Moller
    Quote from Parica

Moller

Hvala, ali citajuci pravila foruma shvatio sam da sam "pocetnik" i da jos nemam pravo na ocjenjivanje kolega...

P.s. moderator, sry, prestajem spamat temu

nema to veze, nitko ovdje od ocjena nije osiromašio ni obogatio, nama bi korisnija informacija bila jeste li došli s dionicama ili s novcem, ako prevladavaju dionice, onda ste u istom SOSu kao i mi :)

jel Poslovni još dizajniraju, redizajniraju ili rasformiraju

Dali ste mi sada ideju... Pošto smo mi Hrvati osiromašili pod vladavinom HDZ/SDP klanova i ostali bez novca, a sa puno dionica,

trebali bi pozvati neke strance (nije važna nacionalnost, ni boja kože) da sa Vaučerima dođu ulagati na Zagrebački berzan, pa da se mi možemo riješiti nekih svojih dionica, pa počnemo kupovati neke druge i zavrtimo kolo (ne Užičko, već Novo kolo sreće :) ).

Čak imam i ime za tu akciju: "ZSE New Deal, vi nama pare, mi vama dijonice, nek se nose..."

• Izbori 2020

• BudFox
    • July 6, 2020 at 3:19 PM
    Quote from george
    Quote from Roki

Bio plenki korumpiran političar ili ne, to ti nije ni bitno. Bitno je da je doveo hdz na vlast, znači oni su ti koji će još četiri godine raspolagati našim i eu novcem i utjecajima na zapošljavanje, namještanje natječaja, nepotizam, trejdanje, itd. A kako da ja tebi objasnim da je HDZ = korupcija ako ti to ne vidiš sama. Znači cijela ta ekipa će opet imati poluge moći koje će iskorištavati kako bi uzimali mrvice gdje god stignu, unište kruh zbog jedne šnite iliti izvuku 5 mil kn a unište firmu od parsto radnika koja vrijedi 50 puta više. Pogledaj šta se događalo sa ministrima u svakoj HDZovoj vladi. Eo sadmo jedan podjsetnik, HDZ je bio optužen da je kriminalna organizacija što i jesu, ozakonjeni organizirani kriminal. Ne oni svi, ali to je suština. Bio Plenki poštenjačina ili korumpiran, njegov privi iza njega je korumpiran, pa zbog toga i jesu u HDZu jer je HDZ interesna skupina.

Potpisujem svako slovo.

Nevjerojatno je kolika je tolerancija na bol u Hrvata.

25 godina pljacke nase Hrvatske od strane spomenute stranke i jos im nije dosta.

Moglo bi se tu danima pisati o njihovoj korupciji, ali dovoljan je jedan primjer - neposredno prije izbora. Rimac- vjetroelektrane.

Nakon čega je hadeze nagrađen vecim brojem mandata.

I naravno, tu je most koji je deklarativno ali i svojim postupcima inzistirao na postenju pa su proglaseni destruktivnim populistima. To isto tako ceka sve druge opcije koje ugroze duopol HDZSDP. Tako ce vjerojatno zavrsiti i fokus i pametno,

Jedna od najcitiranijih izjava francuskog filozofa jest "svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" ocito se i u ovom primjeru potvrdjuje.

Display More

Da te ne poznajem (a ne poznajem ^^), mislio bi da to Bero sa svojim crnjacima piše ovdje po forumu.

Kada pogledam kakvi se auti voze po gradu, zaboravim odmah onih par ljudi koji kopaju po

kontenjerima, jer većina ljudi koje poznajem uopće ne živi loše, čak naprotiv žive i bolje nego

prije 5 godina kada je SDP zadnji put vladao...Čak najbolje žive oni koji nikad nisu ni čuli za burzu,

jer ovdje možeš samo izgubiti novce...nije to NYSE gdje ljudi zarađuju, već Zagrebački berzan koji je

kockarnica samo takva i to bez dna...:sleeping:

• Birtija

• BudFox
    • July 6, 2020 at 3:11 PM
    Quote from Moller
    Quote from Parica

Sry kolege, moj prvi post🙋‍♂️.

Malo klikcem i gledam funkcije pa sam se malo zaigrao.

Kako se uopce ocjenjuju postovi?

P.s. jeb.te kolko vas ima

• idi desno do kraja ulice, spusti se stepenicama do dna i stisni na React, prikazati će se ove mogućnosti, zatim dobro razmisli, odaberi i stisni odabranu (sigurno ćeš pogriješiti), eto jel to jasno, vrlo jednostavno8)
    • LikeLike
    • DislikeDislike
    • ThanksThanks
    • HahaHaha
    • ConfusedConfused
    • SadSad
    • LoveLove

Kolega Moller, zamolio bih Admin da samo za Vas doda, ako je moguće, novu ikonu smješka do suza :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt