Što se tiče Đure treba biti oprezan prije GS u utorak 25.08. na kojoj se glasa o smanjivanju temeljnog kapitala i spajanju 50 dionica u 1.
Potrebno je 75% glasova na GS za taj prijedlog, pa možda i ne prođe, ali tko zna što je sve moguće.
Što se tiče Đure treba biti oprezan prije GS u utorak 25.08. na kojoj se glasa o smanjivanju temeljnog kapitala i spajanju 50 dionica u 1.
Potrebno je 75% glasova na GS za taj prijedlog, pa možda i ne prođe, ali tko zna što je sve moguće.
Display MoreDisplay MoreNapucavanje cijene za iskrcaj prije Armagedona, pretostavljam..
Javio se NB na Eclectici da je potrebno 75% glasova
na GS DDJH za odluku o smanjenju temeljnog kapitala, pa
možda neki misle da će glasati protiv. Također se javio radnik
iz Đure, te kada sam pročitao njegov post odmah mi je bilo
jasno zašto Đuro nikad nije ni imao šanse da uspije, na žalost
svih dioničara.
može li link
Jadna majka kupcima DDJH-a...za par dana moci ce birati izmedju stecaja ili spajanja 50 dionica u 1...ne kuzim tko to kupuje par dana prije GS...
Napucavanje cijene za iskrcaj prije Armagedona, pretostavljam..
Javio se NB na Eclectici da je potrebno 75% glasova
na GS DDJH za odluku o smanjenju temeljnog kapitala, pa
možda neki misle da će glasati protiv. Također se javio radnik
iz Đure, te kada sam pročitao njegov post odmah mi je bilo
jasno zašto Đuro nikad nije ni imao šanse da uspije, na žalost
svih dioničara.
https://www.nat.bm/wp-content/upl…rates200821.pdf
I SPOT za MR se polako diže otprilike su na istoj razini kao i lani u ovo vrijeme....inače odlična odluka uprave da iskoristi vrijeme nižeg SPOTA za redovni servis.
Jel ovo možda za TPNG temu ?
Ne bih se složio ni s kim po pitanju komentara kvalitete i kvantitete trgovanja na ZSE. Evo zašto: Revenues boost in Covid-19 times (cnbc.com)
Ako pažljivo pročitate, zbog platformi ala Robinhood brokeri su srezali naknade klijentima na '0' ali su rastom prihoda nadoknadili to na drugim stavkama i vrstama prihoda. Drugo, imaju silu kvalitetnih društava za ulaganje da ne nabrajam od tech-a, medicine, pa čak i tradicionalnih naftnih i NGL/LNG kompanija (samo se sjetite da je Buffett nedavno kešnuo 10 mlrd $ na čisti pipeline). Treće izmislili su genijalnu stvar fractional trading, možeš kupiti samo djelić dionice i, začudo, nikog nije briga što nisi vlasnik tog fragmenta dionice sve dok se na tome može zaraditi!
Četvrto, za svu silu dionica imaš po 10-12 analitičara banaka i specijalista koji daju iz kvartala u kvartal objave tek. poslovanja i prognoze za do godinu, dvije unaprijed. I još te savjetuju kupi, drži ili prodaj.
Sve transparento, dostupno i vrlo vrlo user oriented .
Drugi riječima, sustav je postao samoodrživ, pravi perpetuum mobile
Sta je bilo s ovih 10 000 komada na prodaju poslje 15:55 jel se taj obrazac ponavljao ili
Tako velika količina dionica se ne prodaje na takav način. Zastrašivanje. Prošli tjedan smo imali sličnu stvar na bidu.
Vidim krenulo negativno drukanje na poslovnom (nemam se vise volje boriti se s njima s argumentima i zaboli me kiki ) uz podrsku na Asku od institucionalca iz top 20 sa 10 000 dionica kao strasilo (pretpostavljam opet Croatia Osiguranje), jer nitko ispod top 20 nema toliko dionica. Koordinirana tehnika vec toliko puta vidjena ovdje, samo steta sto nema nikakve kazne za rusenje cijene i prodavanje institucionalnih dionica u bescjenje.
Ja sam po 214
Ha ha...ja po 213kn i 212kn...i jucer po 218kn i 221kn...
Lijepo me nakitilo...
Ja sam kupovao po 225, pa ja mogu slobodno reći da me nakitalo...
Ali kolege, ako cijena za dvije - tri godine bude 700 - 900 kuna biti ce svejedno da li smo kupili po 220 ili po 320kn, pa cak i po 420 kn
P.S. Sanjao sam neki dan da je cijena ATPL na 1200kn, pa vrijedi ona: što se babi htilo, to se babi snilo
Ako ste pratili poceli su oni (DLKV) raditi zeljeznicu u konzorciju, ali su probili rokove za preko dvije godine, tako da ništa od toga...
