1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BudFox
    • October 31, 2020 at 9:36 AM

Pozdrav svima,

Evo i mene napokon u klubu ulagatelja u strane dionice. Nadam se uspjesnoj raspravi na ovoj temi i razmjeni iskustava, te u lijepom postotku zarade, mozda vec i na kraju ove kalendarske godine.

Javno zahvaljujem kolegi @alias sto mi je napokon otvorio oci i koji je zasluzan sto sam napravio izlazak iz svoje komforne zone i odlucio se za ovaj iskorak.

P.S. Trenutno jos proucavam i gledam sto i kako i citam vase postove, te gledam grafove. Zahvaljujem se svima na doprinosu ovoj temi koja nas sve skupa sve vise i vise zanima s obzirom na sve nedostatke na domacoj burzi.

BudFox

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• BudFox
    • October 30, 2020 at 7:42 PM
    Quote from Moller
    Quote from Sokolic

A kad trezor misli kupovat? Na 35? 25?

mislim da oni mogu slobodno trgovati, znači k/p te ne bi bilo iznenađujuće da oni i stiskaju dolje

Ne bih se tome čak ni previše čudio. Bar teoretski to ne bi trebala biti zadaća trezora, ali kod nas je nažalost sve moguće

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• BudFox
    • October 30, 2020 at 6:23 PM
    Quote from Marielena

BudFox da, tesko je uopce i bilo izracunati sa svim tim njihovim muljanjima koliko zapravo vrijedi Viro. Cijena je znacajno vec pala. Mislim da je prije godinu dana bila cca 120 kuna. Zadnja je 40 kuna. Koliko je negativnosti vec uracunato u cijenu cemo tek vidjeti.

Ne znam, meni je znak za bježaniju bio kada se Zadro rasplakao u Plodovima zemlje, koliko sam čuo.

Očito je već tada voda bila došla do grla, a siguran sam da nisu htjeli da firma ostane u blokadi mjesec

i pol i da moraju pokrenuti predstečajnu nagodbu, ali očito nisu imali izbora, jer su im banke otkazale

suradnju i blokirale ih.

• Birtija

• BudFox
    • October 30, 2020 at 6:18 PM
    Quote from alias
    Quote from Marielena

Kolega secera ce uvijek trebati bez obzira na "zdrav zivot". ;)

Ja mislim da ce Viro opstati na trzistu u nekom obliku, samo mali dionicari od ovoga ne mogu imati puno srece.

P.S. Alias tko zna, mozda si htio kupiti jeftinije😅

I ne samo to. Nego sam vjerovatno i multinick i zapravo sam ja marielena, i sam sebi tepam

Kolega @alias ne zamišljam vas kao ženu, ali nikad ne znaš ;):D

Quote from Marielena
    Quote from alias

I ne samo to. Nego sam vjerovatno i multinick i zapravo sam ja marielena, i sam sebi tepam

Ne bi vjerovao ali BudFox je ljetos imao tu teoriju😂

Marielena , dok ne vidim vašu sliku ili bar neki pokazatelj da ste stvarno žensko, biti ću skeptičan 8o

Možemo na privat i o programiranju, ako baš treba hahahaha :D:D

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• BudFox
    • October 30, 2020 at 6:11 PM
    Quote from tin

Ako je ovo nekome loše neka proda sve što ima sljedeći tjedan....knjigovodstvo se ne može voditi drugačije i mnogi su računali da prodaja cinčaone ide u prihode ali nije tako....meni je bitno da im se profitabilnost diže ...još da refinanciraju dug bilo bi odlično.

Kolega tin i ostali, najte se ljutiti na moj komentar, jer ja o tome oporavku slušam već 5 godina, a oporavak

je koliko vidim čekanje Godota, jer svake godine nešto iskrsne i ispadne iz ormara, pa eto opet minus,

a cijena dionice je od 2017. naovamo pala sa 20+ kuna na sadašnjih 7 kuna, što je mnoge tadašnje

investitore, uključujući i mene, pretvorila u dugoročne, a znamo što to znači na ZSE. Da ne kažem

da je napravljen i dokap po 10kn tijekom ili poslije PSN-a, pa su tada investitori dodatno upumpali

lovu u firmu koja nikako da dođe na zelenu granu. Moje mišljenje je da dok se ovdje ne desi vlasnička

konsolidacija i dok ih ne preuzme PPD ili netko drugi stvari će biti ovakve ili slične, a poslije je moguć

eventualni iskorak - Pevex i Petrokemija poučak ;). Pokušao sam biti što objektivniji u svome postu

i bez ljutnje, petak je, a znamo za što služi petak :evil::saint:.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• BudFox
    • October 30, 2020 at 6:00 PM

Za vjerovnike i male dioničare otvaranje predstečajne nagodbe sigurno nije dobra vijest,

jer će vjerovnici morati otpisati dio duga, a mali dioničari će u najboljem slučaju biti

razvodnjeni u eventualnoj debt to equity pretvorbi. A u kolikom omjeru ovisi i o tome

koliki je dospjeli/prijavljeni dug koji ne mogu podmiriti, te kolika je imovina firme.