Rekla sam odavno kolega da trejdam sa Atpl. Valjda se ne sjecate
Star sam valjda, već me alzhajmer hvata, samo pratim da li hvalite ili kudite dionicu i odmah znam da li ste unutra ili vani, slično kao Neo koji se više ne javlja ovdje, već samo na poslovnom forumu. Ne znam da li su mu zabranili pristup na ovaj forum, ali sam vidio da se potpisuje neka peticija da ga se vrati, pa i ja potpisujem da ga ponovno puste ovdje da svi ponovno zarađujemo, a ne samo vas dvoje . Idem pročitati analizu na 24 stranice od Cleaves Security-a za GOGL (ne Google ), pa napuštam vas i našu malu prepisku, jer je zanimljivija prepiska od trgovanja zadnjih dana
Polako, još ste mladi, trenutno se kockate....a za alkoholiziranje još ima vremena..., to dođe kasnije s vremenom i iskustvom
Nakon sto sve pogubim na Tpng i Atpl, mozda se i propijem😂
Šta niste rekli da nemate ATPL? Ako ne kupite ne možete izgubiti, ali ni dobiti .
Vi ste ionako trejder programer i samo zarađujete, što je jednostavno ako slijediš
algoritam: Kupi jeftinije i prodaj skuplje
Ne znam zašto onda neki, kao naši mirovinski fondovi, rade suprotno da kupuju
jako skupo i prodaju u bescijenje. Nešto mi u tom algoritmu ne valja ili su to viši
interesi...
Pa da, ZSE se moze uvrstiti na ponudu Revoluta. Glavno pitanje bi bilo kod nas kako popularizirati ZSE jer ne bi ovako niti preko Revoluta kupovali. Ja znam da kada nekome kazem da trgujem dionicama, svi se okolo mene uhvate za glavu. Bolje da kazem da pijem i kockam. Ljudi kod nas imaju predrasude prema tome.
P.S. pa meni osobno je stanje na ZSE odlicno za trejd. Toliko dobrih firmi na diskontu.
Polako, još ste mladi, trenutno se kockate....a za alkoholiziranje još ima vremena..., to dođe kasnije s vremenom i iskustvom
Optima će se prodati, to je sigurno kao da će sutra ujutro svanuti sunce.
Drugo je pitanje po kojoj cijeni će se prodati, o tome bi se već mogla napisati
knjiga od postaova na ovom i poslovnom forumu. Svi se nadaju da će se prodati
po što višoj cijeni kako bi omastili brkove i priveli ovu trakavicu svome kraju.
Nista na ovom svijetu nije sigurno, tko se tako postavi u investiranju sigurno ce na dugi rok izgubit samo pitanje kad ce naletit na minu.
Ok, 100% je sigurno samo da ćemo svi umrijeti, a ostale stvari će se dogoditi sa većom ili manjom vjerojatnošću.
Mislim da je prilična vjerojatnost da će se Optima prodati, ako ga HT ne bude mogao zadržati, što bi on
najvjerojatnije htio, ali je manje vjerojatno od prodaje, a sad što će biti ne znam sa sigurnošću...
pozitivnih ishoda je nekoliko.. negativnih isto tako.. ova dionica je nudila lijepi risk/reward ratio ali tamo negdje od 1.6, koliko cemo dugo cekati da vidimo rasplet ove price ostaje da vidimo.. da sam All in unutra nebi mi bilo svejedno, ni ovako mi nije
Optima će se prodati, to je sigurno kao da će sutra ujutro svanuti sunce.
Drugo je pitanje po kojoj cijeni će se prodati, o tome bi se već mogla napisati
knjiga od postaova na ovom i poslovnom forumu. Svi se nadaju da će se prodati
po što višoj cijeni kako bi omastili brkove i priveli ovu trakavicu svome kraju.
Predrasude kolega. Introvertirani programer.
Mene najvise od dionice odvlaci nelikvidnost. Volim trejdati na narodnima:igh, dlkv, atpl, rivp...
Jedina voljena nelikvidna je tpng.
TPNG je dobra firma (spinoff od Tankerske plovidbe kako kaže kolega naim, treba ga slušati, čovjek zna znanje, bez obzira što je ponekad neugodan) sa lošim vlasnikom, te je vlasnik i neugodna iskustva malih dioničara TNPL, ono što koči dionicu TPNG da bude likvidnija. Sve drugo je ok što se tiče te firme, te je povoljna kupnja opet na vidiku.
https://hrportfolio.hr/vijesti/trzist…dionicara-41868
https://www.poslovni.hr/domace/mali-di…ankerske-313593
https://www.poslovni.hr/burze/cime-je-…ionicare-313010
Display MoreKolegice, nisam mislio konkretno na vas, ali ako se osjecate prozvanima, onda valjda imate putra na glavi .
Najbolje vam je kupovati jednu dionicu za visoku cijenu i to automatski diskvalificira 95% banana trejdera, šibicara i drukera i takve dionice su po mom iskustvu najbolje. Osim ako firma propadne kao Jamnica onda za 1 dionicu izgubite dobar auto više srednje klase kako kolegica Ivana voli pisati.