• Birtija

• BudFox
    • October 30, 2020 at 4:54 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

ma jok, već prošao nekoliko komada neokrznut a mrtav

Onda u ponedjeljak prodati po 30, u utorak kupiti po 20. Zasto bi samo Zadro zaradjivao😂

Eto kako se zarađuje na padu cijene i lošim vijestima, ja sam mnogo impresioniran koleginice Marielena ;)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• BudFox
    • October 30, 2020 at 3:25 PM
    Quote from tin

Za razliku od prijašnjih godina odnosno
    kvartala Grupa je u periodu od I-III kvartala 2020. godine zabilježila veći EBITDA od matičnog društva.
    Takav rezultat posljedica je značajnog procesa restrukturiranja u proizvodnom dijelu grupe odnosno u
    društvima Proizvodnja MK d.o.o. i Proizvodnja OSO d.o.o. koji su nakon više godina zabilježili pozitivan
    rezultat na EBITDA razini. Gubitak tekuće godine Grupe iznosi -19,7 milijuna kuna a sastoji se od dobiti
    iz redovnog poslovanja u iznosu od 31,6 milijuna kuna te gubitka iz prekinutog poslovanja (vezane uz
    prodaju segmenta cinčanja) u iznosu od -51,3 milijuna kuna.

Znači da nije bilo prodaje cinčaonice koja se vodi pod trošak...ostvarili bi dobit od 31,6 miliona kn...što ispadne da im je dobit razdoblja iz poslovanja oko 25 mil.kuna...moraš dobro čitati.

Display More

Da je baba muško zvala bi se Duško...

Uvijek je nešto razlog, prije su bile vjetroelektrane, pa Cinčaona, pa dug MinFin...itd itd...

• BudFox
    • October 30, 2020 at 2:46 PM
    Quote from tin

Ovome na 45 izgleda gori pod petama ili ne ma pojma kako se prodaje...treba ga pričekati malo niže...otići će i to za par dana.

Neka spusti na 35 i otići će to još danas.

Ovako se samo igra skrivača, ali možda to i želi?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• BudFox
    • October 30, 2020 at 11:44 AM
    Quote from jasko

Žigman na HRT4

Optimist sigurno kao i uvijek, isto kao i guverner Vujčić, možda prati samo

mirovinske fondove i strane burze.

Jučer je bio Ministar financija Marić u Otvorenom i nije bio baš nešto

optimističan za gospodarstvo, jer ne zna koliko će ovo sve skupa

još potrajati, te vlada velika neizvjesnost oko proračuna za 2021.

Rupa koliko hoćeš za krpati, od Zdravstva, Croatia Airlines-a, HŽ-a...sindikati traže

božićnice i veće plaće...a za raspolagat s lovom koje nema dovoljno u ovakvim uvjetima

nesigurnosti trebaš biti mađioničar...Deficit raste u nebo i bit će uskor na 95% BDP-a, ako

ovako nastavimo, a od od reformi u zadnje 4 godine nisu napravili ni R i svi bi htjeli dio

tog kolača od državnog novca.

Obnova Zagreba od potresa tek slijedi i ne znam odakle će skupiti novac za to, možda EU

uskoči iz Fonda solidarnosti. Ipak smo mi Florida Europe, kako neki tepaju, pa trebamo

obnoviti glavni grad da bude siguran za turiste, ako ponovno kao Švabe krenu dolaziti u

ogromnom broju.

• BudFox
    • October 30, 2020 at 10:13 AM
    Quote from tin
    Quote from Sheki

Tin, tko je pokupio 8 tisuća i nešto komada do ili po 56 kn pred cca mjesec ili nešto malo više dana?

Kolega zadnji put kad sam spomenuo knjigu dioničara ADMIN me isključio tako da sorry.

Mogu vam reći samo jedno da nisam kupio SAPN prije 14 dana kupio bi od ovoga što prodaje na 45 sve što mogu.