Kolegicu Ivanu7 pratim na poslovnom forumu od tamo negdje 2007, kada je na ATPL pisala da nema pojma nista o brodovima, ali voli kupiti dionicu jeftinije i prodati skuplje. BDW cijena dionice ATPL je tada bila 1500 - 2000 kn i dijelili su dividendu.
Uglavnom, da ne duljim, jos puno žganaca moramo i vi i ja pojesti da bi bili na nivou kolegice Ivane7.
BudFox,
Znam da puno zganaca moram jesti da se popnem do nje, ali valjda cu imati vise uspjeha🤔
Ne znam, ne kupujem tako skupe dionice. Valjda sam sibicar, burek trejder itd😂
Ali ovi "veliki" su kod nas nasanjkani dobro.
Sami ste rekli Vlen sa 20 na 3.3, atpl sa 3000 na 220 danasnjih itd.
Napisao sam post u temi Corona, pa ga pročitajte
Vi mi, po svemu sudeći (ne samo po izgledu ), spadate u
ovu drugu skupinu koja žali za Zrćem ove godine
P.S. Znate da ste mi simpa, pa vas volim zezati
Display MoreDisplay MoreP/E MDKA je 6,96
Kolegice Ivana ako tako nastavite kupovati Mediku, neće ostati
ništa dionica za nas ostale, a vi ćete završiti u top10 kao na VLEN.
P.S. Valjda ste mislili doslovno 1 (slovima jednu) dionicu Medike
P.P.S. Čudo kako nitko od trejdera i grafičara ne druka na pad Medike
kao na svim ostalim dionicama, pa pretpostavljam da nemaju 15 - 16 000 kn
za jednu dionicu koliko otprilike košta
Kolega nije da nemam, ali nemam obicaj kupovati 1(jednu) dionicu😂
P.S. meni kolegica nece skuplje prodavati 😅
Kolegice, nisam mislio konkretno na vas, ali ako se osjecate prozvanima, onda valjda imate putra na glavi .
Najbolje vam je kupovati jednu dionicu za visoku cijenu i to automatski diskvalificira 95% banana trejdera, šibicara i drukera i takve dionice su po mom iskustvu najbolje. Osim ako firma propadne kao Jamnica onda za 1 dionicu izgubite dobar auto više srednje klase kako kolegica Ivana voli pisati.
Kolegicu Ivanu7 pratim na poslovnom forumu od tamo negdje 2007., kada je na temi ATPL pisala da nema pojma nista o brodovima, ali da voli kupiti dionicu jeftinije i prodati skuplje. BDW cijena dionice ATPL je tada bila 1500 - 2000 kn i dijelili su dividendu, ali otom potom.
Uglavnom, da ne duljim, zelim reci da jos puno žganaca moramo i vi i ja pojesti da bi bili na nivou kolegice Ivane7.
- ja sam jučer kupila jednu dionicu, ne reklamiram ju, P/E 6, mislim da je to povoljno.
- jednog lijepog dana ako ju ne delistiraju ću je vama prodavati po puno većoj cijeni, a do tada ću uživati u dividendama.
MDKA?
P/E MDKA je 6,96
Kolegice Ivana ako tako nastavite kupovati Mediku, neće ostati
ništa dionica za nas ostale, a vi ćete završiti u top10 kao na VLEN.
P.S. Valjda ste mislili doslovno 1 (slovima jednu) dionicu Medike
P.P.S. Čudo kako nitko od trejdera i grafičara ne druka na pad Medike
kao na svim ostalim dionicama, pa pretpostavljam da nemaju 15 - 16 000 kn
za jednu dionicu koliko otprilike košta
e pa kad si me već tako lijepo smjestio u birtiju s Maratoncem, a đe meni pivo ?
on je prvi započeo
Ja imam interno pravilo, nikad pivo prije podne (12h), ali zato kava i žestica ujutro prolazi .
Rakijicu koristim kao antiseptik protiv Corone, ali iznutra
Evo dva članka koja opisuju trenutno stanje u društvu za vrijeme Korone, a slično je i na ovom forumu (ali bez slika )
Jedna zvijezda u zalazu, u krizi identiteta pokazuje celulit i muči je tuga i depresija jer je zabranjeno pjevati (pred publikom)
https://www.tportal.hr/showtime/clana…padova-20200820
Druga zvijezdica u usponu ne zna što muči odrasle i misli u sebi kako Korona ne postoji, pa se slika u obnaženim kombinacijama (nije mi mrsko ), te joj je najveća enigma zašto Zrće ove godine ne radi kao inače
https://www.tportal.hr/showtime/clana…rijala-20200820
P.S. Kad malo bolje razmislim čini mi se da ova Korona udara najviše na psihu, jer su svi izašli iz neke svoje rutine
P.S.S. Valjda je jasno da sam ovo gore našvrljao samo da možete gledati slikice
Ok, onda ide pjesma: U tunelu usred mraka sjaji zvijezda petokraka
Kao Boško Buha sakrili smo se iza kola i čekamo da kolona prođe....
P.S. Za svaku prigodu po nešto da dvostranačje bude zadovolj(e)no