Tin, samo mali prijateljski savjet, naj zameriti ;), nije se dobro zarobiti u

ovako nelikvidnim dionicama kao TPNG, bez obzira na dobro poslovanje.

Ovo zovem HPB poučak na n-tu potenciju :). Nikad ne znaš kad će ti

zatrebati lova za nešto, a teško je poslije izaći na ovako nelikvidnom tržištu.

U dionice uvijek i samo stavljati onaj novac koji ti duže vremena neće trebati.

P.S. Nelikvidnost je i glavni razlog zašto stranci izbjegavaju naše tržište kao da imamo Koronu i AIDS zajedno

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• BudFox
    • October 30, 2020 at 10:05 AM
    Quote from Ledica
    Quote from toluen

Čisto jedan mali osvrt na ovu temu.

Ne može se za TA reći da na ZSE ne vrijedi. Uvijek sve vrijedi, ali imamo nesreću da su nam "zubi" rijetki pa je te obrasce teže očitati i pravilno protumačiti. Jer čisto logički gledano ako ima samo jedan jedini trader koji na osnovu ovih grafova povećava vjerojatnost uspjeha svoje trgovine onda vrijedi bilo što što koristimo (i bacanje graha) - ako nam to pomaže u tome što radimo. Zar ne? A TA nekad daje jači nekad slabiji signal kao i bilo koja druga tehnika. Onaj tko to nauči dobro razumjeti - profitira.

Na razvijenim tržištima je TA pravila lakše uočiti, ali mi imamo tu sreću da nam ništa nije lako. Na ZSE je teško proći bez opekotina 3 stupnja koliko god oprezni bili, ali oni koji prežive svašta iz toga nauče. A što je škola teža - bolje naučimo. U tom smislu je onda onome tko se ovdje neko vrijeme muči s našom burzom vjerojatno lakše uspjeti na npr američkim burzama iako tamo ima drugačijih izazova koji vrebaju iz busije.

Mislim da je jako dobra ova forumska kombinacija TA analize + ovaj iskorak kolega koji tamo preko bare pecaju i o tome ovdje razgovaraju. Ako ništa u širenju svijesti onih koje to zanima da postoje razne opcije i modeli trgovanja.

Jer kako stvari stoje prije ili kasnije bilo tko tko se ovim ozbiljnije misli baviti morati će iz ove lokvice preći u dublje vode. Iako smo ovdje na ZSE po mnogo čemu hendikepirani to ne znači da nema brdo opcija širom planete koje mogu donjeti dobar profit onome tko nešto ozbiljno odluči svladati. Pa ako mogu ptice selice svake godine preletjeti tisuće kilometara u potrazi za toplijim krajevima što nas spriječava da jednom kad nam ovdje dosadi odemo tamo gdje ima više mogućnosti.

Tako da samo naprijed ekipe - kopajte i radite u svim smjerovima ništa to nije za baciti. Jednu stvar sam u životu dobro naučio - što se više okolina nečemu smije ili ismijava to je veća vjerojatnost da upravo tu leži - "ćup zlata" :thumbup:

Display More

Kolega toluen, vjerojatno primjećujete , dečki vam onako muški dodijele palac gore , a mi cure šaljemo vam srčeko za vaše duhovite , mudre i tako ljudski tople i jednostavne crtice o bilo kojoj temi na koju izaberete napisati osvrt .

Rado čitam sve vaše postove i uvijek se pitam sto ste po zanimanju jer recimo broker ,financijski analitičar , poduzetnik ili direktor u nekakvoj firmi nikako mi se ne uklapa u vaše pisanje .😀

Možda književnik , romanopisac , psiholog ..... ???

Evo , šaljem još jedno srčeko , ali molim sve da me se krivo ne shvati Jer ja sam ozbiljna žena , majka ,kraljica ( to nisam ) ali tako ide pjesma . ❤️😂

Display More

Ja sam kolegi toluenu bio dao srce za post, pa sam se nakon vašeg posta kolegice Ledice ( čak se i rimuje :) ) bio zabrinuo i brzo promijenio u palac gore, da ne bi bilo :D:love::*:saint::evil:

• CORONA virus

• BudFox
    • October 30, 2020 at 9:10 AM
    Quote from Ledica

http://hr.n1info.com/Vijesti/a56842…oronavirus.html

Pročitati ili još bolje pogledati video u kojem između ostalog Đikić spominje i znanstvenika Radmana čije iizjave su obmanjujuce i bilo je nužno da ih demantira drugi znanstvenik.

Đikić je jedan običan šarlatan željan medijske pažnje i bezobziran širitelj panike!

Lauc je negdje između Radmana i Đikića, ali s malo više zdrave pameti od Đikića!

• CORONA virus

• BudFox
    • October 30, 2020 at 7:49 AM

Pametan covjek ovaj Radman, treba ga slusati sta govori o Koroni!

"Hrvatski znanstvenik, molekularni biolog prof. dr. sc. Miroslav Radman koji je prije tri tjedna primio orden Reda Legije časti, najviše francusko odlikovanje, pita se zašto se društvo uznemiruje oko 400-tinjak preminulih od i uz koronavirus, a ne oko više od 50 tisuća ljudi koliko godišnje umre u Hrvatskoj."

"Dakle, Hrvatska ima otprilike 51-52.000 mrtvih godišnje. Dok sad razgovaramo, podaci su da imamo ukupno nešto više od 400 umrlih od COVID-19. Koliko bi od ovih 400 ljudi bilo umrlo i bez koronavirusa, nikada nećemo saznati, a uglavnom su bili stari i bolesni!',"

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…ontana-20201025

• BudFox
    • October 29, 2020 at 6:53 PM

Neka spusti na 40 ili 35, pa ce se i kupiti. Kriza je, recesija, burze padaju, tko zna zasto prodaje. Mozda je razocaran sa ulaganjem u IPO TPNG gdje su mu prodali m... pod bubrege po 65 kn. Koga zanima ima na Jubito - u prezentacija Uprave Tankerske plovidbe i Intercapitala prije IPO-a TPNG. Svasta su tamo napričali, pa ljudi popušili pare.

P.S. Sorry kolega Jubito nisam moga odoljeti :)

P.P.S. Evo videa, pogledao sam ga prije par dana

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • October 28, 2020 at 5:50 PM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Ja ću poludit, želudac me već boli od svega. pa ovo pada od 450 kuna otprije samo godinu dana, a gdje je dno, zna li tko?

ako zaplove "bermudskim trokutom", kako to neki ovdje crtaju onda im ne gine "Marijanska brazda"

Iskreno se nadam da to neće biti scenarij ovdje, jer to stvarno ne bih volio!

Dionice padaju i rastu, ali samo ako firma i dalje brodi i uredno posluje!

Quote from Miron
    Quote from BudFox

Ja ću poludit, želudac me već boli od svega. pa ovo pada od 450 kuna otprije samo godinu dana, a gdje je dno, zna li tko?

BudFox

Odi privremeno u mod promatranja dionice, pa će te manje bolit želudac.:saint:

Možda sam samo nešto loše pojeo, ali stvarno gdje je dno ovdje, pitam se?!

Quote from Marielena
    Quote from BudFox

Da li je IB opet prodavao? Margini?

Kolega BudFox ne znam gdje je dno ali ne vidim rast dok BDI ne pocne rasti.

Ne znam, ali bilo mi je čudno da je netko danas pred kraj trgovanja prosuo par tisuća komada po bidu.

Nadam se da neće biti novog lockdown-a, jer Kina grabi prema naprijed, a ona je najbitinija za ovu branšu.

• BudFox
    • October 28, 2020 at 4:52 PM

Ova dionica je onda anticiklična, po svemu što je gore napisano.

Dakle, ako svijet ode u novi lockdown i nafta padne u Ambis,

te ako se opet počnu koristiti tankeri kao plutajuća skladišta,

onda i ovo možda poraste preko 60kn, gdje se ljetos cijena bila

odbila. Samo netko treba popapati ovo strašilo na 50kn, pa tek

onda možemo vidjeti za dalje. Da posluju s milijunskom dobiti i

to je istina :thumbup:.

• BudFox
    • October 28, 2020 at 4:19 PM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Nema me pola sata i i imam šta za vidjeti. Šta se ovdje događa?

ako mene pitate, vrijeme je da zakupite prostor na Njuškalu i prodate Jaguara pa nazad na brod u plovidbu ^^

ni jedan Jaguar ovko ne ljulja, a danas je posebno zaljuljalo, biće kapetan dao ostavku, pa mu marginalci uzeli dionice

• BudFox
    • October 28, 2020 at 3:52 PM

Nema me pola sata i i imam šta za vidjeti. Šta se ovdje događa?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • October 28, 2020 at 2:59 PM

DAX trenutno na -3.85%.

Sta jest jest da smo vec zatuceni, ali kao sto vic kaze, Fata je Fata, ali dvaput je dvaput!

P.S. Ne da mi se vise mijenjati decimale kad stalno plese gore dolje

1. Privacy Policy
  2. Kontakt